Bildirim
AMD mi Intel mi (fiyat hariç)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
amd derim
sorun yok
servis var
garanti var(tray alma ama box kullan)
kullanıcı yüzdesi her geçen gün artmakta
performan güzel. özellikle oyun düşünceniz varsa amd amd amd... -
fiyat soz konusu olmazsa dostum intelin hemen her işlemcisi amd ye gore daha ustundur -
herzaman intel derım amd nın saat hızlarından haberın varmı? -
Sorun o zaten. AMD'nin saat hızları düşük ve dolayısıyla daha az döngüyle daha çok iş yapıyor. Intel ise hızı sürekli artırarak teknolojisini kasıyor ve fiyatını artırıyor. Ama rakamsal verilere bakacak olursak doğal olarak 200Mhz lik HT ve Dual DDR bir Intel işlemci 200Mhzlik dual DDR Athlon'dan hızlı çalışıyor sebebi RAM bant genişliği. Fiyat karşılaştırmasına gidersek AMD öne çıkıyor. Pek çok incelemede 42$ (kırkiki dolar) lık masum bir Duron 1600'ün 185$ lık P4 2.66'yla nasıl başa baş mücadele verdiği açıkça görülebilir. Diğer yandan artık daha az enerji tüketen (65W civarı) TBred, Thorton ve Barton çekirdekli AMD lerin daha az ısındıkları Intel'in amiral gemilerinin (P4C) harcadıkları %10 civarı fazla enerjinin ise ısı, destabilizasyon ve fazla enerji tüketimi (ve dolayısıyla PSU gereksinimi) olarak geri döndükleri de aşikarken, Fiyat/Performans oranları açısından AMD daha iyi bir seçim gibi görünüyor.
-
amd diyen yada diyecek olan arkadaşlar bu kadarda fanatik olup abartmayın iyat önemli olmazsa tabiki intel amd ye göre çok daha cazip. şahsen benim 2000-3000 dolarlık bir makine alacak olsam düşünmeden intel alırım -
drhardware'in dedeiklerine aynen katııyorum. Intel yüksek enerji ihtiyacı dolayısıyla daha çok ısınıyor ve daha çabuk yıpranıyor. Ayrıca Intel'in teknolojik yatırımları çok zayıf. Sadece saat hızını arttırıp yeni işlemci diye piyasaya sunuyor. Ayrıca ergonomik değil (modifikasyon yapamıyorsun). AMD'de yi ise 4,5 senedir kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım. -
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by andante</i>
<br />drhardware'in dedeiklerine aynen katııyorum. Intel yüksek enerji ihtiyacı dolayısıyla daha çok ısınıyor ve daha çabuk yıpranıyor. Ayrıca Intel'in teknolojik yatırımları çok zayıf. Sadece saat hızını arttırıp yeni işlemci diye piyasaya sunuyor. Ayrıca ergonomik değil (modifikasyon yapamıyorsun). AMD'de yi ise 4,5 senedir kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım.
<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Intelin ARGE sine laf yok
Adamlar gerçeken çalışıyor
Ama pazarlamasına laf atılabilir
Genelde AMD önde
Senin kriterine göre ise AMD 2500+ Intel P4 2 GHz i solda 0 bırakır
Peki neden hala intel tercih edilir ?
%95 şimdiye kadar yarattığı isminden.
-
daha çok ısınan amd değilmiydi ya. şimdide intel daha çok ısınıyo denmiş -
İntel amd karşısında sürünüyor... -
amd 0,18 mikron zamanında gerçektende intelden fazla ısınıyordu. ama 0,13 mikron teknolojisiyle beraber bu ısınmada ortadan kalktı. zaten intel kuzey amerikada %90, avrupada %55 civarında satılıyor. Amerika kıtası sayesinde ayakta duruyor. Ayrıca eşit saat hızında amd'nin çok daha iyi skorlar aldığını herkes bilir. Stabilitede de intelden daha iyi. niye intel alıp 100$ fark vereyimki? -
Ayrıca her ay çıkan yeni chipset ve yeni işlemcilerle uyusuzluk da cabası. Duron 750 ile XP2600+'yı aynı anakarta takabiliyorsunuz mesela ama Intel'de işlemci değişiyorsa anakart da kesin değişmek zorunda... -
Fiyat hariç dersen bence kıyaslama yapmak yanlış olur. Her durumda Intel Amd ye nazaran fazlasıyla stabil ve hızlı. Dolayısıyla tercih edilebilir. Ancak Amd nin ucuzluğunu göz önüne aldığında işler farklılaşabiliyor. -
Intelin amd'den stabil ve hızlı olduğuna hangi kriterlere göre karar verdin ki? sinanakdas'a da katılıyorum. 750 duron ile 2600+'ı aynı boarda takabiliyor olman amd'nin oldukça istikrarlı ve stabil olduğunu gösterir. Intel 15 yıldır tekel olduğu için psikolojik olarak intel daha iyi gibi geliyor ama öyle değil. zaten rambus fiyaskosu intelin teknoloji olarak ne kadar kötü günler geçirdiğini kanıtlıyor. -
şu stabil ve ısınıyo kelimelerini artık kullanmasak diyorum,kendileri tarih oldular.standart hızlarında hangi amd işlemcisi ısınıyo bana bi söleyin?amd artık sadece ucuz olduğu için satılmıyo,fiyatını hakeden bi işlemci olduğu için satılıyo.andante arkadaşa aynen katılıyorum,benim işimi aynı şekilde gördükten sonra aynı hızdaki başka bi işlemciye neden daha fazla para vereyimki. -
Abi peki Pentium olarak Değilde Celeron olarak düşünürsek?AMD ye karşı Celeron da fiyat olarak amd kadar olmasa da ucuz.celeron sadece bir yan ürün olarak mı kalıyor.Baştaki soruları Celeron için düşünürsek ne dersiniz?AMD mi Celeron mu? -
amd ile celeronu kıyaslamak bile gereksiz. pentium'un ile amd'nin birbirinden daha iyi olduğu noktalar tabiiki var. ama amd her koşulda celerondan iyi. -
Hmmm ozaman Celeron alcağımıza AMD alırızda AMD de anakart değiştirme ya da yukseltme diye bir olay var mı?Yane anakartı kökten deiştiremek istersk? -
inelden amd ye geçersen anakartı değiştirmen gerekir. -
BENDE BİR YAZI VAR İSTERSENİZ OKUYUN AMD İLE CELERON U SAKIN KARŞILAŞTIRMAYIN AMD DEĞİLDE CELERON ALANLAR VAR FİYATI UYGUN OLMASINA RAĞMEN. İNTEL İN TERCİH EDİLMESİNİN SEBEBİ AMD NİN ADININ DUYULMAMASIDIR. BANA KAÇ KEZ PC NİN PX Mİ DEDİKLERİ OLDU BU YÜZDEN BÖYLE OLUYOR DAHA ÇOĞU KİŞİNİN AMD DEN HABERİ YOK BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİDER DİYOLAR İNTEL E DEVAM :). BU YAZIYI İSTEYENE GÖNDEREBİLİRİM BİRAZINI KOPYALAYAYIM BURAYA
Benzer içerikler
- i3-12100f alınır mı
- bilgisayarımı satmak istiyorum ne kadar eder
- windows 7 hızlandırma
- keysmart kullanıcı yorumları
- intel speed shift technology nedir
- tpm 2.0
- snapdragon 8 elite antutu
- 5060 ekran kartı
- en iyi ekran kartı
- rx 8000
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X