Şimdi Ara

AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
5.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Konu sahibi arkadaş Almanyaya gider ayak ortalığı kızıştırmış...

Aaa ne ayıp.
  • Almanyaya mı gidiyor
  • quote:

Konu sahibi arkadaş Almanyaya gider ayak ortalığı kızıştırmış, ben her türlü amd alacağım inş. engellenemez. Amd yi seviyoruz F/P tek bir işlemci çıkarsın yeterli. Olmadı şuanki Fx ler biraz daha düşsün hemen alıyorum

Yaz bitti, yeni oyunlar da yolda piyasa hareketlenecek.
    Ben fiyatların çok düşeceğini düşünmüyorum açıkcası.
    Umarım yanılırım.
  • Allahım şöyle uzun yazılar yazmayın nolur ya mobildeyim gözünüzü seveyim kısa yorumlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmeyenler duysun , M@U kardeşimiz Almanya 1.ligde oynayan Hoffenheim takımına yedek kaleci olarak transfer oldu. Başarılar diliyoruz kendisine.
  • quote:

Bilmeyenler duysun , M@U kardeşimiz Almanya 1.ligde oynayan Hoffenheim takımına yedek kaleci olarak transfer oldu. Başarılar diliyoruz kendisine.

Haberleri yanlış almışsın Chris, kaynağı değiştir. Mainz 05'e kısmetse.
  • Hadi ya yanlış anlamışım demekki. Başarılar diliyorum şimdiden sana umarım yedek olarak kalırsın.
    ( As olamayacağın için takımdan atılma diye iltifat ettim )
  • panter gıbı kalecımız var maasallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Bilmeyenler duysun , M@U kardeşimiz Almanya 1.ligde oynayan Hoffenheim takımına yedek kaleci olarak transfer oldu. Başarılar diliyoruz kendisine.

Haberleri yanlış almışsın Chris, kaynağı değiştir. Mainz 05'e kısmetse.

Hocam enteresan adamsiniz vesselam. Bol kurtarislar İnsallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hadi ya yanlış anlamışım demekki. Başarılar diliyorum şimdiden sana umarım yedek olarak kalırsın.
    ( As olamayacağın için takımdan atılma diye iltifat ettim )

Vallahi ayıp ettin. Özel davet üzerine gidiyorum.

@turbo-powwer

Sağolasın, kurtardıkça sizi hatırlayacağım.
  • Neyini kurtaracan toprağım burcunu söyleyeceğim şimdi burada olmayacak anladın sen onu
  • quote:

Neyini kurtaracan toprağım burcunu söyleyeceğim şimdi burada olmayacak anladın sen onu

Yok birader, benim burç hedefe çok iyi kitlenen cinsinden.
  • Hadi bakalım ozaman
  • Yedek dediniz de, aklıma bu geldi;

AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?)

Neyse bu vesileyle konuyu canlandırmış olalım...
  • Bu AMD 1090 çipset ne oldu ?
  • http://www.anandtech.com/show/6201/amd-details-its-3rd-gen-steamroller-architecture

ne çekilmesi tam tersine amd iyice piyasaya girecek. çok yakın bir arkadaşım AMD de çalışıyor kendisinden de bu haberlerin asılsız olduğunu öğrendim. tam tersine arge çalışmaları hızlandırılmış.
  • FX2-8350'nin karşılaştırmalı test sonuçları eklendi.
  • Başka şeyler de ekleyn. Bunun Vishera'nın yani, Piledriver çekirdeği mi kullanıyor yoksa debugged Bulldozer çekirdeği mi kullanıyor diye herkezin kafası karışık. Piledriver kullanan Trinity FX-8150'den çok çok daha iyi sonuçlar üretirken, burda nasıl oluyorda L3'de olan Vishera FX-8150'den az daha iyi oluyor diye. Kullanılan çekirdek yapısı Pilerdriver değil de Bulldozerin'in az düzeltilmiş versiyonu mu (debugged) diye herkezin kafası karışık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Başka şeyler de ekleyn. Bunun Vishera'nın yani, Piledriver çekirdeği mi kullanıyor yoksa debugged Bulldozer çekirdeği mi kullanıyor diye herkezin kafası karışık. Piledriver kullanan Trinity FX-8150'den çok çok daha iyi sonuçlar üretirken, burda nasıl oluyorda L3'de olan Vishera FX-8150'den az daha iyi oluyor diye. Kullanılan çekirdek yapısı Pilerdriver değil de Bulldozerin'in az düzeltilmiş versiyonu mu (debugged) diye herkezin kafası karışık.

Piledriver ile yapılandırılmış Trinity testlerinden örnek koyabilir misiniz acaba? "Piledriver kullanan Trinity FX-8150'den çok çok daha iyi sonuçlar üretirken" sözünden kastınız nedir, tam anlayamadım... Piledriver'lı hangi Trinity modeli FX-8150'yi hangi testlerde ne kadar geçiyor?

Buarada ben yalnızca konuyu buraya taşıyorum, işlemci konusuna çok hakim değilim. Ama daha önce zar görüntülerinin karşılaştırması olarak konuya şu fotoyu da eklemiştim:

Bir de dün şu görüntüyü verdi OBR:

Piledriver mimarili Abu Dhabi Opteron. Eğer doğruysa, ilk verilen görüntüdeki de Piledriver demektir. Eklediğim sonuçlar, OBR'nin dediklerini doğrulayan cinsten. Hatta saat hızları aynı olsa FX-8150 ile FX2-8350 neredeyse aynı performansı gösterecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 4 Eylül 2012; 15:27:47 >

• Sen obr yada benzeri yerden alıyorsun, onlarda çinli kaynaktan. Açık seçik bişey yok ortada onu diyorum.

Burdan bakarsan single thread içn %15 daha çok zamana ihtiyaç duyuyor fx 8150, keza 3ds max için de öyle gözüküyor. Bunlar Piledriver(çekirdek) vs. Bulldozer(çekirdek) karşılaştırması için doğal olarak beklenti yarattı. Burdan hareketle bunlardan çok daha kötü sonuçlar görmek doğal olarak kafa karıştırıyor.

Trinity %15 cvarında IPC ilerlemesi sağlamış gibi gözükürken, bu sonuçlar herkeze tuhaf geliyor.

Bulldozer kullanan APU yok zaten, Piledriver kullananlar var, A8-10 5700 5800k gibi.

Vishera'da kullanılan Piledriver çekirdeği ile Trnity'de kullanılan arasında büyük bi fark olması lazım, yada bu elemanların sızdırdıkları ES ile son versiyon arasında fark var. Trinity'nin bu kadar baskın derecede iyi performans verme ihtimali varken Bulldozer FX'e göre, Vishera aynı çekirdeği kullanıp bu kadar az fark üretememesi lazım(Trinity'deki aynı çekirdeği kullanıp bu kadar kötü sonuç üretmemeli yani).

Fotolarda herkezin dediği gibi hemen hemen hiçbi değişiklik yok birbirinin aynısı. O zman PD= BD yani Vishera = şimdiki Bulldozer + azıcık tweaklenmiş / debug edilmiş versiyonu.

Bunun üstüne Trinity'deki gibi fark yaratan gerçek Piledriver çekirdeği içeren daha yeni versiyon daha da sonra mı çıkacak? O zaman da ne kadar sonra , ekimde bu Vishera V1 çıktı, 3-4 ay sonra Vishera V2 mi çıkacak?? Eğer Trinity'de gözüken performans ilerlemesi şimdiki Bulldozere yansırsa, takır takır satar sattırabilir. Günümüzden 5-6 ay sonra Haswell ile ilgili çok daha fazla bilgi ortalığa çıkınca sattırmakta zorlanırlar. Vishera V2 ile Haswell arasında %10 15 en çok fark olsa bile insanlar 200-300$ vermeyi göze alıp beklerler. GPU için Nvidia'dan önce 7xxx serisini çıkartıp güzelce ekmeğini yedi AMD, üstüne Nvidia'nın da heralde çip ürettirmekte sorun yaşayacağını tahmin ediyordur bizden çok kaynakları var. Nvdia 6xx lerin çıkıp yaygın bulunur hale gelene kadar da iyi satmaya devam etti. Geçen sene FX'ler SB'lerden sonra çıktı, doğal olarak hem geç çıkması hemde yerine göre performans devavantajı çok falso yedirdi. İşin garip kısmı fx 4100 yerine şu an bile 200TL altına Phenom II x4 965 BE bulunuyor.

Vishera'da Eğer Trinity'dekinden farklı bi Piledriver çekirdeği olursa resmen kendi ayağına kurşun sıkmış olur. O yzden işin içinde spekülasyon ve gariplikler de olduğundan 2 taraflı şüpheye yer ayırmak lazım. Yani çipin son hali değil, gerçek perfromansı bunun üstünde olmalı, Trinity'deki PD çekirdek kulalnılacak vs. gibi. Yada iki farklı Pilderdriver PD çekirdeği olacak : 1. Trinity PD 2. Vishera PD ve Trinity PD > Vishera PD, AMD ilk etapda Vishera V1 sürecek, ilerde V2 sürecek gibi.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.