Şimdi Ara

AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
5.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O testleri ben de gördüm ve ben de şaşırdım açıkcası. Ancak çok detaylı incelemeye vaktim olmadı. Bu akşam yahut yarın bir daha bakarım. Eğer Piledriver Trinity böyle ise dediğiniz gibi Piledriver FX'in çok daha iyi olması lazım. Ama bir de şu var ki; çekirdeklerin ortak çalışma durumu nedir? L3 bellek bu tip testlerde işlemciyi olumsuz mu etkiliyor? Bahsi geçen Piledriver işlemci için ES deniyor. Bu ne kadar etkili? Bunlar hakkında pek bir yorum yapamıyorum. Ama AMD tarafından herhangi bir açıklama, tanıtım yapılmıyor olması da beni şüphelendiriyor.

Acaba sizin dediğiniz gibi iki farklı revizyon mu olacak? OBR yanlış hatırlamıyorsam Vishera'nın Aralık ayına ertelendiğini de söylemişti. Bu da doğru olabilir. O zaman ikinci bir revizyon gelecekse ne zaman gelecek?

Muğlak bir durum ama Bulldozer'i sunduktan sonra AMD'nin ikinci nesil için %15-20 kadar hızlı olacak açıklaması da aklıma geliyor. Zaten Bulldozer'den türeyecek ve aynı nod'da üretilecek bir işlemciden uçacak kaçacak bir performansı kimse beklemesin. Şimdi sonuçları verilen işlemcinin de %5-10 daha hızlı olduğu görülüyor. Yeni revizyon ile bu fark %15'e falan çıksa, AMD daha önce söylediğini gerçekleştirmiş oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 5 Eylül 2012; 11:03:02 >

• Ben render için cpu alacağım fakat garip garip konularla aklım bulanıyor beyfendi.
  • AMD bulldozer fiyaskosundan sonra kapalı kutu haline dönüştü.

Piledriver temelli Visheraları AM3+ e çıkartmazlarsa fm2 ye saklıyor olabilirler. Bir tahmin.
  • Bulldozer mimarisi gereği ilk çıktğı yapıdan itibaren geliştirilmeye çok açık. Nehalem / Sandy Bridge gibi değil. Kusurlarını kapattıkça %3 ordan %5 burdan şeklinde perf. artıyor, Trinity'de olan bu zaten. L3 önbelleğin Phenomdaki gibi %5 gibi en az katkı yapması lazım. Çok çok büyük bi bug sorun varsa L3 performansı etkiler, zaten olmaması gereken bişey bu. Test yapan elemanlar da zaten hep ucundn gösterip sallayıp geçiştirdiği için olay nedir bilmiyoruz. En basitinden bi cache performansı ölçülebililr, L1 L2 L3 gecikme ile ilgili. Sorun vars zaten ES ile alakalı olması lazım.

Bi nedenle Ekim sonrasında çıkarsa ve gerçekten L3 ile beraber Sandy Bridge ile karşılaştırılablecek seviyede perf. verirse yine kafa bulandırır. Herkez Haswellden bahsedip duracak bu sefer çünkü. Belki varolan stokların eritilmesi için erteliyordur kim bilir, belki kasıtlı olarak bi planın parçasıdır. Şimdiki Bulldozerden %15-20 daha iyi perf verecek çip 2 ay sonra çıkacaksa şimdiki Bulldozerleri nasıl sattıracaksın? Daha Lianolar bitmedi bi sürü yerde, indirim gelmiş bile olsa. Bitti bitti bulunmaz dediğimix x4 965 190TL'ye satılıyor.

Trinity de düzeltilen yapılar cache yapısı, predction yapısı, bi miktar bazı komut işleme şekilleri gbi şeylerdeki iyileştirmeler ve bu sayede Bulldozere göre ve yerine göre Liano'ya göre iyi gözüküyor. Aynısının da Vishera'da olmasını beklemek tamamen mantıklı. Ne kadar erken çıkartırsa bana göre Haswell dedikoduları çıkmadan daha, o kadar fazla satabilir. Ama eldeki eski Bulldozerler ne olacak onlar nasıl satılacak bilmiyorum. 315tL fiyata fx8120 iyi fiyat aslında. Az biraz tweak ile fazla voltaj vermeden bi miktar oc ile 4ghz civarında kullanılabiliyor çünkü. İlla 4.5ghz de voltajla stabil olsun diye kasılmasa da olur, turbosu, NB/HT hızı ram hızı ince ayarla fena olmayan hale geliyor çünkü.

Bütün bunlar varken, eğer AMD'nn satması gereken bi dünya Bulldozer stoğu varsa Vishera'da %15 perf verecekse ertelemesi elbette doğal. Ama şunu kimse unutmasın, hiçbişey bilmeyenler bile artık sağa sola sorarak forum tavsiye okuyarak karar veriyorlar. Bunların içinde teknoloji ile alakası olmayanından bilg./elek. mühendislerine kadar çok çok geniş bi kitle var. Fısıltı, dedikodu, önyarı, abartma vs. gibi şeyler bi sürü alanda belirleyici oluyor trendlern oluşması için.

Şimdi bu DH forumunda, "" Şubat ayında Hasell çıkacak, performansı IB'den %15 daha fazla olacak, sakın işlemci almayın sıkın dişinizi "" şeklinde bi hava yayılmaya başlasa inanın 3-4 aya kadar TR'deki satışlar etkilenir. "" Notebook alacaksanız da sıkın dişinizi Haswell mobil notebookları bekleyin, dahili GPU çok güçlü olacak, harici 6670 ayarında olacak gpu "" diye ciddi ve dayanaklı söylenti/inanış gelişse mobil cihaz alacaklar bekleme trendine girebilirler.

Vishera için de, Haswell ile ilgili dedikodu söylenti beklentiler çıkmadan ne kadar erken piyasaya sürülürse o derece iyi satış yapar. Hele ki bu %15-20 civarı performans artışı gerçekleşirse. Yok aksi olur iyice geicktirir aralık-ocağa kadar sarkarsa bi nedenle, bu sefer Haswell ile ilgili söylentiler çoğalır ve insanlar beklemeyi göze alabilirler. Vishera'dan mesela %30-35 daha hızlı olablecek Haswell için insanlar 3-4ay beklemeyi ve 200-300$'ı gözden çıkartabilirler bana göre. Çünkü davranışlarımız yerine göre abartmaya/şımarmaya/sansasyona meyilli. Ufacık farkı büyütmeye, kabul edilebilir farkı hor görmeye meyilliyiz.

Vishera için 2 farklı çekirdek yapısı olursa, V1 V2 diye, ve bu %5 fark olan V1 şimdi, %15 fark olan V2 3-4 ay sonra çıkarsa, insanların kafası yine karışacaktır, yine söylenti vs. olacaktır. En güvenli tercih bana göre en erken zamanda çıkartması ve Trinity'deki Piledriver çekirdeği içermesi.

O testlerde aslında saçma olan bi yan var, hepsi kayar nokta ile alakalı testler (FP). Fritz ve Cpumark99 hariç. Cpumark99 çok eski, single thread bi program. Kaale bile almasam olur diyebilirsiniz. Superpi'yi niye ısrarlar devam ettirirler bilmiyorum, x87 kullanır superpi ve AMD x87'ye desteği yıllardır sürdürmüyor. Saat hızı farkını yok sayarsan FP için %4-5 cvarında performans artışı var diye sonuca varmak yannış olmaz o testlere göre. FPU üstünde değişen hemen hiçbişey yokken de FP performansının artması aslında iyi sonuç gibi düşünebiliriz. Ama aynı şekilde Fritz sonucu da aynı hız için %4-5 faln artmış.

Tom'un sonuçlarına göre aynı hızda %15 artması gerekiyordu. Hem INT hem FP aşa yukarı aynı oranda artmış ise, bana da sanki Trinity'deki Piledriverdan farklı bi çekirdek var gibime geliyor.

@DemirAtlı

AM3+ 'da çıkacak olan çipin adı Vishera (Ne çekirdek var bilmiyoruz şimdilik)
    Fm2 de çıkacak olan çipin adı Trinty (Piledriver çekrdek kullanıyor)

Aynı çekirdek olursa eğer, AM3+'de çıkan versiyonunun adı Vishera olacak (L3 içerecek), FM2'de çıkan versiyonunun adı Trnity (GPU içerecek).

Aynı çekirdek olmaz ise eğer Vishera V1, V2 gibi farklı isimle adlandırılması lazım.

Edit : Bi de bu OBR deki çipin gerçek fx 8350 değil, az iyileştirilip sonradan iptal edilen fx8170 olduğu söyleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 5 Eylül 2012; 14:27:39 >

• @Rubisco

Vishera ların AM3+ olduklarını biliyorum fakat AM3+ 'e gelecek son BD işlemcisinin revize Zambezi olması durumunda söyledikleri Piledriver mimarili ve tamamı cpu core lardan oluşacak APU 'suz ve trinity lerden daha güçlü bir işlemciyi AM3+ uyumlu olmayacaksa FM2 soket altında lanse edebilirler.Bunu demek istemiştim.

Yol haritasında böyle birşeyde yok biliyorum fakat AMD bu aralar kapalı kutu.

Şu anda herşey tamamen muğlak durumda. OBR ortalığı bulandırdı adam gibi bir bilgide yok ortada.

dediğin gibi OBR daki E.S. gerçek fx8350 değilde iptal edilen 8170 falansa ozaman AM3+ için gerçek piledriver Vishera 'yı hazırlıyorlar denilebilir.

2-3 hafta içinde herşey netleşir. Yukarıda söylediklerim farklı bir bakış açısına göredir kesinkes böyledir şeklinde algılamasın kimse sadece ortadaki afaki bilgilere göre afaki bir varsayımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 5 Eylül 2012; 19:24:46 >
  • @M@U
    Haber için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Bulldozer mimarisi gereği ilk çıktğı yapıdan itibaren geliştirilmeye çok açık. Nehalem / Sandy Bridge gibi değil. Kusurlarını kapattıkça %3 ordan %5 burdan şeklinde perf. artıyor, Trinity'de olan bu zaten. L3 önbelleğin Phenomdaki gibi %5 gibi en az katkı yapması lazım. Çok çok büyük bi bug sorun varsa L3 performansı etkiler, zaten olmaması gereken bişey bu. Test yapan elemanlar da zaten hep ucundn gösterip sallayıp geçiştirdiği için olay nedir bilmiyoruz. En basitinden bi cache performansı ölçülebililr, L1 L2 L3 gecikme ile ilgili. Sorun vars zaten ES ile alakalı olması lazım.

Bi nedenle Ekim sonrasında çıkarsa ve gerçekten L3 ile beraber Sandy Bridge ile karşılaştırılablecek seviyede perf. verirse yine kafa bulandırır. Herkez Haswellden bahsedip duracak bu sefer çünkü. Belki varolan stokların eritilmesi için erteliyordur kim bilir, belki kasıtlı olarak bi planın parçasıdır. Şimdiki Bulldozerden %15-20 daha iyi perf verecek çip 2 ay sonra çıkacaksa şimdiki Bulldozerleri nasıl sattıracaksın? Daha Lianolar bitmedi bi sürü yerde, indirim gelmiş bile olsa. Bitti bitti bulunmaz dediğimix x4 965 190TL'ye satılıyor.

Trinity de düzeltilen yapılar cache yapısı, predction yapısı, bi miktar bazı komut işleme şekilleri gbi şeylerdeki iyileştirmeler ve bu sayede Bulldozere göre ve yerine göre Liano'ya göre iyi gözüküyor. Aynısının da Vishera'da olmasını beklemek tamamen mantıklı. Ne kadar erken çıkartırsa bana göre Haswell dedikoduları çıkmadan daha, o kadar fazla satabilir. Ama eldeki eski Bulldozerler ne olacak onlar nasıl satılacak bilmiyorum. 315tL fiyata fx8120 iyi fiyat aslında. Az biraz tweak ile fazla voltaj vermeden bi miktar oc ile 4ghz civarında kullanılabiliyor çünkü. İlla 4.5ghz de voltajla stabil olsun diye kasılmasa da olur, turbosu, NB/HT hızı ram hızı ince ayarla fena olmayan hale geliyor çünkü.

Bütün bunlar varken, eğer AMD'nn satması gereken bi dünya Bulldozer stoğu varsa Vishera'da %15 perf verecekse ertelemesi elbette doğal. Ama şunu kimse unutmasın, hiçbişey bilmeyenler bile artık sağa sola sorarak forum tavsiye okuyarak karar veriyorlar. Bunların içinde teknoloji ile alakası olmayanından bilg./elek. mühendislerine kadar çok çok geniş bi kitle var. Fısıltı, dedikodu, önyarı, abartma vs. gibi şeyler bi sürü alanda belirleyici oluyor trendlern oluşması için.

Şimdi bu DH forumunda, "" Şubat ayında Hasell çıkacak, performansı IB'den %15 daha fazla olacak, sakın işlemci almayın sıkın dişinizi "" şeklinde bi hava yayılmaya başlasa inanın 3-4 aya kadar TR'deki satışlar etkilenir. "" Notebook alacaksanız da sıkın dişinizi Haswell mobil notebookları bekleyin, dahili GPU çok güçlü olacak, harici 6670 ayarında olacak gpu "" diye ciddi ve dayanaklı söylenti/inanış gelişse mobil cihaz alacaklar bekleme trendine girebilirler.

Vishera için de, Haswell ile ilgili dedikodu söylenti beklentiler çıkmadan ne kadar erken piyasaya sürülürse o derece iyi satış yapar. Hele ki bu %15-20 civarı performans artışı gerçekleşirse. Yok aksi olur iyice geicktirir aralık-ocağa kadar sarkarsa bi nedenle, bu sefer Haswell ile ilgili söylentiler çoğalır ve insanlar beklemeyi göze alabilirler. Vishera'dan mesela %30-35 daha hızlı olablecek Haswell için insanlar 3-4ay beklemeyi ve 200-300$'ı gözden çıkartabilirler bana göre. Çünkü davranışlarımız yerine göre abartmaya/şımarmaya/sansasyona meyilli. Ufacık farkı büyütmeye, kabul edilebilir farkı hor görmeye meyilliyiz.

Vishera için 2 farklı çekirdek yapısı olursa, V1 V2 diye, ve bu %5 fark olan V1 şimdi, %15 fark olan V2 3-4 ay sonra çıkarsa, insanların kafası yine karışacaktır, yine söylenti vs. olacaktır. En güvenli tercih bana göre en erken zamanda çıkartması ve Trinity'deki Piledriver çekirdeği içermesi.

O testlerde aslında saçma olan bi yan var, hepsi kayar nokta ile alakalı testler (FP). Fritz ve Cpumark99 hariç. Cpumark99 çok eski, single thread bi program. Kaale bile almasam olur diyebilirsiniz. Superpi'yi niye ısrarlar devam ettirirler bilmiyorum, x87 kullanır superpi ve AMD x87'ye desteği yıllardır sürdürmüyor. Saat hızı farkını yok sayarsan FP için %4-5 cvarında performans artışı var diye sonuca varmak yannış olmaz o testlere göre. FPU üstünde değişen hemen hiçbişey yokken de FP performansının artması aslında iyi sonuç gibi düşünebiliriz. Ama aynı şekilde Fritz sonucu da aynı hız için %4-5 faln artmış.

Tom'un sonuçlarına göre aynı hızda %15 artması gerekiyordu. Hem INT hem FP aşa yukarı aynı oranda artmış ise, bana da sanki Trinity'deki Piledriverdan farklı bi çekirdek var gibime geliyor.

@DemirAtlı

AM3+ 'da çıkacak olan çipin adı Vishera (Ne çekirdek var bilmiyoruz şimdilik)
    Fm2 de çıkacak olan çipin adı Trinty (Piledriver çekrdek kullanıyor)

Aynı çekirdek olursa eğer, AM3+'de çıkan versiyonunun adı Vishera olacak (L3 içerecek), FM2'de çıkan versiyonunun adı Trnity (GPU içerecek).

Aynı çekirdek olmaz ise eğer Vishera V1, V2 gibi farklı isimle adlandırılması lazım.

Edit : Bi de bu OBR deki çipin gerçek fx 8350 değil, az iyileştirilip sonradan iptal edilen fx8170 olduğu söyleniyor.

Rubisco,ne kafa bıraktın, ne göz.
    Ben FX 2 alacağım,her ne pahasına.

Doğru yapıyorum,doğru yapıyorum ,demi.

• Rubisco'ya ek olarak: AMD Ekim ayından itibaren ilk nesil fx üretimini durduruyor. Geçen haftaki fiyat indirimi de bunun habercisiydi zaten.
    Ex FX8170 iddiasını ben de okumuştum. Zaten OBR de kesin bir şey dememiş ama işlemcinin stabilite sorunları olduğundan bahsetmiş yani işlemcinin sorunlu olması da muhtemel.
    Geçen sefer "Olmamış AMD" demiştim. Bu sefer de iddia edildiği gibi Piledriver çekirdekli Fx değil de Bulldozer OC'yi piyasaya sürerlerse "Yuhh AMD!" diyeceğim:)
  • cogu kısı yenı nesıl buldozerlerı beklerken ben dört gozle A10 5800k nın gelmesını beklıyrum
  • @DemirAtlı FM2 soket için GPU olmayan Athlon ve Sempron gelecekmiş. Biz bunların Trinity'deki Piledriver çekirdeğini kullanmasını bekliyorduk. Yani GPU'su sorunlu olan Trinityler, tıpkı FM1 soketde olduğu gibi GPU'suz Athlon II x4 631 641 651 gibi satılır diye düşünüyorduk. Trinity Piledriver çekirdek ama GPU yok, fiyatı da daha ucuz (x4 641'in 155-160TL olması gibi). Ama senin dediğin gibi tweaked / debugged Bulldozer çekirdeği kullanarak da FM2 platformuna Athlon / Sempron üretirlerse ortalık hepten karışır. FM2 platformunda 1. debugged Bulldozer kullanan Athlon, 2. Trinity Piledriver kullanan Athlon olur o zman. Biri yüksek biri düşük performanslı. Belki isimlendirmeleri faln farklı olabilir kim bilir.
    Ama inşallah olmaz diyorum.

OBR'de Piledriver için mobil alanda yani düşük hızlarda sorun yok ama yüksek hızlarda çok problem var diye yazmış. Bu belki ve kısmen kullanılan Resonant Clock Mesh teknolojisi ile alakalı olabilir, ama adam neden bahsettiğini yazmaya tenezzül bile etmediğinden, üstü kapalı geçiştirip ağzını köpürtme kısmını abarttığından fikrim yok. Bi yerde Trinity'de kullanılan bu RCM (resonant clock mesh) yapısının tam büyüklükte olmadığı bi miktar kırpık olduğu yazıyordu. Bu zımbırtı, artık kapasitansı depolayıp tekrar enerji olarak kullanılmasını sağlıyor. Vishera için bunun tam boy devre olması gerekiyordu (bu tank circuit dedikleri boşa giden enerjiyi depolayan devre). Olsa olsa bundan bahsediyordur diye düşünüyorum. Çünkü Tom'un incelemesinde sorunsuz olarak 3.8ghz'de çalışıyordu çip.

Bi de haziran ayından beri Coolaler kökenli Vishera ES haberleri Cinebench SuperPi testler dolaşıyor ortalıkta.

• tarihi eser ha

• quote:

Orijinalden alıntı: kaskas123

tarihi eser ha

/>

• @Rubisco

OBR şimdi de FX2'lerle Trinity'nin aynı çekirdeğe sahip olamayacağını belirtmiş. FX2'ler Piledriver olmayabilirmiş:

http://www.obr-hardware.com/2012/09/amd-fx-83006300-family-piledriver-or-not.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

@Rubisco

OBR şimdi de FX2'lerle Trinity'nin aynı çekirdeğe sahip olamayacağını belirtmiş. FX2'ler Piledriver olmayabilirmiş:

http://www.obr-hardware.com/2012/09/amd-fx-83006300-family-piledriver-or-not.html

Eğer bu haber doğruysa hem saçma hem de aptalca bir hamle olur. AMD'nin elinde eski nesilden daha iyi bir tasarım var ve onu es geçip tweaked Bulldozer'i millete yeni seri diye mi satacaklar. Ya OBR'deki eleman iyice sallamış ya da AMD bizi Intel'in şevkatli kollarına bırakmaya hazırlanıyor.

• quote:

@Rubisco

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 5 Eylül 2012; 14:27:39 >

ben bu goruse katiliyorum en mantikli olan bu.amd, 8350 diye iptal edilen 8170'i piyasaya cikaracak ama apularda piledriver kullanacaksa harbi harbi o zaman desktop piyasasini boslamis demektir umarim oyle bir sey olmaz.

• iyice karıştırdım bu işlemcileri kodları isimleri... bulldozer, trinity, piledirver, vishera apu... hangisi neydi kafam allak bullak oldu iyice.. apu ile bulldozeri biliomda gerisi ne ifade ediyor.. apu içinde ekran kartı olan işlemci, bulldozer de tek modülde iki işlemci peki ya diğerleri...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

quote:

@Rubisco

Eğer bu haber doğruysa hem saçma hem de aptalca bir hamle olur. AMD'nin elinde eski nesilden daha iyi bir tasarım var ve onu es geçip tweaked Bulldozer'i millete yeni seri diye mi satacaklar. Ya OBR'deki eleman iyice sallamış ya da AMD bizi Intel'in şevkatli kollarına bırakmaya hazırlanıyor.

AMD'nin elinde Bulldozer'den daha iyi bir tasarım olduğu doğru ama bunu Trinity'de kullanmakla 8 çekirdekli yüksek performans sınıfı bir işlemcide kullanmak aynı şey değil. Ölçeklendirmek çok kolay bir iş olmayabilir. Daha önceki mesajlarımda da yazdım. AMD'nin herhangi bir açıklamada bulunmuyor olması beni şüphelendiriyor. Sözde yeni işlemciler Ekim'de çıkacaktı. Ekim'de çıkacak işlemci için resmi hiçbir haber gelmiyor. OBR'deki eleman işlemcilerin Aralık hatta Ocak ayına ertelendiğini söylüyordu. Sanırım bunu da tutturdu. Şimdi ise AMD'nin sessiz kalması ve daha önceki söylemleri FX2'lerin de çok iyi olmadığı konusunda OBR'nin haklı olabileceğini gösteriyor bana. Performans tabloları zaten fikir veriyor.

@.45 ACP

AMD son dönemde ciddi bir küçülme yaşadı. Ar-Ge'si oldukça kan kaybetti. Masaüstü platformdan vazgeçmiş olmak AMD için bir seçenekten çok zorunluluk haline gelmiş olabilir. Yani Piledriver çekirdeğini, masaüstü işlemciler için kullanabilecek yapıya ulaştıramamış olabilir. Son söylentiler bana da doğru gibi geliyor.

• OBR'ye gereğinden fazla değer atfediyorsunuz. Millet etmediği lafı bırakmadı yalancı vs. diye, azına geleni söyledi, obr de mecburen şimdide yan çiziyor desem çok mu yannış olur? Bende herkeze muhalifmiş gibi gözüküyorum ama, insanlar bütün cümlelerden yazılardan kelimelerden küçük fikirler çıkartıp sonrasında da hiçbişeyi hatrlamaz başka kısımları seçenekleri yazıları görmez oluyorlar. AMD'nin bi yerden çekileceği yok, daha dün Seamicro'nun 15k Box'larını lanse ettiler. Thunderbolt'un alternatifi ve çok daha fazlasını verebilecek olan LightningBolt diye platform duyurdular, üstelik bunda kullanılacak elektronik parçalar için üreticiler geliştiriciler de hazır. Streamrollerın yapısı hakkıında bilgiler açıklandı ki gerçekten iyi duruyor Piledriverın üstüne %15'i rahatlıkla koyabilir gibi görünüyor. Tom'un incelemesindeki 5800k i3 ile başa baş gibi duruyordu, cs, ps, ae vs. AMD'nin geride kaldığı yerlerde hemen hemen sürekli başa baş gibi. Yani masaüstü oyunlarda harici ekran kartıyla da i3'den geri kalır yanı kalmamış olabilir.

4 çekirdekli 65W Trinity versiyonu olacaksa, 8 çekirdek Vishera için güç vs. gibi şeylerde ben sorun çıkmamalı gibi düşünüyorum. Burda bilmeden sallıyorum, sorun çıkacak şey belki tam boyuttaki RCM(resonant clock mesh) alakalıdır (o da nasıl oluyorsa). Trinity de tam boy RCM ve bunun inductor yapısı yok diye yazmışlardı bi yerlerde. Bunun da aslında sorun çıkartacak bi yanı olmaması lazım, sonuçta çipin daha az güç tüketmesini sağlıyor (yada kayıpların olmamasını azalmasını sağlıyor). Yani Trinity'nin ölçeklenmesi gibi bi sorun olmamalı.

AMD reklam departmanı çok kötüydü, şimdi ne olacak bilmiyorum. V1 V2 gibi 2 tane Vishera olursa, piyasada Phenom II X4, FX 4100/6100, Vishera V1, Vishera V2 varken neyi nasıl satmak isteyecekler bence çok zor cevaplanır bu.

Vishera'da Piledriver çekirdeği yok diyelim, yani V1 olacak. O zman bu yaptıkları testlerde %15'e kadar farkın olduğu yerler var. Piledriver içeren V2 olsa, o zman bu fark %20 lerin bile üstünde olması lazım diyecez(%25 mi diyecez ???).

O kadar kısa zaman aralığı için birbirine ikame etmek yerini almak için 2 farklı dizayn yapılmaz. Üretimi, baskısı kalıpları vs.si farklı olmaları lazım bunların çünkü değişik mimariler. Revizyondan çok daha farklı değişiklikler var. Yani i5 3570k çıkartıyorsun, 3-4 ay sonra da, i7 3770k çıkartıyorsun, aralarında da 50TL fark var. Madem bunu yapabiliyorsun niye baştan 3770k çıkartmadın derler. Yapısal farklar faln da içerirse ekonomik olmaktan çıkar.

AMD ile alakalı kısmı, Haswell ile ilgili söylenti hala yok. Benim bakış açıma göre ne kadar erken çıkarsa ve %15-20 kadar da perf. artışı olursa kimse Haswell diye beklemez. Ivy bridge i3 çıktı, özel bişey beklenmiyordu ama fiyat performansı iyi, 3.4ghz frekansı da iyi. Pentium tarafında düzgün bi GPU yok, yani HTPC tarzı vs. işler için Pentium satmayacak sanırsam. Insanların kafasında Haswell ile ilgili, IB ile aynı fiyat aralığı ama %15 fazla performans imajı uyandırmaya yaygınlaştırmaya başlarsan satışlar zora girer. Hele ki V1 V2 diye farklı 2 tane mimari olursa hepten karmaşa olur. x4 / fx 4100 / vishera v1 / v2 . Daha çıkmadan kafası karışanlar var haklı olarak.

Varsayalaım bu görece düşük haliyle Vishera çıkacak. Millet Allaha şükür diyecek devam edecek işine. Gerisini fiyat belirleyecek. Forumlarda belki %20 civarında yeni FX leri tavsiye edecekler i3 yerine, çoğunluk da IB i3'e yönelecek. Belki gerisine devamına da Haswell çıkınca bakacaklardır. Vishera sonrası belirsiz, nolcağı belli değil.

Belki yeni yönetim tamamen FM2 sokete geçmek istiyordu ama yetişmeyeceği için bu tür bir ayrım yapmayı uygun gördüler kim bilir. Belki FM2+ soket ile AMD tek tip sokette APU ve CPU takılabilir halde olacak(amaç hedeflerden bir o). Streamroller ile ilgili ne tür CPU ve hangi sokette olcak belli değil hala.

Yeni yönetimin yaptıkları firma adına çok iyi şeyler aslında. Intel'den kabul edilebilir bi yerden daha da geriye düşmez ise AMD bence çok bi sorun yok. Ama bu haldeki Vishera ile Haswell'in karşısına çıkarsa, arada %40-50 ler seviyesinde farklar olur, hatta dahası bile olur özel durumlarda.

• muhalefet degil hocam ben senin dedigine katiliyorum.bu obr denen elemanin elindeki muhendislik ornegi cip 8170 bence.yani tasarim farki yok oncekinden diyerek yalan soylemiyor ama yeni cikacak 8350'nin elindeki gibi olacagini zannediyor.islemci yastik uretmek gibi degil hadi simdi de icine elyaf koyup disina visko koyalim kadar basit degil.lazer mazer kullaniyorlar uretim bantlari dunyanin parasi.su anda fx bantlarini kullaniyorlar 8170 gibi biraz duzeltilmis versiyon cikarabilirler imkansiz demiyorum ama trinity yapabildiklerine gore bisiler degismis.desktop islemcilerini de bu yeni uretime gore uretmeleri lazim teorik olarak ama M@U'nun belirttigi trinity baska x8 4 ghz islemci baska durumunu da gozardi etmiyorum.bekleyelim gorelim.bu foruma uye oldugumdan beri amd batiyor ama hala amd kullaniyorum 462 pinden beri yani 7 sene.ben bu 1090t ile daha gider su excavator mudur nedir o dalgayi beklerim ama isterim ki amd duzgun islemci cikarsin rekabet olsun 500-600 liraya islemci almak normal bir sey olmasin.

• yorumlar süper ve çok derin.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.