Şimdi Ara

AMD'NİN 2. REVİZYON FX İŞLEMCİLERİ (FX2'LERDE PILEDRIVER ÇEKİRDEĞİ YOK MU?) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
108
Cevap
2
Favori
5.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD konsollara oynuyor sanırım. 3 konsolun da hem CPU hem GPU AMD olacaktı değil mi? Hatta onlarda da APU kullanılabileceği söyleniyordu, ayrıca GPU'yla beraber.

Bizim gibi performans tutkunu PC'ciler Intel&nVidia'nın insafına kalacak demek ki. Hayırlısı
  • @fleshstorm666

Konsol monsol, APU'ları nereye sokabilirse AMD oraya oynayacak anlaşılan. Zaten PC'den iyice uzaklaşmıştım. AMD'nin ayrılması da bahane olur. Son bir kez daha masaüstü PC'yi yenileyip daha sonrasında PC olayını tamamen bırakmayı düşünüyordum. Ancak gelecek yıl AMD yeni bir şey sunmazsa, benim yenileme işi de yalan olacak.

@kasidokostas

Bir şey iddia ediyorsunuz, kanıt sunun bari. Tahminen ekran kartı diye tüm gpu satışını söylüyorsunuz ama ben ısrarla "ekran kartı" diyorum. Biraz bakının, anlayacaksınız.

İşlemci konusunda fiyatları acaip şekilde düşürmüş olması, AMD'nin başarısız olduğunu göstermektedir. Ne yazık ki biz ucuza alsak da Ar-Ge masraflarını karşılayamadığı için AMD zarar etmekte.

İki firma da soket yapısını değiştirir. Buna uygun işlemci çıkarır. En son AM3+ anakartlarla eski işlemcilerin çalışabildiği söylendiğinde millet bayram etmişti ama sonradan anladılar ki esas hadise anakartın AM3+ olması zorunluluğu. Yani anakartlar değiştirilecekti. Tutmadı zaten. Şimdi de AM4 diye yeni bir soket tip geliştirecekse, illaki farklılık olacaktır. İşlemci - Anakart uyumsuzluğu doğacaktır.

AMD'nin Ultrabook diye bir amacı yok ki bu alanda lider olmak gibi bir hedefi olsun. Ultrabook nedir, Ultrathin nedir, önce onları araştırın, farkı anlayın, sonra AMD'nin hedefini konuşuruz.

"AMD, farklı segmentlerde de APU paltformunun başarısı için çalışıyor. Firma; dijital imza, kumarhane oyun cihazları, POS sistemleri, medikal görüntüleme Ve güvenlik kamerası gibi platformları hedefliyor." söyleminizden sonra dedikleriniz tamamen temenni kategorisinde. AMD, şöyle dedi, böyle yapacak, şu olacak, böyle gelece... Bulldozer de Sandy Bridge'leri ezecekti...

• m@u hocam senin bildiğin bilginin yanında bizimki görülmez bile ama kanımca AMD daha uzun süre buralarda 79xx serisi cıktı 8xxx hazırlanıyorlardı ekran kartlarında
    i5 ile p2 x4 karsılastırılmalarını incelemistim i5 2500k
    http://www.ucuzu.com/islemci-c3139/intel/core-i5-2500k-3-3ghz-lga1155-p45523934/ en az 500 lira
    benim beğendiğim işlemcilerden x4 965
    http://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-phenom-ii-x4-965-dort-cekirdek-fiyati,059691.html 200 liraya kadar bulunabiliyor.

elbette cok daha yukarda intel fakat bir x6 1090t ile aman aman fark yok arada

millet ekran kartı olarakta ati+amd nin kartlarına f/p diyor.

bütcem gereği orta seviye kart bakarken en iyi secimin 6850 olduğunu yazmışlar ,yani genel olarak pazarda biraz daha kullanıcıya yatkın amd intel gibi cep yakmıyor.

• buna benzer bir haber cikmisti boyle olmasina da sasirmadim.apu diye niye kucumsuyorsunuz ki daha dakika 2. nesilde gayet guzel notebooktaki trinityler filan.yanina bir de 7670 takiyorlar hybrid cf yapiyorsunuz fiyatlari da uygun ama yaygin degil iste tr'deki zihniyet.notebook olsun konsol olsun is yapar bu apu olayi durun bakalim bebek daha.

kardesimin 1550'ye yeni aldigimiz 7690xt ekran kartli notebookunda a.creed brotherhood oyununu son ayar sorunsuz oynadigini ama benim x6 islemci 6850 cf makinede oynanmadigini x-fi go usb ses karti yuzunden stackhash hatasi alip attigini gorunce kesin emin oldum yani bir daha pc filan toplamam.cozunurluk farkli ama olsun yani o kadar para harcadigima sovdum.M@U'nun bir pc toplayacam bir daha da toplamayacam isini ben gecen sene yaptim 1090t alarak.simdi kesin emin oldum yani bundan sonra ya iyi notebook ya konsol ya da 3-4 seneye apular kudurur ondan aliriz telasa mahal yok.i5 2500k 500 kusur liraydi ben 1090'i 380 liraya aldigimda.amd boyle islemciler yapmayi birakinca niye kaybetsin ki parasi olan zaten intel aliyor o kadar para vermem diyen amd aliyor.simdiki gibi islemci olmaz apu olur alan yine alir yani sanki apu olunca forever bu mimariyi mi kullanacaklar anca x8 4 ghz filan olmaz gunumuz kosullarinda.dahiliyi gpuyu kudurtup hybird crossfire seceneklerini genis tutsalar gayet guzel bir olay aslinda.

• Zaten ne kazanıyorsa apu ekran kartından kazanıyor.eğer denildiği gibi işlemci üretiminden çekilirse düşük bütçeli sistemlerde apu çözümünü yüksek performanslı sistemlerde intel çözümünü kullancağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxcem

m@u hocam senin bildiğin bilginin yanında bizimki görülmez bile ama kanımca AMD daha uzun süre buralarda 79xx serisi cıktı 8xxx hazırlanıyorlardı ekran kartlarında
    i5 ile p2 x4 karsılastırılmalarını incelemistim i5 2500k
    http://www.ucuzu.com/islemci-c3139/intel/core-i5-2500k-3-3ghz-lga1155-p45523934/ en az 500 lira
    benim beğendiğim işlemcilerden x4 965
    http://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-phenom-ii-x4-965-dort-cekirdek-fiyati,059691.html 200 liraya kadar bulunabiliyor.

elbette cok daha yukarda intel fakat bir x6 1090t ile aman aman fark yok arada

millet ekran kartı olarakta ati+amd nin kartlarına f/p diyor.

bütcem gereği orta seviye kart bakarken en iyi secimin 6850 olduğunu yazmışlar ,yani genel olarak pazarda biraz daha kullanıcıya yatkın amd intel gibi cep yakmıyor.

Aklıma ilginç bir fikir geldi. Yapılabilirliği tartışılır 200 liralık amd işlemci neredeyse i5 2500k kadar performans verebiliyor çoğu yerde. fiyatıda 2.5 kat daha ucuz. İşlemci dünyasında da crossfire tarzı bi kavram ortaya çıkarılsa. Performans anlamında çok büyük bir devrim olmazmı? GPU larda mümkünse CPU larda da mümkün olması gerekir bunun? ki xenon opteron gibi server sistemlerinde örnekleri var...

• Evimde Trinity A6-4400M'li laptop var. Laptop'un çinde harici olarak 7670M ekran kartı var ve 7520G ile hybrid cf yapıyorum.

Ben bu laptop'u 2 ay önce 1.100 lira civarına aldım yanlış hatırlamıyorsam. İnternette gezerken parlaklık %30'da 4,5 saat gidiyor. Oyun performansı da çoğu oyunda yaklaşık GTX650M civarı.

AMD'nin bu sektöre yoğunlaşması çok normal geliyor bana göre. Amd bariz olarak çok çok önde bu sektörde.

Bakalım ne olacak.
  • Haberin performans kısmının , yani yarısının sallama olduğunu biliyorsunuz dimi? Trinity bile 4 çekirdekli FX'den Tom Amca'nın testlerine göre %15 daha iyi perf verdiğine göre L3 bellek ile aynı hızdaki çip vs. çip karşılaştırınca rahatça %15 beklemek bence yannış olmaz. Phenom'a göre karşılaştırıp, %3-5 en fazla ilerleme var diyip, sonra da burun kıvıracaksak olmaz(gerçek acıdır vs. konu o değil zaten).

İşin mobil kısmında hep çok para vardır, bıraksan sadece orası için bile üretelim derler, herkez der. Intel i3 ayarındaki mobil işlemciler için 400TL den fazla parayı sadece işlemci için boşuna istemiyor. Üstüne bi de chipset parası var az çok. Her şekilde mobil işlemci çok karlı.

AMD Trinity ile mobil alanında yurtdışında iyi durumda, iyi satıyorlar. Brazoslar da doğuda Asya taraflarında çok satıyor. Sırf işlemci olayı yüzünden zarar ediyorlar ARGE'dir şu budur diyip kesip atmak yannış olur. Bizim burda bilmediğimiz tonla şey var, üstüne public bilgi olsa bile buralardan ulaşmanın çok çok çok zor olduğu şeyler var. Burdan kimse ne Dirk Meyer'in altında olduğu baskıyı bilebilir, ne önlerine çıkan uyum yeniden yapılanma sorunlarını bilebilir, nede mühendislik anlamdaki sorunları bilebilir (en basiti Intel'in VEX coding'e geçip, AMD nin SSE5 ile açıkta kalması, sonradan bi şekilde VEX'i destekleyeceğini söylemesi, sonradan gidip Intel'e abü ucundan 2-3 yer ayır bize ilerde komutlar çakışmasın diyip Intel'den nah alırsın babayı alması vs. gibi). Sırf burdan gördüğümüz kısıtlı şeylerle ahhaha ezükler gibisinden satamıyorlar demek az biraz haksızlık bana göre.

Vishera sonrası için yol haritası yok. Daha önceden de yoktu zaten. OBR'nin de diğer dedikodu sitelerinden bi farkı yok bunu da unutmayın. Bundan 6 ay sonra ne olur yeni bi yol haritası açıklarlar mı, detayını bilmiyoruz. Haswell masaüstüne GT3 denilen 40 EU (execution unit/işlem birimli) versiyon getirmeyecek mesela. Yani masaüstünde hd4000 olmadığını, en çok hd3000 olacağını düşünün. Direk çekirdek performansı anlamında yine Haswell çok çok ileriye gitmeyecekmiş gibi şeyler konuşuluyor. Vishera'nın üstüne, bi sonraki aşama Streamroller ile AMD yeniden bi %15 performans koyabilir gibi duruyor. FX Trinity'den sonra hala geliştirilebilir durumda ve bunun suyunu çıkartana kadar ilerletmeye devam edeblirler. Direk karşılaştırması değil ama ilk çıkan 1.4ghz hızındaki RDRAM takılanP4 lerden, 3ghz üstü mimarisi iyileştirilmiş DDR3 takılabilen P4 ler gibi bakılabilr bi miktar mesela. Bi sonraki büyük mimari değişime kadar AMD FX den baya ekmek yiyebilir. Performans olarak %20 FX'den hızlı bi Vishera ve sonrası ne fiyattan satılır vs. onlar ayrı mevzu ama şimdilik gidişatı kötü durmuyor.

Fiyat indirimleri direk AMD kaynaklımı blmiyorum ama benim bakış açıma göre zamanlamaları iyi. Lianolar için indirimi öyle bi zmanda yaptılar ki, a8 ve a6 3650 alanlar kendilerini enayi diye tescil ettirmek 3 nüfus örneği ile notere gitmeleri gerekiyor gibi durum oluştu. Dünya kadar stokda a8 ve a6 3650 çip vardı. Öncesinde zaten bu Lianolar için büyük üretim sorunları vardı. Daha alt seviye olan Lianolar, a6 3500 ve altı HTPC tarzı sistem kurmak isteyenler tarafından yurtdışında kapışılıyor zaten. 3d bluray ve bunu dahili GPU ile çözeceksin, düşük güç tüketimi olacak, her tür pc işi için de kullanabileceksin, hafif oyun için de kullanabileceksin. A6 3500 bizim memlekette 140tl, HDMI çıkıştı FM1 anakartlar da 140-150tl civarına bulunuyor. İşlemcide minik bi turbo var +3x yukarı oc edebliyor kendini. Sen zaten 2.8-3ghz'e kadar oc edebliyorsun fazla kasmadan. Hafif oyun için zaten direk Intel HD4000'in rakibi(en ucuz hd4000 olan cpu kaç para)!! Bu tarz şeyler arayanlar için hazine gibi.

Intel'in en düşük ve bu tür amaçla kullanılabilecek ürünlerinde düzgün GPU varmı? Pentiumlarda hd2000 olsa alt seviye Lianolara kimse bakmazdı ki en çok satanlar onlar zaten, a4 3400 / a6 3500 / 3600.

Çok güç tüketiyorlar mı? 90w PicoPSU (12v dc adaptörden >> ATX'e çeviren bi güç kaynağı, adaptörlü psu yani) gibi PSU ve az biraz optimize edilmiş undervolting ile a6 3500 boşta 12.5W güç tüketebiliyor!!! 1080p Bluray oynatırken Intel'i AMD'si ayrım yapmadan 30w üstünde güç çekiyor.

Yani Lianolarda yaşadığı feci indirim sorununu şimdiki FX lerde yaşanmak istemiyor olabilir. Bunu direk zarar gibi şeylere bağlamayın. 220Tl-- fx 4100, 260TL-- fx 6100, 325tl---8120 bence iyi fiyatlar ve insanları cezbeder. fx8150'nin 500tl lere satıldığını düşünürseniz, fazla abartmayacak birisi için 150TLlik anakart + 6100/8120 kötü seçimler değil şimdi. Fiyatına göre kar marjı düşsede satabildikleri kadar satsınlar veya stoklar hızla azalsın bakışı için iyi bence. 370TL'ye i5-3450 alıp, +2x turbo +4x overclock ile 3.7ghz, 105mhz baseclock ile de 3.88'ghz de çalıştıracak sistemler de kurulur, ama FX lerin fiyatları uygun baya.

AMD bundan sonra SOI yerine BULK üretime geçecek. Bu hem maliyet açısından fayda sağlayacak, belki Cyclos zımbırtısına da extradan kolaylık getirir. Bulk üretimi herkez heryerde yapabiliyor. SOI ile AMD, bi yerde yazdığı gibi ayrıcalıklı olanlar klübündeydi, extradan para ödemesi gerekiyordu. Bulk ile herkezin arasına iniyor, her türlü fabrikada üretim yaptırablir hale geliyor. Bunun getirdiği esnekliği de gözardı etmeyin. Bilmeyen varsa Intel'in btün işlemcileri bulk üretim ile AMD ise SOI ile üretiliyor.

Varsayalım AMD sadece APU ile devam edecek. 1.5-2 sene içerisinde HSA'dan hareket ile, GPU ile herşeyi yapabilecek kadar güçlenmesini yaygınlaşmasını kolaylaşmasını kendi adıma beklemiyorum. AMD'nin yeni yönetimi her ne kadar baya bi bastırsa da, eskisine göre çok daha hızlı da ilerlese, sadece APU'ya dönerse AMD belli bi boşluk olabilir. Sonrası ise çok seçenekli bence. Vliw4 ve Vliw5 crossfire edilebiliyorsa Trinity ile (AMD'nin farklı mimarileri xfire edebilmesine imkan vermesinden dolayı), GCN+Vliw4'e de aynı şeyi yapabilir. Trinity + 7750 gibi mesela. Şimdiki Trinity sahiplerinin söyledikleri (HP bilgisayar gibi hazır sistemler), xfire avaible dediği ama olmadığı bi türlü. İleride, Trinity sonrasında Kaveri ile mesela GCN+GCN xfire mantık olarak %100 olması gerekir gibi duruyor.

Masaüstü 7670ve aşağısı kartlar yok ortalıkta (Trinity'nin xfire edilebleceği 7750 altında piyasada üretilmiş kart yok ). Zaten giriş seviyesi kartların da artık miladının dolduğunu biliyoruz. AMD bana göre hem Intel hem Nvidia'yı bu şekilde tek kurşun ile çok zora sokablir. Yani Trinity+7750 xfire edilebilecek bi hale gelsin, veya Kaveri +8870 mesela. Çok daha uygun fiyata çok daha iyi oyun fiyatı sunacağı aşikar bana göre bu yapının. AMD işlemci (APU) + AMD anakart (doğal olarak) + AMD ekran kartı. Bu şekilde bi yaklaşım bana kafadan 2 sene zaman kazandırır gibi geliyor AMD'ye. FX'i geliştirmek için süper bi ARGE gerekmiyor zaten, sorunlu yanları gün gibi ortada. APU da olsa genel geçer işlerde zaten bugunün işlemcilerinden geride kalır hiçbi yanları olmayacak. Belki bundan sonraki 3-4 sene için çok karlı bi alan gördüler bu şekilde ve ordan devam etmek istiyorlardır.

Son anda aklıma geldi, yukarda bi yerde geçmişti, AMD nin halihazırda ürettiği gömülü sistemler faln zaten ver Geode gibi (geçmişi çok eskiye dayanır Cyrixe kadar, bende MediaGX'i vardı Cyrix'in :///) . Router'dan dar kapsamlı gömülü sistemlere kadar kullanılıyorlar. Feci bi pazar ve para getiren iş değil ama var .

• quote:

Orijinalden alıntı: FilozofTR

Evimde Trinity A6-4400M'li laptop var. Laptop'un çinde harici olarak 7670M ekran kartı var ve 7520G ile hybrid cf yapıyorum.

Ben bu laptop'u 2 ay önce 1.100 lira civarına aldım yanlış hatırlamıyorsam. İnternette gezerken parlaklık %30'da 4,5 saat gidiyor. Oyun performansı da çoğu oyunda yaklaşık GTX650M civarı.

AMD'nin bu sektöre yoğunlaşması çok normal geliyor bana göre. Amd bariz olarak çok çok önde bu sektörde.

Bakalım ne olacak.

Hocam laptopun marka ve modeli nedir, 1.100 lira gerçekten uygun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

Evimde Trinity A6-4400M'li laptop var. Laptop'un çinde harici olarak 7670M ekran kartı var ve 7520G ile hybrid cf yapıyorum.

Bakalım ne olacak.

Acer Aspire V3-551G Hocam. Çok memnunum, başta acer olduğu için tereddüt etmiştim ama

Tek sorunu driver'lar. Hybrid Graphics olduğu için driverlar(ekran kartı) çok az güncelleme alıyorlar. AMD'den de ses yok bu konuda. Ben en son Lenovo'nun driver'ını bulmuştum, onu kullanıyorum. Neyse Windows 8 çıkınca yaparlar bir güzellik, o güne kadar da çaresini bulurum inşallah.

MediaMarkt'ta kampanya varken almıştım hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 23 Ağustos 2012; 16:19:22 >

• quote:

Bakalım ne olacak.

valla iyiymiş 7670m li cihaz 1100 tl nerden alcaz

• quote:

quote:

quote:

Bakalım ne olacak.

Acer Aspire V3-551G Hocam. Çok memnunum, başta acer olduğu için tereddüt etmiştim ama

Tek sorunu driver'lar. Hybrid Graphics olduğu için driverlar(ekran kartı) çok az güncelleme alıyorlar. AMD'den de ses yok bu konuda. Ben en son Lenovo'nun driver'ını bulmuştum, onu kullanıyorum. Neyse Windows 8 çıkınca yaparlar bir güzellik, o güne kadar da çaresini bulurum inşallah.

MediaMarkt'ta kampanya varken almıştım hocam.

Hocam o fiyata 7670m çok iyi yahu, fakat tr sitelerinde bulamadım laptopu

• quote:

Hocam, MediaMarkt'ın getiriyor olması lazım, eğer bir ara uğrarsanız sorun. Zaten Trinity'ler yeni olduğu için çok yerde olmaması normal, hele ki Türkiye gibi Intel'den başka çok az sayıda seçenek olan bir yerde çok normal.
  • quote:

quote:

Hocam, MediaMarkt'ın getiriyor olması lazım, eğer bir ara uğrarsanız sorun. Zaten Trinity'ler yeni olduğu için çok yerde olmaması normal, hele ki Türkiye gibi Intel'den başka çok az sayıda seçenek olan bir yerde çok normal.

Aynen hocam malesef pek yaygın değil amd laptoplar tr'de, gt650m laptopların fiyatları yaklaşık 2bin lira olduğunu düşünürsek amd trinitiy laptoplar velinimet.
  • OBR'yi bir süredir takip ediyorum. Tutarlı tahminleri var ama bariz şekilde AMD karşıtı yayınlar yapan bir site . Piledriver'ı Bulldozer ile kıyaslayıp " Bi b..k ilerleme yok" gibi üslup kullanmalarını geçtim "AMD 660ti'dan tırsıp fiyat kırdı" gibi cümlerleri makale diye yazan bir siteyi güvenilir olarak değerlendiremem.

Kimse Piledriver'den %50 performans artışı beklemiyor ki. %15 + düşük güç tüketimi iyi fiyatla sunulursa ne ala. Ama APU konusunda haksız değiller. SDN ve başka bir kaç yerde okuduğuma göre AMD Steamroller'dan sonra sadece APU üretecek ama FX serisini öldürmeyecek ve Intel gibi dahili GPU ekleyecek diye dedikodular mevcuttu ki bence çok yerinde bir hamle olur bu. AMD CPU+GPU işini çok ciddiye alıyor ve Intel'i en zayıf yerinden yani GPU üzerinden vurmayı planlıyor. Hem de öyle CS oynamak için değil doğrudan GPU hızlandırmalı programları desteklemesi için. Adamlar Adobe ile anlaşma yaptı CS6'ya Trinity desteği sunulması için. GPU'yu CPU'yu desteklemesi için çok çalışıyorlar ve olursa ilerde AMD için işler fena halde iyi gidebilir. Bulldozer + GCN mimarilerini yan yana koyup incelerseniz AMD'nin ne yapmaya çalıştığını az çok göreceksiniz.

DH nedense bu aralar AMD'ye oldukça kayıtsız mesela A300 pro APU'ları hakkında doğru dürüst bir haber bile yok. Yarı profesyoneller için biçilmiş kaftan olan bu işlemcilerden TR'de bahseden bile yok ne hikmetse. Tom's da Firepro W9000-8000 testlerine bakın bir ara. Muadilleri Quadro'lara başa baş kafa tutup üzerine bir de oyun oynayabilen pro kartlar çıkardı AMD ama yine kimseden ses yok. Bugün Fudzilla da gördüm AMD bu sefer de iş dünyasına özel A8-5000B serisi APU'larını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Buralarda yine ses seda yok.

AMD CPGPU'ya oynayarak çok doğru bir hamle yapıyor. ATİ'yi satın alıp bin türlü sıkıntıya girmelerinin meyvelerini daha yeni yeni toplamaya başladılar ve gidişat ta bunun ne kadar doğru bir adım olduğunu gösteriyor. AMD APU konseptinin suyunu sıkacak ve aptalca bir hamle yapmazsa bu işten karlı da çıkacak ki Trinity ve Brazos satışları şimdilik işlerin yolunda gittiğini gösteriyor.
    Keza Intel'de öyle. HD4000'i 300 dolarlık işlemciye millet BF3 oynasın diye koymuyor adamlar. Haswell'de kimse %50 çekirdek perfomansı beklemesin çünkü Intel'in derdi daha güçlü GPU ve AMD'nin önünü bir an önce kesebilmek çünkü APU işi tutarsa Intel 2000'lerin başına dönme riskiyle karşı karşıya. Grafik birimleri oyun ünitesi olmanın çok çok ötesine geçmeye başladı ve Intel bu treni kaçırmamak için uğraşıyor ama AMD bu konuda 5 - 10 adım önden gidiyor. Nvidia'da x86 bağımlılığına çözüm arayışında. ARM lisansını almalarının tek sebebi cep telefonunda Crisis oynatmak değil elbet. Üstün oldukları pro segmentte Intel/AMD bağımlılığından yırtmanın hesabını yapıyor adamlar, yolları açık olsun.

Özetle; AMD'nin APU'ya öncelik vermesi çaresizlikten çok öngörüdür. Tabii bu saatten sonra 3960K'ya kafa tutmak gibi hayallerin peşinde koşmamalı ama APU mayası tutarsa işler AMD lehine çok iyi gidebilir ki bu sadece benim değil tüm PC kullanıcıların temennisi olmalıdır. Aksi takdirde M@U arkadaşımızın da dediği gibi GT430'a gider 200 dolar bayılır, 3570k'yı da kuyumcu vitrininde ağzımızın suyu aka aka seyrederiz.

• Öyle birşey olursa AMD kendini yakar, dolaylı yoldan intelin tekeli altına gireriz, biz de yanarız. Umarım olmaz böyle birşey
  • Böyle birşey imkansızdır , amd herzaman olduğu gibi yine üst seviye işlemci çıkartmaya devam edecektir. Bu iş birazda prestij işidir üst seviyede yoksan, alt seviye cihazlarınıda satamazsın.

Bunun çok örneği vardır , marka değeri nedir gidin araştırın
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

Böyle birşey imkansızdır , amd herzaman olduğu gibi yine üst seviye işlemci çıkartmaya devam edecektir. Bu iş birazda prestij işidir üst seviyede yoksan, alt seviye cihazlarınıda satamazsın.

Bunun çok örneği vardır , marka değeri nedir gidin araştırın

Sende haklısın aslında, mesela samsung,htc gibi markaların galaxy s3 ve one x gibi güçlü amiral telefonları var sırf bu yüzden marka değeri artıyor firmaların gel görki zamanında tekel olan nokia ise batma durumuna geldi üst seviye telefonu yok ve alt-orta sınıf telefonlarıda pek satılmıyor marka değeri çok düştü artık eskisi gibide olamaz bence.

• bu konuyu acmak icin girdim foruma, ve bir sorum olacak, bu haberi kendiniz mi buldunuz yoksa baska bir forumdan bulup turkceye mi cevirdiniz?
  • fake... okurken güldüm...intel fanlarının temennesini sorsanız ancak bu kadar olurdu..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.