|
AMD'nin RDNA 3.5 tabanlı Radeon 890M GPU'su performansta iddialı
-
-
Adam incelemiş ETA PRIMEyoutubeThe Fastest Radeon 890M RDNA3.5 iGPU Is Here! Ryzen AI 9 HX 370 Hands-Onhttps://www.youtube.com/watch?v=8YTDgiQqkrM
-
ucuz ise idare etmek için olabilir ama ucuz değildir. idare etmeyi de sevmem. ya hiç olmasın, olacaksa da adam gibi olsun. uygun fiyat masaüstü bundan güçlü olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Burdaki inceleme 45watt olarak mini pclerde 65w 70w üzerinde çalıştırılıyor ve daha çok performans veriyor
-
RTX 3050 (orijinal 4 GB model) en düşük modeli olan 35 watt olanını yakalar diyordum, yine yakalayamamış. Gerçi 35w deyince yanlış anlaşılmasın 45-50w düzeyine kadar çıkabiliyor. Bende de 3050'nin 40w modeli olan bir laptop vardı, 55w düzeyine çıkıyordu. O haliyle Time Spy'da grafik skoru 4475 imiş:
3 yıl önceki giriş düzeyi gpu performansı hala yakalanamamış demek. Kaldı ki geçen yıl Nvidia, 4050 ile giriş seviyesi performansı da uçurdu (3060 seviyesine çekti ve FG ile önüne geçti). IGP performansında ciddi bir sıçrama olmazsa, harici gpuda Nvidia seneye farkı iyice açar gibi.
Edit: 3 yıl önceki giriş seviyesi mobil gpu (RTX 3050 4 GB) hala yakalanmamış olsa da 5 yıl önceki giriş seviyesi mobil gpu (GTX 1650) yakalanmış görünüyor. Fena değil. Ama bu işi geçen yıl 780M neredeyse yapmıştı zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 5 Ağustos 2024; 17:49:9 >
-
Hocam siz hiç gma 3000 kullandınız mı ? Igpu olarak bence çığır atladılar
-
Kullanmışımdır. Berbat bir IGP idi diye hatırlıyorum. O zamanlarda da Amd'nin x1200 veya x1250 gibi IGP'leri vardı, çok daha iyiydi diye aklımda kalmış. Sonrasında da HD3200, HD4200 falan çıkmıştı. Amd IGP tarafında hep iyiydi. Çünkü ATi'yi almıştı. Bir de Nvidia'nın IGP'leri fena değildi. En azından video codec gibi şeyleri oluyordu.
Aslında IGP performansı günümüzde ciddi şekilde arttı, çünkü APU işine döndü. Artık işlemcide bir grafik çekirdeği var. Bellek kullanımı çok da iyi durumda. Ancak her zaman lineer olarak ilerleme göstermiyor. Bu işte esas sıçramayı, Intel yıllar önce 2012-2013'te falan yaptı diye hatırlıyorum. Çok gerideydi, oyun oynatabilir seviyeye çıkardı. Reklamını da yaptı. Hatta VLC üzerinden F1 oynatmıştı.
Amd de Vega'lara geçtiğinde (Zen dönemine denk geliyor) ciddi bir ilerleme kaydetti. Üstüne de 680M'le güzel bir sıçrama daha yaptı. Ama 780M ve 890M o kadar da fark açamadı gibi. Intel'in ne halt edeceği ise hiç belli değil. Nvidia'nın zaten IGP ile alakası kalmadı. Hatta Amd'nin IGP'leri tehdit ettikçe MX serisine de son verdi Nvidia.
Şu anki durumu kötü değil, evet, ama yeni nesil IGP'lerin 3 yıllık giriş seviyesi mobil gpuyu yakalamasını isterdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 31 Temmuz 2024; 16:23:3 >
-
Amdde 40 işlem birimini gördüğüme emindim ama arıyorum arıyorum yok diyordum hayal mi görüyorum Apple m serisi ile mi karıştırıyorum aradım aradım bulamamıştım birde böyle Bi bilgi değinmiş olmanıza rahatladım cidden
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet öyle bir söylenti çıkmıştı. Hatta baya haber gibi verildi. Sonradan süpürdüler o haberleri.
Edit: Buldum bazılarını:
https://videocardz.com/181601/amd-testing-strix-halo-apu-with-128gb-memory-config
videocardz.comJust a moment...https://videocardz.com/newz/amd-confirms-strix-halo-apu-rumored-to-feature-up-to-16-zen5-cores-and-40-rdna3-5-cus
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 2 Ağustos 2024; 14:46:18 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X