Şimdi Ara

AMD 'NIN ULUSLARARASI GARANTISI YOK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dun amd TURKIYE ile yaptigim telefon gorusmesinde turkiyeden alinmayan islemcilerin turkiyede garantiye girmedigini ogrendimPeki o zaman niye uluslararasi garanti var diye biz bu islemcileri aliyoruz Simdi size soruyorum bu dogrumudur ? Bu islemcileri amd uretmiyormu?Garantisini amd vermiyor mu?Buradaki buro amd nin resmi burosu degilmi?

• bu enteresan bir durum, ama yaygın.

mesela uluslararası garantili bir laptop alırsın amerikadan, ama Türkiye o ulusların arasında olmadığı için güzel ülkemizde tamir etmezler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meke

bu enteresan bir durum, ama yaygın.

mesela uluslararası garantili bir laptop alırsın amerikadan, ama Türkiye o ulusların arasında olmadığı için güzel ülkemizde tamir etmezler.
    quote:

Orjinalden alıntı: meke

Ama intel de biyle bir durum yok.Islemciyi nereden alirsan al tr de garantiye giriyor

• valla bole bı durum varsa fıyasko olur cokda ayıp olur bı yerde aslında hakda olur karısık bı durum ama bı ıpod uluslarlarası garantıyı saglayabılıosa bunu amd de yapabılmelı...dubaıden aldıgın ıpod bozulsa burda degısıyolar... ıslemcıde amd de bunu yapmalı...bence amd tr yetklısı bıraz lamerdı yada yenıydı... orda hakan bey vardı bıldıgım hatta ozan tanıyodu galıbna fx57 ıcın gorumustu...bı ordan yardım ıstenırse olabılır... abı hayırlısı olsun olmadı artık bızde bı mudahele yapmaya calısırız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: meke

maksat yerel alımları desteklemek. daha çok para dönsün , kazançta aşırı bir değişme bile olmasa bile aynı marka altında daha sık istihdam olsun diye.

Maksat en yakın bayiye yönlendirmek..

Distribütör ün seri numara verdiği belgeler lazım oluyor zaten normalde de... Ya da direkt firmayla görüşmeye gidip oradaki yetkililerle bol bol uluslararaıs görüşmek zorunda kalıyoruz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: abcdefxxx

valla bole bı durum varsa fıyasko olur cokda ayıp olur bı yerde aslında hakda olur karısık bı durum ama bı ıpod uluslarlarası garantıyı saglayabılıosa bunu amd de yapabılmelı...dubaıden aldıgın ıpod bozulsa burda degısıyolar... ıslemcıde amd de bunu yapmalı...bence amd tr yetklısı bıraz lamerdı yada yenıydı... orda hakan bey vardı bıldıgım hatta ozan tanıyodu galıbna fx57 ıcın gorumustu...bı ordan yardım ıstenırse olabılır... abı hayırlısı olsun olmadı artık bızde bı mudahele yapmaya calısırız...
    quote:

Orjinalden alıntı: abcdefxxx

valla bole bı durum varsa fıyasko olur cokda ayıp olur bı yerde aslında hakda olur karısık bı durum ama bı ıpod uluslarlarası garantıyı saglayabılıosa bunu amd de yapabılmelı...dubaıden aldıgın ıpod bozulsa burda degısıyolar... ıslemcıde amd de bunu yapmalı...bence amd tr yetklısı bıraz lamerdı yada yenıydı... orda hakan bey vardı bıldıgım hatta ozan tanıyodu galıbna fx57 ıcın gorumustu...bı ordan yardım ıstenırse olabılır... abı hayırlısı olsun olmadı artık bızde bı mudahele yapmaya calısırız...

mustafam zaten hakan beyle konustum bunlari soyliyen o

@acharad ama bu islemci amd nin ben imal etmedimki bunu. Asus ta nereden alirsan al cizgi elk garantiye sokuyor.Bu amd bir asus kadar olmadimi yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dardo -- 24 Aralık 2005 15:47:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dardo

quote:

@acharad ama bu islemci amd nin ben imal etmedimki bunu. Asus ta nereden alirsan al cizgi elk garantiye sokuyor.Bu amd bir asus kadar olmadimi yahu

Alıntıları Göster
    arkadaş amd nin türkiyedeki pazar payı biraz düşük o yüzdendir. ayrıca dünyadaki işlemci oranları alınırken(şu anda intel %82,amd %17,diğer işlemciler % 1 civarında)türkiye katılmıyorMUŞ buna.o yüzden olabilir diye düşünüyorum...
    Ama aynı zamanda intelde böyle birşey olmaması kafaları kurcalıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: dardo

quote:

Alıntıları Göster
    Hakan Bey'i ben de tanıyorum, kendisi oldukça iyi niyetli ve samimi bir insandır. Ama sanıyorum ki bu amd türkiye'nin genel bir politikası. Durumu oldukça üzücü ve vahim olarak değerlendiriyorum. Böyle bir şeyin olmaması lazım. Sonuçta uluslararası garantisi olan bir ürün ve amd türkiyenin ilgilenmesi gerekir, onların yapacakları ürünü alındığı ülkeye gönderip durumu takip etmek olmalıdır yurtdışından gelen bir işlemcide diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozan Baseski

Hakan Bey'i ben de tanıyorum, kendisi oldukça iyi niyetli ve samimi bir insandır. Ama sanıyorum ki bu amd türkiye'nin genel bir politikası. Durumu oldukça üzücü ve vahim olarak değerlendiriyorum. Böyle bir şeyin olmaması lazım. Sonuçta uluslararası garantisi olan bir ürün ve amd türkiyenin ilgilenmesi gerekir, onların yapacakları ürünü alındığı ülkeye gönderip durumu takip etmek olmalıdır yurtdışından gelen bir işlemcide diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    amd mutlaka degıscektır o ıslemcıyı bence...mutlaka...

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Pasa gonulleri bilirben zaten kendime yeni islemci ve board aldim kalkip burada Intel reklami yapacak insan olmadimi da bilen bilir.Maksat Arkadaslarimizi bilgilendirmek

• Nasıl yane, ben bir işlemci alıcam alırken illaki insan garantisine vs. ne dikkat eder ki bir sorun olması durumunda başı ağrımasın verdiği paralar havaya uçmasın diye. Bana uluslararası garantisi var denecek sonrada bana kalkıp sizin yaşadığınız ülke bu ulusların dışındamı diyecekler ? Ama ürününü satmaya geliyorsun, buraya geldiğin gibi dünyanın her yerine gidiyorsun. Ürünü üreten üstüne markısını basıp dağıtan yine aynı firma... Çok saçma geldi kusura bakmayın. Peki bu işlemci bir laptop işlemcisi olsaydı ve ben makineyi türkiyeden alıpta şuan iş için fransada olsaydım ne olacaktı ? vay be gerçek garanti bu olsa gerek....
  • quote:

Alıntıları Göster
    amd Türkiye zamanında tellioğlunun getirttiği işlemcilere bile garanti vermemişti.tellioğlu çekildikten sonra işlemciler garantisiz kaldılar ve bu konuda amd Türkiye kılını bile kıpırdatmadı.eğer amd Türkiye,intel Türkiye gibi çalışsaydı herşey çok farklı olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maymunkral

amd Türkiye zamanında tellioğlunun getirttiği işlemcilere bile garanti vermemişti.tellioğlu çekildikten sonra işlemciler garantisiz kaldılar ve bu konuda amd Türkiye kılını bile kıpırdatmadı.eğer amd Türkiye,intel Türkiye gibi çalışsaydı herşey çok farklı olurdu.

Alıntıları Göster
    bence çok akıllıca birşey...

sonuçta adamlar hangı ulkeye hangı kodlu malları cıkardıklarını bılıyorlar...

bunun dısında asus-toshiba gibi laptop üreticileri uluslararası garantı verıyorlar...

• quote:

Alıntıları Göster
    amd nin merkez ofisine bi mail atıyosun sonra olanlara sende şaşırıyosun :) türkiyedi distribütörleri dürtmezse iş yapmıyolar. aynı olay bi kaç firmada daha başımıza gelmişti. bilgisayardan bağımsız firmalar tabi bunlar :) türkiyedeki firmaların alayı angut malesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Evren

bunun dısında asus-toshiba gibi laptop üreticileri uluslararası garantı verıyorlar...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: FunKsTaR

1-sen hic islemciyi aldigin kutudaki kagitlari okudunmu?
    2-o zaman amd ULUSLARARASI GARANTI VERMIYECEK
    3-BUNUN NERESI AKILA MANTIGA UYUYOR ALLAH ASKINA

• quote:

Alıntıları Göster
    def v ile trnin en sdlerinden biri yandi oda yetmedi dardonunda dedigi gibi amd turkiye kılını bile kıpırdatmiyor bide ustune ustuk genel anlamda firmasinin sattigi malin arkasinda durmuyo nasil bir ticaret ve pazarlama anlayisidir ben cozemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DjiNN -- 24 Aralık 2005 16:42:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DjiNN

def v ile trnin en sdlerinden biri yandi oda yetmedi dardonunda dedigi gibi amd turkiye kılını bile kıpırdatmiyor bide ustune ustuk genel anlamda firmasinin sattigi malin arkasinda durmuyo nasil bir ticaret ve pazarlama anlayisidir ben cozemedim

Alıntıları Göster
    Ben bu olayı asla anlamıyorum bir ürün alıyorsun xxx marka sonra arıza yapıyor bu ürünü hangi ülkenin distribütörüne götürürsen götür değiştirmeleri gerekir sonuçta onların gönderdikleri yer aynı.. yani distribütörler üreticilerin mağazaları gibi.. Bir ürünü hangi mağazadan aldığın fark edermi???

SAÇMALIK

• quote:

Orijinalden alıntı: Command.com

Ben bu olayı asla anlamıyorum bir ürün alıyorsun xxx marka sonra arıza yapıyor bu ürünü hangi ülkenin distribütörüne götürürsen götür değiştirmeleri gerekir sonuçta onların gönderdikleri yer aynı.. yani distribütörler üreticilerin mağazaları gibi.. Bir ürünü hangi mağazadan aldığın fark edermi???

SAÇMALIK

Alıntıları Göster
    Bence bu olayın AMD hiç alakası yok. Tamamen Türkiye ile alakalı.

Çünkü bi arkadaşım Dubai'den Siemens SX1 telefon aldı, 2 ay sonra telefon arıza yaptı, arkadaşım İstanbul Bostancıdaki Siemens Türkiye'ye gidip telefonu garantiye vermek istedi ama, işler hiç de tahmin ettiğimiz gibi olmadı. Telefon satılırken uluslararası Garanti var deniyor ama iş garantiye geldin mi maalesef. Siemens Türkiye telefonu yapmadı arkadaşımda onlara farz edin ben bir turistim ülkenize geldim ve telefonumu yaptırmak istiyorum o zaman ne yapacaksınız, karşıdan hiç ses gelmedi. Netice olarak telefonda yapılamadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kef14

Bence bu olayın AMD hiç alakası yok. Tamamen Türkiye ile alakalı.

Çünkü bi arkadaşım Dubai'den Siemens SX1 telefon aldı, 2 ay sonra telefon arıza yaptı, arkadaşım İstanbul Bostancıdaki Siemens Türkiye'ye gidip telefonu garantiye vermek istedi ama, işler hiç de tahmin ettiğimiz gibi olmadı. Telefon satılırken uluslararası Garanti var deniyor ama iş garantiye geldin mi maalesef. Siemens Türkiye telefonu yapmadı arkadaşımda onlara farz edin ben bir turistim ülkenize geldim ve telefonumu yaptırmak istiyorum o zaman ne yapacaksınız, karşıdan hiç ses gelmedi. Netice olarak telefonda yapılamadı.

Alıntıları Göster
    tek kelimeyle ALMA.....

• quote:

Orijinalden alıntı: ThE GaSeS

tek kelimeyle ALMA.....

Alıntıları Göster
    Abi bu ne amd yi feci baltaladınız şaştım kaldım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.