Şimdi Ara

AMD Phenom II 4X 955 BLACK EDITION 3.20GHZ ISINMA SORUNU YAŞIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    AMD Atlhon X2 250 3Ghz
    6GB Kingston 1333mhz ram
    Amd Radeon HD 4670 2gb ekran kartı iken işlemciyi değiştirdim ve
    AMD Phenom II 4X 955 BLACK EDITION 3.20GHZ aldım.

Fakat Athlon ile boşta 23-26 derecelerde.
    oyunda ise 54-58-63 derecelerde geziyor.
    Anakart da maksimum 63'e çıkıyor.
    Anakartta athlondan çıkan stock fan var. Kapakta 1 adet içe üfleyen 12cmlik fan arka tarafta ise 9cm lik dışarı üfleyen fan mevcut.
    Bilgisayar bu halde iken 7 sene kullandım. Hiçbir yanma veya ısıdan kaynaklı performans düşüklüğü yaşamadım.
    Ama Phenom x4 955'i taktığım andan itibaren bilgisayar 48 derece ile açılıyor. Boşta iken 40-43 lerde geziyor.
    Herhangibir oyunda ise bir anda fırlayıp 65-70 arası geziyor.
    İşlemcinin max sıcaklık değeri 65 miş ama csgo da ben 70'i gördüm. Fakat herhangibir performans düşüklüğü yaşamadım.
    Anakart da 72'ye kadar çıktı.
    Şimdi:

1- Isıl değerler normal mi?
    2- Ne tavsiye ediyorsunuz?
    3- Kullananlar varsa yorumları nelerdir?

Sabrınız için teşekkür ederim.

• ihtimal anakart işlemci voltajını yüksek veriyor, biostan elle girmek gerekir diye düşünüyorum.
  • kasana sigar mi bilmem ama bence bu gosterdiginden daha iyi.phenomII'ler 72 derece gormez 62 dereceden sonra cekirdekler kapanir o iste bir is var ama sen yine de stok fansa gosterdigim gibi bir sogutucu al.

http://www.webdenal.com/deepcool-gammaxx-s40_713486.html

anakartinin modeli nedir eger 95w destekliyse ve 125w 955'i taktiysan isinma olmasi normal.
  • Athlon II işlemciler l3 cache e sahip olmadığı için daha az ısınır doğal olarak.Siz l3 cache i olan ve 2 çekirdek fazlası olan bir işlemciye geçmişsiniz normal daha fazla ısınması.Ama yine de o ısılar fazla.

http://www.hepsiburada.com/xigmatek-gaia-ii-tum-775-islemci-fani-sd1283-p-BD801467

Kasanıza sığarsa bunu alın.Anakartınız da fena değilse overclock bile yaparsınız.
  • Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.
    Şimdi;
    Anakartım Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
    AMD Phenom II 4X 955 BLACK EDITION 3.20GHZ

Anakart maksimum (oyunlarda) 79 dereceye, işlemci ise 78 dereceye kadar çıkıyor. Oyun durunca yada kapattığımda hemen düşüyor.
    http://www.webdenal.com/deepcool-gammaxx-s40_713486.html
    sipariş ettim ve deneyeceğim. Sonucu da paylaşacağım.
    Sizce bu anakart için bu işlemci ve sıcaklıklar uygun mu?
    Cevap verirseniz sevinirim.
    Not: İşlemci ve anakart bu sıcaklıklara çıktığında ne bilgisayar kapanıyor ne de performansta en ufak bir düşüklük oluyor.

• lazzmodi L kullanıcısına yanıt
    Aynı işlemciyi 3,6ghz oc'lu olarak kullanıyorum. Bu hali ile 65 dereceyi geçmiyor. Gerçi işlemci soğutucu olarak xigmatek'in kule tipi bir soğutucusunu kullanıyorum (ht1283 gibi bir modeldi sanırım).

Sizin sıcaklıklarınız oldukça yüksek, ki işlemcinin max çalışma sıcaklıklarının da üzerinde. Bu sebeple işlemci soğutucunuzun tam oturduğundan ve de termal macununuzun düzgün sürüldüğünden emin olun. Buralarda bir sorun yoksa da yeni bir işlemci soğutucu bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Phenom II X4 965 Vs FX 8150
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.