Şimdi Ara

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ (253. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.244
Cevap
21
Favori
207.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: esmercrazy

quote:

Orijinalden alıntı: suspect58

quote:

Orijinalden alıntı: esmercrazy

Arkadaşlar bi sorunum var işlemci mhz degerlerim kafasına göre inip çıkıyor 800 ,1600 ,3200 mhz degerleri arasında durmadan degişiyor 3200 mhz de tutmak için ne yapmak gerekiyor overclock denemedim stok fan kullanıyorum 1090 t işlemcim,
    yardimcı olursanız sevinirim

O dediğin cool & quit tejnolojisi işlemcin boştayken 800 mhzde çalışıyor tasarruf amaçlı bir uygulamadır yük altına girincede normal değerlerde çalışır.

Sorun degilmiş öyleyse , peki nasıl sabit tutarım oc yaparak yada yapmadan

Bende oc ile kullanıyorum cool & quıt açık . Çarpan klidini arttırabilirsin .

• 3.60GHz de mütevazi şekilde kullanıyorum.. tabii yeni soğutucu alana kadar
    Zalman CNPS7000C-AICu kullanıyorum şimdilik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstadlar 965 be oc için hangi anakartı önerirsiniz? En anlaşılır bioslu hangisidir? Teşekkür ederim yardımlarınız için
  • quote:

Orijinalden alıntı: cohannan

Üstadlar 965 be oc için hangi anakartı önerirsiniz? En anlaşılır bioslu hangisidir? Teşekkür ederim yardımlarınız için

Hocam aynı işlemciyi kullanıyorum, sistem imzamda mevcut. Bütçe belirtirseniz yardımcı olabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ogz008

quote:

Üstadlar 965 be oc için hangi anakartı önerirsiniz? En anlaşılır bioslu hangisidir? Teşekkür ederim yardımlarınız için

Hocam aynı işlemciyi kullanıyorum, sistem imzamda mevcut. Bütçe belirtirseniz yardımcı olabilirim ?

Hocam biostar TA890GXE düşünüyorum.Bütçem ikinci elden 150 TL'ye kadar.Bu anakartı düşünmemin sebebi de:

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1510492

Burdaki fx ama olsun.İyi bir soğutmayla güzel değerler alınabilir sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 12 Temmuz 2013; 3:46:03 >

• Ben de phenom II 955 işlemcimle geçen sene overclock denemeleri yaptım. Stabil olmadan 4.6GHZ gördüm. 4.1GHZ stabil gördüm. Tabi 4.1ghz hızdayken bütün stabilite testlerini geçiyordum ama ağır bir oyuna(GW2) girince 2 saat sonra bilgisayar hata veriyordu. 3,6GHZde çalıştırdım baktım bütün testler stabil ancak yine aynı oyunlarda ayda yılda bir hata veriyordu. Şuan stock halde kullanıyorum ve gece gündüz açık bilgisayar herşey takır takır çalışıyor. İlla yapacağım ve kesin sonuç alacağım diyorsanız 300mhz arttırmak 900mhz arttırmakla benzer etki yapıyor.

Kendi tecrubelerimi yazdım umarım faydalı olmuştur
  • quote:

Ben 955 işlemcim için 2 gibabyte 1 asus kartla oc denemeleri yaptım. İnanın kartlar birbirine yakın seviyede olsa da ASUS la çok daha kolay işlemciyi zorlama şansım oldu. Asus OC işine daha yatkın kartlar üretiyor(ev kullanıcısı seviyesinde).

Bununla birlikte 3.7 'den sonra 4.0 da yapsanız 4.1de yapsanız alacağınız performans saat hızı ile paralel olmuyor çünkü işlemciyi hızlandırıyoruz stabil olsun diye ht nb ram frekanslarını düşürüyoruz bu da süper spor arabayla 110'la gitmek gibi bir şey oluyor. Diğer üreticilerin anakartlarını kullanmadığım için birşey diyemeyeceğim ama eğer gigabyte veya asus anakartlardan birisini alırsanız internetten yardım bulmanız daha kolay olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

Çok teşekkürler hocam tam model olarak öneri istesem asustan? m4a79t aradım ama bulamadım bayağı iyiydi o anakart

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1767985

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 12 Temmuz 2013; 9:13:19 >
  • quote:

quote:

Çok teşekkürler hocam tam model olarak öneri istesem asustan? m4a79t aradım ama bulamadım bayağı iyiydi o anakart

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1767985

benim önerim bu olur

http://forum.donanimhaber.com/m_41882224/tm.htm

http://www.asus.com.tr/Motherboards/AMD_AM3/M4A87TDUSB3/

başlandıçta ufak sorunları vardı ama güncel bioslarla sorun kalmadı diye biliyorum şu an kullandığım anakar 790 chipset ama oc için 870 chipsetli bu anakart daha iyi iş çıkardı. bu ve bu seviyedeki kartları önerebilirim size. Ama tabiki teknoloji işi şans işi umarım sizin için en iyi olanına karar verip bulabilirsiniz.

• quote:

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim uygun fiyata bir tane bulursam alacağım hemen.Aldıktan sonra O.c konusunda tekrar danışmak isterim size
  • quote:

quote:

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim uygun fiyata bir tane bulursam alacağım hemen.Aldıktan sonra O.c konusunda tekrar danışmak isterim size

Efendim ceycey uzun süreler 870 çipsetli o anakartı kullandığından karşı çıkmak istemiyorum ama 890 çipsetli anakartlar o fiyatlara satılırken kalkıp m4a87 almak pek mantıklı değil en azından 150tl verilmez.

Bütçeyi zorlarsanız crosshair 4ü 200 alabilirsiniz, zorlamadan ise ben ikinci el 170tl ye Gigabyte 990xa öneriyorum kesinlikle, 150tl ye 870 880 890 çipsetlerdense kesinlikle güncel anakart alınmalı her özelliği göz önünde bulundurulup.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cianni

quote:

quote:

Efendim ceycey uzun süreler 870 çipsetli o anakartı kullandığından karşı çıkmak istemiyorum ama 890 çipsetli anakartlar o fiyatlara satılırken kalkıp m4a87 almak pek mantıklı değil en azından 150tl verilmez.

Bütçeyi zorlarsanız crosshair 4ü 200 alabilirsiniz, zorlamadan ise ben ikinci el 170tl ye Gigabyte 990xa öneriyorum kesinlikle, 150tl ye 870 880 890 çipsetlerdense kesinlikle güncel anakart alınmalı her özelliği göz önünde bulundurulup.

arkadaşın 150 liralık bütçesi var yanlış anlamadıysam bu nedenle daha eski bir kart önerdim tabi ki kesşke mümkün olsa herkes asus extreme anakartlar kullanabilse. ben nacizane kendi kullandığım kartı önerdim. İmkan varsa bulunabilirse 9xx chipsetli anakartlar alınabilir/alınmalıdır tabiki kesinlikle katılıyorum.

• ceycey11 kullanıcısına yanıt
    170 liraya 990xa'nın satıldığını gördüm :) O yüzden önerdim o fiyatlara bulunabilir diye :)
  • quote:

Hocam zaten forumun hava soğutma ile kırdığı rekorlar ortada, stabil en fazla 4.5 falan var 5 imkansız yani

hava soğutma ile bütün çekirdekler açık stabil 4.5ghz çalışabilen phenom 2 görmedim bu saatten sonrada göremem sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tg2601 -- 12 Temmuz 2013; 20:01:13 >
  • tg2601 kullanıcısına yanıt
    Abi o mesajı nereden buldun hoş geldin bu arada :)
  • quote:

Abi o mesajı nereden buldun hoş geldin bu arada :)

tarihine dikkat etmemişim hoşbuldum
  • tg2601 kullanıcısına yanıt
    Abi nerelerdesin neler yapıyosun, AMD ile devam mı satmışmıydın sen her şeyi :)

Bu arada, arada geldiğinde başlığımızı şereflendirirsen seviniriz;

http://forum.donanimhaber.com/m_47082389/mpage_879//tm.htm#77776824
  • imzadaki sistem aynen devam belki bi ara fx alabilirim valla iş güç evlilik derken pek gelemez oldum buralara, bide konu pasifleşti iyice uğraşan yok , eski keyfi olsa biraz daha fedakarlık yapıp takılabilirim sende ne var ne yok ?
  • Merhaba arkadaşlar benimde elimde phenom x6 1075t işlemcim var bu işlemcimi biraz hız aşırtmak istiyorum sizce bu işlemci max. kaç ghz oc olur ve nasıl yapmalıyım bu konu hakkında bilgi verirmisiniz saygılar.
  • AMD Phenom II X6 Black 1090T 3.2GHz
    Asus M4A88TD-M EVO/USB3 AMD 880G
    G.SKILL SNIPER F3-12800CL9D-8GBSR DDR3 1600Mhz 8GB
    Aopen G6 Nagas Atx Silver-Black Gaming Chasis 550W
    Western Digital WD1002FAEX Caviar Black 1TB 64MB Sata3 6Gb/s x 2 Raid 0
    HIS HD5750 iCooler IV GDDR5 1GB 128Bit ATI DX11
    Cooler Master Hyper TX3 Amd PWM CPU Cooler
    3 x Akasa Red Led Ultra Silent 12cm Chasis Cooler
    Win 8 Pro x64

Arkadaşlar sistem bu. Ben default ayarlarla kullanıyorum. Ne dersiniz biraz gaz verelim mi?
  • 
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.