Şimdi Ara

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ (254. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.244
Cevap
21
Favori
207.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 252253254255256
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu işe beni bulaştırıcak gönüllüler aranıyor :)
    Bizim fakirede bi O.C yapalım lakin yardımınız lazım ben anlamıyorum bu işten.

Konu linkim aşağıda,yardımcı olursanız memnun olurum dostlar.

http://forum.donanimhaber.com/m_78303093/f_//tm.htm
  • Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OC sonrası ne kadar süre ile stres test yapsak kafidir işlemciye?
  • Yazın,yazın ,beni de yazın. X4 945 , stabil 4018 Mhz.

http://forum.donanimhaber.com/m_82533236/tm.htm
  • 16 dk test etmişsiniz ama, en az 1 saatlik test yapmanız lazım.

Aynı işlemciyi masaüstü stabil 3860 MHz kullanıyorum, zamanında denemelerimde 4000 küsur olmuştu ama 1 dakika falan dayanabilmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

16 dk test etmişsiniz ama, en az 1 saatlik test yapmanız lazım.

Aynı işlemciyi masaüstü stabil 3860 MHz kullanıyorum, zamanında denemelerimde 4000 küsur olmuştu ama 1 dakika falan dayanabilmişti.

Onuda yaparım,bu işlemci bu anakart ile çıkar,fakat havalar soğusun o zaman.
  • Anakart neydi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

Anakart neydi ?

Asus M5A99X EVO R2.0
  • Cinebench bitiren üstüne 1 saat BF3 oynatan her işlemci hızı stabildir. Öyle saatlerce Prime ile işlemciye işkence yapmayın. Aman diyim :)
  •  AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ
  • bayadır bakmıyordum , ne günlerimiz geçti bu konuda, hala 4.5 , 5ghz lerden bahsedenler var ki aralarında tecrubeli arkadaşlarımız da var, kaç kere yazdığımı hatırlamıyorum bu işlemciler için hayal diye , metin abi 945 için güzel değer yakalamışsın , pll yi biraz daha arttırıp azda olsa yukarısını deneyebilirsin 2.6v yada 2.65v rahat kaldırır(nb v la birlikte çarpandan dolayı) .herkese selamlar bu arada, can yazdığın her mesajı takdirle okuyorum
  • 3GHz NB kullanan var mı acep :)

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: F@ruk

3GHz NB kullanan var mı acep :)

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ

zamanında 965 ler ilk çıktığında kullanmıştık, sizde de görüldüğü üzere yüksek ısılara ulaşıldığı için ve çok çok küçük getirisi olduğu için (bellek kontrolcüsünün yetişememesinden dolayı) vazgeçmiştik , hatta çok yüklenip ht yide 3 ghz kullanmıştık I7 lere kafa tutmuştuk v.s tavsiyem stabil yakaladığınız 2800 - 2850 mhz civarlarında kullanmanız , işlemciniz thuban tabanlı olsaydı(x6) 3000mhz sıkıntısız kullanırdınız.

• gigabyte ma785 anakart
    x3 435 2.9 işlemcim var
    HT link ve nb'yi 2000 seviyesinde 4. çekirdeği açmadan 3,6 ghz'de sorunsuz çalıştırıyorum. 4. çekirdeği açınca sorun oluyor.
    Voltaj ayarlarından pek anlamam hep otomatikte duruyor. Stabilite için ne yapabilirim.
    Ramlerim de 2x4gb corsair ddr3 1600 mhz fakat 1333 de çalıştırıyorum. 1600 e çekince sistem kararsız kalıyor
  • hero4262321 kullanıcısına yanıt
    4. çekirdek zaten sağlıklı olmadığı için kapatılıp x3 olarak satılıyor o işlemci. 4. çekirdek açıkken oc ile stabiliteyi yakalaman çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tg2601

quote:

zamanında 965 ler ilk çıktığında kullanmıştık, sizde de görüldüğü üzere yüksek ısılara ulaşıldığı için ve çok çok küçük getirisi olduğu için (bellek kontrolcüsünün yetişememesinden dolayı) vazgeçmiştik , hatta çok yüklenip ht yide 3 ghz kullanmıştık I7 lere kafa tutmuştuk v.s tavsiyem stabil yakaladığınız 2800 - 2850 mhz civarlarında kullanmanız , işlemciniz thuban tabanlı olsaydı(x6) 3000mhz sıkıntısız kullanırdınız.

nb'nin oyunlar üzerinde katkısı ne hocam fps farkı oluşturur mu def değeriyle, 2400-2600 değerler?

• quote:

Orijinalden alıntı: wolwerine0

quote:

quote:

nb'nin oyunlar üzerinde katkısı ne hocam fps farkı oluşturur mu def değeriyle, 2400-2600 değerler?

oyunlarda 2600 üzerinde pek bir katkısı olacağını düşünmüyorum , benchlerde sadece farkedebilir yeterli voltaj verilirse ama abartamdan , amd nin keyfide odur zaten , intelde soğutabilirsen ver voltajı gitsin ama amd öyle değildir istediğinden fazla voltaj verirsen de üzer seni

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: wolwerine0

quote:

quote:

oyunlarda 2600 üzerinde pek bir katkısı olacağını düşünmüyorum , benchlerde sadece farkedebilir yeterli voltaj verilirse ama abartamdan , amd nin keyfide odur zaten , intelde soğutabilirsen ver voltajı gitsin ama amd öyle değildir istediğinden fazla voltaj verirsen de üzer seni

2600 değeri için ne kadar voltaj vermek uygundur

• hiç 970 kullanmadım ama 1.45 ile dene duruma göre ya arttırırsın ya azaltırsın , sıcaklıklarıda kontrol et bu arada
  • arkadaşlar 1090t işlemcimde overclock denemeleri yapıyorum prime95 ile test yaparken 54 dereceye geldiğinde işlemcinin otamatik olarak çarpa kilidi düşüyor ver yüklenme yarıya düşüyor yüzde 40-50 civarında seyrediyor 47 dereceye düştügünde tekrar tam yüke biniyor bu sekilde devam ediyor sürekli yardımcı olabilecek var mı neden kaynaklandığı hakkında
  • 
Sayfa: önceki 252253254255256
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.