Şimdi Ara

AMD PHENOM II OC KULÜP -EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR-- 4.93 / 4.54 GHZ (255. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.244
Cevap
21
Favori
207.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum sistemin işlemcinin hasar görmesini engellemek için otomatik olarak çarpanı düşürüyor gibi biosun üzerinde bunu kapatman için mutlaka bir ayar vardır ama ben bunu kapatmanı çok tavsiye etmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

dostum sistemin işlemcinin hasar görmesini engellemek için otomatik olarak çarpanı düşürüyor gibi biosun üzerinde bunu kapatman için mutlaka bir ayar vardır ama ben bunu kapatmanı çok tavsiye etmem

Çok yüksek bir değer değil 54 derece Biosta bununla ilgili bir ayar göremedim ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: memo006

arkadaşlar 1090t işlemcimde overclock denemeleri yapıyorum prime95 ile test yaparken 54 dereceye geldiğinde işlemcinin otamatik olarak çarpa kilidi düşüyor ver yüklenme yarıya düşüyor yüzde 40-50 civarında seyrediyor 47 dereceye düştügünde tekrar tam yüke biniyor bu sekilde devam ediyor sürekli yardımcı olabilecek var mı neden kaynaklandığı hakkında

O dereceler o işlemciye vız gelir ,tırıs gider.
    C1E ve Cool'n Quiet ' i disabled yap. Bastır,geç.
  • dediğin ayarları kapattım ama gene sonuç aynı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

dostum sistemin işlemcinin hasar görmesini engellemek için otomatik olarak çarpanı düşürüyor gibi biosun üzerinde bunu kapatman için mutlaka bir ayar vardır ama ben bunu kapatmanı çok tavsiye etmem

Çok yüksek bir değer değil 54 derece Biosta bununla ilgili bir ayar göremedim ben

öm ile cevapladım anakartınız nedir? bu çarpan düşürme olayı eğer yüklü ise amd overdrive yazımılından kaynaklıda olabilir onun ayarlarına da bakmak lazım
  • ceycey11 kullanıcısına yanıt
    anakartım asus m4a77td pro işlemci fanı xigmatek balder oc yaptıgım için o değerlere çıkıyor yoksa normal ayarlarda 54 dereceye çıkmaz anakartı didik didik ettim ama bunu çözen bi ayar bulamadım
  • quote:

arkadaşlar 1090t işlemcimde overclock denemeleri yapıyorum prime95 ile test yaparken 54 dereceye geldiğinde işlemcinin otamatik olarak çarpa kilidi düşüyor ver yüklenme yarıya düşüyor yüzde 40-50 civarında seyrediyor 47 dereceye düştügünde tekrar tam yüke biniyor bu sekilde devam ediyor sürekli yardımcı olabilecek var mı neden kaynaklandığı hakkında

işlemci voltajı az geliyor , pll voltajı arttırdın mı? tam alarak ne şekilde oc yapıyorsun sadece çarpanla mı?
  • tg2601 kullanıcısına yanıt
    evet sadece çarpanı arttırdım voltaj az gelse oyle birşey yapması mantıksız daha çok sıcaklıkla alakalı gibi çünkü 55 dereceyi gördüğünde direk çarpan düşüyor yük yarıya iniyor pll voltajı dediğiniz nedir bilmiyorum
  • 4 ghz de 1.5 voltaj veriyorum daha düşük hızlarda da denedim aynı sorun devam ediyor aynı sıcaklıkta çarpan düşüyor
  • quote:

4 ghz de 1.5 voltaj veriyorum daha düşük hızlarda da denedim aynı sorun devam ediyor aynı sıcaklıkta çarpan düşüyor

işlemcin o hızlara müsait olmayabilir dediğim gibi pll yi arttır biraz, o şekildede olmuyorsa bunun birçok sebebi olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tg2601

quote:

4 ghz de 1.5 voltaj veriyorum daha düşük hızlarda da denedim aynı sorun devam ediyor aynı sıcaklıkta çarpan düşüyor

işlemcin o hızlara müsait olmayabilir dediğim gibi pll yi arttır biraz, o şekildede olmuyorsa bunun birçok sebebi olabilir.

pll diye bi ayar yok benim anakartta
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tg2601

quote:

pll diye bi ayar yok benim anakartta

pm ine cevap verdim.
  • quote:

Bisunda kesin var..
    APM mode,disabled.
    HPC mode enabled

Yüzde 99 göremezsin. Sürekli full,100.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

Bisunda kesin var..
    APM mode,disabled.
    HPC mode enabled

Yüzde 99 göremezsin. Sürekli full,100.

dediğiniz apm mode bu olsa gerek içerisine girdiğimde 2. foğğraftaki ekran çıkıyor

• Allways OFF şeklinde normalde fotoğrafını çekmeden ben değiştirdim hpc Mode yi göremedim her yeri kurcaladim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memo006 -- 22 Aralık 2013; 15:55:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin anakartla ,arkadaşın crosshAir'i karıştırmışım.
    HPC o anakartta olmıyabilir.
    Durum nasıl.
  • Merhaba hocam.Voltaj vermeden o.c yapmak istiyorum.Bios'dan hangi ayarları yapmak gerekir ?

İşlemci : Phenom II x4 965
    Anakart : Asus m4a89GtD
    Soğutucu : Cm Blizzard t2 Mini(Bi nevi stok fan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ride Or Die -- 22 Aralık 2013; 16:47:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamer-Z

Merhaba hocam.Voltaj vermeden o.c yapmak istiyorum.Bios'dan hangi ayarları yapmak gerekir ?

cpu ratio yani çarpanı 19 yapın. 3,8 ghz hızına çıkacaktır.
    biosta C1E,Cool'n Quiet ayarlarını disabled yapın. Bi deneyin. Sıcaklıklara dikkat edin ama. PC açılmazsa telaş yok. anakartın üzerinde bios reset jumperi vardır. o da olmadı,pili söküp 10 sn bekleyip tekrar takın.
    Biosunuzdan bi kaç foto koyabilirseniz daha detaylı yardımcı oluruz.
  • quote:

quote:

Merhaba hocam.Voltaj vermeden o.c yapmak istiyorum.Bios'dan hangi ayarları yapmak gerekir ?

biosta C1E,Cool'n Quiet ayarlarını disabled yapın. Bi deneyin. Sıcaklıklara dikkat edin ama. PC açılmazsa telaş yok. anakartın üzerinde bios reset jumperi vardır. o da olmadı,pili söküp 10 sn bekleyip tekrar takın.

Çarpanı değiştirmek istedim auto'da duruyor ama değiştiremiyorum.C1e ve Cool'n Quiet kapattım.Bios'da nasıl fotoğraf alacağım ?

Edit: Cpuz 'den baktığımda voltaj 1.308-1.320 arası değişiyor.Voltajı nasıl manuel yapacağım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ride Or Die -- 22 Aralık 2013; 19:28:24 >

• quote:

quote:

quote:

Çarpanı değiştirmek istedim auto'da duruyor ama değiştiremiyorum.C1e ve Cool'n Quiet kapattım.Bios'da nasıl fotoğraf alacağım ?

Edit: Cpuz 'den baktığımda voltaj 1.308-1.320 arası değişiyor.Voltajı nasıl manuel yapacağım ?

flash belleğe F12 tuşuna basarak atabilmen lazım,fotoğraf çekemiyorsan.

çarpanı üzerine gelip ,entere tıklayınca olmuyormu.

• 
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.