Şimdi Ara

AMD Phenom II X4 955 - alternatifi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sistem toplamak istiyordum. Teknobiyotik'e güvendiğim için diğer firmaları eledim.Tam toplayacaktım ki , bir baktım AMD Phenom II X4 955 işlemci stoklarda yok. TBiyotik'e stok hakkında mesaj attım. Aldığım yanıt şu;

quote:

Merhaba AMD X4 955 artık üretimi durdurulduğundan ötürü stoklara tekrar gelmeyecektir.
    Bu işlemcilerin yerini artık AMD FX4100 ve FX6100 almıştır bu işlemciler bahsettiğiniz işlemcilere göre daha performaslı işlemciler olup X4 955 fiyatıyla hemen hemen aynı seviyededir.
    Bu işlemciler ile toplayacağınız sistemin sizin bahsettiğiniz x4 955 ile aralarında bir fark olmayacaktır.
    Saygılarımızla.

Sistemin diğer parçaları şunlar;

Sapphire HD 6850
    MSI 870 A G54 (FX)
    Ram 4 gb
    HDD 500 Gb
    Kasa Aerocool Strike X 550w

Fiyat sorunu yok fiyatları aynı.
    Bunların yanına AMD Phenom II X4 955 - alternatifi olarak AMD FX-4100 Bulldozer işlemciyi seçmek istiyorum.Karşılaştırdığımda Phenomun işlemci hızı 3.2 , Bulldozerin 3.6 . Hem Bulldozer yeni çıkan işlemci olduğundan ondan daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Özet: Fiyat/Performans işlemcisi olan ,AMD Phenom II X4 955 'in alternatifi olarak, AMD FX-4100 Bulldozer işlemciyi seçebilirmiyim? Fiyatları aynı. seçmemin nedeni Phenom işlemcilerin yapımı durduğundan stoklarda yok.

EDİT: Tavsiyeler üzerine AMD Phenom II X4 960T işlemciyi alıyorum.Yardım edenlere teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byfather -- 27 Ocak 2012; 15:08:48 >

• Bulldozer serisinde biraz performans düşüşü var bildiğim kadarıyla yeni mimari nedeniyle 960T işlemcisine yönelebilirsiniz ayrıca MSI 870 A g54 FX te önce bios güncellemesi yapmanız lazımki bulldozer işlemci takabilesiniz ;)
  • bulldozer oturmamış bir mimari olarak nitelendiriliyor.
    phenom 960t tercih edilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ra1dz

bulldozer oturmamış bir mimari olarak nitelendiriliyor.
    phenom 960t tercih edilebilir.

Bunu yazmak için girmiştim.+1
  • Yorumlarınızı okudum , araştırmalar yaptım. 960 T ye sıcak bakıyorum . Peki doğal olarak sorucağım soru , 955 - 960 T arasında hissedilir fark olur mu? Sizin yorumlarınız benim için çok değerli. Herkese teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byfather

Yorumlarınızı okudum , araştırmalar yaptım. 960 T ye sıcak bakıyorum . Peki doğal olarak sorucağım soru , 955 - 960 T arasında hissedilir fark olur mu? Sizin yorumlarınız benim için çok değerli. Herkese teşekkür ediyorum.

hocam nasıl bir fark olsun biri 3.0 biri 3.2 ayrıca çok rahat zaten 3.2 yaparsın ayrıca 95w olmasıda cabasıda düşünülcek birşey yok arkdşların önerilerini dikkate al ve siparişni geç
  • quote:

Orijinalden alıntı: byfather

Yorumlarınızı okudum , araştırmalar yaptım. 960 T ye sıcak bakıyorum . Peki doğal olarak sorucağım soru , 955 - 960 T arasında hissedilir fark olur mu? Sizin yorumlarınız benim için çok değerli. Herkese teşekkür ediyorum.

Buraya bak.http://forum.donanimhaber.com/m_55528494/tm.htm
  • Bence Phenom II X4 955 nin velihattı 960t dir x4100 olamaz.
  • 960T alıyorum , teşekkürler :)
  • peki 960T ile 970 BE arasında kaldım hangisini seçmeliyim?
  • FX 4100 ofis tarzı işlerde vs. 955 den biraz daha hızlı, oyunlarda ise birazcık daha geri. 960T de çekirdek açma olayı da var o açıdan extra avantaj. Çekirdek açma ve bi miktar oc de işin içine girecekse 960T elbette daha iyi bi seçim olur.
  • bugün teknobiyotikten aldığım amd 960 t ve msı 790g p23 fx anakart elime gecti ve suan o sistemden yazıyorum gayet iyi 955 alıcaktım ama 955 ler 125 w tp istediği için bu işlemciye yöneldim 960 t 95 w olması büyük avantaj ayrıca 2 cekirdeği acıp 6 cekirdek olarak kullanılabiliyor işlemci 7.3 puan aldı 4 gb ddr3 ram ve 2 gb dd3 1333 mhz ramlerde 7.4 aldı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.