Şimdi Ara

Amd Phenom II X4 955 Black Edition Overclock günlüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
4.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar işlemcimle olan overclok maceralarını sizinlede paylaşıcam mutlaka birilerine faydası dokunur . Daha önce farklı başlıklar altında belirtmiştim bu işlemlerimi tek bir başlık altında toplamaya karar verdim kaç voltajda kaç çarpanla kaça getirdim kaç derecede stabil kaldı vs herşeyi burdan paylaşıcam :) arada karşıma cıkan sorunlarıda üstadlarımıza sorucam ki aynı şeyle başka bi arkaşadaşımız karşılaşırsa neler yapıcagını bilsin . İşlemcimi yakmamayı umut ederek overclock umu gerçekleştirdim :) şu an stabilite testinde 1 saat sonra resimleri ekliycem görüşmek üzere

elimde fotograf makinesi yok olsa overclock yaptığım sisteminde resimlerini koyucam :) olmadı telefon kamerasıyla idare edicez .. kasanın içini gördünce sıcaklık gene iyi diye aklınızdan kesin geçiriceksiniz kablo yığını çok ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsmaster10 -- 22 Ağustos 2011; 4:45:19 >

• bekliyoruz hocam kesinlikle faydalı olacaktır :)
  • Haydi bismillah kazasız belasız işin içinden çıkarız inş . Arkadaşlar kullandıgım sistem işlemci belli zaten 4 gb ddr3 1600 mhz ( tam emin degilim kaç mhz :) ) ram 1 gb ddr 5 256 bit hd6850 his iceQ modeli . 1 tb samsung hdd ve 500 w a-open psu . işlemci soğutucum cooler master hyper 212 plus. çift fanla kullanıyorum .
    Bu günki oc umda fsb yi normal değeri 200 iken 205 e çıkarıp çarpanı 20x yaparak voltajı 1.5375 e sabitleyerek hızımı 3.4 ghz den 4.1 e çıkardım . Bana sorarsanız 4.1 için fazla ısındı başka testlerde çok daha soğukken 4.0 ghz de tutabiliyordum ama o zamanda voltaj az geliyordu . Bu sefer yaptığım 50 dk lık stabilite testinden başarıyla geçti . Stabilite için elimde çeşit çeşit programlar var bu sefer amd overdrive kullandım stabilite testleri için uygun ama üzerinden ayaları değiştirmeye kalkarsanız sıkıntı oluyor .Sıcaklık en fazla 60 derece oldu ağırlık 53-56 arasıydı bence fazla :) yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar

1 gün boyunca kullandım oyun oynadım nette gezindim film izledim vs . bu voltajda sıkıntı yok şimdi 1.500 e düşürüp stabilitesine bakıcam en düşük voltajı bulursam 4.0 için ideal üst seviyelere başlıycaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsmaster10 -- 22 Ağustos 2011; 23:23:55 >

• max sıcaklık normal gibi de sanki avg sıcaklık fazla :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

max sıcaklık normal gibi de sanki avg sıcaklık fazla :)

evet haklısın voltajı 1.500 sabitleyip 1 saatlik stabilte testimi yaptım sorun yok . derece 1 derece farketti sadece :D şimdi biraz daha düşürüp stabilite test zamanlarını uzatıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsmaster10

quote:

evet haklısın voltajı 1.500 sabitleyip 1 saatlik stabilte testimi yaptım sorun yok . derece 1 derece farketti sadece :D şimdi biraz daha düşürüp stabilite test zamanlarını uzatıcam

hadi bakalım . kaça kadar gidecek sağlıklı şekilde merak ediyorum
  • quote:

quote:

quote:

başka takip eden bu işlere meraklı kimse yok galiba =)

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben de anlam veremiyorum valla oc bölümü bu kadar durgun değildi :) hele de böyle f/p işlemcinin oc incelemesini kaçırmak büyük kayıp bence :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben de anlam veremiyorum valla oc bölümü bu kadar durgun değildi :) hele de böyle f/p işlemcinin oc incelemesini kaçırmak büyük kayıp bence :)

neyse biz yapalım dedigimizi de faydalanan olur mutlaka .

• kesinlikle
  • voltaj düşürmekten vaz geçtim . amd overdrive auto clock var kademe kademe fsb çarpan voltaj artırarak sıcaklığıda göz önünde bulundurarak optimum bi ayar yapıyo bakym kaç yapıcak . elle devam ederiz işlemcim yanmadıgı sürece sorun yok :D

edit : ben ömrümde böyle bi program görmedim 3.2 di 3.3 cıkardı bitti diyo :D alalh belanı 1 saatimi 0.1 için heba hetti hey allahım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsmaster10 -- 23 Ağustos 2011; 3:18:48 >
  • overdrive böyle hocam ya :D :D:D:D:D
  • benim merak ettigim oc basarili bile olsa yani uygun voltaj ve fsb ile 4ghz yaptigimizi dusunelim bu islemcinin asiri zorlanmadan kaynakli yanma problemi olur mu? yoksa standart hali gibi ayni kullanimda devam eder mi? mesela ozel sogutma kullandigim icin isinmadan problem olacagini sanmam guc olarak zorlar miyiz islemciyi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JagerB -- 23 Ağustos 2011; 15:09:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burc_oker

benim merak ettigim oc basarili bile olsa yani uygun voltaj ve fsb ile 4ghz yaptigimizi dusunelim bu islemcinin asiri zorlanmadan kaynakli yanma problemi olur mu? yoksa standart hali gibi ayni kullanimda devam eder mi? mesela ozel sogutma kullandigim icin isinmadan problem olacagini sanmam guc olarak zorlar miyiz islemciyi acaba

elindeki işlemciye bağlı oc aralığı ne kadar genişse o kadar iyidir . aşırı yük yani mesela şöyle durumlarda sıkıntı yapar def voltaj 1.4000 dür sen gidip oc yapıcam diye 1.7500 verirsen yanma riski çok olur . onun haricinde optimum seviyelerde oc larda çok birşey olmaz ama risk herzaman vardır oc da .
  • Çok fazla voltaj gerektirmeden çarpan arttırarak gayet güzel sonuçlar alabilen bir işlemciniz var. öncelikle voltaj veya başka bir ayar değişikliği yapmadan işlemcinin çıkabileceği stabil en yüksek frekansı bulun. Sonrasında adım adım voltaj arttırarak devam edersiniz.
    4.1Ghz yaptığınızda aşırı ısındığından bahsetmişsiniz ki onun sebebi aslında yüksek voltaj. 1.53V 4.1 için yüksek bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

Çok fazla voltaj gerektirmeden çarpan arttırarak gayet güzel sonuçlar alabilen bir işlemciniz var. öncelikle voltaj veya başka bir ayar değişikliği yapmadan işlemcinin çıkabileceği stabil en yüksek frekansı bulun. Sonrasında adım adım voltaj arttırarak devam edersiniz.
    4.1Ghz yaptığınızda aşırı ısındığından bahsetmişsiniz ki onun sebebi aslında yüksek voltaj. 1.53V 4.1 için yüksek bence.

voltaj artırmadan 20 çarpan yaparak 4.0 ı görüyorum zaten ama stabil olmuyor . oyuna bir giriyorum renkler birbirine giriyo fln . voltaj az geliyor yani optimum voltajı arıyorum 4.0 için
  • Takip
  • quote:

quote:

Çok fazla voltaj gerektirmeden çarpan arttırarak gayet güzel sonuçlar alabilen bir işlemciniz var. öncelikle voltaj veya başka bir ayar değişikliği yapmadan işlemcinin çıkabileceği stabil en yüksek frekansı bulun. Sonrasında adım adım voltaj arttırarak devam edersiniz.

voltaj artırmadan 20 çarpan yaparak 4.0 ı görüyorum zaten ama stabil olmuyor . oyuna bir giriyorum renkler birbirine giriyo fln . voltaj az geliyor yani optimum voltajı arıyorum 4.0 için

valla ne diyim takibindeyim kardesim basarili buldugun oc versiyonlarini bize de yazarsan senden ornek alarak yapmayi denerim ,suanlik bir ihtiyacim yok sistem olarak ama elbet oc yapicaz umarim en uygun olani bulabilirsin bol sans sana

• quote:

Orijinalden alıntı: burc_oker

quote:

quote:

valla ne diyim takibindeyim kardesim basarili buldugun oc versiyonlarini bize de yazarsan senden ornek alarak yapmayi denerim ,suanlik bir ihtiyacim yok sistem olarak ama elbet oc yapicaz umarim en uygun olani bulabilirsin bol sans sana

zaten sizin için çalışıyorum emin ol :) oc ihtiyacım yok fazlasıyla yetiyor sistemim ama uğraşmayı göze alamayıp içi de giden arkadaşlar için yapıyorum bunu :)

• 20x200 1,35 v ile gayet stabil ki işlemci vid değeri 1,4 vdroptan dolayı 1,37 v çıktığı oluyor.Zaten cool&quiet açık pc geceleri açık kaldığı için çok iyi oluyor boşta 32 derece oyunlarda 50 civarı prime 95 2 saatlik testte 60 dereceyi buldu.Soğutucum synthe orochi.Umarım ihtiyacı olan arkadaşlara bi yardımım dokunmuştur işlemciyi alalı daha 1 ay falan oldu ilk amd işlemcim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.