Şimdi Ara

AMD Phenom II X4 955 Black Edition Sıcaklık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
4.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi forumlar herkese yaşadığın problemi bende AMD PHENOM II X4 965 BLACK EDITION cpuda yaşıyorum cpu da garip bi ısınma var sistem boştayken 50 55 derece arası yük altındayken 75 lerde cpudan çok anlamasamda benim bildiğim gayet yüksek bir derece bu neden böyle yapıyor anlamdım. kasa ya hava girişide gayet iyi fanlarda full hızda çalışıyor yinede 75 derecey görüyorum oyun oynarken problem çıkıcak diye oyun oynamaya korkar oldum. asus m3n78-vm anakartım OCZ 600W güç kaynağım kasamda Thermaltake V9 fanlar temiz cpuyuda alalı 2 gün oldu cpu fanıda haliyle temiz o yüzden, bulunduğum oda ısısıda serin kablolarda sıcaklık yapacak kadar yer işgal etmiyor kasada şu an sadece google chorme açık ve cpu daki derece 52 yi gösteriyor tek normal olmayan şey bu sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Digital090

iyi forumlar herkese yaşadığın problemi bende AMD PHENOM II X4 965 BLACK EDITION cpuda yaşıyorum cpu da garip bi ısınma var sistem boştayken 50 55 derece arası yük altındayken 75 lerde cpudan çok anlamasamda benim bildiğim gayet yüksek bir derece bu neden böyle yapıyor anlamdım. kasa ya hava girişide gayet iyi fanlarda full hızda çalışıyor yinede 75 derecey görüyorum oyun oynarken problem çıkıcak diye oyun oynamaya korkar oldum. asus m3n78-vm anakartım OCZ 600W güç kaynağım kasamda Thermaltake V9 fanlar temiz cpuyuda alalı 2 gün oldu cpu fanıda haliyle temiz o yüzden, bulunduğum oda ısısıda serin kablolarda sıcaklık yapacak kadar yer işgal etmiyor kasada şu an sadece google chorme açık ve cpu daki derece 52 yi gösteriyor tek normal olmayan şey bu sanırım

Anakartınızın sözkonusu işlemci için gerekli olan bios sürümünü yüklediniz mi?
    Boşta 50 derece fazla Cool&Quite açık mı? Açık değilse biostan Amd CoolnQuite ibaresini enabled yapıp masaüstünden de birkaç ayar yapmanız lazım.
    İşlemci fanı kaç rpm hızla dönmekte? Ben de stok fan varken 1000 rpm dönüş hızıyla 77 derece görmüştüm.
    Fanın tam oturduğundan ve mandalını kapattığnıızdan emin misiniz? Mandalı kıstırmadıysanız o sıcaklıklara çıkması muhtemel. Ayrıca macun sürülü mü?

Bunlara bir bakın derim.

• Merhaba;

Herkese iyi bayramlar. İşlemcim boştayken ısı değeri sizin yazdığınız değerler arası.
     AMD Phenom II X4 955 Black Edition Sıcaklık

Sormak istediğim, 80 derece olarak gözüken değer neyi ifade ediyor? Bir sorun yoktur umarım. Bilgisayarımı yeni aldım, kasamın havalandırması iyi. Hem önde hemde arka da 12cm'lik fan var. İşlemcim boştayken 800mhz hızında çalışıyor onda da sorunum yok.
  • Bios güncellemesi yapın. İşlemci yüzeyi sıcaklığı 80 derece olup da çekirdekler 36 derecede kalamaz. Cpu fanı nedir öyle hiç çalışmıyor sanki 141 rpm olmamalı en azından 3000 rpmlerde olması lazım.

Sistemin diğer bileşenleri nelerdir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leone-510

Bios güncellemesi yapın. İşlemci yüzeyi sıcaklığı 80 derece olup da çekirdekler 36 derecede kalamaz. Cpu fanı nedir öyle hiç çalışmıyor sanki 141 rpm olmamalı en azından 3000 rpmlerde olması lazım.

Sistemin diğer bileşenleri nelerdir?

Cevabınız için teşekkür ederim.

Sistem parçalarım;
    AMD Phenom II X4 955 BE
    Gigabyte 870A-UD3
    Gigabyte GTX460 1GB
    Kingston DDR3 1333 Mhz 2x2GB
    Gigabyte Setto 1024 550 Watt

Şimdi bios güncellemesi yaptım, gigabyte'in programı ile. İlk açtığımda rpm 3475 olarak gördüm ama şimdi düştü ve 600 civarında geziniyor.

Bios'dan bir ayar yapmam gerekiyor sanırım.

Şimdi sorunu düzelttim galiba. Everest sürümü eskiydi, onu yeniledim ve bu sefer CPU yüzey sıcaklığı hariç değerler doğru galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.r.t -- 9 Eylül 2010; 17:35:53 >

• Sensörlerde birşey var gibi hala işlemciyi 80 derece olarak görüyor.

Core Temp ile sıcaklıklar ne durumda?

Fan normal devirlerine gelmiş.

Biosta cpu smart fan diye bir bölüm var. Sıcaklıkların bakıldığı yerde. Orada fanı devrinin kaç dereceden sonra % kaç devirle döneceği vs gibi ayarları yapabilirsin
  •  AMD Phenom II X4 955 Black Edition Sıcaklık

Sensörde bir sorun olabilir. Bir kaç programla baktım hepsinde değer aynı ve hiç değişmiyor. İşlem yapınca çekirdek ısıları artıyor ama yüzey sıcaklığı hep 80 derece.
  • Tj max denen olaydan olsa gerek cpuyu sürekli 80 derece gösteriyor.

Üst limit sıcaklığı vs gibi birşey olabilir. Ama sorun yok sıcaklıklar gayet normal onun dışında

quote:

Başka bir siteden alıntıdır
    Tj max
    TJMax cpu'nun alabileceği maksimum sıcaklıktır.Çift çekirdeklilerde hesaplanan derece mutlak bir değer değil fakat TJMax'a uzaklığı mutlak.Everestin verdiği sıcaklık değeri standart değer,yani cpu modeline göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 10 Eylül 2010; 0:06:17 >
  • quote:

Tj max denen olaydan olsa gerek cpuyu sürekli 80 derece gösteriyor.

Üst limit sıcaklığı vs gibi birşey olabilir. Ama sorun yok sıcaklıklar gayet normal onun dışında

quote:

Tj max
    TJMax cpu'nun alabileceği maksimum sıcaklıktır.Çift çekirdeklilerde hesaplanan derece mutlak bir değer değil fakat TJMax'a uzaklığı mutlak.Everestin verdiği sıcaklık değeri standart değer,yani cpu modeline göre

Teşekkür ederim yardımınız için. Rahatladım bu mesaj sayesinde Biostan baktım, sıcaklık değeri 36 derece gözüküyor. Cpu smart fan Auto olarak ayarlı. Bir sorun olmamasına sevindim, teşekkür ederim tekrar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilgicekici

quote:

Tj max denen olaydan olsa gerek cpuyu sürekli 80 derece gösteriyor.

quote:

Tj max

Teşekkür ederim yardımınız için. Rahatladım bu mesaj sayesinde Biostan baktım, sıcaklık değeri 36 derece gözüküyor. Cpu smart fan Auto olarak ayarlı. Bir sorun olmamasına sevindim, teşekkür ederim tekrar.

Rica ederiz

Sorunsuz günlerde kullanmanız dileğiyle..

• Ne yapacağımı şaşırdım ben...

Şimdi kasaya fan taksam sorunun çözüleceği garanti değil... Kasayı değiştirsem belki de dediğiniz gibi psu dandik...

Şimdi eski kasayla devam edip, işlemci fanını mı değiştireyim? Yoksa eski kasayı atıp hava dolaşımını iyi yapacak açık bir kasa mı alayım? Yoksa kasa almayıp psu mu değiştireyim?

psu değiştirmek şimdilik zor, çünkü epey ekonomik olarak açılmış durumdayım. Bu psu cidden beni götürmeyecek kadar dandik mi? Değerlerini de yazmıştım. Ve gerçek 450W yetmez mi bu sisteme?
  • http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2343

Bu kasayı sipariş ettim. Artık işlemciye fan alamam. Ama sorunumu çözer herhalde.
  • Evet... Bu yeni kasa ve içindeki hayvan soğutma sistemi + 600W ile yine aynı sıcaklık. Değişen hiçbir şey olmadı, muhtemelen yüz ifadem dışında. Bu işlemcinin soğuk olmasının yolu yok sanırsam. AMD bana acı bir deneyim tattırdı bu konuda...

Anlaşılan ne yaparsam yapayım hâlâ boşta 40 derecelerde dolaşacak.
  • yanlışınız var macunu kontrol edin sensörde bozuk olabilir 58 derece üstüne çıktımı phenomlar mavi ekran verir genelde,58 derecenin üstünde bench alanlarda birşey olmadıgını düşünür ben 3.9 da kullanıyordum 955i 4.0 ghz e alında 58 i geçiyordu ve mavi ekran veriyordu aynı durum 940 kullanırkende vardı,izmirdeyseniz yardımcı olabilirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cose Turche

yanlışınız var macunu kontrol edin sensörde bozuk olabilir 58 derece üstüne çıktımı phenomlar mavi ekran verir genelde,58 derecenin üstünde bench alanlarda birşey olmadıgını düşünür ben 3.9 da kullanıyordum 955i 4.0 ghz e alında 58 i geçiyordu ve mavi ekran veriyordu aynı durum 940 kullanırkende vardı,izmirdeyseniz yardımcı olabilirim..

ben 63-67 çok gördüm 90'a kadar yolu var mavi ekranın başka bir nedeni olmalı
  • Sadece bir kere mavi ekran aldım, onda da işlemci zorlandığı için değildi. Şu anki sistemle en fazla 64 derece gördüm, bu da bir gelişme. Ve ısınma sonrası soğuması çok hızlandı. Ayrıyetten sistemi Windows 7 64 bitten XP'e taşıdım. O da farkettirdi ısıda. Artık bir de işlemci fanı alırım, ama ne zaman alırım Allah vere...

İnsanlar stok fanla overclock yaptıklarını söylüyorlar bu işlemciyle. Vallahi yalan.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2723

Şu işlemci fanını da alacağım. Hoş yine boşta 40 derecelerde olacak ya, belki yük altında 58'lere falan düşerim... Bir umut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amachi -- 30 Eylül 2010; 20:01:25 >

• Maalesef bu 9xx serisi stok fanları böyle,hem yetersiz soğutuyor hemde saç kurutma makinesi gibi ses çıkarıyor,o işlemci alınır alınmaz yanına birde işlemci fanı alınması gerekiyordu,ayrıca bahsettiğiniz 50-60 derece gibi değerler sınırda değerler değildir kısa vadede hiçbir zararı olmaz işlemciye,ama uzun vadede ömrünü kısalttığı da bir gerçektir.
  • Alacağım mutlaka işlemci fanı. Yine bu değerlerde dolaşırsa bir athlon ile takas edeceğim o duruma geldim yani.
  • Soğutucuyu çıkarıp iyice temizleyin. Eski macunuda silin yenisini sürün, Aynı şekilde işlemcinin üzerindeki macunuda silin.soğutucuyu doğru taktığınızdan emin olun. O işlemcinin Soğutucusu iyidir. Biraz sesli çalışır fakat iyi soğutur. Kasa içi hava sirkülasyonunu iyi sağlamalısınız.
  • Doğru taktığımdan eminim... Macunu artık yeni bir soğutucu aldığımda tazeleyeceğim. Şu anlık normal değerler bunlar.

Yine de gelişme var ilk yazdığımdan bu yana. Artık çok tehlikeli rakamlara oynamıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.