Şimdi Ara

AMD Phenom II X4 955 Black Edition Sıcaklık (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
4.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Colonel GUILE

Amd stok fanından çok bir şey beklememek lazım...

Kasa içi havalandırmanız kötüyse bu da etkendir ısınmaya.

Psu' ya da güvenmeyin fazla bu arada...

Ekleme:

Pc'nin bulunduğu oda çok sıcak oluyorsa o da bu soruna neden olabilir, güney cepheler çok ısınır haliyle güneş alınca.

İşlemcinin macununu ve fan montajını tekrar gözden geçirin.

quote:

Orijinalden alıntı: Towarscke

Kasa havalandirma bakimindan yetersiz. Egzost fani ekleyeceksiniz..
    PSU kalitesiz.. Degistirmenizi oneririm.
    Anakart problemli olabilir. Bios update yapin ve fan ayarlarini elle verin.. Gigabyte'in programini kullanabilirsiniz..
    CoolnQuite(Vista veya Windows7 kullaniyorsaniz guc ayarlarini yapin..)

orjinal fanlar kasa ici havalandirma iyi oldugu surece islemciyi sorunsuz calistirir.. bosta 35 dereceye kadar dusurebilirsiniz.

en mantıklı cevap ve çözümleri arkadaşlar yazmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 3 Ekim 2010; 18:25:31 >

• en fazla kaç derece oluyor bakın , 70 derecede takılıp kalıyorsa sorun olmaz . eğer 80 filen oluyorsa kasa havalandırmasını gözden geçirin.
  • Yok ya 70 derecelere çıkmıyor. Şu an en fazla full yük testinde sabit 69. Normalde kendim en fazla yüklendiğim şekilde 58 falan.

Bu arada marantz;

O yöntemleri zaten uyguladım. PSU ve kasa bile değiştirdim. Bios update de yaptım. CoolnQuite açık zaten.
  • Dostum termal macunu sürdün mü bilmiyorum ama, termal macunu sürmen gerekli sürülmeyecek diye bir durum yok. sen macunu sür sıcaklığın 3 - 4 derece düştüğünü fark edeceksin. Benim başıma geleni söylüyorum.
  • Bana yine de 3 - 4 derece düşüş lazım değil ki... Olağandan çok yüksekti eskiden.
  • Onca geçen bu kadar zamandan sonra...

2 gb olan ram'i 4'e çıkardım. İşlemci macununu yeniledim. Ama yine de düşüş olmadı. Aksine artık 65'lere çok kolay çıkıyor ve sıkça mavi ekran alıyorum.

Asıl bitirici hareketse, arkadaşıma topladığım bir makinadan geldi bana. Phenom II X4 945 taktık ona. Ve tam yük altında sıcaklık 56 derecelerde gezdi. Ben ise şu an tam yük altında 76'lara çıkıyorum. Aman ne güzel.

Üstüne üstlük bende 600w power, arkadaşta 550w power var. Ekran kartlarımız aynı ayar benim HD4850, onun GTS250. Benim anakartım daha iyi, ona dandik bir asus anakart koyabildik (yani benim anakartıma göre dandik)

Kasalarımızın soğutması aynı. Ama ben bir türlü çözüm bulamadım. Artık kafayı yeme noktasına geldim.

AMD'i kimseye kötülemem, ama AMD benim için bitmiştir. Keşke Phenom II X4 955 B.E.'na verdiğim 280 lira ile ortalama bir Core2Duo alsaydım. Başıma bunlar gelmezdi herhalde.

Sen kazandın sıcaklık. Yedin bitirdin beni. Halbuki bu sistemi toplamadaki amacım sadece Street Fighter IV'ü bütün özellikler açık oynayabilmekti. Ama olmadı. Sen onu da beceremedin 955. Onda bile 64 derecelere çıktın.

Ben anlayamadım bu olayı. Daha da eşelemeyeceğim. Çünkü yoksa kafayı yiyeceğim çektiğim sıkıntıdan.

• sen bence kasa degistir ve daha saglam bir sogutucu al yoksa islemcinin ömrü fazla uzun olmaz söyliyim sana.. normalde 62 derece siniri var amdnin sitesinde öyle yaziyor seninki oyun oynarken 70 lerin üzerine cikiyorsa ömrü kisa idle da 30-35 derece arasi normaldir last ta 49-60 derece normaldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musculation -- 5 Şubat 2011; 9:55:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amachi

Onca geçen bu kadar zamandan sonra...

2 gb olan ram'i 4'e çıkardım. İşlemci macununu yeniledim. Ama yine de düşüş olmadı. Aksine artık 65'lere çok kolay çıkıyor ve sıkça mavi ekran alıyorum.

Asıl bitirici hareketse, arkadaşıma topladığım bir makinadan geldi bana. Phenom II X4 945 taktık ona. Ve tam yük altında sıcaklık 56 derecelerde gezdi. Ben ise şu an tam yük altında 76'lara çıkıyorum. Aman ne güzel.

Üstüne üstlük bende 600w power, arkadaşta 550w power var. Ekran kartlarımız aynı ayar benim HD4850, onun GTS250. Benim anakartım daha iyi, ona dandik bir asus anakart koyabildik (yani benim anakartıma göre dandik)

Kasalarımızın soğutması aynı. Ama ben bir türlü çözüm bulamadım. Artık kafayı yeme noktasına geldim.

AMD'i kimseye kötülemem, ama AMD benim için bitmiştir. Keşke Phenom II X4 955 B.E.'na verdiğim 280 lira ile ortalama bir Core2Duo alsaydım. Başıma bunlar gelmezdi herhalde.

Sen kazandın sıcaklık. Yedin bitirdin beni. Halbuki bu sistemi toplamadaki amacım sadece Street Fighter IV'ü bütün özellikler açık oynayabilmekti. Ama olmadı. Sen onu da beceremedin 955. Onda bile 64 derecelere çıktın.

Ben anlayamadım bu olayı. Daha da eşelemeyeceğim. Çünkü yoksa kafayı yiyeceğim çektiğim sıkıntıdan.

Arkadaşınıza aldığınız sistemdeki anakart Gigabyte mi?Malum Amd - Gigabyte her nedense oldukça sıcak çalışıyor.
    945 95w tdpli 955 125 tdp biraz daha düşük sıcaklıklarda çalışması normaldir.
    Yük altındayken sistem cpuya kaç volt veriyor hiç baktınız mı? Eğer yüksek voltaj veriyorsa elle voltaj vermeyi deneyin 1.35v falan yeterlidir default 955 için

• Bilgisayarı o mesajı attığım günden beri açmıyorum. Arkadaşa koyduğumuz anakart Asus'un M4N68T-M. Ona taktığımız işlemci 125 watt da olabilir tam emin değilim. Benim işlemcimin voltajı da CPU-Z'den baktığım kadarıyla sizin yazdığınız kadardı. Gerçi artık anlam aramıyorum. Soğutma kötüyken de aynıydı sıcaklık iyiyken de aynı. Hiçbir fark olmadı arasında. Sorun belki de başka bir şeydedir.
  • Stok fanla da olsa o işlemcinin default değerlerde 55 dereceyi geçmemesi gerekir. Yapmanız gereken tek birşey var o da; hazır arkadaşınıza da benzer bir sistem toplamışken işlemcinizi alıp arkadaşınızı ziyaret etmeniz ve onun sisteminde işlemciyi denemeniz. Eğer sıcaklıklar hala fazlaysa işlemcide problem var demektir garantiden değiştirirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mens Rea -- 25 Mart 2011; 14:38:07 >
  • Anakartı tamamen söküp tinerle temizledim. Sonra makinayı çalıştırdım. Şu an boşta 36, yük altında 52 derecelerde. Normal değerler bunlar sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amachi -- 18 Haziran 2011; 16:43:38 >
  • önce işlemcilerin revizyon numaralarına bakın. c2 revizyon ise fazla ısınma normaldir. c3 ise bu sıcaklıklar fazla. c2 olanlarda ısınma problemi vardı.
  • Sıcaklık değerleri normal, ben 965 kullanıyorum ve kasanın önünde, arkasında, yanında 14cm lik fanlar var, onlara rağmen sıcaklık değerleri seninkiyle aynı
  • Su dunyada CoolnQuite kullanan tek kisi benim heralde..
  • Towarscke;
    Yok ben de kullanıyom en baştan beri CoolnQuite. Boşta işlemci 803 MHz ile çalışıyor.

Börü;
    Benim yanda 19 cm, önde 14 cm fan bi de arkada 12 cm fan var. Benim sıcaklığın soğutmayla uzaktan yakından alakası yoktu...
  • yuk altinda 52 derece normal bir deger.90 dereceye kadar yolu var. 90i buldunmu mavi ekrani gorup kapanir zaten. oda sicakliginin 25-30 derece oldugunu var sayarsak CPU nun 30-35 dereceden dusuk olmasi imkansiz zaten.
  • Athlon II X2 250... Hoşgeldin.

Bu işlemci ile sorunum kalmamıştı ama nedense bi Athlon takasım geldi. Nasılsa ikisi de (şu an için) aynı işi görüyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.