Şimdi Ara

AMD Phenom II X4 955 Black Edition Sıcaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
4.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir sistem topladım ben. Sistemin parçaları şöyle;

Gigabyte MA785GT-UD3H Anakart

AMD Phenom II X4 955 Black Edition İşlemci

HIS HD 4850 Ekran Kartı

450W Bross PSU

Standart eski kasam

Şimdi sorunum sıcaklık. İşlemci boştayken bile, 42 - 45 derece arası ısıyla çalışıyor. Bir oyun açtığımda (örnek Street Fighter IV) sıcaklık 70 derecelere kadar çıkıyor. Belki daha ileri gidecek ama ben artık korkup çıkıyorum oyundan. AMD bu işlemci için maksimum sıcaklık 62 derece yazmış. Bunun üstüne kasamın kapağında bulunan stok bir fanı bağladım. Yük altında 66 - 68 derecelere düşürdü, yani 2 - 4 derece farketti. Şimdi büyük bir fan alacağım almasına, fakat bu kadar ısı stok fanla normal mi? Nerede yanlış yapıyorum ben? Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

• Amd stok fanından çok bir şey beklememek lazım...

Kasa içi havalandırmanız kötüyse bu da etkendir ısınmaya.

Psu' ya da güvenmeyin fazla bu arada...

Ekleme:

Pc'nin bulunduğu oda çok sıcak oluyorsa o da bu soruna neden olabilir, güney cepheler çok ısınır haliyle güneş alınca.

İşlemcinin macununu ve fan montajını tekrar gözden geçirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colonel GUILE -- 7 Eylül 2010; 0:58:12 >
  • Biostan Cool & Quiet açık mı? Yani işlemciye yük binmediğinde işlemci çarpan düşürüp 800mhz civarında çalışıyor mu?
    Anakartınızda işlemciyi tanıyacak bios veya daha üstü yüklü mü?
    Elinizdeki psunun gerçek 450w olduğundan şüpheliyim. Biostan onboard ekran kartını açıp harici HD4850 ekran kartınızı söküp onboard ekran kartı bağlıyken işlemci sıcaklıklarını kontrol eder misiniz?
    Standart eski kasanızda önde ve arkada 12 cmlik fanlar yoksa ve iç düzeni kablolar nedeniyle tıkış tıkışsa kasa içinde sıcak hava kalması muhtemel.
    İşlemcinin fan devri kaç RPM ile dönüyor?
    Fanın tam oturduğunuzdan emin misiniz?
    Stok soğutucu ile işlemci arasında termal macun var mı?

Yukarıdakilerin hepsi sizdeki soruna neden olabilir.
  • PSU gerçek 450W, o bakımdan iyi aslında. Yani 450W yazıp da gerçekte 300 - 350 çalışanlardan değil...

Kasa içi havalandırma iyi ya da kötü, bunu nasıl anlayacağız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ftrzk

Biostan Cool & Quiet açık mı? Yani işlemciye yük binmediğinde işlemci çarpan düşürüp 800mhz civarında çalışıyor mu?
    Anakartınızda işlemciyi tanıyacak bios veya daha üstü yüklü mü?
    Elinizdeki psunun gerçek 450w olduğundan şüpheliyim. Biostan onboard ekran kartını açıp harici HD4850 ekran kartınızı söküp onboard ekran kartı bağlıyken işlemci sıcaklıklarını kontrol eder misiniz?
    Standart eski kasanızda önde ve arkada 12 cmlik fanlar yoksa ve iç düzeni kablolar nedeniyle tıkış tıkışsa kasa içinde sıcak hava kalması muhtemel.
    İşlemcinin fan devri kaç RPM ile dönüyor?
    Fanın tam oturduğunuzdan emin misiniz?
    Stok soğutucu ile işlemci arasında termal macun var mı?

Yukarıdakilerin hepsi sizdeki soruna neden olabilir.

800mhz çalışıyor yük binmeyince. Sorunum sadece sıcaklık. Ekran kartını söküp on board hd 4200 ile denemeyi ben de düşündüm aslında, bir de öyle deneyeyim. Termal macun sürmedim, sürüp sürmemem çok etkiler mi ki sıcaklığı? Fanı da tekrar kontrol edeyim ben, kasanın içi fazla tıkış tıkış değil. Ama yine de kapağı açık bırakıp bir fandan feragat edersem daha mı iyi hava dolaşımı olur ne...

• normalde o derecelere çıkmaz cool and quiet ve c1e supportun biosta açık olup olmadığına bakın stok fanm kafa ütüler ama 70 derecelere çok çıkmaması lazım kasa içinde ortada çok kablo vs varsa onları kenarlara toplayın
  • Aldığınızdan beri soğtucuyu sökmediyseniz üzerinde gelen termal bant mevcuttur fan yerinden oynatılmadığı sürece de oldukça uzun süre gider.

Soğutucu üzerinde tozlanma varsa onu temizleyin. Soğutucuyu söktüğünüzde macunu ne çok fazla ne de çok az sürün. İşlemcinin üzerine sürüp onu tüm yüzeyine yayın(kenarlarından akıp pinlere veya anakart pin yuvalarına bulaştırmayın)
    Kasa içinde özellikle alt kısımda hava birikimi oluyor ön kısma destek fan takabilirsiniz. İde,psu kabloları varsa onları üstte dvd sürücü yuvalarının oraya bir yere güzelce toplayıp koyun.

Kasanızın bir resmini atabilseydiniz iyi olurdu. Gerek dış görünüm gerekse iç kısım olarak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK AMD PHENOM II X6 1100T
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Resimleri çekip atıyorum şimdi. İlgilendiğiniz için şimdiden hepinize teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amachi

Arkadaşlar yeni bir sistem topladım ben. Sistemin parçaları şöyle;

Gigabyte MA785GT-UD3H Anakart

AMD Phenom II X4 955 Black Edition İşlemci

HIS HD 4850 Ekran Kartı

450W Bross PSU

Standart eski kasam

Şimdi sorunum sıcaklık. İşlemci boştayken bile, 42 - 45 derece arası ısıyla çalışıyor. Bir oyun açtığımda (örnek Street Fighter IV) sıcaklık 70 derecelere kadar çıkıyor. Belki daha ileri gidecek ama ben artık korkup çıkıyorum oyundan. AMD bu işlemci için maksimum sıcaklık 62 derece yazmış. Bunun üstüne kasamın kapağında bulunan stok bir fanı bağladım. Yük altında 66 - 68 derecelere düşürdü, yani 2 - 4 derece farketti. Şimdi büyük bir fan alacağım almasına, fakat bu kadar ısı stok fanla normal mi? Nerede yanlış yapıyorum ben? Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

işlemci ısınmayı psu dan dolayı yapabilir çünkü psu bana kaliteli bir şey gibi gelmedi zaten amd stock soğutucularıda çok dandik olduğundan ısınması olası ben size işlemci soğutucunuzuda değiştirmenizi öneririm THERMALTAKE CONTAC29 alırsanız pişman olmazsınız

• Ön Cephe;

Yandan Görünüm;

Kasa İçi 1;

Kasa İçi 2;

Ne diyorsunuz?

• Kasanın arka kısmında egzoz fan göremedim.Ön kısmında var gibi duruyor ama belli olmuyor.Yan kapaktaki 8cmlik fan tek başına yetersizdir.

Boşta kalan kablolar kasanın içini çok fazla kaplıyor.Fanı olmayan bir kasa için bu da kötü bir durum.

Yarın optik sürücülerden altta olan beyazı bir yuva üste alın. Gereksiz kabloları toplayın ve kart okuyucuyla arada kalan boşluğa sıkıştırın.

Kasaya arkaya kesinlikle 12cmlik bir fan ve önde de yoksa bir tane de oraya 12cmlik bir fan almanızı tavsiye ederim

Eski kasamda sistem bu şekildeydi. İşlemciyle gelen stok soğutucuyla maksimum 63 dereceleri görmüştüm fan sesinden dolayı soğutucu almıştım.

Kasanız ufak ancak kabloları anakart ve işlemcinin hava kanallarından uzak yerlere sıkıştırmanız iyi olur

• Dediklerinizi uygulayacağım teşekkür ederim. Zaten cd-rw'i sökmeyi düşünüyordum. Onu söküp kabloları uygun yere toplarım. Arka + öne 2 tane 12 cm'lik fan takarsam, sorunum hallolur sanırım.

Peki size bir soru sorsam, sizin 955 B.E.'niz, yük altında ve boşta kaç derece değerlerinde?
  • şu bross psu nun da veri tablosunun fotosunu çekip koysana . ya da 12v kanalından kaç Amper veriyormuş baksana.

kasa da intake( içeri hava alan) fan yok galiba ön panelin altında. ve exhaust( egsoz - havayı dışarı atan) fan da yok galiba ama yan kapakta işlemciye doğru bir intake fan var . çok iyi bir hava akımı sağlamaz ama bu sıcaklıkların da nedeni olamaz gibi.
  • Stok fan varken boşta 36-38 yükte 60-63 arasındaydı.
    Şu an ki soğutucuyla boşta 33-35 yükte 51-55 arası değişiyor. Hava nemli ve sıcakken 57yi görmüştüm 1 saatlik full yük testinden sonra.

Arka ve öne 12 cmlik 2 fan alın rpm olarak 1400 olanlardan olsun 1800ler çok ses yapar 1200ler sessiz ama tam randıman vermez. Önden içeri hava alacak şekilde ön fanı bağlayıp kasa içindeki havayı dışarı atacak şekilde de arka egzoz fanı bağlarsanız en azından 3-5 derece arasında bir fark olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çardakçı

şu bross psu nun da veri tablosunun fotosunu çekip koysana . ya da 12v kanalından kaç Amper veriyormuş baksana.

kasa da intake( içeri hava alan) fan yok galiba ön panelin altında. ve exhaust( egsoz - havayı dışarı atan) fan da yok galiba ama yan kapakta işlemciye doğru bir intake fan var . çok iyi bir hava akımı sağlamaz ama bu sıcaklıkların da nedeni olamaz gibi.

Evet ikisi de yok. Eskiden celeron vardı bu kasada, onların zaten ısınma sorunu yok. Eğer fan böyle yüksek ses çıkarmasaydı yine farkında olmayabilirdim durumun.

Bir de işlemci tavanına macun sürmenin çok büyük bir ısı etkisi olur mu? Ben sürmedim takarken.

Bross PSU'nun yanında yazan değerler;

+5V = 18A
    +12V1 = 11A
    12V2 = 12A
    -12V = 0.8A
    +3.3V = 20A
    +5VSB = 2A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amachi -- 7 Eylül 2010; 11:53:39 >

• Kasa kapağının üstündeki 8 cm'lik fanı kasanın arkasındaki boş yere aldım. Ön tarafın altındaki boşluğa bir 12 cm'lik fan takacağım. + işlemcinin stok fanı yerine önerebileceğiniz (alacağım yeri de söylerseniz sevinirim) bir fan var mı?

Kasa kapağına tekrar fan takayım mı bir de? Yoksa kasanın açık kalması bu sıcak havalarda daha mı iyi?

Bir de termal macun sürersem daha iyi olur mu? Yani sürmemekle ölümcül bir hata mı yaptım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amachi -- 7 Eylül 2010; 17:12:59 >
  • Termal macunsuz olsa o cpu açıldığından 4-5 dk sonrasında kapanır. Termal macun stok fanın altında bant şeklinde geliyor. Siz de o şekilde takmışsınızdır büyük ihtimal. Ancak fanı sökünce macunu tazelemeden geriye taktıysanız macunsuz yüzeyde aşırı ısınmalar olur.

Bütçeniz nedir tam olarak bilmiyorum kasaya da sığar mı orası da meçhul ama soğutucu olarak

GELID Tranquillo (12cm fanlı) --- 65 TL

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2950

Daha ufak olarak

XIGMATEK HDT-S963 INTEL LGA775/1156 & AMD AM2/754/939/940 İŞLEMCİ SOĞUTUCU ( 9.2 cm fanlı)---46 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-hdt-s963-hdt-s963-intel-lga7751156-&-amd-am2754939940-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=42552

• Kasa havalandirma bakimindan yetersiz. Egzost fani ekleyeceksiniz..
    PSU kalitesiz.. Degistirmenizi oneririm.
    Anakart problemli olabilir. Bios update yapin ve fan ayarlarini elle verin.. Gigabyte'in programini kullanabilirsiniz..
    CoolnQuite(Vista veya Windows7 kullaniyorsaniz guc ayarlarini yapin..)

orjinal fanlar kasa ici havalandirma iyi oldugu surece islemciyi sorunsuz calistirir.. bosta 35 dereceye kadar dusurebilirsiniz.
  • Sinir olup karşısına eski tarz klimalardan koydum (şu ayaklı olanlardan)

Yük altında 52 - 55 derece arasında dolaştı o sıralarda. Ve ilk defa boşta 38 derece gördüm. Anlaşıldı sorunun fanlarda olduğu.

Bir de fan dönüş devirlerinden anlamıyorum. Gerçekten acemiyim aslında çok şey soruyorum maruz görün, ama fanların çalışma hızına falan nasıl bakcağız biostan? Windows 7 Professional 64 bit kullanıyorum, bu CoolnQuite güç ayarları nedir? Ya da gigabyte'ın hangi programıyla yapılır?

Bu konularda da yardımcı olursanız müteşekkir olurum.

Sayın Leone-510;

İlk verdiğiniz fan rahatlıkla ısı sorunu mu çözer mi? Kasaya sığar gibi geliyor o bana, hem inventus olması da ayrı bir avantaj benim için. Yani istediğin bir toptancıdan vereyim desen inventusdan ver derdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amachi

Sinir olup karşısına eski tarz klimalardan koydum (şu ayaklı olanlardan)

Yük altında 52 - 55 derece arasında dolaştı o sıralarda. Ve ilk defa boşta 38 derece gördüm. Anlaşıldı sorunun fanlarda olduğu.

Bir de fan dönüş devirlerinden anlamıyorum. Gerçekten acemiyim aslında çok şey soruyorum maruz görün, ama fanların çalışma hızına falan nasıl bakcağız biostan? Windows 7 Professional 64 bit kullanıyorum, bu CoolnQuite güç ayarları nedir? Ya da gigabyte'ın hangi programıyla yapılır?

Bu konularda da yardımcı olursanız müteşekkir olurum.

Sayın Leone-510;

İlk verdiğiniz fan rahatlıkla ısı sorunu mu çözer mi? Kasaya sığar gibi geliyor o bana, hem inventus olması da ayrı bir avantaj benim için. Yani istediğin bir toptancıdan vereyim desen inventusdan ver derdim.

Kasanın dar ve kabloların içiçe olduğundan dolayı sıcak hava doluyor kasanın içi o yüzden 12 cmlik 2 fan alıp önlü-arkalı düzgün bir şekilde takmanıza bakar. Yandaki o 8 cmliği de dışarıya hava atacak şekilde takıp kabloları da bir şekilde düzenlemeyi başarabilirseniz sıcaklıklar düşecektir.

Biostan PC Health veya HW Monitör kısmından fan dönüş hızlarına bakabilirsiniz. Masaüstünde Everest,Speedfan gibi programlarla da işlemci fanının dönüş hızına bakabilirsiniz.

CoolnQuite dün akşam sorduğum olay en basit şekliyle; işlemci boştayken çarpanı x4 yapıp cpu hızını 800 mhz`e çekmesi yük altına girdiğinde x16 3200 mhz`e yükselmesi

Gigabyte`nin cdsi içinde easytune gibi bir program olması lazım sıcaklık,fan dönüşleri vs detaylı bilgilere o programla bakabilirsiniz

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.