Şimdi Ara

AMD PHENOM II X4 955 VAR, AMD FX SERİSİNE GEÇMELİMİYİM? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun için kesin geçmelisin diyorsanız, tereddüt etmeden alacağım. Bir dahaki indirime artık.
  • Siz bilirsiniz tabii ama dişe dokunur bir şey görmeyeceksiniz. Ben de 955 phenom kullanıyorum. Ekran kartını ne baskılar ne sistemi yorar. Güç tüketimi fazla ama değişiklik yapacaksanız masrafınız daha da çok olacak. Beklemekte fayda var şu an için. Bir de ne beklentiniz nedir, bence o çok önemli. FPS artışı mı? Anlık donmaları gidermek mi? İşin içinde ilk olarak ekran kartı var. Ayrıca RAM'leriniz de var. Oyundan oyuna da işlemcinin ön plana geldiği durumlar var. Oynamak istediğiniz oyunu hesaba katarak internetteki karşılaştırmalı test sonuçlarına bakabilirsiniz. Kolay gelsin...
  • FrE3d0m kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle Phenom II x4 955, FX 6300'den daha hızlı değil. Tek çekirdek olarak Phenom biraz daha iyi olabilir ama çok iyi değildir. Ama şu an Phenom II x4 965 sizin için sorun yaşatmıyorsa bekleyin derim. Steamroller serisi çıktığında kararı verirsiniz. Yok sorun oluyorsa geçebilirsiniz ama bu durumda FX 8320'ya geçmek daha mantıklı bir seçenek olur.
  • Minimum fx83xx serisine geçmelisin bana göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: motherannorthe

Siz bilirsiniz tabii ama dişe dokunur bir şey görmeyeceksiniz. Ben de 955 phenom kullanıyorum. Ekran kartını ne baskılar ne sistemi yorar. Güç tüketimi fazla ama değişiklik yapacaksanız masrafınız daha da çok olacak. Beklemekte fayda var şu an için. Bir de ne beklentiniz nedir, bence o çok önemli. FPS artışı mı? Anlık donmaları gidermek mi? İşin içinde ilk olarak ekran kartı var. Ayrıca RAM'leriniz de var. Oyundan oyuna da işlemcinin ön plana geldiği durumlar var. Oynamak istediğiniz oyunu hesaba katarak internetteki karşılaştırmalı test sonuçlarına bakabilirsiniz. Kolay gelsin...

FPS artışı, anlık donmaları gidermek. Yeni nesil oyunları sorunsuz oynamak istiyorum kısacası. Sistem hızıda önemli tabii ama genel olarak oyun odaklı pc. Ram'im: Corsair Vengeance 1600MHz CL9 4x2gb şu an ki ekran kartım hd 6850 ama amd nin yeni ekran kartlarını bekliyorum r7 r9 serisi fiyat performans olarak hangisi uygun olursa onu alacağım. Dediğim gibi yeni nesil oyunları takılmadan, donmadan, teklemeden oynamak istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: FrE3d0m

quote:

Orijinalden alıntı: motherannorthe

Siz bilirsiniz tabii ama dişe dokunur bir şey görmeyeceksiniz. Ben de 955 phenom kullanıyorum. Ekran kartını ne baskılar ne sistemi yorar. Güç tüketimi fazla ama değişiklik yapacaksanız masrafınız daha da çok olacak. Beklemekte fayda var şu an için. Bir de ne beklentiniz nedir, bence o çok önemli. FPS artışı mı? Anlık donmaları gidermek mi? İşin içinde ilk olarak ekran kartı var. Ayrıca RAM'leriniz de var. Oyundan oyuna da işlemcinin ön plana geldiği durumlar var. Oynamak istediğiniz oyunu hesaba katarak internetteki karşılaştırmalı test sonuçlarına bakabilirsiniz. Kolay gelsin...

FPS artışı, anlık donmaları gidermek. Yeni nesil oyunları sorunsuz oynamak istiyorum kısacası. Sistem hızıda önemli tabii ama genel olarak oyun odaklı pc. Ram'im: Corsair Vengeance 1600MHz CL9 4x2gb şu an ki ekran kartım hd 6850 ama amd nin yeni ekran kartlarını bekliyorum r7 r9 serisi fiyat performans olarak hangisi uygun olursa onu alacağım. Dediğim gibi yeni nesil oyunları takılmadan, donmadan, teklemeden oynamak istiyorum.

Anlıyorum ama 6850 ekran kartı demişsiniz. Bana göre şu an ilk olarak değişmesi gereken ekran kartıdır. Minimum 7850 alabilirsiniz ve PSU da dahil başka bir şeyi değiştirmeniz gerekmez. Sonra tekrar genel performansa bakmak lazım. 955 stok hızı 3.2 GHz ve siz bunu 3.6 veya 3.8 GHz'e rahatlıkla çekebilirsiniz. Eğer hala yetmiyorsa o zaman işlemci değişecekse anakartınız da değişecek. PC temiz başlangıç için format dahi yiyecek. Ekran kartını araştırmalısınız. RAM'leriniz de yeterli gibi.

• konuyu takip ediyorum fx x6 6300 kulanıyorum eski işlemcim tamda arkadasın gıbıydı 955 x4 phenom varya fx x6 6300 yarı yolda bırakmıyor arkadaş. ne phenom x4 955 nede 4300 veya 4100 fx x6 6300ün yerini tutamaz. almayan arkadaslar yada ıkısınıde kullanan arkadaslar yorum yapsa daha yi olur benım gıbı. git fx x6 6300 kirala bulabılırsen bak bakalım hangisi daha iyi hangisi daha hızlı. fx x8 8350 boşa para demektir. kesinlikle 8xxx serisini önermiyorum ve asla tavsiye etmiyorum. fx x6 6300 al keyfine bak. ne fazla fazla ısınıyor nede bir sorun cıkarıyor.
    yeni oyunlar için 6300 eski oyunlar için 955
  • x4 955'ten oyun icin fx8300 serisine gecmek tamamen mantiksizdir. 6300 cok daha gereksiz ve sacmalik olur. tek cekirdek performansinda phenom ii ler daha iyidir islemci takoz degilse, 3.9-4.0ghz a oc yapin sizi amd nin yeni islemcilerine kadar rahatca goturecektir. oc yaparsaniz islemcini stok faninin sesi de artacaktir kaliteli 120mm lik islemci sogutucusu alabilirseniz alin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoes

yeni oyunlar için 6300 eski oyunlar için 955

İleriye de düşünerek, yeni nesil oyunların FX'e daha uyumlu ve performanslı çalışacağını düşünüyorum. Bu düşüncem saçma değildir umarım.
  • 8350 alıp, 4,5 ve üstü kullanmıyacaksan değiştirme.

x4 925,x4 945, FX 6300 ve FX 8320 kullandım.
  • x4 955 den minimum 8350 ye geçmelisin anlamlı olması için
    öyle battlefield 4de seninki 6300ün epey gerisinde ama dediğim gibi fx son nesil oyunlar ile birlikte ancak öne geçiyor ve ileriye daha dönük oluyor yani saçma değil
    dolayısı ile düşüncen doğru ama almışken biraz daha iyi bişe almakta fayda war 8350 öneririm
    beri yandan ben ekran kartı dururken işlemci değişmesine karşı olduğumu söylemiştim bi çok kez ekran kartın neydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes P. -- 4 Ekim 2013; 21:11:50 >
  • +1

• Aralarında ki fark 3-5 fpsyi geçmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: enoes

öyle battlefield 4de seninki 6300ün epey gerisinde ama dediğim gibi fx son nesil oyunlar ile birlikte ancak öne geçiyor ve ileriye daha dönük oluyor yani saçma değil
    dolayısı ile düşüncen doğru ama almışken biraz daha iyi bişe almakta fayda war 8350 öneririm
    beri yandan ben ekran kartı dururken işlemci değişmesine karşı olduğumu söylemiştim bi çok kez ekran kartın neydi

Hocam 8350 ye gerek yok 8320 alsın ufak Bi gıdıklamayla olursana 8350 :D artan parayla da 212X evo alırsın keyfine bakarsın :D

• AMD yeni işlemcileri duyurdu mu? Steamroller sanırım yeni serinin ismi, yanlış değilse eğer. Ne zaman çıkacağı bellimidir, beklemelimiyim yeni seriyi yoksa 8320'mi almalıyım değiştirdiğime değmesi için.
  • FaLCoN^ kullanıcısına yanıt
    walla ben 8320yi pek önermiyorum dediğin mantıklı aslında ama ben ocye karşıyım 6300 tek çekirdekte 8320den önde 8350 alınmayacaksa benim için 8320 almanın pek bi mantığı yok gıdıklanacaksa da 8350 gıdıklansın olur sana i7 neyse dediğim gibi ekran kartına yönelmek daha iyi olur
  • Uzun süre değişiklik yapmam diyen birine Fx6300 aldırmak saçma olur hocam 8 tokmak var işin ucunda
  • FaLCoN^ kullanıcısına yanıt
    ben 8 tokmak almasın demiyorum ki 8350 alsın alacaksa ben şahsen 6300ü bile haddinden fazla buluyorum 6 çekirdeği bile kullanmak neredeyse imkansız video falan dönüştürürken bile her zaman %100 olmuyor

kafasına göre takılsın yahu canı ne isterse oc yapacaksa senin dediğin doğru az bi gıdıklamayla 8350 olur zaten
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.