Şimdi Ara

AMD PHENOM II X4 955 VAR, AMD FX SERİSİNE GEÇMELİMİYİM? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yani pek oc bilmeyen normal bir ev kullanıcısından çok fazla oc beklememek gerekir . : ) İyi forumlar
  • FaLCoN^ kullanıcısına yanıt
    o zaman 6300 alsın sizede iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daerohn

bende de Phenom II X4 955 var. 6300 genel olarak bu işlemciden daha iyi. ancak alınacak kadar iyi mi dersen bence aradaki farka değmez. Eğer AM3+ bir anakartın yoksa bir de anakart alman gerekir. Ramler 1333Mhz ise 1600Mhz ram'de eklemen lazım. aradaki performans farkı için yatırım miktarı fazla. 8350 alcağım dersen bu daha iyi bir tercih.

İşin doğrusu ben de işlemciyi değiştirmek istiyorum ancak şu an beklemedeyim. Bir Steamroller çıksın hele, ki az kaldı çıkmasına, ondan sonra bakacağım.

6300'den vazgeçtim artık 8320 almayı düşünmekteyim. Steamroller kesin olarak ne zaman gelecek? Soket yapısı değişecek mi, değişmeyecek diyenler var. Değişirse anakart da değişmem gerekecek. Ayrıca ram im 1600mhz corsair vengeance ekran kartım da hd 6850 yeni seriyi bekliyorum çıksında bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: FrE3d0m

quote:

Orijinalden alıntı: Daerohn

bende de Phenom II X4 955 var. 6300 genel olarak bu işlemciden daha iyi. ancak alınacak kadar iyi mi dersen bence aradaki farka değmez. Eğer AM3+ bir anakartın yoksa bir de anakart alman gerekir. Ramler 1333Mhz ise 1600Mhz ram'de eklemen lazım. aradaki performans farkı için yatırım miktarı fazla. 8350 alcağım dersen bu daha iyi bir tercih.

İşin doğrusu ben de işlemciyi değiştirmek istiyorum ancak şu an beklemedeyim. Bir Steamroller çıksın hele, ki az kaldı çıkmasına, ondan sonra bakacağım.

6300'den vazgeçtim artık 8320 almayı düşünmekteyim. Steamroller kesin olarak ne zaman gelecek? Soket yapısı değişecek mi, değişmeyecek diyenler var. Değişirse anakart da değişmem gerekecek. Ayrıca ram im 1600mhz corsair vengeance ekran kartım da hd 6850 yeni seriyi bekliyorum çıksında bakalım.

Uzun süre işlemci değiştirmiyeceksen, 8 tokmak herdaim candır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 6 Ekim 2013; 9:27:08 >

• Bence bekleme moduna gir sen sistemin fena değil. Zaten son çıkan oyunların çoğu özürlü düzelmeleri 1 yılı bulur (oyun için sistem toplayacaksan eğer tabi). O zamana kadar fiyatlar düşer belki yeni seri cpu ve gpular çıkar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: THEKNIGHT

quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

quote:

Orijinalden alıntı: DonsuzBalık

kısaca sadece sana özel olarak sen 955 den fx 6xxx geçersen ben gülerim sen bi tarafınla gülümsersin sadece hayat sana güzel

fx 6300 le 955 arasında yeni oyunlarda ciddi performans farkı var aç bak testleri eski oyunlarda ise fx 6300 azıcık önde

Sen hala 955 daha hızlı demeye devam et troll seni

+1

adam ağır cahil dostum boşver. fx 6300 o işlemciyi 2 ye katlar 3 e böler. 5 senelik işlemci nasıl iyi olacak mış 6 çekirdek son nesil işlemciden. iki işlemci de elimden geçti fx 6300 onu ezer geçer. cidden bazı forumdaşlar ağır cahil olabiliyor. ben fx 6100 den fx 8350 ye geçince bile çığır atladım o eski işlemciden fx 6300 e geçerse çok fark eder. 8350 olursa 5 kat fark eder en az.

Bu nasıl bir yorumdur?
    Bir önceki nesline 3-5 kat fark atan, 8 ile çarpıp yirmi beşe bölebilen bir işlemci şimdiye dek çıkmadı ve çıkmayacak. Arkadaşa cahil demişsin ama şu yorumun ile ne kadar bilgili olduğun ortada.

Konu sahibi arkadaşın göz gezdirmesi içinhttp://www.cpu-world.com/Compare/366/AMD_FX-Series_FX-6300_vs_AMD_Phenom_II_X4_955_(125W__rev._C2__BE).html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: OtoburPirana

quote:

quote:

quote:

kısaca sadece sana özel olarak sen 955 den fx 6xxx geçersen ben gülerim sen bi tarafınla gülümsersin sadece hayat sana güzel

fx 6300 le 955 arasında yeni oyunlarda ciddi performans farkı var aç bak testleri eski oyunlarda ise fx 6300 azıcık önde

+1

adam ağır cahil dostum boşver. fx 6300 o işlemciyi 2 ye katlar 3 e böler. 5 senelik işlemci nasıl iyi olacak mış 6 çekirdek son nesil işlemciden. iki işlemci de elimden geçti fx 6300 onu ezer geçer. cidden bazı forumdaşlar ağır cahil olabiliyor. ben fx 6100 den fx 8350 ye geçince bile çığır atladım o eski işlemciden fx 6300 e geçerse çok fark eder. 8350 olursa 5 kat fark eder en az.

Bu nasıl bir yorumdur?
    Bir önceki nesline 3-5 kat fark atan, 8 ile çarpıp yirmi beşe bölebilen bir işlemci şimdiye dek çıkmadı ve çıkmayacak. Arkadaşa cahil demişsin ama şu yorumun ile ne kadar bilgili olduğun ortada.

Konu sahibi arkadaşın göz gezdirmesi içinhttp://www.cpu-world.com/Compare/366/AMD_FX-Series_FX-6300_vs_AMD_Phenom_II_X4_955_(125W__rev._C2__BE).html

kısaca çoklu uygulamalar ve çekirdek sayısı artan oyunlarda fx 6300 ve üstü 2 ye katlıyor. bunu herkes biliyor. istersen ingilizcen varsa git yabancı forumlarda sor bu şekilde dediğimi görürsün. cahil kalmak iyi değil. bak bakalım BF4 testlerinde bi fx 6300 e bak bi de phenom a bak arada hatrı sayılır bi fark var :

AMD PHENOM II X4 955 VAR, AMD FX SERİSİNE GEÇMELİMİYİM?

benim fx 8350 ise iyice fark koymuş ;) senin dediğin phenom ise anca fx 4100 ile yarışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEKNIGHT -- 6 Ekim 2013; 22:54:48 >

• 955 ılk kullandıgım modeldır ben oyun ıcın tercıh etmıstım ve hız olarakta cok ıyıydı daha sonra sıstemımı guclendırmek ıcın FX serısıne gectım suan memnunum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

+1

Bu nasıl bir yorumdur?

kısaca çoklu uygulamalar ve çekirdek sayısı artan oyunlarda fx 6300 ve üstü 2 ye katlıyor. bunu herkes biliyor. istersen ingilizcen varsa git yabancı forumlarda sor bu şekilde dediğimi görürsün. cahil kalmak iyi değil. bak bakalım BF4 testlerinde bi fx 6300 e bak bi de phenom a bak arada hatrı sayılır bi fark var :

benim fx 8350 ise iyice fark koymuş ;) senin dediğin phenom ise anca fx 4100 ile yarışır.

Hocam, 8320 neden yok testlerde?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

+1

Bu nasıl bir yorumdur?

Evet 33 25 in 2 katı zaten.

Bu tablo bile Phenom 2 955 den Fx6300 e geçmenin gereksiz olduğunu açıkça göstermiş. Ki testte kullanılan GPU Titan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 7 Ekim 2013; 20:14:43 >

• En mantıklısı 8320 almak olacak gibi yada steamroller ı beklemek. 8350 ile arasındaki tek fark 0,5ghz 8320 oc yaparsam 8350 olur zaten. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrE3d0m

En mantıklısı 8320 almak olacak gibi yada steamroller ı beklemek. 8350 ile arasındaki tek fark 0,5ghz 8320 oc yaparsam 8350 olur zaten. :)

Bence bekle,steamrollerden ben ümitliyim.

955 'i de dibine kadar overclockla,öle kullan.
  • FrE3d0m kullanıcısına yanıt
    geçiş şu anlık saçma olur bence fx 6300 955 çok iyi bir işlemci bence şuanlık devam edin yeni nesil işlemciler çıkana kadar
  • Arkadaşlar bende pc mi satılığa koydum ama komple pc satmak zor ..onun için anakart ram işlemci üçlüsünü değiştirmeye karar verdim ama yazıyı okuduktan sonra işlemcimi değiştirmekten vaz geçtim...Alıcağım anakart gigabayt 970ud3 bu anakarta benim phenom 955 çalışırmı acaba ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat8361 -- 26 Kasım 2013; 10:16:50 >
  • Bence bekle, steamroller mimarili işlemciler piyasaya çıktığında kararını verirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat8361

Arkadaşlar bende pc mi satılığa koydum ama komple pc satmak zor ..onun için anakart ram işlemci üçlüsünü değiştirmeye karar verdim ama yazıyı okuduktan sonra işlemcimi değiştirmekten vaz geçtim...Alıcağım anakart gigabayt 970ud3 bu anakarta benim phenom 955 çalışırmı acaba ...

Çalışır, Fakat niye anakartı değiştiriyorsunuz. Anakart değişimi size nasıl bi performans artışı sağlıyacak ki.
  • Amd Phenom II x4 955 çok rahat 3.9 4.0 GHZ oluyor ozamn fx 6300 ü hertürlü geçiyor.
    Oyunlarda işlemcinin önemi pek yok.

• Şimdiki ana kart 770ud3 1066hyper x2*2-4gb ram ,Anakartla beraber ramlerde değişecek 8gb 1866 mhz ram olunca fark olucaktır diye düşündüm. Hemde ilerde işlemciyide değiştiririz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat8361 -- 26 Kasım 2013; 20:23:15 >
  • Merhaba arkadaşlar bende X4 955 kullanıcısıyım. arkadaş gibi aynı soruyu bende sordum ama net bir cevap alamadım.
    Şansıma elime deneyebileceğim FX6300 ve Asus 750Tİ ekran kartı geçti ve hemen koyuldum test etmeye. Şu an kullandığım sistem
    X4 955 (3.8)
    2*4 Hyperx CL10 1600
    Gigabyte 990FXA-UD3
    GTX 465 (800/1600/4250)
    OCZ Fatlty1 550W

Battlefield 4 1920*1080 Ultra ayarda oyununda ilk bölümün özellikle göktelenlerin olduğu checkpoint den alanın sonunda tünel kısmında kadar olan kısımda Fraps ile test ettim ve aldığımı değerler;

FX 6300 / GTX 750TI min18 max 44 otalama 30.149
    X4 955 (3.8) / GTX 750TI min 16 max 47 otalama 30.604
    X4 955 (3.8) / GTX 465 min 5 max 36 otalama 21.964

sonuçlarda ortalama değerler bana daha gerçekçi geldi. 750 TI takılı 2 işlemcidede oyun içinde 24 FPS nin aşağısına indiğini farkedemedim
    ve oyun genel olarak 28-35 arasında gezindi bu değerlerdede gayet akıcı bir şekilde oynanıyor.
    Bu değerleri çatışma ve patlamanın bol olduğu özellikle önceki ekran kartın da 17 fpslerde gezindiği ve oynanmaz duruma gelen bölümlerde aldım. başka sahnelerde ekran kartları 60 üstünde fpslere ulaşıyor.
    Bu nedenle VGA değiştirme kararı aldım. Ayrıca 955 voltajsız 3.8 de kullanıyorum alalı 3 yıl olacak OC yapılması çok kolay tavsiye ederim.
    Şu an fiyat olarak GTX 750 TI 370 TL ye bulunuyor ve 60W güç çekiyor. Benim eski kartım 230W güç çekiyordu. Ayrıca 750 TI dan daha iyi 7850 PCS 340 TL ye satılıyor keşke deneme imkanım olsa :(
    Bizim bütçemizde maksimum bu kadar çıkabildiği için bu sistemede TITAN takamayız. O yüzden yukarıda paylaşılan grafik doğru olsada bize gerçekçi bir yol göstermiyor ve kafa karıştırıyor. İnşallah benzeri sistem kullana arkadaşlara bir fikir verebilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C28_ -- 5 Mayıs 2014; 4:48:40 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.