Şimdi Ara

AMD Phenom II X6 1090T Sistem Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Nasıl 1-1.5 sene,belki o kadar bile kalmadan 6 çekirdeğe destek gelicek.
    Hocam geldi bile, bfbc 2'den örnek verdim. Teknoloji hızla kendi yolunda ilerliyor işte.
  • i7 930 bu kadar çabuk çöp olamaz arkadaşlar yapmayın yani 4 çekirdek destekli uygulamalar bu kadar geç gelirken, X6 destekli yazılımlar bu kadar çabuk mu gelecek yani ?
  • amd x6 yerine ondan daha yavas olan 4 cekirdek i7 i alirsan hata edersin.
  • Phenom II x6 testlerini incelerseniz 6 çekirdek destekli programların olduğunuda görürsünüz.1090T i7 930 u geçiyor hatta core i7 975 i geçtiği testlerde mevcut core i7 yerine aynı fiyat aralığında 6 çekirdekli phenom yerine 4 çekirdekli bir işlemci almak mantıklı değil.Sistem tavsiyeleriniz genelde mantıklı oluyor ancak buradaki öneriniz mantıksız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 28 Nisan 2010; 19:33:39 >
  • Oyun testleri arkadaşlar:

http://anandtech.com/show/3674/amds-sixcore-phenom-ii-x6-1090t-1055t-reviewed/9
    http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1853&pageID=8967

Sonuçta kimse tüm gün benchmark programları ile uğraşmıyor...

Arkadaşın amacı tamamen oyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 28 Nisan 2010; 19:58:25 >

• Kimse bütün gün oyunda oynamıyor malesef render rar vs. gibi işlerdede sistemi kullanıyor.İşlemci alırken buraya yorumları tepkileri görmek için konu açmıştım çoğu kişi phenom II x2 550 öneriyordu 7750 BE kullanırken çift çekirdeğin geleceği olmadığı sonucuna vararak athlon II x4 620 aldım iyikide almışım aslında ben alırken kafamda belirlemiştim alcağım işlemciyi sadece forumda değerlendirme yaptım mantıksız tavsiyelerin çok olduğunu gördüm.1 senede o kadar çok şey değişiyorki geçen sene çift çekirdekli işlemcilerin adı sık anılıyorken bugün adı bile geçmiyor çoğu zaman win7 çıktığı zamandan beri bir çok şeyin yavaş yavaş değişeceği belliydi çok çekirdek destekli oyunlar ve uygulamalar yavaş yavaş yayılıyor buna örnek olarak GTAIV ve bad company 2 yi gösterebiliriz crysis 2 ninde desteği olacağı kesin gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 28 Nisan 2010; 19:54:46 >
  • Ben de i7'den yanayım. Zira, i7 gerçekten çok performanslı. AMD X6 bence şu anda kapalı bir kutu. Ancak 4 çekirdekli programlarda i7'den daha geri kalacağını (Aynı fiyattaki işlemcilere göre) düşünüyorum.
    Ayrıca herşey çekirdek de demek değil. Hele bir özellik var ki 'TURBO-BOOST' mükemmel!!..
    X6 vs i7?
    Kesinlikle i7.

Çok çekirdek için bakkalın yolunu tutun derim.
  • Turbo amd'de yok mu diyorsun?
  • AMD'de ise turbo boost'a karşılık olarak TURBO CORE VAR !! aynı fiyata 6 çekirdekli daha performanslı bir işlemci varken mantıksız core i7 930 un tercih edilmesi bana göre.

AMD Phenom II X6 1090T Sistem Tavsiyesi
  • Konuya bi de ben el atayım Şimdi arkadaşlar bilen bilir AMDye sempatim olduğunu biliyorsunuz taraflı yazmış gibi olmayım. Her ne kadar İsrail malı diye İntel sevmesem de elimden geldiğince objektif yazmaya çalışcam
    İ7 için başlıyalım;
    3 kanal bellek desteği - hypertreading (sanal çekirdek olayı) - turbo boost ile tek çekirdek destekli uygulamalarda ihtiyaca göre frekans artırımı. (Turbo yanlış bilmiyorsam i7de tek çekirdekte oluyordu..Yanlış biliyorsam düzeltin) Düşük mhzde yüksek performans elde eden gelişmiş bir mimari
    X6 Black; 2 kanal bellek destekler ve fakat bu aynı zamanda fazladan tek modul bellek parasının cebinizde kalması veyahut başka bir bileşene yatırabilme imkanı sağlar..Vayahut ucuzladığında almak imkanı..
    - HT Yok - ht her uygulamada işe yaramıyor ancak faydalı olduğu açık- i7 bu sayede %10-15 arası ekstra performans kazanabiliyor.
    - 4 yerine 6 fiziksel çekirdek .. Destekleyen uygulamalarda i7nin önüne geçmesine imkan sağlıyor.
    - Turbo Core; 3 çekirdeğe kadar turbo ile frekans artırımı( ihtiyaca göre )
    -Black Edition; Çarpan kilidinin açık olması ve özel soğutucu ile birlikte kolay overclock
    -Anakart fiyatları çok daha düşük ve yeni çıkan 8xx çipsetli anakartlarında doğal sata III desteği veriyor..Bazı modeller ekstradan usb3.0 da sahip.Piyasada henüz çeşitlilik az fakat bu özelliklere sahip bir anakart 250 liraya bulunabilir. Daha kısa ve öz ve detaylı olarak;
    -4 çekirdek üstü desteklemeyen uygulamalarda i7 önde
    -4 çekirdek üstü destekli uygulamalarda x6 önde yada çok yakın
    -X6 Black ;Ortalamaya vurulduğunda en az 930a eşit veya daha hızlı.
    -Güç tüketimleri birbirine yakın ancak frekans bazında x6 daha başarılı , yani 1e bir mhz de.
    -x6 Black olması ve herhangi 140w tdp destekli bir anakartta oc olabilmesi, i7e nazaran daha kolay oc sağlıyor.Tabi yapmak zorunda olunan bişey değil ama bi özellik işte.
    - Oyunlarda i7 önde görülüyor ancak x6 ise ezilecek kadar da geri değil..İlerde 6 çekirdek destekli oyunlar çıkarsa durum lehine gelişebilir.
    - Anakart fiyatlarından bahsetmiştim..Yeni çipsetli amd anakartlar oldukça dolu özelliklere sahip..Arayıp da bulamadığın bişey olacağını sanmıyorum.. En kötüsünde bile 1600 mhz bellek desteği mümkün eğer ihtiyaç olursa.. Ortalama bir anakart 1800 mhz bellek desteğiyle geliyor. Sata3 standart..Usb3 ise isteğe bağlı.Yani aynı anakartın usb3 olanı da olmayanı da bulabilirsin. Kısaca, basitçe benim gördüklerim bildiklerim bunlar..Her ikisi de keşke şunu alsaydım dedirtmez kanımca..(Belki toplam fiyat olarak olabilir) Ancak ben doğal olarak x6ya daha sıcak bakıyorum.Seçim arkadaşımıza kalmış.

Son olarak Sata 3 için bişeyler yazacağım; Sata 3 gelecek için faydalı olabilecek bir arayüz ancak bugün elinizde ssd olmadıkça (ve hatta büyük ihtimal gelecekte de böyle olacak) bir anlamı yok.. Sata 3 bir anda performansı 2 ye katlamıyor. Forumda bir yanlış anlaşılma var..Sata 3 bantgenişliğini artırarak eğer elinizde olağanüstü hızlı bir disk varsa darboğazı engelliyor. Ancak bugün mekanik disklerin performansı sınırlı -devrim niteliğinde bir gelişme olmadıkça da mekanik disklerin ulaşabileceği maksimum değer sata IInin bant genişliğini aşmayacaktır.Zaten sonuna yaklaşan bir teknoji ki ssd ler bilindiği üzere performans olarak geleceğin disk yapısı. Bugün yüksek performansa sahip hddler dahi sata II nin sunduğu maksimum 300mb/sn olan bantgenişliğinin en fazla yarısını kullanıyor..Hatta hatta mekanik diskleri bırakın ssdlerin dahi pek çoğu halen sata II arayüzüne sahip.. Misal; Aşağıdaki ssd örneklerine bakarak hangi arayüz(sata II-III) kullandığına dikkat ediniz;
    http://www.teknofiyat.com/?search=ssd&altlimit=&ustlimit=
    Yukarıda Leon-X hocam yazmış wd 1tb, ben bu diskin yani WD 1tb 64mb sata III diskin performans incelemesini baya bir aradım bulamadım..Sanırım yeni olduğu için olsa gerek..Belki de çıkmıştır bilmiyorum..Ancak sata III diye olağanüstü hızlı olacağını düşünmeyin arkadaşlar..Pek tabi diğer 7200 rpm disklerden kalır yanı yoktur ..Ancak performans getirisinden ziyade ki sata II olsa bile performans farkı olacağını sanmıyorum, bir pazarlama stratejisidir bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 575m -- 28 Nisan 2010; 23:05:10 >

• Ya ben size ne demek istediğimi anlatamadım.Size diyorumki şu anda i7 çok az iyi olabilir x6 dan.Ama adam almışken x6 alsın diyorum,6 çekirdeğe destek veren uygulama ve oyunlar gelince gidip tekrar anakart+işlemci+ram almaktansa x6 alır.1-2 sene sonra rami 2x4 den 8gb yapar öyle kullanır.

Ayrıca çok enteresan bişey olanda bu kadar düşük fiyatta iken x6 lar nasıl i7 önerebiliyorsunuz anlamadım.i7 daha iyi daha iyi diyorsunuzda adam her hangi bir oyunda i7 ile 200 fps alıp x6 ile 50 fps mi alıcak?Eğer böyle fark olucaksa bende gidip x6 yerine hemen i7 alıyım.
  • 2 sene sonra ne x6 kalır ne i7 seneye yenil işlemciler geliyor zaten
    ama önümüzdeki 2 sene boyunca amd x4 630 işlem gücünü aşacak bir oyun beklemiyorum o ayrı.
    ne zaman yeni nesil konsollar çıkar o zaman yeni nesil bir işlemci alınır bence.
    oyun dışındı kendi açımdan işlemciyı yoran tek uygulama encode programları ki mevcut işlemciler arasında x4 630 yine fazlasıyla yeter, yapılan testlerde x6 nın x4 e kıyasla ciddi bir performas getirmediğini gördükten sonra. belki önümüzdeki yıl çıkacak olan işlemciler bu alanda bir sıçrama yapabilir.
  • bende şu amd phenom II x6 1090t var. 3.2ghz de normal stabil çalışıyor ancak o/c denedim. 4.0 da stabil yapamadım bi türlü. yardım rica ediyorum arkadaşlar...
  • X6 işlemcili bir sistem alacaktım fakat bu oyun performanslarını görünce boşa olduğunu anladım ve LEON-X in yazısınıda okudum ve X4 Alacağım X6 1055T yi bile oyunlarda geçmiş
  • AMD Phenom II X6 1090T Overclock ve oyun performansına buradan da ulaşabilirsiniz;

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.