Şimdi Ara

AMD Phenom X4 945 pin kırılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar AMD Phenom X4 945 işlemcinin pini kırıldı. Nasıl olsa işlemci çöp oldu diyerekten aklıma gelen bir fikiri uyguladım. Tükenmez kalemin yayını keserek işlemcinin yuvasına yerleştirdim ve şimdi işlemci normal olarak çalışıyor. Sıcaklık değerleri normal ve yük bindiğinde de bir sorun olmadı. Ancak ilerde bir sıkıntı çıkarabilir mi veya buna benzer bir işlemde bulunan arkadaşlar varsa sonuçlarını söyleyebilir mi ?

• Sanırım kuyumcular tamir edebiliyorlardı onu.
  • bazı pinler kırılsada işlemciler sorunsuz olarak calısıyor amd athlon vardı arakdasta pinleri yamultustuk düzeltirken biri kırıldı buna ragmen öyle taktık ve calıstı hemde bir sıkıntısı yoktu
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Sanırım kuyumcular tamir edebiliyorlardı onu.

ben de forumda okudum ama bütün kuyumcular yapamaz herhalde.

quote:

Orijinalden alıntı: AnarcHiest

bazı pinler kırılsada işlemciler sorunsuz olarak calısıyor amd athlon vardı arakdasta pinleri yamultustuk düzeltirken biri kırıldı buna ragmen öyle taktık ve calıstı hemde bir sıkıntısı yoktu

inşallah bir sorun çıkmaz anakart falan da gitmesin çöpe de
  • quote:

Orijinalden alıntı: vi3he

quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Sanırım kuyumcular tamir edebiliyorlardı onu.

ben de forumda okudum ama bütün kuyumcular yapamaz herhalde.

quote:

Orijinalden alıntı: AnarcHiest

bazı pinler kırılsada işlemciler sorunsuz olarak calısıyor amd athlon vardı arakdasta pinleri yamultustuk düzeltirken biri kırıldı buna ragmen öyle taktık ve calıstı hemde bir sıkıntısı yoktu

inşallah bir sorun çıkmaz anakart falan da gitmesin çöpe de

Alıntıları Göster
    ben iki üç pini kırık 7750 yi sorunsuzca kullandım uzun süre, oc bile yaptım bişey olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: GUERRA

ben iki üç pini kırık 7750 yi sorunsuzca kullandım uzun süre, oc bile yaptım bişey olmadı.

üç pin kırık olmasına rağmen oc yapıp kullandıysan benim işlemciye hiçbirşey olmaz herhalde.
  • quote:

quote:

üç pin kırık olmasına rağmen oc yapıp kullandıysan benim işlemciye hiçbirşey olmaz herhalde.

Alıntıları Göster
    Bazı pinler topraklama veya boş oluyor sanırım o yüzden çalışabiliyor. Pini kırarsanız yapacağınız en mantıklı şey pini elinizden geldiğince düzeltip gireceği deliğe yerleştirmek sonra da işlemciyi takıp şansınızı denersiniz.

• quote:

quote:

evet bişey olmaz sanırım. ben kırılan pinlerin yerine birşey de koymadım, sökük diş gibi duruyordu öylece. garantiye yollamıştım bir umut, ama geri yolladılar garanti dışı yazıp.
    ben de çöpe atmadan önce bir deneyim dedim ve 6 lı tutturmuş gibi sevindim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GUERRA -- 24 Ocak 2011; 20:31:13 >

• quote:

quote:

quote:

evet bişey olmaz sanırım. ben kırılan pinlerin yerine birşey de koymadım, sökük diş gibi duruyordu öylece. garantiye yollamıştım bir umut, ama geri yolladılar garanti dışı yazıp.
    ben de çöpe atmadan önce bir deneyim dedim ve 6 lı tutturmuş gibi sevindim

Alıntıları Göster
    güzel fikir bakalım daha neler duycaz ekran kartını fırınlamalar işlemci pini kalem yayı geçirmeler daha ne olsun Türk zekası bir başkadır

• quote:

Orijinalden alıntı: babaeski39

güzel fikir bakalım daha neler duycaz ekran kartını fırınlamalar işlemci pini kalem yayı geçirmeler daha ne olsun Türk zekası bir başkadır

Alıntıları Göster
    uclu kalem ucuyla yapan bile var

yada toplu iğne eyelemek vs vs vs

bi pin gitti diye işlemci gidicek degil denemekten zarar gelmez

• quote:

aynen

quote:

Orijinalden alıntı: hakanlevent

aynen denemekten zarar gelmez ama uclu kalem ucu daha bir ilginç

• quote:

quote:

aynen

quote:

Orijinalden alıntı: hakanlevent

aynen denemekten zarar gelmez ama uclu kalem ucu daha bir ilginç

Alıntıları Göster
    toplu iğne ucu kalem ucu deneynler olmuş peki düşündünüzmü bunlar anakrt soketine zarar veriyormu diye ? işlemciye vermiyor olaiblir ama sokete?

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

toplu iğne ucu kalem ucu deneynler olmuş peki düşündünüzmü bunlar anakrt soketine zarar veriyormu diye ? işlemciye vermiyor olaiblir ama sokete?

Alıntıları Göster
    uçlu kalem ucu daha iyi. iğne gibi sert cisimler sokete yada işlemciye zarar verebilir. ama kalem ucu en fazla kırılır. tombo 0,5 2b tavsiyedir

• quote:

Orijinalden alıntı: F_o_X

Bazı pinler topraklama veya boş oluyor sanırım o yüzden çalışabiliyor. Pini kırarsanız yapacağınız en mantıklı şey pini elinizden geldiğince düzeltip gireceği deliğe yerleştirmek sonra da işlemciyi takıp şansınızı denersiniz.

Pin'in boş olması? Topraklama?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CorleoneXT

uçlu kalem ucu daha iyi. iğne gibi sert cisimler sokete yada işlemciye zarar verebilir. ama kalem ucu en fazla kırılır. tombo 0,5 2b tavsiyedir

Alıntıları Göster
    bende 965 in pinlerini kırıyorudum az daha xigmatek balder soğutucu takarken eski stock soğutucuyu çektim asıldım gelmedi biraz zorlayınca işlemci ve soğutucu 2 si ayni anda çıktı macun öyle yapışmişki zor ayırdım bıçakla soğutucudan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 25 Ocak 2011; 23:59:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: enja

bende 965 in pinlerini kırıyorudum az daha xigmatek balder soğutucu takarken eski stock soğutucuyu çektim asıldım gelmedi biraz zorlayınca işlemci ve soğutucu 2 si ayni anda çıktı macun öyle yapışmişki zor ayırdım bıçakla soğutucudan

sistemi biraz çalıştırıp ısıtsaydınız zınk diye cıkardı

• quote:

bu işlemcin mi? soğutucun mu?
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    945 pin AMD varmı 940 pin olmasın sakın ama seninki 945 pin ise daha kırabileceğin 4 pin daha var

• quote:

Orijinalden alıntı: hak_an

945 pin AMD varmı 940 pin olmasın sakın ama seninki 945 pin ise daha kırabileceğin 4 pin daha var

yok modeli x4 945 - pin sayısını bilmiyorum ama 938 olabilir.
  • quote:

quote:

Bu sanırım ISITICI

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.