Şimdi Ara

AMD Radeon HD 7970 saatler içerisinde tükendi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
5.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: *Furious*

Bunu gören AMD fiyat yükseltiyormuş birde

Acımaz yetime vurur yani

Zaten tüm yabancı sitelerde en çok buna dikkat çekiliyordu. AMD'nin kartın lansmanını erkene almasının kendi bacağına sıktığı kurşundan farkı yok.

Şimdi @Furius'a cevap olarak; "Ekonomiye giriş" ders 1

Ekonominin altın kuralı: Arz-Talep.

HD7970 üretiminin (Arzın) fazla olduğu ve tüketiminin az olduğu bir ortamda, üretim fazlası nedeniyle fiyatlar ister istemez düşecektir. Ancak bunun tersinin yaşandığı, yani haberimiz konusu, HD7970 üretiminin (arzın) az olduğu ve talebin fazla olduğu bir ortamda, bu kural aynı zamanda değerli maden ve taşlar içinde geçerlidir, fiyatlar yüksek olacaktır.

AMD bu arz-talep dengesini 550 dolar olarak belirlemiş olduğundan arz yetersiz kalmasıyla, satıcıların elindeki ürünleri daha yüksek fiyatlardan satması muhtemel. Bir nevi kara borsa. Kimse satıcıya neden bunu bu fiyattan satıyorsun diyemez, çünkü yeni kartın ne zaman geleceği belli değildir.

AMD gerçekten bu hareketiyle ciddi bir stratejik hata yapmış, sadece kendisinin kullanıcıyı "voyvoda" usülü kullanmakla kalmamış aynı zamanda satıcılara da bu fırsatı vermiştir. Bununla da AMD artık "kullanıcı dostluğundan" "satıcıların dostluğuna" terfi etmiştir.

Şunu da hatırlatmakta yarar var: Sadece Amerika pazarı 300 milyon! Ama siz AMD olarak (farklı markalar aracılığıyla) dünya çapında satış yapıyorsunuz, ABD'de üstelik en önde gelen e-satış sitesinin elinde hiçbir markanın kartı kalmıyorsa "Pazarlama departmanızın" matematik bilgisini sınava tabi tutmanız gerekir.

• AMD iyice tekel olmaya başladı şu fiyatlara bak bea.
  • 3 GB rami nedeniyle profesyonel ekran kartlarina bir alternatif olabilir. 4 GB Tesla lar FireGL lerin fiyatı 2000-3000 dolar civarında. RAM ihtiyacı olan (CUDA, GPGPU, çizim vs) için çok ucuz bir alternatif. Bu nedenle kapış kapış gitöiş, stoklarda tükenmiş olabilir.
  • Yurdışı fiyatı 550 USD... yaklaşık 1000 TL.

Bence Türkiye fiyatını eleştirirken AMD'yi değilde vergi oranlarını belirleyenleri ve distribütörü suçlamak lazım. Nasıl oluyorda fiyat bu kadar artıyor????

bu ülkede peynir ekmek gibi 1500-2000 TL'ye cep telefonu alan binlerce kişi var. (İşyerimden biliyorum adam asgari ücret alıyor, Iphone kullanıyor)

Bu kartıda alacak yüzlerce kişi vardır.
  • Ben Hala HD5670 de sürünüyorum Yahu çok çabuk ilerledi bu ekran kartları , HD7xxx serisi ben biraz daha sonra çıkar diye düşünüyorum O kadar para değmez aslında ama bizim insanımızda merak söz konusu ve yeni bir teknoloji ben bu zamana kadar yetişmeye çalıştım fakat baş edemediğim için son bir senedir ilgimi kestim bu olaylara çünkü gerçekten para dayanmıyor üstelik alıyorsun 1 sene olmadan yenisi çıkıyor elindeki kart değer kaybediyor bence bu 7 serisi için biraz daha beklemeleri gerekirdi

• Hmm almaya değermiş haydi alalaım.https://forum.donanimhaber.com/images/micons/m13.gif
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

bu kart satmaz satılmaz diyenler şimdi nerede acaba?
    kahinler böyle pat diye yok oluveriyor nedense...

forum ne kahinler gördü hocam demekki bi haber yetiyormuş bunlara
  • quote:

Orijinalden alıntı: cestvrai

Evet ama voltaj ile 7970 1250mhz oluyor ve 6990degerlerini yakaliyor hatta bazintestlerde geciyor
    Tek gpu almak cogu zaman cift gpu karta gore avantajli

ah üşenmesem de şu eski mesajlarından çıkarsam, sen değil miydin 5970 i tek gpu nvidia ya karşı övüp duran.

konu amd olunca işler değişiyor tabi haklısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 10 Ocak 2012; 23:06:26 >
  • simdi biri kalkıp ben aldım dese fena dayak yer :)
  • sapphire 2 gb 6950 var biosla 6970 yaptım her oyunu full çözünürlükte çok rahat oynatıyor. bugüne kadar teknolojiye belki de bir araba parası yatırmış olmama rağmen bir ekran kartına 2 bin tl vermek bana çok ama çok uzak. alanlara hayırlı olsun şimdiden
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.