Şimdi Ara

AMD Radeon HD 7970 saatler içerisinde tükendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
5.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  

Resmi satışı bugün başlayan AMD Radeon HD 7970 saatler içerisinde tükendi. Alanında en büyük elektronik ticaret sitelerinden birisi olan Newegg'de, AMD tabanlı ekran kartı üretiminde sektörün önde gelen oyuncularına ait kartların tamamı "out of stock" olarak görünüyor. Tabi bu noktada merak edilen soru şu; "üreticiler kaç adet kartı piyasaya sundu?"

AMD tarafından gelen bilgilere göre bugün itibariyle bol miktarda ekran kartı piyasaya girmiş durumda ve artan üretim kapasitesine bağlı olarak her geçen gün daha fazla sayıda kartta raflardaki yerini almış olacak. Dünyanın en hızlı grafik yongası olan 28nm Tahiti XT'den güç alan Radeon HD 7970 buna bağlı olarak şu an dünyanın en hızlı tek GPU'lu ekran kartı.

Sunduğu performansın yanında sahip olduğu yüksek hız aşırtma başarımıyla da dikkat çeken Radeon HD 7970, DirectX 11.1 ve PCI Express 3.0 gibi yenilikçi teknolojileri de destekliyor. Önümüzdeki ay içerisinde daha düşük maliyetli bir alternatifi olarak Radeon HD 7950'nin de piyasaya girmesi beklenirken, Radeon HD 7970'in tavsiye edilen yurt dışı fiyatı ise 549$.

• satış politikası da olabilir ama son alınan kararla yapılan indirime bakılırsa mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phanrisal -- 9 Ocak 2012; 16:28:28 >
  • Stok miktarini bilmeden ne desek bos.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ekran kartlarına bu kadar para verenlerde varmş.
  • pahalı
  • ooo iyi iyi ilk gün siftahını yaptılar.. Bence daha çook satılır.;)
  • Bunu gören AMD fiyat yükseltiyormuş birde

Acımaz yetime vurur yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ondan sonra biz de kartlar ucuzlar da alırız belki diye bekleyelim burda martta kırmızı kar bile yağar belki ama bu tablolarla makul fiyatlar daha zor..
  • Evet Tükiye'ye 1669 TL ile giriş yaptı kart bakalım ne olacak.Teknobiyotikte satışı başlamış.
  • Sanki bedava dağıtıyolar bunu alıp ne oynayaklar merak ediyorum
  • şu dönemde gtx 590 yada hd 6990 daha iyi bir alternatif gibi geldi bana özelliklede bu rakamlar gözden çıkartıldıysa
  • Evet ama voltaj ile 7970 1250mhz oluyor ve 6990degerlerini yakaliyor hatta bazintestlerde geciyor
    Tek gpu almak cogu zaman cift gpu karta gore avantajli
  • quote:

Orijinalden alıntı: virtiöz

Sanki bedava dağıtıyolar bunu alıp ne oynayaklar merak ediyorum

İlk önce merak, sonra Benchmark oynamak için, sonra da ego geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cestvrai

Evet ama voltaj ile 7970 1250mhz oluyor ve 6990degerlerini yakaliyor hatta bazintestlerde geciyor

evet tek gpu avantajlı oluyor ve ms sorunları olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cestvrai

Evet ama voltaj ile 7970 1250mhz oluyor ve 6990degerlerini yakaliyor hatta bazintestlerde geciyor

6990ında o.c performansını yabana atmamak lazım ama 7970 geleceğe yönelik güzel bir kart olabilir fiyatı düşerse sli kurulumu yapmak isteyen kullanıcılar için biçilmiş kaftan tabi bakalım gtxx 600 serisi neler vericek
  • bu kart satmaz satılmaz diyenler şimdi nerede acaba?
    kahinler böyle pat diye yok oluveriyor nedense...
  • Bu fiyatlardan çok satması normal bence. Avrupa da tl olarak fiyatı 1000tl , Türkiye de ise 1600TL civarı olur. Türkiye şartlarında 1 ögretmen maaşına denk geliyor fakat ortalama bir Avrupa birliği vatandaşı 2500 dolar civarı bir geliri olsa maaşının %20 sine bu ekran kartını alabilir.
  • Sonuçta yeni mimari ve yeni üretim teknolojisi başlangıçta yeterince üretim olmaması normal bir şey.

Zamanla artacak talebde düşecek ve herşey oturacaktır.
  • vatanda normal satış fiyatı 1.868 tl.

keşke 6950 2gb 400-500 tl arası bir fiyata düşsede 6970 biosu atar kullanırdık
  • kaç tane satıldığını bilmedikten sonra bu haberin pekte değeri yok.. belki hiç stoka girmemiş bile olabilir. kim ispatlayabilir?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.