Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.602
Cevap
157
Favori
521.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 10.1.2025)
Giriş
  • Yok mu şöyle 3090 Ti çıkartacak kartAMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

• quote:

Orijinalden alıntı: svlyck

Teşekkürler

• N21 in gücü az çok anlaşıldı, zaten her yeni çıkan haber bir öncekini doğrular nitelikte gidiyor. Burada en bomba mesele bence N23'te çünkü bu kart rx 5700 ile aynı seviyede ve yeni olacak, fiyatının da 159$ olması bekleniyor serinin giriş orta seviyesi. 199$'dan ucuz olacağı kesin gibi.

159$'ı vergi mergi hesabı yapmayalım çarpı 11 deseniz 1800 TL'lere gelir. Hadi çıktığı gün dolar da artmış olsun en en kötü ihtimalle, rtx vs destekleyen "ki bana lazım değil" şu an 4-5k TL seviyesinde olan rx5700'ün yenisini 2000TL ye alma imkanı olacak. Benim gibi 1080p oyuncuları için şu sıkışıklıkta mucize gibi bir olay bence.

• bu elemanın kaynaklari saglam, infinity cache olayını patentten once soylemisti, dedigine gore kaynagı 3080 ve 3090 yarında iki kart olacagini soylemis, nvidiadan daha ucuz olacaklarmis.

ray tracing performansı nvidia kadar iyi değilmiş, upscale icinde dlss gibi degil ama radeon image sharpening daha gelismisi olacak bir teknoloji, lower precision değerleri

kullanarak xbox series x teki gibi bir cesit machine learning algoritması calistrilacak muhtemelen. atiyorum kart 20 teraflop fp32 islemi yapabiliyorsa 80 tops 8bit integer,160 tops 4 bit integer islemi yapabiliyor, %10 cu kullansalar bu değerlerin 10 da birini machine learnine tahsis edip ordan upscaling yapacaklar.

dlss 2 kadar iyi olmasada yakın birseyler yapabilirler umarim.

• ProHan P kullanıcısına yanıt
    Ne zamana düşer dersin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • COD’un benchmarkı yok, zaten doğru sonuç vermez, ben airport tarafında 120 fps, şehirde 95 fps alıyorum, oyun multiplayer, 150-200 oyuncu, bunun benchmarkı olmadığı sürece tüm sonuçlar yalan.

Şimdi AMD hem xbox, hem ps5’i aldı. Yani neredeyse çoğu yeni oyun, konsol portu olacak, amd gpu için optimize gelecek. Yani bu inanılmaz bir avantaj.

Ben 6000 serisinden çok umutluyum. En azından elimizde 3070 opsiyonu da olacak, test sonuçlarına göre akarız.

AMD sürücü konusunda kesinlikle 5000 serisi için kötü iş çıkarttı, aylarca whql sürücü çıkartamadı, halen bilinen sorunlar var. Bu amd için eksi puan.

Ray Tracing falan, geçin onu, bu GPU konsollarda bunu destekliyor, zaten kuralı koyan bu gpu olacak, oyunlar ona göre yapılacak.

DLSS benzeri bir yöntem getirebilirse 6000 serisi uçar.

Benim seçimim 1440p ve 144 fps verebilen bir kart olacak ki bu 6000 serisi , 3070 yada 3080 (overkill olabilir) olacak. 4k ile 60 fps’de sürünmek için o kadar para vermem. Bakalım en uygunu hangisi olacak.

AMD iyi ki varsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 11 Ekim 2020; 0:40:18 >
  • O değilde ben baya baktım bugün doğru düzgün oyun byulamadım ne oynanacak bu kartlarla cs go mu AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

• quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

O değilde ben baya baktım bugün doğru düzgün oyun byulamadım ne oynanacak bu kartlarla cs go mu  

Çocuk falan derken sen yaşlanmışsın... AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

NFS'ler var, AC Serisi var, BF Serisi var, COD Serisi var, var oğlu var yani. Tabii bunların çoğu benim pek elimi süremediklerim (BF hariç). Sen aradan çıkardıysan orası ayrı mesele.

CS GO da arada gider. Eee görüyorsun, AMD'nin 2020 CPU lansmanında yer alan yegane DX9 oyunu...

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

Valla oyun oynamıyorum ben hiç malum testte ekrannkarti sonucu için lazım bu sebeple artık gidip oyuna o paraları veremem anlarsın ya bana illegal oyun lazım AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

• quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Valla oyun oynamıyorum ben hiç malum testte ekrannkarti sonucu için lazım bu sebeple artık gidip oyuna o paraları veremem anlarsın ya bana illegal oyun lazım  

Aslında GPU'lar ile gelen kodlar, Epic Games+Steam dağıttıkları ve bunun yanında malum şekilde çoğunu çözebilirdin/çözebilirsin. Senin halletmen lazım da neyse... AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

• Bu akşam biraz donload yapayım. Bu arada doom eternal ilk defa oynadım ne sıkıcı oyundur bu ya kim oynar ki bu oyunu anlamak güç tabi zevk renk meselesi ama gerçekten bence en güzel oyun far cry lar ve Crysis , geçen açtım baya oynadım crysisi

• REDSTONE kullanıcısına yanıt

timeguardın onerısıyle 3 tane oyun aldım dırek steam hesabı 30tl ye ındırıyorum bakalım sorun yok gıbı sımdılık

• https://videocardz.com/newz/microsoft-confirms-amd-radeon-rx-6000-series-support-av1-decoding

https://techcommunity.microsoft.com/t5/media-at-microsoft/av1-hardware-accelerated-video-on-windows-10/ba-p/1765451

Bu haber aslında önceden sızıntı şeklinde ortaya çıkmıştı. Bu kez MS tarafından da onaylandığını görüyoruz.

Microsoft:

Windows 10'da donanım hızlandırmalı AV1 video deneyimi için gereken bileşenler şunlardır:
    • Şu yeni GPU'lardan veya CPU'lardan biri:
    • Intel Iris X e  Graphics ile 11. Nesil Intel Core işlemciler
    • NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi GPU'lar
    • AMD Radeon ™ RX 6000 Serisi Grafikler (çok yakında)
    • Windows 10 build 1909 veya üzeri
    • AV1 Video Uzantısı
    • Media Foundation üzerine oluşturulan uygulamalar dahil, AV1 için donanım hızlandırma desteğine sahip bir web tarayıcısı veya başka bir uygulama
    • Bunun gibi yeni özelliklerde yaygın olduğu gibi, en son özellikleri ve iyileştirmeleri almak için grafik sürücünüzü zaman zaman güncellemeniz gerekebilir.

*İşin garip tarafı; Microsoft tarafında bilgiyi paylaşanın bir Türk olması...

• quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

Bu şekilde bir şeyler çıkarmaya çalışıyorlar tamam ama neticede firma en iyi oyunları üzerinden pr kasıyor. VII için de aynısı oldu. Yine 3 tane oyundaki sonucunu koydular, 2080'i geçiyor dediler, evet o oyunlarda 2080'i geçiyordu, hatta söylediklerinden daha fazla fark attığı bile oldu, ama gerisinde küsküyü yiyordu.

Şimdi 3080'le yarışa giremiyorlar zaten. Henüz 3070'in de sonuçları ortada yok, o yüzden rakip olarak gösteremiyorlar. İki yaşını geçmiş 2080ti'ı baz alsan adama gülerler. Zaten Amd de elindeki en güçlü silahı 2080ti'a karşı çıkarmış gibi göstermek istemiyor (halbuki durum öyle). O sebeple de bu oyunlarda bu sonucu alıyoruz gibisinden geçiştirme bir şey sunmuşlar. Millet de çıkarım yapmaya çalışıyor. Gerek yok.

• mamad kullanıcısına yanıt

Veya Nvidia'ya olta atıyorlar, kartlarımız o kadar güçlü değil rahat ol gibisinden, gelmeden kesin bir şey söylenemez elbette ancak bence bu defa iddialılar ve 3080 ayarında bir kart geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

Bu mesaj silindi.

İşte ben de diyorum ki; firma en iyi olduğu oyunları gösterir. Özellikle de birkaç tane oyunu gösteriyorsa. VII'de de aynısı oldu. Olmadı mı?

Bunlar Amd kartların başarılı olduğu oyunlardı. Testlerde de gerçekten bu oyunlarda 2080'in önündeydi kart. Ama diğer bir sürü oyunda durum pek parlak değildi. Ayrıca çözünürlük düşünce de VII'nin toplam performansı geride kalıyordu. Sonucunda da 1080ti ayarı, 2080'in gerisinde 2070'in önünde bir kart çıktı. Gerçi VII'den pek bir beklentimiz de yoktu ama o sırada beklenmeyen bir çıkıştı, bir hareket getirmişti.

Şimdi de yine Amd kartların iyi olduğu 3 tane test sonucu verilmiş. Ama geri kalacağı bilindiği için 3080'le karşılaştırılmamış. 3070 de ortada yok. Zaten Amd'nin verdiği sonuçlardan anlayabiliyoruz ki; kart 3070'ten hızlı, 3080'den yavaş olacak. Ha sürpriz olur, 3080'le yarışan, belki geçen bir model görürüz (5700'lere göre hesaplarsak biraz zor ama olabilir de). Ama VII örneği üzerinden gidersek, Amd'nin iyi olduğu sonuçlar 3080'le yarışamıyor, kötü olduğu sonuçlarda da 3070'in gerisine düştüğü görülecektir. O zaman da bu yeni kart 3070'e oldukça yakın olacaktır. Doğal olarak fiyatı da yakın olmak zorunda kalacaktır. Daha eskilere bakacak olursak, Fury X için verilen sonuçların birçoğu gerçek çıkmadı. Bizzat Amd tarafından gösterilen sonuçlardan bahsediyorum. Ama artık öyle bir şey yapacaklarını sanmıyorum. Son 2-3 yıldır daha düzgün gidiyorlar. O yüzden bu sonuçların gerçeği yansıttığını düşünsek bile hemen buradan hareketle "kart 3080 ayarında olacak" iddiasında bulunmak güç.

Kaldı ki Planet 3dNow kafasına göre bazı sitelerin sonuçlarına göre yorumlarda bulunmuş. E başka sitelerde farklı sonuçlar da mevcut. Onlara göre de yorumlamak gerekmez mi?

Yıllardır aynı terane dönüp duruyor. Birileri az buçuk bir şeyler görüp onun üzerinden istedikleri yönde ve şekilde yorumlarda bulunuyor. RX6000'ün 3080 hatta 3090'la yarışması bizim işimize gelir elbette ama çok da yüksekten uçmamak gerek. Zaten 2 hafta sonra kartın ne olduğunu göreceğiz. Gerçi o da kesin değil sanırım, ama artık çok da bekletmezler.

Bunca zaman sonunda üretim tarafında da avantajlıyken Amd'den bir sürpriz yapmasını ben de bekliyorum ama her zaman beklentiyi düşük tutmakta fayda vardır. Bu tip yorumlar ise beklentiyi yükseltip, sonra çıkan ürünü daha başarısız göstermekten başka bir işe yaramıyor.

Eğer bir karşılaştırma yapılacaksa, 5700xt üzerinden yapmak, bunun üzerine ray tracing gibi bazı özellikler için ek transistör harcandığını, lineer performans artışının pek olmadığını, bu sebeple toplam zar alanının ne ölçüde getiri sağlayabileceğini hesaplamak ve bir tahminde bulunmak daha gerçekçi olabilir.

Edit: Planet 3dNow zaten Amd taraftarı bir sitedir. Onu da eklemiş olalım. O yüzden sitenin analizi Amd lehine olmuş, doğal olarak. Gerçekte böyle olmayacağını beklemek daha makul. Zaten dediğim gibi, öyle her sitenin sonuçlarını değil, kafalarına göre (işlerine gelen) sitelerin sonuçlarını almışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 12 Ekim 2020; 15:46:22 >

• Son 16 gün, heyecanla bekliyoruz efem AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.