Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (748. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.603
Cevap
157
Favori
522.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 746747748749750
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 10.1.2025)
Giriş

Markası neydi? Benim Asus Dual 6600 XT genelde 69 oluyor hotspot. Kendisi de 60 derecede takılıyor oyun sırasında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    Sapphire Pulse Rx 6700 XT modeli.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sulu Çor Kağan kullanıcısına yanıt

Anti-Lag’ı kapat. Açıksa SAM’i de kapat.

Ayarların sıfırlanması da Windows Update kaynaklı. Ekim ayındaki güncellemeleri kaldırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 17 Ekim 2023; 23:34:6 >
  • torkema61 kullanıcısına yanıt

Sapphire için normal değil gibi. Soğutmaları çok etkili değildi. Undervolt yapmayı deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 17 Ekim 2023; 23:28:28 >
    Undervolt yapınca fan hızı %75 sabitleniyor. Bu sorunu da çözebilmiş değilim.

SS atın inceleyelim hocam.

• Hocam sorunumu daha önce de paylaştım burada ama çözüm üretemedik. Reddit, Techpowerup, Technopat vs. tüm sitelerde aradım ama bulamadım problemin neyden kaynaklandığını.

Şurada tüm güncellemeleri ile birlikte yazmıştım.

Undervolt yaptığım zaman fan hızı %75'e sabitleniyor kısaca. Ben en fazla %50 bile ayarlasam %75 oluyor. Son yorumda Sapphire'in cevabını yazdım. Onlar da aynı problemi yaşadıklarını ve AMD'ye bu sorunu bildirdiklerini söylediler. Ama işin garibi de şu, arkadaşımda @konays da aynı model marka ekran kartı var, ona test ettirdiğimde böyle bir sorun yaşamadığını söyledi.

2. sorunum da şu; furmark testi yaptığım zaman sıcaklık 75 derece ve hotspot değerim 90-95 arasında değişiyor 10 dakika 1080p 8xMSAA ayarında. Ama oyundayken sıcaklık 70 derece civarı ve hotspot değeri 100 derece civarında geziyor. Çoğu yerde bu aradaki farkın 30 derece olmasının normal olmadığını söylediler ama servise de sordum, Sapphire'e de sordum bana 115 dereceye kadar yolu var diyorlar. Yani tamam 115'e kadar sorun olmayacağını anladım da kartın ömrü daha az olacak bu yüksek sıcaklıklarda uzun süre çalışması durumunda. Bundan endişeleniyorum.

AMD’nin kendi yazılımında mı yapıyorsunuz Undervolt’u?

Evet hocam adrenalin kullanıyorum. Mhz değerini 2581, mV değerini de 1130 yapıyorum. Fan eğrisi de ayarlıyorum önceki mesajlarda vardı. Ama bu ayarları yaptıktan sonra oyunda veya stres testinde sıcaklık 50'yi geçtiği an fan 2200-2400 rpm arasında çalışıyor sürekli. Bu durum tekrar 50 derece altına inene kadar devam ediyor. Herhangi bir çökme, donma, ekran kararması olmuyor bu arada.

Hiç fana özel ayar yapmadan sadece undervolt yaptığımda ise fan hızı %35'i geçmiyor.

Hiçbir ayar yapmadığımda, yani varsayılan ayarlarda furmark stres testi falan yapıyorum. Sıcaklık 75 derece iken hotspot 95 civarı oluyor. Ama oyundayken sıcaklık 68-73 arasıyken hotspot 100 oluyor.

Varsa garanti gönderin derim hocam. Sıcaklıklar normal değil bu aylarda özellikle.

Bugün yarın görüşeceğim servisle. Bakalım onlar ne diyecek

Hocam macun pump out olmuş yani yanlara taşmış. Ptm7950 uygulanması gerekiyor. Ben sipariş verdim geçenlerde. Eski laptopuma dahi onu kullanacağım. Tek çözüm bu.

• sukrullex kullanıcısına yanıt
    Hocam garanti varken kendim yapmam ne kadar doğru olur bilemedim. Ama macunu kendim alıp öyle garantiye vermeyi teklif edebilirim belki.

Servise yaptırabilirseniz harika olur elbette. Sorunun kesin çözümü bu çünkü hocam.

• sukrullex kullanıcısına yanıt
    Bugün iş çıkışı gideyim garantiye. Endeks bilişim garantili ve burası da bana 8dk yürüme mesafesinde. Umarım yardımcı olurlar.

sapphire pek tavsiye etmem. bende sapphire 6900xt se var. sorun hotspot sıcaklığı. yabancı forumlardan redditten falan da baktım herkes aynı şeyden şikayetçi. iyi bir termal macun ile 15 derece düşüyor ama kesin çözüm değil çünkü bir kaç ayda bir yenilemek gerekiyor. birisi gitmiş gpu çekirdeğinin çerçevesindeki vidaları plastik vida ile değiştirmiş. 10 derece falan düşmüş sıcaklık. bellki sapphire 6000 serilerinin üretim hattında yanlış birşeyler yaptı. bu sıcaklık sorunu msi trio kartlarda da var.

termal macunu değiştirsinler gitmişken. ben noctua fan sipariş ettim. alttan üfletecem kartın üstüne

• ebenama kullanıcısına yanıt

Hocam aynı kartı kullanan birkaç kişi buldum yabancı forumlarda da. Onların testlerinde sıcaklıklar normal gözüküyor. Normal sıcaklık bu kartlarda 70-75 aralığındayken olması gereken hotspot sıcaklığı 88-92 derece arasında değişiyor.

ben 6900 için konuştum ama sorun üretici kaynaklıdır sonuç olarak. 6900 serisinde Power Color Red Devil, MSI Trio X ve Sapphire Nitro+ SE'ler de sıcaklık sorunu var. Bazı partilerde ya dandik termal macun kullandılar ya da üretim sırasında bi sorun oldu bilemiyorum. 115 dereceye kadar değiştirmeyebilirler. ekran kartına bakan fan almanı tavsiye ederim kasanın altında yer varsa. noctua şart değil ama ucuz bişey olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebenama -- 18 Ekim 2023; 13:21:50 >
  • ebenama kullanıcısına yanıt

Hocam kasanın soğutmasında problem yokki. Yani normal sıcaklık 68-72 derece arasında seyrediyor ama hotspot ile arasındaki sıcaklık farkı sıkıntı. Dediğiniz fan ilavesi ile bu sorun düzelir mi, bu şekilde test edip olumlu sonuç alan var mı ki? Bana biraz garip geldi.

Eğer düzeliyorsa şöyle bir aparat var.

teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Akasa PCIe Slot İçin Ekran Kartı Soğutma 2x12cm Fan Bağlama Aparatı (AK-MX304-12BK) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/akasa-pcie-slot-icin-ekran-karti-sogutma-2x12cm-fan-baglama-aparati-ak-mx304-12bk.html
  • 
Sayfa: önceki 746747748749750
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.