Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (747. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.603
Cevap
157
Favori
522.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 745746747748749
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 10.1.2025)
Giriş
  • Sapphire Pulse AMD RX 6700XT ekran kartı kullanan var mı aranızda

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben 6700 aldığımdan beri sürücü kısmında hiç sorun yaşamadım.

• Dün DDU kullanarak 23.10.1 sürümünü temiz kurulum yaptığımda amd software açılmıyordu. Bugün tavsiyeler üzerine amd cleanup kullanarak temiz kurulum yaptım, sorun çözüldü gibi görünüyor. Yazılım açılmama ya da donma gibi sorunlarla henüz karşılaşmadım şükür.

Amd cleanup öneren herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanane900 -- 13 Ekim 2023; 15:27:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanane900 S kullanıcısına yanıt

Millet ne takmış şu ddu ya aslında bazen bozuyor sürücüleri amd kaldırma programı varken ddu kullanılmaz dedik ama dinletemedikAMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Ddu ddu dilleri, lıkır lıkır içmeli, gözleri derya deniz AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt

Çiçek gibi tazecik, kıymetli bi tanecik Ana sütü gibi tertemizAMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

• Arkadaşlar Selamlar,

merc319 rx 6950 xt ekran kartını kullanıyorum. Kendisine ufak bir dokunuş yapmak istediğimde hemen res atıyor sisteme

en son yaptığım ayarlama şu şekilde

Voltaj ı 1150'den 1145 e çektiğim an 1dklık youtube gezisinde hemen res atıyor, acaba bu voltaj değerine çok fazlamı yükleniyorum

yoksa şansız bir ürünle karşı karşıyamıyım.

Paylaştığım ayarlarda strest testi yaptığımda ise reslemiyor

Güç kaynağım 2 yıllık Rm750 gold, en güncel sürücüyü kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcNeuS -- 15 Ekim 2023; 12:3:41 >

• Geçen sene aldığım rx6600 bütün oyunları ultrada 60ın altına düşmeden rahat oynatırken bu sene oyunlarda optimize grafik ayarları kullandığımı farkettim
    Sanırım 6600ün yavaş yavaş ömrü doluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DcNeuS kullanıcısına yanıt
    Ram değerlerine dokunmadan dene. Bir de minimum frekans olayını bence elleme. Gerektiğinde çıksın. Power limitten dolayı da voltaj yetmiyor olabilir. Onu da biraz aşağı çekip deneme yapmalısın...

• DasheriM kullanıcısına yanıt

tavsiyeniz doğrultusunda şu şekilde bir deneme başlattım bakalım ne sonuç verecek ona göre oynama yaparım

• bu ara bende bir sıkıntı başladı, 1 aydır falan var. oyunlarda veya rastgele bir zamanda günde 1-2 kez ekranlardan biri siyah oluyor ses gelmeye devam ediyor ama geri kalan her şey donuyor. bazen reset attığımda düzeliyor bazen de 4-5 dakika sonra sürücü ayarlarını sıfırlayıp masaüstüne dönmeyi başarabiliyor. bir bilgisi olan yardım edebilir mi çok canımı sıkıyor

• Whitebeard. kullanıcısına yanıt

benzer sorun yaşıyordum psu eski olduğunu bildiğimden yetmediğini düşündüm zaten değiştirecektim bahane oldu yeni psu taktıktan sonra sorun yaşamadım bu sorunu yaşayanlar genelde ekran kartı-ram hatalı oc veya psu kaynaklı olduğunu gördüm

• lazonii L kullanıcısına yanıt

hocam benim psu çok iyi ya ondan olduğunu düşünmüyorum

Wattman hatası
    Oc yapıldıysa geri çekin. Ramlerde xmp açık ise bios dan default yap öyle dene

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • run...rabbt kullanıcısına yanıt

oc değil de undervolt&underclock var, voltaj az geldiğinde mi yapıyor bu durumu ?

xmp yi kapatırsam nasıl 3200 mhz yapacağım ramleri ? çok yabancıyım da ram tune işlerine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whitebeard. -- 16 Ekim 2023; 18:19:57 >
    Undervoltu biraz abarttıysaniz olabilir bu tarz stabilite sorunları. Biraz voltaj arttırıp deneyin derim.

• Kartın ayarlarını şu şekilde kullandım bugün, Voltaj ve Kullandığı watt değerleri aşağıya düşüyor ama ısısında bir oynama yok, çokta ısınmıyor genelde 64-68 derece arası ama arada pik yaparak 71lere çıkıyor.

Bağlantı yeri ise max 82 filan

Bu değerlerde 2-3 saat Warzone2 deki sıcaklık değerleri.

Vram de herhangi bir oynama yapmadım. bu değeri arttırmak ciddi bir kazanç sağlar mı?

• Merhabalar. RX 6600 XT karta sahibim. Oyunlarda micro stutter problemi yaşıyorum. Tahmin ve gözlemim doğru ise saat hızları düşüşünden kaynaklanıyor. Bunu çözmek için overclock yaparak değerleri sabitlemeyi denedim. Ancak sorun şu ki PC'yi her kapatıp açtığımda ya da resetlediğimde wattman hatası ile değerler Default ayarlara dönüyor. Bununla alakalı da denediğim çözümler;

1. Windows Update'i kapatmak
    2. Fast boot özelliğini devre dışı bırakmak
    3. DDU aracılığıyla güvenli modda AMD ile alakalı bütün her şeyi silmek
    4. Chipset ve grafik sürücülerini sıfırdan, temiz kurulum yapmak

Sonuç; hata devam ediyor. OC ayarları gidiyor, micru stutter devam ediyor. Bununla alakalı bir çözüm bulabilen varsa yardımını rica ederim. Stabil denilen 22.5.1(di sanırım) sürücüsünü de kullandım ama nafile.

• DcNeuS kullanıcısına yanıt
    Ram e pek dokunma istersen aşırı fark yapmaz. Derecesi normal. Fan ayarından biraz arttır daha da soğusun diyorsan. Power limit yüzünden daha fazla ısınıyor kart. Azaltırsan tabii performansı biraz düşecektir. Hatta bazı kartlarda power limit arttırma bile yok. Benim msi 6700xt de sadece azaltma var 🤣

• Arkadaşlar ekran kartı normal sıcaklık 70-73 arası geziyorken hotspot sıcaklığının 95-100 civarı olması konusunda endişe ediyorum hep. Servise soruyorum normal diyorlar ama muadillerinin hotspot değeri bu kadar yüksek değil. Adam 79 derecede bile en fazla 90 hotspot görüyor. Ne yapmalıyım? Sizde durum nasıl?

• 
Sayfa: önceki 745746747748749
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.