Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (751. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Kan Turalı Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.603
Cevap
157
Favori
522.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 749750751752753
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 10.1.2025)
Giriş
  • Dün akşam Afterburner ile bir fan ayarı yapayım dedim tekrar. Şu ayarı yaptım. Dedim belki sıfır kartta sorun olmaz da düzgün çalışır diye.

Denemek için Last of Us'a girdim. Ana menüde aldığım sonuç çok acayip:

İlk görüntü:

İkinci görüntü:

Üçüncü görüntü:

Yani sıcaklık arttıkça fan hızı düşüyor :D Sonra dedim ki Afterburner'ı sileyim, bir işe yaramadı. Sildim ve yine Last of Us girdim. Ana menüde aldığım sonuç daha da enteresan hal aldı bu sefer:

Ayrıca Afterburner sonrasında fark ettim ki ekran kartı Zero RPM özelliğini yitirmiş.

Bugün bilgisayara format atacağım. Eğer sorun düzelmezse bu sefer ne yapacağım konusunda gram fikrim kalmadı.

• son görüntü durumu açıklıyor zaten. gerçekten 90 derecede 850 rpm ile çalışıyorsa problem büyük. hwmonitor'den sıcaklıkları kontrol et. Sıcaklık değerleri adrenalinle aynı mı ? ayrıca fanlardan birinde sorun varsa adrenalinde rpm yanlış gözüküyor olabilir (aslında 0 göstermesi lazım o durumda). bir de para iadesi yapmıyorlarsa başka kart veremezlermi ?

son çare harici bir prpgramdan fanları kabul edilebilir bir ses seviyeyesine sabitlemeyi dene. teoride fan ömrünü azaltır ama 2 sene 7/24 mining kasılan kartlar var

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]www.cpuid.com
    HWMONITOR | Softwares | CPUID
    https://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

• ebenama kullanıcısına yanıt
    Harici programlarda da sürekli %75 hızda dönüyor, değişen bişey yok.

Bugün bios güncellemesi yaptım, üstüne format da attım ama işe yaramadı. Cuma günü arkadaşın kasada deneyeceğiz son olarak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • torkema61 kullanıcısına yanıt

valla sorun sistemden çıkarsa şaşırırım. 99 dan beri ekran kartları ile iç içeyim böyle abuk bişey duymadım hayatımda. ilginç bir durum

Hocam ben bu tersine fan durumunu nerede gördüğümü hatırlamıyorum ama daha önce gördüğüme eminim. Bilinçaltımda kaldığı kadarıyla kartın donanımsal bir sorunu olduğunu söyleyebilirim.

• vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Hocam ikinci el almıştım kartı. Kartta böyle sıkıntı vardı. 20 ekimde garantiye gönderdim değişim yapıp sıfır kart gönderdiler ama onda da aynı sorun var.

Yani iki kartta da aynı sorun görmek çok zor ihtimal diyorum ama gördüm :D anakartta bir sıkıntı olabilir mi bilmiyorum. Eski kartımda sıkıntı yoktu çünkü.

Cuma günü arkadaşın kasaya takacağız o zaman belli olur diye düşünüyorum.

Anladım, geçmiş olsun.
    Muhtemelen serviste bir problem görmedikleri halde direkt değişim kararı çıkarmışlardır diye tahmin ediyorsunuz.

• Robocop UE5 'deki Lumen iyi iş yapıyor yansımalarda, performans kaybıda yok.

Cam parçalanmaları, iç içe 3 ince tahta duvarı delip geçen mermiler vb. Grafik motorunun geleceği var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 2 Kasım 2023; 1:26:20 >
  • Arkadaşlar günaydın.

Ekran kartı sıcaklığını ve frekansını log kaydı gibi oyun oynarken arka planda 3-4 saat istatistik yapabilecek bir uygulama var mıdır?

Günaydın.

Sadece ekran kartı değil sistemdeki tüm bileşenleri izleyen hwinfo tavsiye ederim.AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]HWiNFO
    HWiNFO - Professional System Information and Diagnostics
    https://www.hwinfo.com
  • ByMurat_ kullanıcısına yanıt

Bu program bana grafik çıkarabiliyor mu peki? Yoksa mevcut sıcaklık ile minimum ve maksimum sıcaklık mı gösteriyor sadece?

Ben mesela 4 saat boyunca yük altında oyun oynayıp sıcaklığın her dakika hangi sıcaklıkta olduğunu görmek istiyorum.

Sıcaklık vs... hepsini gösteriyor aynı zaman da grafik de çıkartıyor.Msi Afterburner,AIDA64,GPU-Z,Hwinfo bu tarz programların hepsinde ayrı log olarak kaydetmek mümkün.CSV veya HTML formatında olarak.Yanlış anlamıdıysam siz de bu logları (sıcaklık vs...)bakmak istiyorsunuz.Burada devreye günlük görüntüleyiciler giriyor.

Msi Afterburner,AIDA64,GPU-Z,Hwinfo bu programların birinde oyun oynayıp ayrı log olarak kaydedin.

Daha sonra bu program üzerinden değerleri kontrol edebilirsiniz.AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

Bu program için örnek;

• ByMurat_ kullanıcısına yanıt

Tam olarak böyle bir şey lazımdı hocam teşekkür ederim :) Birazdan ekran kartımı farklı bir kasada test edeceğim. Ardından akşam da bu grafiklerle sıcaklığın, fan hızının vs. değişimini gözlemleyeceğim bakalım çok dert edilecek gibi değilse salacağım artık bu sorunları. Darlandım bıktım 2 ay oldu hâlâ debeleniyorum.

• Arkadaşlar sorunu çözdük. Sapphire Pulse'un bu serisinde GPU Bios fan hız değeri hatalı. Ölçüm ekranında istediğimiz değer örneğin %50 ise oraya 30 civarı bir değer girmemiz gerekiyor. Şu şekilde yapınca güzel sonuç aldım.

• Sevindim :) Geçmiş olsun.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157207336

Buradaki 2. sorunun çözümü bu değil mi? 1. sorunu nasıl çözdünüz? Aynısını ben de XFX'te yaşıyorum da :)

• hEro_ kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ikinci sorunu hallettim. Birinci sorunu garanti halletti sağolsun değişim kararı çıktı değiştirdiler :)

Anladım, demekki düzeltebileceğimiz bir sorun değil :) Tamamdır teşekkürler

Garanti bittiyse termal revizyon yapabilirseniz kendiniz de düzeltebilirsiniz hocam

Yaptım da daha kötü oldu AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]  Sıkıldım uğraşmak istemiyorum :) Volt kısıp 60fps sabitleyince hayat güzelleşiyor AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]  Ankara'da bildiğiniz güvendiğiniz bir servis varsa götürebilirim.

Ankarada bildiğim yok ama forum donanımda ikinci el ekran kartı bölümünde pad ve macun değişimini uygun fiyattan yapan birini görmüştüm hocam epey de yorum yazılmıştı altına.

• 
Sayfa: önceki 749750751752753
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.