Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (754. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.603
Cevap
157
Favori
522.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 752753754755756
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 10.1.2025)
Giriş
  • Arkadaşlar Rx 6800 ekran kartına sahibim.Directx 12 ultimate değilde directx 12 görünüyor sistemimde.Directx 12 ultimate'i nasıl aktif ederim Windows 10 sistemde?.Yada nasıl yüklerim aradım taradım bulamadım yada anlamadım bir türlü.

• Suiciderim S kullanıcısına yanıt

Ekstra bir şey yapmaya gerek yok hocam. Destekleyen oyunlarda oyun içi ayarda seçerek ya da diirekt olarak sorunsuz dx12 apisini kullanabilirsiniz zaten.

• Arkadaşlar Merhaba,

İki monitör kullanmaya başladım ve birkaç gün önce fark ettim ki Ekran kartı Vramı sonuna kadar köklüyor, Bu bir sorun mu? sorunsa nasıl çözebilirim

Bir monitörüm 240hz, diğeri 60hz

• DcNeuS kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Bu yıllardır bilinen bir sorun.(Çoklu monitör kullanımı ve yüksek frekanslı monitör kullanımında memory frekansının yüksek olması.) Ancak AMD bunu bir sorun olarak görmüyor. Bu nedenle bir çözümü yok bildiğim kadarıyla.

Not: Sanırım yüksek frekanslı tek monitördeki sorun büyük ölçüde çözüldü, ya da bir takım ayarlamalarla çözülüyor. Çoklu monitörde ise sorun devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi std350 -- 22 Kasım 2023; 21:31:12 >

steam mevcutsa kapatıp bakarmısınız ben o şekilde çözdüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekliyi çözdüler evet. Sorun olarak görmüyorlar ama kartın vramı sürekli kökleyerek çalıştırması kartı gelecek namına yıpratır mı? veya sürekli yük altında olduğundan herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?

@aemless Steam i kapadım ama herhangi bir değişiklik olmadı

Merhaba.

Ramler sürekli yük altında olduğunda gereksiz yere güç tüketiyor. Kartın cinsine göre tüketim 40-45 Watt'a kadar çıkabiliyor.

Yine ramlerin ısıları da bu nedenle gereksiz yere yükseliyor. Normal gündelik kullanımda bir sorun olmaz muhtemelen ama 7/24 çalışan bir sistem olursa sıkıntı olabilir kart ömrü açısından. Düşünsenize kartın ramleri sanki mining yapılıyormuş gibi full çalışacak.

Bu arada bazı kullanıcılar her iki monitörün frekansını eşitleyerek bu sorundan kurtulmuş. 60-60, 120-120 gibi. Siz de deneyebilirsiniz.

• Donanımhaberde bu konuyla ilgili 2021 yılına ait bir haber;

https://www.donanimhaber.com/amd-nin-yeni-surucusu-rx-6000-ailesinin-guc-tuketimini-azaltiyor--137627

• std350 S kullanıcısına yanıt

Çift monitör takılı kullandığımda boşta 55derecelere çıkıyordu zaten oradan işkillendim önce, Neden yhu dedim bu sıcaklıklara çıkıyorsun sonra kontrol ettiğimde vramları fullemiş o zaman anladım çift monitörden dolayı olduğunu

Eşitleyebileceğim tek hz değeri 60 onu da imkanı yok kullanmam ana monitörümde. Artık gerekli olmadıkça yan ekranın ekran kartı bağlantısını yapmıyorum. İhtiyaç dahilinde takıp çıkarıyorum.

Windows içinden tek ekran kullan çift ekran kullan diye ayarlarsanız, sanki kablo takıp çıkarmaya gerek kalmayabilir.

• Aerospace kullanıcısına yanıt

Bir denemesini yaparım ama ikinci bir bağlantı gördüğü gibi vramı fullüyordu. Misal monitörün güç kablosu takılı olmasın ama ekran kartı bağlantısı yapılmış olsun hemen vramı fullüyordu :) Garip dimi

Hocam merhaba, bende de hali hazırda biri 144 hz, diğeri 60 hz olmak üzere 2 monitör var. Bundan önceki kartım 5700 XT, şu andaki kartım da 6900 XT. Aynı durum bende de söz konusuydu. Yalnız şöyle bir durum var bazı monitörlerde bu sorunu olmuyoryor, misal arkadaşımda da 6900 Xt ve çift monitör var onda böyle bir sorun yok.

Ben bu sorunu CRU programı ile (Custom Resolution Utility) monitöre ara frekans değeri girerek çözdüm. Monitörü aldığımıda tartıştığımız forumda konuşmuştuk, sağolsun bir forum üyesi arkadaşımız denemişti ve bu şekilde çözüldü. Ben program ile 137 HZ ekledim ve bu şekilde kullanıyorum. Siz de azar azar frekans düşürüp deneyebilirsiniz...

• Recep Eliçevik R kullanıcısına yanıt

Ben Ana Ekranı 60Hz monitör olarak ayarladım ve sorun çözüldü :) Garip bir şekilde kullanmıyor vramı

• Recep Eliçevik R kullanıcısına yanıt

Bende 2 senedir kullanıyorum 1 tanesi 144 hz LG diğeri 75 hz Samsung. Geçenlerde burda tartışılırken bende bir bakayım demiştim ve bende de 1900'lerde geziyordu GPU. Akşama bi deneyeyim. Belki bende de çözülür sorun.

Hocam siz bilirsiniz tabii ama, o zaman niye yüksek frekanslı monitör alıyoruz? Oyunlarda kayıp yaşamak istemem şahsen...

• TncyKrmn kullanıcısına yanıt

Benim de ana monitörüm 144hz (aşırtmalı olarak 170hz), ikinci monitörüm ise 75 hzdi. Ana monitörümü cru programı ile 143 hz yapıp ikinci monitörü de 60hz e çekince kullanım azaldı. İkinci monitör 75 olunca yine tavanlarda geziyor kullanım.

• Ana ekranı, 60hz destekleyen monitör olarak ayarladım sorun çözüldü desem belki daha doğru anlaşılır :)

İkinci ekranım 280hz olarak kusursuzca vram sorunu yaşamadan çalışıyor, oyunları da oradan oynuyorum :)

• AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]
    AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]videocardz.com
    Lenovo launches Radeon RX 6600 LE graphics card - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/lenovo-launches-radeon-rx-6600-le-graphics-card

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]videocardz.com
    AMD Fluid Motion Frames (AFMF) latest beta driver brings improvements to frame pacing and stutter - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/amd-fluid-motion-frames-afmf-latest-beta-driver-brings-improvements-to-frame-pacing-and-stutter

• Isınma sorunu olan 6800XT'yi satıp üst model bir kart alacağım. Temiz 2. el bulursam alırım yoksa sıfır alıp en azından 4-5 sene ekran kartıyla uğraşmak istemiyorum (konsol da var)

Hedefim 2K, belki birkaç yıl sonra monitör yenilersem 60fps 4K. 7800XT ile kurtarırım gibi geldi bana, ne dersiniz?

Asus TUF 7800XT tavsiye eder misiniz? amazon.com.tr'de 23400 lira.

• Uzun süredir rx6700 kullanıyorum.Karttan çok memnunum fakat telefon uygulaması üzerinden pc'ye bağlandığımda pc'den adrenaline erişemiyorum.Açılmıyor

DDU'dan driver'ı temizledim, yeniden yükledim yok.Var mı benzer sorunu yaşayan ?

• 
Sayfa: önceki 752753754755756
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.