650w fazla riskli tavsiye edemem, ben elimdeki psu ile güç düşürerek kullanıyorum ne olur ne olmaz diye. |
AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (763. sayfa)
AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]
(En Son Oy Tarihi: 10.1.2025)
-
-
Gold olduğu için rahat kurtarır diyen var. Önceki mesajda da dediğim gibi birkaç 6900XT satıcısının 650W ile kullandığını gördüm. PSU hesaplamada da sonuçlar şöyle;
Mesela güç kaynağı yetersiz olursa ne olabilir? Sistem mi çalışmaz yoksa güç bindiği sırada sistem kendini mi kapatır?
-
PC Reset atar.
Deneyebilirsin; "Furmark Stress Test" çalıştır, başladığı anda bilgisayar gider.
-
videocardz.comJust a moment...https://videocardz.com/newz/asus-says-2x-fans-2x-fun-intros-radeon-rx-6600-dual-v3-graphics-card
-
Tamamdır teşekkür ederim. Kartı alınca bakacağım. İnşallah yeni güç kaynağı işi de çıkmasın bari 😁
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şöyle bırakayım karar senin en az 850w psu
www.epey.comJust a moment...https://www.epey.com/ekran-karti/sapphire-nitro-plus-radeon-rx-6900-xt-se.htmlwww.hepsiburada.comSapphire Radeon VGA NITRO+ RX6900XT SE GAM OC 16GB GDDR6 Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/sapphire-radeon-vga-nitro-rx6900xt-se-gam-oc-16gb-gddr6-pci-express-4-0-ekran-karti-11308-03-20g-p-HBCV000008IWGP?magaza=PROES%20B%C4%B0L%C4%B0%C5%9E%C4%B0M&utm_source=pc&utm_medium=epey&utm_campaign=c&utm_content=HBCV000008IWGP&utm_term=c&wt_pc=epey.c.c.c
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 27 Haziran 2024; 22:29:31 >
-
Kart tek başına 360W çekiyor. Benim güç kaynağında da 290W arta kalıyor. Güç kaynağı hesaplamalarında tüm sistem 600W bile çıkmıyorken benim en azından 50-60W fazlam kalıyor. Yani bu durumda en az 700-750W da önerilebilirdi ya da 850 yerine 1200W da olabilirdi. Alınca bakacağız artık.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O iş öyle değil işte hocam. 10000 de bir gibi anlık peak güç çekişleri var. Bende de 6900XT bar gittik 1000w FSP ATX 5.0 Hydro Pro'ya bayıldık. Asrock 950w istiyor.quote:
Orijinalden alıntı: Konuya dahil olmayan adam
Kart tek başına 360W çekiyor. Benim güç kaynağında da 290W arta kalıyor. Güç kaynağı hesaplamalarında tüm sistem 600W bile çıkmıyorken benim en azından 50-60W fazlam kalıyor. Yani bu durumda en az 700-750W da önerilebilirdi ya da 850 yerine 1200W da olabilirdi. Alınca bakacağız artık.
Anladım hocam. Kartı bir alayım da zaten testte belli eder duruma göre yeni güç kaynağı da alınacak o zaman.
Underclock ile kurtarabilirsin bence. Hem işlemci için hem 6900xt için yaparsan daha az watt çeker. Hatta oyunlarda fps limitleyebilirsin. Monitor 144hz ise 144 e sabitle. Gereksiz güç harcamaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 28 Haziran 2024; 0:33:25 >
Pek anladığım bir şey değil maalesef underclock. Şu an güç kaynağı bakıyordum ben de ve MSI MPG A850GL 4700 lira uygun gibi.
Çok basit bir şey aslında. Direkt amd ayarlarından yapabilirsin. Bende 6700xt var normalde 180-190 watt çekiyor. Underclock ile 120-130 watt civarı. Size kalmış...
Bir de reddit forumunda birkaç 6900XT 650W ile çalışır mı konusuna baktım da şöyle diyenler vardı: 6900XT 400Watt'a kadar sıçrama yapabiliyor uzun süreli kullanımda kapasitörlerde ciddi yıpranma olur, güç kaynağının ömrünü kısaltır. Ben de izin günlerimde uzun süre bilgisayardayım ve bu kullanım süresince de kafamda soru işareti olsun istemem. Sanırım güç kaynağını yükseltmek daha akıllıca olacak.
Corsair RM850, FSP Hydro serisi varken MSI alınmaz hocam. O kadar para vermişken dediklerime bakın bence.
benimki böyle, %10 15 güç kaybı var ama oyunlarda en fazla 180w görüyor genelde 140 da seyrediyor, ekran kartı da ısınmıyor win win herkese tavsiye ederim, yapmadan önce 190 aldığım oyunda kart hotspot 90 görüyor 350 w a kadar çekiyordu şimdi 170 alıyorum en fazla 75 hotspot gördüm. çok verimli hale geldi
-
Benim 6800xt ayarlarım;
Max Fre: 2200 (CW yapıyor 2380 civarı olunca)
Voltaj: 1050 (altına düşürünce büyük oyunlarda çökme yaşatabiliyor) - 10 yıldan eski oyunlara da 900 olarak kullanıyorum
Sıfır fan kapalı ve manuel fan ayarları bölümünde %27 olan yeri %33 yaptığımda genelde kart 58 der. seviyesinde kalıyor.
-
www.vatanbilgisayar.comFSP HYDRO GT PRO ATX3.0 (PCIe5.0) 850W 80PLUS GOLD SEMI MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dahttps://www.vatanbilgisayar.com/fsp-hydro-gt-pro-atx3-0-pcie5-0-850w-80plus-gold-semi-moduler-guc-kaynagi.html
Aslında cihaz bakmaya başladığımda listeye ilk eklediğim FSP Hydro idi ama MSI MPG A650GF'yi 3 senedir kullanıyor olduğumdan MSI'ya yöneldim. Tavsiye için teşekkür ederim yine de.
-
Ben direkt bu attığınız güç kaynağını kullanıyorum hocam. Önceden de FSP vardı, bir de bu marka güç kaynağını kendisi üretiyor. MSI ise kendi üretmiyor, üzerine markasını basıp satıyor.
PSU Tier List'e göre seçim yaptım. C ve aşağısını almayın deniyor hep. Yani çok uyguna MSI bulursanız elbet alın ama yakın fiyatta daha iyi tercihler vardır mutlaka.
cultists networkPSU Tier List rev. 17.0g - Cultists Networkhttps://cultists.network/140/psu-tier-list/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
-
Bahsettiğin listeye baktım da hocam bendeki MSI A850GL yok ama A-Tier kısmında A-GF ile A-G serisi var.
-
Power limiti eksiye çekmenize gerek yok bence. Çoğu kişi artı veriyor. Benim kartta artı özelliği kapalı msi 6700xtde. Undervolt özellikle hot spot için bayağı işe yarıyor. Benimki de 90 i buluyordu. Şimdi 75-80de
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 28 Haziran 2024; 18:53:14 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X