Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (764. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.602
Cevap
157
Favori
521.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 762763764765766
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 28.12.2024)
Giriş
  • Arkadaşlar MSI MPG A850GL 80+ Gold güç kaynağını sıfır olarak ve Sapphire RX 6900 XT Nito+ Special Edition kartı da 2. el olarak aldım. Kartı alırken 2-3 dakika Furmark açtım herhangi bir şey olmayınca da satın aldım. Dün gece ve az önce şöyle bir durum oldu; saatlerce oyundayım herhangi bir sorun yok ama her ne sebep oluyorsa kartın fanları birden yükseliyor ve sistem kapanıyor. Olay görüntüleyicisine baktığımda Kernel-Power 41 olarak görünmekte. Sıcaklığını da kontrol etmedim ama 6700 XT'de böyle bir şey hiç olmamıştı mesela.

• Konuya dahil olmayan adam kullanıcısına yanıt

hocam yükteyken kartın hotspot sıcaklığına baktınız mı? sapphire nitro+ serisinde hotspot bir tık yüksek, belki sürekli sıcağa maruz kalınca kapatıyordur kendini.

• torkema61 kullanıcısına yanıt
    Şu an böyle oyunda

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

OCCT Power testi yaptınız mı hiç peki?

Yapmadım. İndirmem mi lazım?

Buradan indirin, sonra programı açıp bi power testi yapın.

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]www.ocbase.com
    OCBASE/OCCT : Free, all-in-one stability, stress test, benchmark and monitoring tool for your PC
    https://www.ocbase.com/download

benim bildiğim kernel 41 psu hatası oluyor. peki kabloyu nasıl bağladınız? Tek pcie kablosundan paralel mi yaptınız yoksa ayrı ayrı mı?

3 ayrı kablo olarak bağladım güç kaynağını. Bu hotspotun bir sınır noktası var mıdır acaba? Oyunu kapatırken 106 dereceydi az önce.

115 derece diyor AMD ama tabii sürekli 100 derecelerin üzerinde oynarsanız kartın ömrü azalabilir. Undervolt yaparak 10 dereceye kadar düşüş sağlayabilirsiniz. Kasanız ne peki? Hava akışı da iyidir diye düşünüyorum.

Akvaryum kasa var. Alttan ve yandan içeri üflüyor, arka ve üst de dışarı atıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konuya dahil olmayan adam -- 3 Temmuz 2024; 19:49:10 >

Kasanın bir tarafını açıp test edin diyeceğim ama bu kasalar da yeteri kadar hava akışı sağlıyor.

Kartın garantisi yoksa macun ped yenilemesi yaparsanız toparlar diye düşünüyorum. Sapphire markası AMD tarafında en çok sevdiğim markalardan ama 6000 serisinde hotspot sıcaklığı konusunda genel olarak sınıfta kalmış bi marka olmuş. Ben de nasibimi almıştım, 7000 serisinde özellikle Sapphire'i eledim araştırma yaparken.

Keşke sorsaydınız almadan, ya da sordunuz ama ben denk gelmedim. Undervolt denediniz mi?

Power testini açtım da birkaç saniye sonra işlemci 113 derece gördü, ekran kartı sanırım 70-80 arasıydı göremedim ve sistem kapandı.

6700 XT ile de bir deneyeceğim şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konuya dahil olmayan adam -- 3 Temmuz 2024; 19:54:39 >
    İşlemci daha önceden öyle miydi ki acaba bi temassızlık mı oldu

Düne kadar hiç böyle bir şey yaşamadım. Güç kaynağı ve ekran kartı değişimi sonrası oldu.

yani işlemcinin ekran kartıyla bi sıcaklık bağı yok, acaba dedim değişim esnasında işlemci soğutucuda bi temassızlık gibi bişey mi oldu

Sanmıyorum. Parçalara dokunmadım.

6700XT ile belki işlemci kullanımı düşük oluyordu. Siz 6700XT'yi taktıktan sonra OCCT'de CPU testi yaparak da deneyebilirsiniz

6700 XT ile 1 dakika test yaptım kapanma olmadı.

Hocam ekran kartından değil de sorun güç kaynağından olabilir. Ekran kartının hotspot sıcaklığı 110 bile olsa en fazla frekans kısar anlık düşürür.

Eski güç kaynağınız duruyor mu?

Bir de o Ryzen 5600 işlemcinin o kadar ısınması, hele ki 55'ten bir anda 102 olması garip geldi.

Eski güç kaynağı duruyor da 650W olduğu için 6900 XT'de sorun çıkarabilir diye 850W aldım.

Sorun %90 güç kaynağı diye düşünüyorum ben. ama onu nasıl anlayacağız onu çözemedim. yani undervolt yapsak undervoltta bu sefer watt değeri düşecek kartın o da sağlıklı test olmayacak.

• 
Sayfa: önceki 762763764765766
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.