< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (767. sayfa)
AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]
(En Son Oy Tarihi: 28.12.2024)
-
-
Ya hocam aklıma takıldı da biz güç kaynağının günahını aldık mı ki şimdi 😂
***Gerçi işlemci sıcaklığından kaynaklı olsa diğer güç kaynağında da kapanması gerekirdi. Onda da işlemci ayyuka fırlıyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konuya dahil olmayan adam -- 4 Temmuz 2024; 21:29:41 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
AIDATA testi de yap onda da kapanırsa işlemci oc stabil değil demektir Evet dediğim gibi verdiğim psu nun fiyatı uçmuş Bu arada işlemciyi 4000 e sabitleyeceğine pbo curve ayarı yap daha iyi ısı düşerken performans artar işlemci yüke göre hız yükseltir alt konuda yazdım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 4 Temmuz 2024; 21:53:28 >
-
Şu an defaultta hocam yani hiç kurcalanmamış haline döndürdüm. Birkaç mesaj yukarıda videosunu da koydum.
-
mesajıma ekleme yaptım ona bak neyse buraya da ekleyeyim
Bu arada işlemciyi 4000 e sabitleyeceğine (ki pek stabil olmaz) pbo curve ayarı yap daha iyi ısı düşerken performans artar işlemci yüke göre hız yükseltir alt konuda yazdım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 4 Temmuz 2024; 22:3:35 >
-
Tamamdır hocam teşekkür ederim. Yarın da buna bakayım. Sabah iş var 😁
Hocam ayarı açıp 10 değeri girdim ve testte watt bu sefer 116'ya yükseldi. PBO kapalıyken 77 idi halbuki.
20 25 30 dene 10 az testte çekirdek hızı arttırıyor voltaj yükselmesi normal yanlışım yoksa. Ayrıca verdiğim linkte bir link daha var o linkteki konuya da bak şu konu Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 6 Temmuz 2024; 1:12:52 > -
Şimdi bu PBO'yu açmadan önce ben işlemci ayarlarını defaulta almıştım ve işlemciyi zorlayınca da önceki gibi 150-160W değil de 77W da kalıyordu. Birkaç saat Fallout 4 oynadım sıcaklık 55-60 arasıydı ama sonra herhangi bir şey yapmadığım halde sıcaklık 70-80-85 diye yükseliverdi. Ben de ne olur ne olmaz diye kapattım oyunu. Ardından PBO'yu açtım ve oyunda herhangi bir sorun olmadı ama OCCT testinde işlemci bu sefer 115W gördü. Şimdi benim istediğim işlemci hızı fazla mühim değil ama sıcaklık yükselmesin. Bu 10 yaptığım değeri 20 30 yapacak olursam sıcaklık istediğim yerlerde kalacak mı?
**Değeri 20 yaptım bu sefer Watt 130'a çıktı. Ya ben yapamıyorum ya da benim işlemcide tutmuyor bu taktik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konuya dahil olmayan adam -- 6 Temmuz 2024; 19:38:46 >
PBO yüke göre çekirdek frekansı yükseltip performansı arttırır ve boşta düşürür en azından bende ısı düşüp performans arttı sende olmaması ilginç işlemci farkından mı bilemedim . gösterilen ayarı yaptıysan yanlış yapmana imkan yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 6 Temmuz 2024; 22:31:39 > -
Hatta son olarak 15-15-25-25-25 diye tekli değer denedim yine değişen bir şey olmadı. Güç planı yüksekteydi dengeliye aldım. Oyundayken sorun yok mesela ama teste sokunca Watt fırlıyor. Şu an otomatiğe aldım sorun yok gibi; sıcaklık da 50-60 arası gidiyor. Dediğim gibi hız önemli değil sıcaklık düşük olsun yeter.
-
İşin aslı o işlemci serindir ama hava da sıcak onun da etkisi olabilir. Bu arada testte watt fırlaması fazla garip değil test işlemciyi dibine kadar zorluyor o yüzden fazla takılma ısı ve watta, boştayken kaç ona bakman gerek PBO ayarından sonra.. Artı güç planını dengelide tut gerek yok yüksek performansa oda ısıyı ve wattı arttırır. PBO hızdan ziyada ısı düşüşü yaparken performansı arttırdığı için tavsiye ettim ama sende olmadı ilginç birde acaba güç planın hep yüksek performansa mı ayarlıydı? öyleyse ondan da olabilir watt ve ısı artışı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 7 Temmuz 2024; 4:40:19 > -
Evet her zaman yüksek performans planında kullandım. Şu an PBO ve CPB otomatikte olarak boşta sıcaklık 40-45, oyunda da gerçi fazla işlemci kullanmıyor ama 2K full ayarda 50-65 arası geziniyor.
Gerek yok yüksek performansa her zaman dengeliyi kullan boşta sıcaklık gayet iyi bu havada sıkıntı yok öyle kullan
-
En azından müsait bir zamanında BIOS görüntülerini atabilirsen onlara bakarak deneyeyim ya da video dönüştürme yaparken işlemcinin birkaç dakika uçuşa geçmesine göz yumacağım 😁
BENİM ayarlar sadece pbo açık diğerlerine dokunmadım pbo ayar diyorsan şu anki onları atarım ama konuda gösterdiklerimden tek farkı 10 yazan yer 20 yada 25 ti sanırım atarım ama görselleri Bu arada belki benim watta yükselmiş olabilire pbo açınca hiç dikkat etmedim ama pbo kapalıyken den ısı daha az
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 8 Temmuz 2024; 2:2:29 > -
Bugün teslim aldılar, incelediler ve onayladılar iadeyi 😁
Hadi hayırlı olsun hocam şu an 850W piyasasında tam modüler isterseniz Corsair RM850X veya 850X, FSP olarak da Hydro Gt Pro 850W ATX 3.0 bakın sadece. Tabi seasonic bambaşka bişey ama pahalıdır :D
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X