Niye 7xxx serisi varken bu arkadaşı piyasaya sürüyorlar? |
AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (778. sayfa)
AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]
(En Son Oy Tarihi: 4.12.2024)
-
-
Aslında AMD Radeon açısından bakıldığı zaman birçok sebebi var. Lakin öncelikli hedef alınan pazarın “ÇİN” olması nedeniyle bu sebeplerin bazıları sınırlandırılabiliyor.
Kısaca; RX 8000 Serisi’nde flagship GPU hedefinin bulunmaması, GPU pazarının giriş/giriş-orta/orta seviyelerinin marka açısından öncelikli hedef olması, GRE modellerinin asıl çıkış amacına ithafen elde kalan birtakım bileşenlerin değerlendirilmesi, hangi X pazarda hangi X GPU fazla gidiyorsa (model-seviye-performans vb.) ona göre ikincil-üçüncül satış hedefleri, çeşitli yeni teknoloji/model/seri denemeleri (PCB components-cooler design vb.) vs. diye uzayan/uzatılabilecek bi’ liste mevcuttur.
-
Teşekkürler hocam. AMD’nin flagship çıkarmayacak olması üzücü
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159998355
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159998369
x (formerly twitter)S.T.A.L.K.E.R. OFFICIAL (@stalker_thegame) on Xhttps://x.com/stalker_thegame/status/1856396549133349339videocardz.comJust a moment...https://videocardz.com/newz/s-t-a-l-k-e-r-2-heart-of-chornobyl-pc-requirements-revealed-dlss3-and-fsr3-1-at-launchAlıntı
metni:S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl PC requirements revealed, DLSS3 and FSR3.1 at launch
-
sevgili forumdaklar.70 yaşında emekli cumhuriyet öğretmeniyim.
iki adet kasam var. birinde rx 550 diğeri rx 580 ekran kartları var. 2k monitör ve 55 uhd samsung tv de kullanıyorum kasaları.
4gb rx 550 hem monitörde hemde uhd tv de dorunsuz. 2k ve 4k görüntü alıyorum.
8 gb rx 580 ekran kartının olduğu kasa monitörde sorunsuz. tv ye bağlayınca saçmalıyor. ekran kartı 1080 p yazıyor ancak daha düşük olmalı...2.1 hdmı ulgen marka ve başka hdmı ler denedim değişen birşey olmuyor. 4k yazan display dan hdmı kablo denedim aynı sorun.
arkadaşlar sorun neren kaynaklanıyor olabilir lütfen...
-
Sapphire Nitro se+ special edition 6900XT ekran kartım var. Ekran kartı temizliğini yaptım, macunlarını yeniledim. Oyunlarda maximum 60 derece, furmark testlerinde ise maximum 70 dereceyi görüyor. Bence oldukça iyi değerler, siz ne düşünüyorsunuz -
Aynı sorunu redditte de rx580 ile yaşayan bayağı insan olmuş. Kimisi yarım metre hdmi kablosu kullanınca sorun düzeldi demiş. Kimisi de hdmi dp ceviciri ile düzeldi demiş. Hdmi girişi tvde bir şekilde sorun yapıyor anladığım kadarıyla. -
Hangi macunu kullandınız? Pad değişimi de yaptınız mı? -
Hocam padlerin hepsini söküp tinerle yıkayıp tekrar yapıştırdım. Sonrasında macunu da temizleyip cooler master mastergel pro aldım ve biraz zor da olsa iyice tüm yüzeye sürdüm. Ardından hava pompası ile tüm fanları ve diğer kısımların tozunu temizledim. Daha önce furmark testinde 87-88 dereceyi görüyordu. Bununla birlikte furmak artık 70 dereceyi, oyunlarda ise yüzde yüz kullanımda 60 dereceyi maximum görüyorum.
Bu arada kasada 12 adet fan bulunuyor ve yüzde 70 hız ile dönüyor. Macundan çok memnunum. Daha önce başka markaları kullanmıştım, bu baya etki etti -
Uzun vade performansı da önemli, merak ettim aynı macun bende de var tabi ekran kartının şimdilik ihtiyacı yok ama değerler güzelmiş maşallah diyelim. -
Hocam baya iyi, eğer sıcaklık problemi varsa kesinlikle iyi çözüyor, sadece fazla yoğun ve katı, sürmek biraz meşakkatli -
Arkadaşlar 6900 XT için FSP Cannon 1600W nasıldır? B Tier olarak geçiyor. Benim birkaç ay önce bahsettiğim durduk yere işlemci sıcaklığı artışından sistem kapanması sıkıntım nedeniyle dün akşam Seasonic Focus GX-850 cort oldu. Bilgisayar sürekli yeniden başlıyor ve açılmıyor. Güç kaynağına baktığımda da fan dönmüyor durumda. Cihazı Teknobiyotik'e gönderdim ama yazışmalardan anladığım kadarıyla pek oralı olmayacaklar sanırım. Benim anlamadığım 6700 XT ve 650W ile birkaç sene sorunsuz kullandığım sistem 6900 XT ve 850W'a geçince bir düzen tutmadı. Ekran kartı sorunlu desem kartın sıcaklığı 80 bile görmezken neden işlemci sıcaklığı fırlayıp sistemi kapatıyor çözemedim. Güç kaynağı sorunlu desem öncesinde MSI A850GF almıştım onda da böyle oldu diye Seasonic'e geçiş yaptım.
Şunu aldım artıkamazonFSP Hydro G PRO 1000W 80+ Gold ATX 3.0 PCIe 5.0 Power Supplyhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0BHHMV8KH?ref=cm_sw_r_cso_cp_apan_dp_53SBJQGH3768EZEBNS6A&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apan_dp_53SBJQGH3768EZEBNS6A&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apan_dp_53SBJQGH3768EZEBNS6A&starsLeft=1&skipTwisterOG=1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konuya dahil olmayan adam -- 21 Kasım 2024; 17:22:29 >
-
Hocam ben sizin sıvı soğutucunuzdan şüpheleniyorum açıkçası. 5600'dü galiba işlemciniz. O işlemciyi basit bir kule tipi soğutucu bile soğutuyor. -
Sıvı soğutmada bir şey olacağını sanmıyorum. Bahsettiğim sıcaklık yükselmeleri nadir olan ama olduğunda da müdahale edilemeyip direkt sistemi kapattıran bir durum. Onun dışında sıcaklık 50'yi bile zor görüyor. Aslında bu aralar pompadan tıkırdama sesi de geliyor garantiye göndermeyi düşünüyorum ama idareten stok fanım yeterli gelir mi güvenemiyorum. Bir düzen tutmadı şu 2 parçayı değiştirdikten sonra. -
Curve optimizer Ile undervolt yaparsanız 5600 u sogutabilirsiniz diye düşünüyorum stok soğutucu ile. -
İşlemci de sıkıntı olabilir diyoruz dinlemiyor
-
Sıvı soğutma işini hiç bilmiyorum ama pompa arızası konuları gördüm çok kez. Yani hava soğutucu gibi tak çalıştır değil biraz uğraştıran, dikkat gerektiren, bakım yapılan bir şey sanırım bu.
Dark freezer x123 falan alıp bi deneme yapmakta fayda var. Yoksa ya işlemci, ya da anakartta arızadan şüphe ediyorum. -
Hava soğutma candır
-
-
Hocam boşver sıvı soğutmayı o işlemciye çok lüks. Derdi de oluyor. Hava soğutma al rahatına bak cidden.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X