Şimdi Ara

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] (780. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.596
Cevap
157
Favori
521.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 776777778779780
Sayfaya Git
Git

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 4.12.2024)
Giriş
    Evet tabii ki haklısınız ancak şuan için psu almak istemiyordum ekstra masraf çıkacak diye.

Peki diyelim psu değiştirmeden kartı aldım taktım. Eğer güçle alakalı sorun olursa pc kendine reset atıyor sadece değil mi? Farklı bir sorun olma ihtimali yok?
  • SW4RTHY kullanıcısına yanıt

performans düşüklüğü veya yetersiz güçte kapanma olabilir

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Karta zarar vermediği sürece bunlar sorun değil benim için  

deneme yanılma yapacağız artık  

• SW4RTHY kullanıcısına yanıt

Karta zararı var mı bilemem onu daha iyi bilen arkadaşlar yazsın yada araştır Google de

Al sana bilgiler

PSU Yetersiz Kalınca Ne Olur?

• Bilgisayarınız rastgele kapanabilir veya yeniden başlanabilir.
    • Mavi ekran hataları alabilirsiniz.
    • Donmalar ve yavaşlama yaşayabilirsiniz.
    • Bileşenleriniz hasar görebilir. KAYNAK

BU DA ESKİLERDEN

https://forum.donanimhaber.com/psu-sisteme-yetmezse-ne-olur--23474870

BU VİDEO BAYA İŞİNE YARAR SONA KADAR İZLE

AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU]PC Hocası TVyoutube
    Bir sistem düşünün içerisinde RTX 2080 Ti ekran kartı, i7-9700K işlemcisi var. Bu sistemin hali hazırda tüm parçaları ile harcamış olduğu güç gereksinimi 565W olarak hesaplandı. Peki bu sisteme ihtiyacından daha düşük bir güç kaynağı takarsak neler olur? Videoyu izlemeden önce yorumlarınızı aşağıya bekliyoruz. RTX 2080 Ti + i7 9700K sisteme 450W PSU? Evet baktığınız zaman sistem özellikleri ve parçalar oldukça güç gerektiren ve performansa dayalı ürünler. Bu parçaların zaten stabil çalışabilmesi için, üreticiler 750W bir PSU tavsiye ediyorlar. Biz de #NeOlur 11 serimizden sizlerden gelen yorumlar üzerine, merak ettiğiniz bir videoyu daha gerçekleştirmiş olduk. Sisteme Neler Oldu? Bilgisayar toplandıktan sonra start verildi ve "güç gereksinimleri acaba karşılanacak mı?" diyerek düğmeye bastık. Sistem ilk açıldığı andan itibaren hiçbir problem yaşatmadı ve normal olarak kullanmaya başladık. Ardından yeni çıkan bir oyun olan Final Fantasy XV oyununu açtık ve 4K çözünürlükte render testine giriştik. Yine bu test süresi boyunca hiçbir sorun yaşanmadı ve hatta drop bile girmedi. Ardından işlemciyi tamamen yük altına alan OCCT programı ile işlemcimizi test ettik. Ortalama 5-6 dakika boyunca yapılan bu testte de hiçbir problem yaşanmadı. Kendi kendimize "acaba firmalar bu sistem gereksinimlerini fazla fazla mı yazıyor?" diye konuşmaya başladık. Çünkü 4K bir oyunda stabil sonuçlar almak gerçekten çok ilginç oldu bizim için de. Sonrasında PUBG giriş yaptık ve ilk önce Full HD ayarlarda oyunumuzu oynamaya başladık. Yine hiçbir problem yaşamadan testlerimiz sürerken, bir de 4K çözünürlüğe alalım dediğimizde istediğimiz o sonuç ile karşılaştık ve sistem kendisini kapattı. Zira PUBG hem işlemci hem de ekran kartını aynı anda fazlası ile tükettiği için, sistem gerekli gücü veremedi ve kendisini kapattı. Sonuçlar Nasıl? */ Final Fantasy XV oyununda 4K çözünürlükte render testi yaptık sistem kapanmadı çünkü oyun sadece ekran kartı odaklı ve işlemciyi kastıracak bir detay yaşatmadığı için, bilgisayar kapanmadı. */ OCCT testinde de işlemcimizi yorduğumuz için, ekran kartımız RTX 2080 Ti kenarda öylece yatmayı tercih etti ve yine sistem gerçekten zorlanmadığı için, bir olay yaşanmadı. */ Fakat iş PUBG 4K çözünürlükte oynamaya geldiğinde sistem güç yetiremediği için, kendisini kapatmak durumunda kaldı. Ancak isterseniz Full HD çözünürlükte oyunu rahatlıkla oynayabiliyorsunuz. İşler çözünürlüğü arttırmaya gelince değişiyor. Evet değerli arkadaşlar, bu haftaki Ne Olur serimizin de böylece sonuna gelmiş bulunuyoruz. Yine ertesi hafta merak ettiğiniz detayları bizlerle paylaşın ve uygulamaya devam edelim. Önemli Not: Ne Olur serisinde sizlerden gelen fikirlere göre bu videolar çekiliyor. Eğer sizin öneriniz çok tutulur ve en çok beğeniyi alırsa, size PC Hocası'ndan bir hediye gönderiyoruz. O yüzden bu videodaki OP7 kardeşimiz bizden bir hediye kazandı. Bizimle iletişime geçerek, hediyesi için görüşeceğiz. Bir sonraki videomuzda görüşmek üzere, kendinize iyi bakın hoşça kalınn! PCH Web Adresi: https://pchocasi.com.tr
    https://www.youtube.com/watch?si=zhLqBXHGg_bmY1kj&v=hzItg1GP-mI&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 2 Aralık 2024; 6:25:47 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 6 Aralık 2024; 4:40:1 >

• Bu soğutucuyu kullanıyorum ve sorunsuz çalışıyor.

• Arkadaşlar 6900 XT'yi karşılıyor diye Seasonic Focus GX-850 850W kullanmaktayım. Bir süre önce güç kaynağı arızalandı sanarak FSP Hydro G Pro 1000W aldım (Amazon cihaz kullanılmış olsa dahi iade edebilirsin dedi). 850W olanda bir sorun yokmuş da acaba FSP'yi iade etsem mi yoksa ilerisi için saklasam mı bilemedim. Diğer yandan şöyle bir şey var; Seasonic kabloları her biri ayrı ayrı örgülü şekilde ve kullanım açısından çok kolaylık sağlıyor ama FSP kabloları sert ve şekil vermesi biraz zor. O yüzden de pek kullanasım yok bunu. Sonuç olarak ikisi de ekran kartına yetiyor.

Seasonic

FSP

• Konuya dahil olmayan adam kullanıcısına yanıt

İade et hocam güç kaynağını ilerisi için saklamak mantıklı değil. İade edip gelen parayı yatırım amacıyla kullan daha iyi AMD Radeon RX 6000 Serisi [ANA KONU] 

Aynı durum için (6900 xt-750w psu) değiştirmeyi düşünüyorum.Aklımdan geçen FSP hydro g pro veya seasonic bu iki marka

1000w kaça aldınız acaba?

• ByMurat_ kullanıcısına yanıt
    6.980 idi 100 lira bakiye ile 6.880'e almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konuya dahil olmayan adam -- 6 Aralık 2024; 11:28:50 >
  • torkema61 kullanıcısına yanıt
    6 taksite böldürdüydüm de işte tabi iade edersem para elimde kalır 😁
    Hiç sorun değil güç kaynağı yatırımlık olmaz sendeki zaten ömürlük
    Seasonic taş gibi psudur. Uzun süre sorunsuz kullandım. Gerek yok maceraya. Diğerini gönder bence direk
  • SuperMert kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal öyle yapacağım. Kablosu diğeri gibi güzel olsa onu kullanıp Seasonic'i satardım da işte bazı şeylere kafayı takma alışkanlığım var 😁 İkisi de A tier cihaz sonuçta.
  • 
Sayfa: önceki 776777778779780
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.