Şimdi Ara

AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] (203. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.065
Cevap
106
Favori
191.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Coil whie yok benimkinde ama yorumlardan yola çıkarak 3-5 bin lira fazla da olsa stokta Nitro+ olsaydı onu tercih ederdim. Yanlış hatırlamıyorsam ekran kartını 34 bine aldım, aldığım vakit Nitro+ 40 bin liraydı.

• torkema61 kullanıcısına yanıt

kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş.AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4]  bakın bakaım TR'de kaç tane Red Devil 7900xtx Limited Edition var? 5'ten fazlaysa anırırım burada zaten 1500 tane üretilmiş. merc falan nerenin alan kodu şu 4080s'ci arkadaşı bi alın dışarı ağzımı açtırmasın benim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 31 Ocak 2025; 16:10:54 >
  • Amcayı forumdan dışarı alalım yine şizo haplarını içmeyi unutmuş AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] 

Kartı incelerken macunum pump out oldu AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] 

Parasıyla rezil olmuş utanmadan yazıyor hala AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] 

Nitro+ kartta bunlar olmuyo koçum kapiş?

AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4]
    AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4]videocardz.com
    PowerColor RX 7900 XTX Red Devil cards may suffer from high GPU temperatures due to incorrect application of thermal compound - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/powercolor-rx-7900-xtx-red-devil-cards-may-suffer-from-high-gpu-temperatures-due-to-incorrect-application-of-thermal-compound

AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4]reddit
    From the Amd community on Reddit: PowerColor RX 7900 XTX Red Devil cards may suffer from high GPU temperatures due to incorrect application of thermal compound - VideoCardz.com
    https://www.reddit.com/r/Amd/comments/13jy6hy/powercolor_rx_7900_xtx_red_devil_cards_may_suffer

Yeterli mi? Yüksek Hotspot temp ile bol şans.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 31 Ocak 2025; 16:34:5 >

• sukrullex kullanıcısına yanıt
    Burada reddit paylaşımlarıyla yüksek hotspot şikayetleri konuşulacaksa hocam sapphire Nitro ile ilgili de şikayet bulabilirsiniz. Hiç araştırıp bakmadım ama bakın, kesin vardır.

Keza üretici firmalar bu tarz durumlarda birebir değişim sağlıyorlar çünkü her kart dört dörtlük çıkmıyor fabrikadan. Üretim hatası olan az da olsa var. 3-5 şikayet var diye binlerce Powercolor kullanıcısının memnuniyetini göz ardı edemezsiniz. Ha sapphire markası amd tarafında belki de en çok güvenilir firmadır ona bir şey diyemem. Ben de sapphire 6700xt pulse kullandım 1 yıl kadar. Her ne kadar soğutması başarısız olsa da garanti sürecinden memnun kaldım, 45 derece delta var diye sıfır değişim yapmışlardı. Geçmiş ilanlarımdan değişim faturasını görebilirsiniz.

Ben overclock, undervolt gibi terimlere dayanarak bir liste oluşturdunuz diye sesimi çıkarmamıştım ama sıcaklık ses konusu ise Red Devil hatta hellhound markasının bile ne kadar başarılı olduğunu görebilirsiniz.

Bu arada pumpout şikayeti her kartta olur. Bir marka bir modeline hep aynı macun ve pedi uygulamıyor. Fabrikasyon sürecinde makine elbet hata yapar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Benim kartlarla ilgili bir şikayetim yok hocam. O kabızlık sorunu yaşayan şahıs yırtık dondan çıkar gibi atlayınca ona istinaden yazdım. Böyle boş beleş tiplerden gına geldi cidden.

Bu şikayetler Nitro+ için daha az çünkü bu tarz bir tasarım hatası yapmamışlar. O yüzden Nitro+ benim gözümde en iyisidir. Eski serileri konuşmanın kimseye bir faydası yoktur. 6000 serisinde Nitro+ başarısızdır demişim önceki mesajlarımda.

Size ya da diğer hocalarıma karşı herhangi bir amaçla yazmadım bu arada.

Çözüm belli zaten. PTM uygulaması yapılacak kartlara. Pumpout şikayeti de her kartta olmaz. Tasarım hatalı olursa olur. Red Devil bunlardan biri. Merc bizzat kullandım onda da var. Epic fail bir durum. Bu yüzden insanlar Nitro+ alıyor.

Şimdi hocam önce şu konuda bir anlaşalım. En başta 3.2ghz overclock ve undervolt muhabbetleri için sıralama yaptınız sandım ama sanırım sıralamadaki asıl sebep sıcaklık, doğru mudur?

Ve genel yazışmalarınıza baktığımda istisnasız tüm Powercolor modellerinde pumpout ve neticesinde yüksek hotspot sıcaklıklarına maruz kalıyor kullanıcılar, doğru mudur?

Hayır sıralama karışık genel kullanım ve sorunsuzluk üzerine. Klasik bir tier list ufak çaplı. Genel kanı bu yönde. Bir kamyon adam kullanıyor bu kartları. Sürekli OC denemeleri ve sıcaklıkları kontrol ediyorlar.

Pumpout meselesi ayrı incelenmeli zaten ben listeyi ona göre atmadım. Ayrıca bu modeller aslında gayet iyidir fakat tasarım hataları vardır. He, bana kalırsa çakarım 2500-2600 Mhz clock, buz gibi kullanırım hepsini. Benim beğendiğim model Nitro+. Sebeplerini de saydım. Siz başka kart beğenirsiniz ok ona lafım yok tabii ki.

O şahsın benimle ilgili bi hazımsızlığı var önceden gelen o yüzden saldırıyor. FSR 4, DLSS gibi donanımsal AI çekirdekleri kullanacak diye haber çıktığında, "Nasıl yav yeğenim? Mevcut FSR 2-3 zaten donanım AI kullanıyor siz yanlış biliyonuz ehü ehü" diyen biri. RX 7000 AI çekirdeği var RX 6000'de yok diyoruz anlamıyor. Yok yanlış biliyon, doğrusu böyle denince de saldırganlaşan bir tip. Çok da ciddiye almamak lazım ama arada saldırır böyle işte. Neyse...

Sapphire, özellikle Nitro+ kalitesini ben tartışmam zaten. Bunu tartışacak son kişi de benim hatta. Ben Sapphire markasını severim. Ekran kartı aradığım dönem piyasa 20K bandındayken kutusunun jelatini dahi sökülmemiş Red Devil 7800 XT'yi 16K fiyata almışım ikinci elde bulup. Ve yaklaşık 1 yıldır aktif kullandığım kartta en ufak değer değişikliği yaşamadım çok şükür.

Ama ben şuna takıldım.

Red Devil gibi, kendini birçok konuda ispatlamış bir kart "Pulse" ile yan yana dahi gelmeyecek kart. Kaldı ki XFX markasına ait hiçbir kartı ağzıma almak istemiyorum, garantisi çıldırtıyor adamı. XFX deyince aklıma gelen ilk şey fan arızası. Bu da kişisel bir görüştür mesela. Herkes bu yoruma katılmaz. Sizin düşünceleriniz de aynı bu şekilde. Yani kişisel olarak sizin nezdinizde mantıklı ama genel kanı olarak elle tutulur bir yanı yok denebilir.

Yani fikirlerinize saygım var ama %60'ına katılabilmem mümkün değil.

Hocam biz 7900 XTX karttan bahsediyoruz. Bu atılan liste 7900 XTX içindi. Çiplet tasarımı olduğu için, XTX de hayvani olduğu için soğutmak zor. Böyle zor bir kartta bir de tasarım hatası olursa tabii ki hotspot sorunu baş gösterir. Nitro+ kartla da illa ki bunu yaşayan var ama en çok XFX ve Powercolorda var.

Siz genel marka değerlendirmesi yapıyorsunuz ben XTX özelinde konuşuyorum. 7800 XT nedir ki soğutması zor olsun? Herhangi bir model alınıp geçilir yani...

Ben de sizin görüşlerinize saygı duyuyorum elbette.

Pulse ile Nitro+ PCB aynı bu arada. Kötü diyonuz ya hani AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] 

Ptm gelecek 1 aya kabak tadı verdi hotspot 🤕

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • to9y kullanıcısına yanıt

PTM şart hocam ya. Düzeltirsin hiç endişelenme. Fabrikasyon böyle gelmesi gerekiyordu o ayrı konu.

Bu arada Red Devilcı reislerin atladığı bir konu daha var. Red Devil nerede satılıyor şu an almak istesek? En tepede satılan kart Nitro+. Onunla neredeyse aynı fiyata Powercolor baba bize Hellhound veriyor.

Alıntı

metni:
    TR'de ulaşılabilir en iyi kart

İlk mesajımda bu ifadem olmasına rağmen konu başka yerlere evrildi. Şu an piyasada 0 olarak ulaşabileceğiniz en yaygın, en premium 7900 XTX modeli Nitro+ arkadaşlar. Tamam TUF da Nitro+ seviyesinde ama şu fiyata bakın.

Güncel durumdan bahsediyoruz.

Pump out karttan karta değişmez ki? Silikon zarına direkt uygulanan macun her türlü Pump-out yapar zaten. Sıradan bir kullanıcı da bakım yaptıgında düzgünce tork verip sıkmadığı için çok yüksek hotspot temp alır bakım yaptıktan sonra. O yüzden çözüm PTM ya da sıvı metal.

• deadfelloww D kullanıcısına yanıt
    Fabrikasyon bazı kartların vidaları dediğin gibi oluyor onun da etkisi var. Yani üretim kaynaklı sıkıntı da mevcut. Tasarımsal olarak zaten bir sürü çipten oluşan bir chiplet olduğu için böyle oluyor.

Karttan karta değişir, fabrikasyon PTM ile gelen modeller var. Yani bu sorun yok.

Aynı sorun RDNA2'de de vardı, chiplet tasarımından ziyade silikondan dolayı böyle oluyor. Dediğim gibi pump-out kaçınılmaz zar uygulamalarında ya PTM ya da sıvı metal, macun kullananın parasına yazık.

Sıvı metal uyguladıgım eski 6900XT'im XTXH çipi vardı. 650W ile hotspot 82 derece oluyordu.(MPT kullandım).

Bu da aldığım gün içini açıp macunu sıvı metalle değiştirdiğim 7900XTX'nin sıcaklıkları. 24 derece edge, 48 derece hotspot. Bu testi cam acık yapmıştım AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] 

Dipnot: Custom sıvı soğutma mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadfelloww -- 3 Şubat 2025; 11:8:9 >

Haklısın ama RDNA3 bence daha fazla şikayet var bu konuda. Yani benim gözlemim o şekilde. Kesinlikle PTM şart. Nvidia kartlarımda bu sorunu görmedim yani böyle yüksek bir delta olmadı. Olsaydı mutlaka fark ederdim. RTX 30 ve RTX 40 kartlarım oldu bir sürü. RTX 30 da klasik vram temp sıkıntılar vardı bundan alakasız.

Demek ki Radeon kartlarda soğutma tasarımı epic fail

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 3 Şubat 2025; 11:12:31 >

NV'nin silikon boyutu AMD'ye göre çok daha büyük o yüzden çok sorun olmuyor. Özellik orta segment AMD kartlarda çok fazla pump-out oluyor. Ya tork ile sıktığın sürece hiçbir problem yokta aslında kimse öyle yapmıyor işte :D

Yav sanki araba tamir ediyoz hocam bu nedir Radeon kullanmak biraz teknik detay gerektiriyor. Ben de açıp yaparım mesela ama garanti mevzuları var biliyorsun. Güzel bilgiler için teşekkür ederim

• Yemişim RT'sin... Peşin fiyatına 9 taksit aldım geçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Purzel_87 -- 3 Şubat 2025; 16:14:33 >
  • yani benim buz gibi çalışan 7900xt pulse hem çöp, hem soğutması epic fail hemde teknik bilgi mi istiyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oblako -- 3 Şubat 2025; 16:28:52 >
  • Purzel_87 P kullanıcısına yanıt

Süper fiyat, bu piyasada 9 taksit de çok iyi olmuş. Kartım olmasaydı ben de sipariş ederdim.

İyi günlerde kullanın.

• 
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.