< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] (35. sayfa)
-
-
fiyatlarının bir nebze düşeceğini tahmin ediyorum, bir tık beklemekte daima fayda var.
-
2-3 saatlik bir indirim oldu hocam sonra tekrar gene 16999'a çıktı. Alalı 20 gün kadar oldu. Evet oyunlardan haberim var teşekkür ederim. Zaten callisto protocol ön sipariş ile almıştım hatta bitirim. Dead island 2 de oynamam. O yüzden ikisine de forum üzerinden ilan açtım biri gitti bile
-
Hocam birde ekran kartın sıcaklık değerleri sizde ne kadar ortalama olarak bende işlemci ryzen 7 5700 x sıvı soğutucu var ve işlemci 65 derece ortalama sıcaklık görüyor 2k 144 hz monitörüm var 2k ultra ayalarda ekran kartı en yüksek sıcaklığı 75 derece görüyor sizde ne kadar undervolt yapmak gerekir mi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 14 Aralık 2022; 0:28:24 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
7900xtx - 7800xt
7900xt - Rx 7800
olarak çıkmalıydı.
Amd bu seride diğerinin aksine açık olarak kaybeden olmuştur.
Üzerine söylenecek çok şey yoktur.
4k+rt+dlss+fsr açabilen bir 4080 varken 7900xtx almak mantıklı değil.
-
daha fiyatlar oturur hocam ilk ürünler böyle oluyor gibi
-
Tamam anladık Nvidia açgözlü, peki AMD bu fırsatı tepecek kadar nasıl aptal olabiliyor... handi diyelim RTX 4080 1000 dolara çıkmış olsa (ya da o fiyata inecek olursa), AMD ne yapacaktı (ve ne yapacak), bu kartı paşalar gibi 800 (ve küçük kardeşi XT'yi 700) dolara piyasaya sürecekti ve sürebilir, artık Nvidia indirim yapar mı ona bağlı. Zaten bu kartların ederi bu rakamlar olmalıydı ya neyse...
Ama asıl mesele kart ciddi anlamda sıkıntılı çıkıyor, AMD referans tasarım bir felaket, işini bilmeyen için güç spike'ları o biçim (Gamer Nexus'sa bakın yeter)
Ama ondan daha kötüsü, ya yazılımsal ya da mimari sıkıntıları var (bahsim hedeflenen ve ulaşılmayan yüksek çekirdek hızları değil)...Neyse tembelliğim devreye girdi, screenshot atıyorum.
Tavsiyem, bunların kesin refresh'leri çıkacak, hem daha iyi bir nod'la hem de daha sağlam bir bios'la, muhtemeldir de (varsa) mimari problemleri çözülerek.
-
Techpowerup 20 milisaniye olarak test ederken, gamer nexus 100 mikrosaniye gibi çok dar bir aralıkta bu değerleri söylemiş (20 milisaniye 20.000 mikrosaniye).
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Alıntı
metni:EEC registration -
parası olana tabi :) 1500 euro bir ekran kartına vermek saçmalık kendi açımdan. fiyatlar uçuk. pandemi vs bahaneleri de kalmadı...
-
3000 ve 6000 serisi stokları bitmeden yeni serilerde yüksek fiyatlar devam edecektir yeni serilerin yüksek fiyatlarını görenler bir nebze eski serilerde yönelip stokları azaltacaktır sabreden ucuza alır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3080 ti'ım var 4k'da ucu ucuna, 7900xtx almak istiyorum ama ucuz olanları var pahalı olanları var, aradaki performans farkı çok mu oluyor, bayağıdır amd ekran kartı almadım da. nvidada oluyor ama amd'de karşılığı nedir bunun acaba?1
-
Youtube da yerli yabancı bir çok testte net bir şekilde 7900xtx pek çok oyunda 4080 den daha fazla fps veriyor. Fanboylu bırakın objektif olun. Almak isteyen istemeyen açsın baksın vtest videolarını youtube üzerinden izleyip kararını versin. Söyledikleriniz ancak 7900xt için katılırım 7900xtx için değil. 4080 36Bin TL 7900xtx 26000 Bin TL videolar youtube da isteyen inceleme ve testleri kıyaslayıp ne alaıp almayacağına karar verir.
-
amd nin tek yaptığı 4080 satın almayı mantıklı hale getirmesi. tüm dünyada raflarda kalan 4080 kıymete bindi. amd eline geçen büyük fırsatı elinin tersiyle itti. belki de danışıklı dövüş vardır aralarında bilemeyiz.
pandemi zamanında yüksek fiyattan sattılar kartları, baktılar millet kapış kapış alıyor. e mining olayı da etki etti. artık fiyatları düşüreceklerini sanmıyorum. iki firmanın da işine geliyor çünkü hala satın alan büyük bir kesim var. büyük ihtima onlar için de bu yeterli oluyor.
-
:D 7900XTX bariz olarak 4080 den kötü bir kart. Kas gücü olarak AMD zaten güçlü. Özellikle 1080p çözünürlükte kartların kas gücü fazlaysa o öne geçer. Ama 2k ve 4k çözünürlüklerde iş tersine gider. O testlerin bir çoğu RT kapalı ve kartların ham güçlerini göstermek için yapılıyor. RT açıldığı anda DLSS ile beraber 4080 arayı öyle bir açıyor ki. bırak 7900xtx'i 2 tanesini üst üste koy yine baş edemiyor.
ben bir karta 1000 dolar verdiysem her oyunu ULTRA+ oynarım buna RT yi açmak da dahil. o kadar para vereceğim sonra RT gereksiz açmayım diyeceğim?
net olarak AMD fail olmuştur.
not: DLSS3.0 ı destekleyen oyunlarda 40X kartlarını söylemeye gerek yok zaten. O da devreye girince başka bir boyut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 14 Aralık 2022; 9:16:3 > -
AIB modellerde pek performans farkı olmayacaktır. Referans tasaım 2*8 pin ile geliyor.AIB'ler 3*8 Pin ile geliyor. En azından 3*8 Pin ile gelenlerden almak lazım. Kartın OC potansiyeli iyi duruyor. Güç tüketimi artsa da %10-15 performans kazanımı olacak gibi duruyor. Güç tüketimini de OC ile UV arasında bir denge kurarak optimize edersek ortaya bence güzel bir kart çıkıyor. O yüzden güç girişi 3*8 pin olan AIB modellerini tasarım ve fiyatlarına göre tercih edebilirsiniz. AMD kartlarda Sapphire ve Powercolor iyidir. 6000 serisinde XFX de güzel kartlar çıkarttı. Bu 3 üreticiden birisini tercih edebilirsiniz.
Ama RT ve DLSS 3 tercih sebebi ise o zaman fiyatını hak etmese de 4080 veya performansına göre 4070Ti (a.k.a 4080 12 GB) de düşünülebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 14 Aralık 2022; 9:47:32 > -
Teşekkürler yanıt için. Ekran karını satışa koyup oc li modelleri bekliyorum o zaman :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aha 7950 geliyor. 7970 de gelir mi acep 1 sene sonra. 2012 wibes...quote:
Orijinalden alıntı: REDSTONEAlıntı
metni:EEC registration
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
26.000TL 7900XTX sattılar neyini begenmediniz bunun anlamadım en düşük 4080 32.000TL. Keşke 3-5 lira satsınlar o ayrı da mrsp denilen şey firmaları bağlayan bir durum değil bunu 376093847 kart çıkışında yaşadık
-
katılıyorum.
RT açıkken, Nvidia'da DLSS ve AMD'de ise FSR açıldığında Nvidia çok ağır basacaktır.
5k daha verilir 4080 alınır.
millet aradaki fiyat farkını abarttıkça abartıyor. arada 20k fiyat farkı var diyecekler nerdeyse...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X