Şimdi Ara

AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.069
Cevap
106
Favori
192.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Memory junction temperature 110 derece olma sorunu yaşayan var mı ? Her kartta mevcut mu yoksa şansa mı denk geliyor? Tam alalım dedik bu sorun çıktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asaidb A kullanıcısına yanıt

o alttaki fanlar egzoz mu?

• Klasik AMD, ilk çıkan revizyonlarda donanımsal sorun yaşama ihtimali ve yeni donanımın yeni sürücüsünün sorunları nedenin ile tam performans ile çalışmayan donanımlar.
    Son yayınlanan sürücü ile %1 low performansında ortalama %20 artış olması da bu durumu kanıtlar nitelikte.
    7900 almak için hem fiyat ve yazılımın oturması, hem de varsa donanim problemlerinin meydana çıkması için biraz daha beklemek en sağlıklısı.
    En azından 4070 ti gelene kadar ben kart almayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: asaidb

Evet HB'den 6950 xt aldık geçtik. Açıkçası alırken bu kadar fırsat ürünü olacağını düşünmemiştim. 7000 serisi gelince pişman olurum mı ki diye düşünmüştüm ama şimdi iyi ki almışım diyorum. 8000 serisine kadar devam.

Alttaki fanlar ters olmuş, birde bu sisteme bir AIO yakışır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Spirit_Rises kullanıcısına yanıt

Şahsen bende olmadı, referans sapphire versiyonu oyundan oyuna değişiklik göstermekle beraber 75-85 derecelerde junction (%65 maksimum fan hızı limiti ile). Memory ile alakası yok bu arada en sıcak noktasını belirten derece.

• Dark matter D kullanıcısına yanıt

En ucuz RTX4080'in 31.5K olması, referans tasarım 7900XTX'in 25K olması ve rasterizing olarak 7900XTX'in RTX4080'den %1-2 kadar iyi olması dışında haklısın hocam :)

• Aerospace kullanıcısına yanıt

Hepsiburada 15.500TL'ye Sapphire Nitro sıvı soğutmalı satmıştı :)

Referans tasarım kartlarda var sanırım o. Ben kendi XFX kartımda 85°C üstünü görmemişim hiç. Arada 1000TL-2000TL bile olsa düzgün soğutması olan bir kart almak çok önemli GPU için. İade imkanı varsa bence özel soğutmalı bir karta yönelin. XFX Merc ve Asus TUF çok serin olduğunu bildiğim iki model.

• massacrer kullanıcısına yanıt

Aynen en bombası oydu, 360mm aio kasama sığmayacağı için almamıştım.

Tr de ref. Tasarım dışında var mı satılan özel soğutmalı bir 7900 xtx?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirit_Rises -- 25 Aralık 2022; 20:11:32 >
  • shruikan kullanıcısına yanıt

Yani egzoz olarak koydum alt taraf ızgara şeklinde hava akışı sağlıyor ancak hemen psu var altta. O yüzden çok bir etkisi olduğunu düşünmüyorum daha çok görsellik katıyor gibi.

• Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt

Yanlış hatırlamıyorsam test etmiştim alttaki fanların arka kısımlarında hava akşını sağlayacak çok fazla bir alan yok. Fanlar içeri de üflese dışarı da her hangi bir sıcaklık farkı olmuyor. Kule tipi daha çok seviyorum hocam AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] 

• Aerospace kullanıcısına yanıt

Ben de bakıp bakıp 6800xt'den geçmeye değmez dediydim ama çok iyiydi fiyat.

Lansman tarihine yakın zamanda incehesap ve gençer ganing sattı XFX Black. Ben de gençer'den aldım geçen hafta.

Tam bir link var mı hocam bu özel soğutuculu anladığım kadarı ile o zaman

Benim aldığım ürün şu hocam ama son stoğu almıştım o nedenle şu an tükenmiş durumda .İncehesap'ta çok daha erken bitmişti. İncehesap yakın zamanda stok getirecek ama sanırım 27.000TL'den yüksek satılacak.

https://www.gencergaming.com/xfx-speedster-merc-310-amd-radeon-rx-7900-xtx-black-rx-79xmercb9-24gb-gddr6-384bit-dx12-gaming-oyuncu-ekran-karti

Alternatif olarak fiyat performans açısından belki daha bile iyi olabilecek 7900XT hala satışta 22.000TL'den.

https://www.gencergaming.com/xfx-speedster-merc-310-amd-radeon-rx-7900-xt-black-rx-79tmercu9-20gb-gddr6-320bit-dx12-gaming-oyuncu-ekran-karti

Hocam kusura bakmasınlar da 25 zaten psikolojik sınır 27 üstü girerse satmaz diye düşünüyorum. konuştuğumuz rakamlara zaten inanamıyorum da neyse

Valla hocam referans tasarım için hadi 25.000TL tamam da özel soğutmalı ve özel PCB olan kart için maalesef normal.

Zaten 1000$ o ısınma problemli referans tasarımın fiyatı. %18 KDV ile ilave nakliye vs (neden navlun fazla onu bir türlü anlamıyorum ama ilave bi %5 sokuyorlar her şeyde) girince bize zaten 1250$ falan oluyor. Özel tasarım kartlar %10 daha pahalı olsa 1400$'a geliyoruz nerdeyse. O da zaten 26.000TL falan ediyor.

Valla geçen bir yerde daha yazdım. Hem RTX4090 hem de RTX4080 için Asus ve MSI elinde stok yok şu an. Piyasada bulmak da zor. Kapış kapış gidiyor. XFX'in de 7900XT'si gelmişti işte 10-15 tane toplam 3 günde bitti stok ki kimsenin yüzüne bakmadığı kart diyelim hadi :)

• 7900Xt nin ben dahil kimse yüzüne bakmıyor ama aslında en iyi FP oranı şu an 7900XT ve RTX 4090 da.

7900 XT;
    7900 XTX den %10 yavaş, %20 ucuz
    RTX 4080 ' den %15 yavas %45 daha ucuz.

4070 TI beklemek ve 7900 lerin fiyatının düşme olasılığını kullanmak veya beklemeden 7900 XT almak arasında çok.kararsiz kaldım.

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

Fiyat performans olarak xtx daha iyi ancak öyle çok fark yok aralarında, ancak 4090 fiyat performans olarak piyasadaki en kötü kartlardan birisi.

AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marquin -- 26 Aralık 2022; 10:41:34 >

• 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.