Şimdi Ara

AMD Radeon RX 7900 XTX ve RX 7900 XT için minimum güç kaynağı belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD Radeon RX 7900 XTX ve RX 7900 XT için minimum güç kaynağı belli oldu

AMD’nin yeni nesil RX 7000 serisi RDNA 3 mimarisi ile birlikte düzenlenen canlı yayın etkinliğinde tanıtıldı. Piyasaya bu yılın sonunda girecek olan Radeon RX 7900 XTX ve RX 7900 XT kartlarını tanıtan firma, bu kartların güç gereksinimlerine de açıklık getirdi.

RX 7900 XTX ve RX 7900 XT için minimum güç kaynağı

Hemen üstte yer alan bağlantıda detaylarına yer verdiğimiz RX 7900 XTX ve RX 7900 XT, sırasıyla 355W ve 300W TBP değerine sahip. AMD, resmi internet sitesinde RX 7900 XTX için minimum 800W gücünde güç kaynağı kullanılmasını öneriyor. Firma RX 7900 XT için önerdiği minimum güç kaynağı ise 750W. Bu rakamların özel tasarımlı (Asus ve Msi gibi) modellerinde farklılaşabileceğini unutmayın. Satın aldığınız kart için üreticinin önerdiği güç kaynağı değerini mutlaka kontrol edin.

Ayrıca Bkz.AMD Radeon RX 7900 XTX ve Nvidia RTX 4090 karşı karşıya: Oyun performansında kim önde?

Bu arada Nvidia, 450W TGP'ye sahip olan GeForce RTX 4090 için en az 850W güç kaynağı, RTX 4080 16GB (320W) için ise 750W güç kaynağı tavsiye ediyor. Bu kartlar için ayrıca ATX 3.0 uyumlu güç kaynaklarının kullanılması öneriliyor.

AMD, hem RX 7900 XTX hem de RX 7900 XT modellerini 13 Aralık tarihinde piyasaya sürecek. Firma RX 7900 XTX için 999 dolar, RX 7900 XT için ise 899 dolar fiyat etiketi belirlemiş durumda.

Kaynak:https://www.amd.com/en/products/graphics/amd-radeon-rx-7900xtx
    Kaynak:https://www.amd.com/en/products/graphics/amd-radeon-rx-7900xt

• 600w kaynağı da çöpe atma vakti geldi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Esxici E kullanıcısına yanıt
    Kalpler kırık, cüzdanlar boş, delik...

• camelon kullanıcısına yanıt
    😂👍

• Esxici E kullanıcısına yanıt
    Böyle olacağı belliydi aslında. Bazı büyük donanım kanalları (DH değil pek tabii) lansmanda fanların altına termistör yerleştirildiğini gözlemlediler. Demek ki kart o kadar fazla ısı üretiyor ki, çip üzerinden değil fan altında finlerin üzerine ısı ölçümü alıp daha iyi bir fan kontrolüne ihtiyaç duyuyor adamlar...

• Nvidia tarafında 4090 çok fazla güç emiyor , o kadar güç ihtiyaçduyacak tabi ,ancak gerek amd gerekse nvidia olsun ,bu kadar yğksek güç tüketimlerinde anakart ,güç kaynağı mı dayanır ???
    İşin gücün yoksa 3 ayda bir anakart ,psu yenile !!!!

Derli toplu düşünülecek olunursa Apple silicon bu hususta bir çıkış yolu olmuş sektör açısından .M2 işlemci , aynı iş yükünde daha düşük güç tüketiminde nvidia'dan daha verimli çalışıyor,
    Bakalım endüstri nereye evrilecek ,

• 750w ile direnmeye çalışıyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Asus rog 850w bana daha yeter diye düşünüyorum. 7800 xt almayı planlıyorum :)

• Toxic Extreme, LC Top modeller dışında, RDNA 2 serisi Ampere serisine göre, transient spikes sorunu olmayan bir seri, uv ile 300W altı bile görülebiliyor. Güç verimliliği anlamında, 7900 XT de 6900 XT'ye benzer olacaktır, 7800 XT ise 6900 XT'den daha verimli olacak orası kesinleşti. Oyunlarda benim için GPU 350W'ı geçmemeli ama her zaman 80+ Platinum gibi üst seviye PSU'ların kullanılmasından yanayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 6 Kasım 2022; 12:20:57 >
  • Allahtan ki zamanında kapmışım bir tane HX850İ 👍

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.