Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 (203. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: OmrFrk_67 , saimertug Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
4.099
Cevap
139
Favori
149.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

pubgde crash yedim eski haline çektim o yüzden ugrasmayacam

• afmf ilk versiyondan son versiyon 2.1 e kadar kullanan bir kişi olarak hala düzgün çalışmayan bir teknoloji.Lossless Scaling ayarı kalitesi düşük bir teknoloji.afmf misal crosshair de deli gibi ghosting çoklu bozulma yapıyor.Ls ve afmf ikisini birçok oyunda denedim ikisininde diğerine göre artısı eksisi var.birde fsr 1.0-2.0 çamur görüntü veren teknolojileri hala söyleyenleri görmek üzdü.dlss 1.0 ayarı bu ikisi.fsr nın dlss 2.5 ile yarışan idare eder dediğimiz seviye zaten 3.0-3.1.Amd olurda fsr1 dahil tüm destekli oyunlara fsr4 desteği app üzerinden verirse işte o zaman bir anlamı olur rx90 serisinin.rx6000 ve rx7000 serisinede fsr 3.1 desteği olacak tabii.

• rogzoidre kullanıcısına yanıt

Mutlaka kalite düşüşü vardır, ama ben hiç rahatsız olmadım dikkatimi çeken bozulma hissetmedim, bundan önce 4070 ti vardı dlss vs açınca bune lem deyip kapatırdım. aynı şekilde amd fsr daha felaketti. Şimdi oyuna giricem afmf 2.1 açıp alıcı gözü ile tekrar bakacağım.

• iki ekran görüntüsü aldım birinde afmf açık birinde kapalı kararı siz verin.

AMD RDNA™ 4 - RX 9000

AMD RDNA™ 4 - RX 9000

• Hilas28 kullanıcısına yanıt

Hocam bu konularda bilgin yok sanırım.Bu tip farklar hareketli sahnelerde belli olur.Nette biraz araştırırsan daha iyi öğrenmiş olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

5070 Ti fiyatları düştü. Akakçe tarzı siteler fiyat değişimini gösteriyor. Amazon 40 bine Pulse satıyor, Vatan 44 bine Asrock satıyor, bir tek görece makul veren Sinerji var, onlar da taksit yapmıyor vade farksız hiç bir üründe.

5000 serisinin 50 milyon sorunu nerede acaba 5070Ti için? Pin sorunu 5070Ti için geçerli değil, ROP sorunu yine bu seride görülmedi diye biliyorum ( ha zaten GPU-Z rop check yapabiliyor ) , başka ne sorunu var ki?

AIB kartların bu absürd fiyatlarının ne Nvidia'nın ne de AMD'nin cebine girdiği bir senaryo yok. Ha keza AIB'lerin de direkt cebine girmiyor. Satıcılar dayıyor fiyatı, millet de normalleştiriyor bu fiyatı sizinki gibi savunmalarla.

Bu kadar beğeniyorsanız alın kardeşinize 5070 ti. her sürücüde siyah ekran sorunu yaşıyorum dediğinde konusuna yazarsınız artık hatta sizde o sorun da olmaz işte bizim paramız çıkışmadı bunu aldık.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• cemozgendh C kullanıcısına yanıt
    Afmf kapatınca fps yarı yarıya düşüyorsa açık demektir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

düşmüyo hocam hep 100-110 civarı açıyorum kapatıyorum değişmiyor

• Dark matter D kullanıcısına yanıt

koşarken ekran görüntüsü alsam fark edilirmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: SuperMert

6000 serisinde bile bu var. Ve gerçekten iş görüyor.. Kimse bahsetmiyor ama çok başarılı bence. Şimdiye kaşar bir sorun görmedim.. Zaten amd tarafında reklamı yapılmasa da. Fsr ile afmf2 açınca 3x oluyor.. Nvidia tarafındaki mfg gibi. Tabi bundan kimsenin haberi yok.. Doğru düzgün reklamı olmadigi için
    Kimsenin haberi yok demeyelim de çünkü ben gösterdim haftalar önce AFMF FSR Nedir konumda profilimden bakın son mesaj hatta 7000 serisinde de oluyor AFMF ve FSR birlikte açmak lakin 6000 serisinde ai cores olmadığı için bu teknolojiler hiçbir işe yaramıyor hatta yazılımsal lossles scaling daha iyi çalışıyor ama o da aslında açık kaynak fsr3 teknolojisi. Fsr3.1 ve Afmf2.1 donanımsal hızlandırma kullandığı için gecikme çok daha az eski versiyonlarına göre ve görüntü bozulması dediğiniz psikolojik ya da monitörünüz kötü. Hangi oyunda kötü görüntü var cp2077 mesela ama ondaki Fsr3.0, 3.1 değil. 3.1 olan denemek istiyorsanız sony port oyunlarını denemeniz lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 1 Nisan 2025; 20:46:14 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

Kimsenin haberi yok demeyelim de çünkü ben gösterdim haftalar önce AFMF FSR Nedir konumda profilimden bakın son mesaj hatta 7000 serisinde de oluyor AFMF ve FSR birlikte açmak lakin 6000 serisinde ai cores olmadığı için bu teknolojiler hiçbir işe yaramıyor hatta yazılımsal lossles scaling daha iyi çalışıyor ama o da aslında açık kaynak fsr3 teknolojisi. Fsr3.1 ve Afmf2.1 donanımsal hızlandırma kullandığı için gecikme çok daha az eski versiyonlarına göre ve görüntü bozulması dediğiniz psikolojik ya da monitörünüz kötü. Hangi oyunda kötü görüntü var cp2077 mesela ama ondaki Fsr3.0, 3.1 değil. 3.1 olan denemek istiyorsanız sony port oyunlarını denemeniz lazım.

Valla deminden beridir AFMF oyunun neresini bozuyor diye deneme yapıyorum, fark göremiyorum, ya amd bu işi başarmış, yada benim gözler bozuk farkı anlayamıyorum artık. 3440x1440 oled monitörde ghost of tsushima'da deniyorum. diyer oyunlarda denemedim. daha önceleri açmadığım bu teknolojileri hikaye bazlı oyunlarda gerek olursa açarım artık.

video larda net ortaya çıkıyor.Oynarkende zaten belli oluyor.ham fps değeri en az 80 civarı olması lazım kaliteli deneyim için.Birde pc latency değeri ciddi yükseltme durumu var.Kendi adıma deneme dışında oynamak için 1 kez bile kullanmadım afmf yi.

• Dark matter D kullanıcısına yanıt

Doğrudur hocam denediğim oyunda min 80 fps alıyorum.

• Reppu kullanıcısına yanıt

2000 rpm'in yanında durulmuyor AMD RDNA™ 4 - RX 9000  3000 de pc'yi camdan at daha iyi AMD RDNA™ 4 - RX 9000 

• ***Leopard*** kullanıcısına yanıt

5070Ti>9070XT>9070>5070>7800XT

Bak mesela 9000 serisi sahibi olarak AFMF 2.1 deneyip beğendiğini söylüyorsun, aynı senaryoda denemeden etmeden hedö hödö edenler oluyor. Bende bloklu zaten bu tipler. Önce kartı kullanıp deneseler görecekler de yok, illa bi üstten bakmalar, ben her şeyi bilirim kafası. Hayır arkadaş denememişsin bile yani sana mi inanıcaz yoksa gözlerimize mi?

AFMF ilk çıktığında ne kadar kötüyse, 2.1 versiyonu ile şu an inanılmaz güzel çalışıyor. 9070 XT AI konusunda çok iyi olduğu için gözle görülür bir artifact yok. Sadece HUD UI elementlerde nadiren ufak bir bozulma var. Gameplayde yok. Akıcılık müthiş. Mutlaka chill ile sabitleme yapılması gerekiyor. 144 Hz sahipleri 70-71 fps sabitlemeli. Böylece yağ gibi akıcı deneyim yaşamak mümkün.

Ayrıca FSR Frame Gen + AFMF 2.1 ile 4x Frame Gen elde etmiş oluyoruz. en güzel yanı ise Frame Gen olmayan oyunlarda çok işe yarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 1 Nisan 2025; 21:24:10 >

Nvidia başlıklarından aşina olduğumuz bazı Nvidia fanatiği arkadaşlar kabullenmek istemiyorlar ama durum dediğiniz gibi, biraz sıkıştırınca adamlar Wattman hatası vardı, Amd ısınıyordu moduna geçiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khoradasein -- 1 Nisan 2025; 21:50:22 >

Ben bazı oyunlarda çalıştıramadım hocam, mesela Indiana jones'ta FSR 3.1 artı frame gen artı AFMF ile uyumlu olmuyor maalesef, FPS artmasini beklerken aksine düşüyor ve yüzde 1 FPS yerlerde sürünüyor, gerçi ona FSR 3.1 yetiyor ki 4 ile daha da iyidir elbette.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hojikiminiru kullanıcısına yanıt
    Evet orada bir uyumsuzluk var belli ki. AC Shadows için de aynı durum var. Bunlar düzeltilecek şeyler hocam. AFMF 2.1 zaten Frame Gen olmayan oyunların imdadına yetişiyor :)

• Khoradasein kullanıcısına yanıt
    Tüp kuyrukları vardı yeenim kafasında adamlar. DLSS 4 ne kadar başarılıysa, FSR 4 ve AFMF 2.1 de bir o kadar harika durumda. İyi yapılan işleri övmeye devam edeceğiz. AMD doğru yolda olduğunu göstermiş oldu.

• 
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.