5070 Ti fiyatları düştü. Akakçe tarzı siteler fiyat değişimini gösteriyor. Amazon 40 bine Pulse satıyor, Vatan 44 bine Asrock satıyor, bir tek görece makul veren Sinerji var, onlar da taksit yapmıyor vade farksız hiç bir üründe. 5000 serisinin 50 milyon sorunu nerede acaba 5070Ti için? Pin sorunu 5070Ti için geçerli değil, ROP sorunu yine bu seride görülmedi diye biliyorum ( ha zaten GPU-Z rop check yapabiliyor ) , başka ne sorunu var ki? AIB kartların bu absürd fiyatlarının ne Nvidia'nın ne de AMD'nin cebine girdiği bir senaryo yok. Ha keza AIB'lerin de direkt cebine girmiyor. Satıcılar dayıyor fiyatı, millet de normalleştiriyor bu fiyatı sizinki gibi savunmalarla. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
AMD RDNA™ 4 - RX 9000 (202. sayfa)

-
-
Hellhound en sessiz olanı olabilir. Ve serin çalışan bir modeldir.
Benim araştırmalarım neticesinde. Serin ve sessiz kabul edilebilecek kartlar.
Nitro+
Pure
Hellhound
Taichi
Pulse fena değil
Red devil ve Aorus a hiç bakmadım bu arada...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yahu 2 tane yerde nvidia fiyatları düştü diye abarttınız olayları. Ki onlarda ne Asus, ne msi hep alt seviye modeller.
Amd tarafında takip ederseniz. Kart bulunuyor. Talep şu an aşırı yüksek. Daha 2 gün evvel. 36ya pure modeli satıldı. Vade farksız 6 taksit. Herkes istediğini alır tabiki.. Bu da başka konu. Ama aradaki makas halen fazla en azından benim düşüncem bu şekilde.
Şahsi olarak RX 9070 XT'ye yükselme sebebim 7900 XT fiyatına 7900 XTX performansı sunmasıydı. Şu anda 7900 XTX ve RTX 5070 Ti fiyatlarına satılıyor olması cazibesini benim gözümde azaltıyor. RTX 5070 Ti'ı yaygın DLSS desteği, Transformer modeli sebebiyle tercih ederdim gibi. Yapay zekayla şu anda haşır neşir değilim ama onun da ufak bir etkisi olur.
-
Teknoloji desteği olmayan bu ürünlere o kadar paralar vermeyin.fg olayını geçtim upscale anlamında hala rezalet konumunda.
-
Kardeşime sistem topluyoruz, o yüzden ilgiliyim ben de. Yoksa kendi sistemimden memnunum ( 7900 XTX+7800X3D), şu an her kartın fiyatı fahiş ama 9070XT'de apayrı bir durum var. Güya alınabilir bir kart olacaktı, satıcılar sağolsun gerçekleşmedi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rezalet derken? FSR 4 çok iyi çalışıyor.
-
Oyunların direkt desteklememesi sanırım bahsettiği. Sürekli driverdan override çekmek, Optiscaler kullanmak hoş değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kastettiğim mevzulardan biri bu tabii.Bunun dışında fsr3-3.1 desteğinin nvidia dlss e göre sayısının çok ama çok az olması.fg desteği zaten nvidia ya göre sıfır nerdeyse.Nvidia nın en devasa artısı rtx20 dahil tüm kartlara ve dlss 2 dahil tüm oyunlara dlss4 upscale desteği gelmesi.Şu son söylediğim bile tek başına yetecek ciddi bir artı.7900 gre yi fsr3 desteğinden sonra aldım aradan o kadar zaman geçti bin pişman oldum.Sözde desteği artacak vb diye.Driver konusunda hakkını yememek lazım nerdeyse hiç sorun yaşamadım diyebilirim.Sonuç olarak tüm bu eksikler üzerine rx9070xt ye verilecek max miktar 30k o da peşin fiyatına 6 taksit alınırsa.Ben ilk çıkış günü gazla aldım sonra aynı gün iptal ettim.rx9070xt yi 40k üzeri liste fiyatı görünce sağlam bir kahkaha atıyorum.
-
kesinlikle öyle, kulaklığın içine işleyecek derecede ses üretir 3000 rpm.
benim üst limitim 1400 rpm. bunun üstünde ses yapıyor galiba bu dedirtiyor.
fan akustiğine göre değişir tabii ama genel olarak böyle
-
sony xm5 kulaklıgım var, anc acıkken müziksiz bile ses gelmiyor bana, dönsün fanlar benim umrumda değil, lianli uni fantl hepsi. çok bi gürültü yok 7 tane fan olmasına rağmen gpuyla beraber 10, hatta şimdi test ettim, fanların hepsini kökleyince kasa fanları dahil, anc açıkken gram fan sesi gelmiyor kulaklığa müzik açık değilken.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemozgendh -- 1 Nisan 2025; 17:46:57 > -
Çok ama çok az olması sizin yorumunuz herhalde, şu listelerdeki oyun yapımcıları bu teknolojiyi destekliyorlarmış.
Unreal Engine 5 gibi yaygın oyun motorları da destekliyor. Bu satten sonra gelecek oyunlarda standart olarak bulunacaktır. Nvidia geçmişe dönük fizik desteğini kesti mesela, bu almamak için bir sebep olabilir mi size göre, yoksa eski oyunlar eskide kaldı önümüze mi bakmak mantıklıdır?
Aşağıdaki linklerde FSR1-2-3-4 destekleyen oyunlar ve yapım firmaları yer alıyor.
AMD FidelityFX Supported Games:
Developer and Game Attributions:
https://www.amd.com/en/legal/developer-game-attributions.html
-
Neden hiç kimse amfm2 den bahsetmiyor...
Haberleri yok ki :D misler gibi kullanıyorum birçok oyunda. GTA V Enhanced, Helldivers 2, RDR 2 böyle oyunlarda çok iyi çalışıyor. Chill açıp 78 fps koyuyorum 156 fps sabit oynuyorum.
Büyük ihtimalle, oyun ve uygulama fark etmeksizin kullanılabildiği içindir. :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: SuperMert
Neden hiç kimse amfm2 den bahsetmiyor...Sahte kare hızlandırma uygulamalarını hiç sevmesemde dün Ghost of Tsushima'da afmf 2.1 açtım ortalama 85 plan fps yi 180 çıkardı, ben görüntüde bozulma yada gecikme hisetmedim, o şekilde beş saat kadarda oynamışım.
-
6000 serisinde bile bu var. Ve gerçekten iş görüyor.. Kimse bahsetmiyor ama çok başarılı bence. Şimdiye kaşar bir sorun görmedim.. Zaten amd tarafında reklamı yapılmasa da. Fsr ile afmf2 açınca 3x oluyor.. Nvidia tarafındaki mfg gibi. Tabi bundan kimsenin haberi yok.. Doğru düzgün reklamı olmadigi için
afmf 2.1 çok iyi ve hayat kurtarıyor, microsoft flight simulator 2024 gibi kasıntı oyunda iyi iş yapıyor, bir upscale yöntemi olmadığı için de görüntü kayıpsız denebilir çünkü DLSS her ne kadar FSR'dan daha iyi olsa da bu kartlar ucuz değil ve orta üst segmente hitap ediyor yani pek çok insan 2K'nın yanı sıra 4K oynuyorlar, DLSS 4K ölçekli görüntü veremiyor haliyle tartışılır ve keza AMD'nin AFMF karşılığı Nvidia smooth motion'ı yeni getirdi ve ne kadar işe yarar bilinmez lakin MFG'nin henüz işe yarar bir halde olmadığını kabul edebiliriz yani 5000 serisinin elle tutulur aslında pek bir yanı yok.
-
Kalitede düşüş olmaması imkansız hocam. Bende rx7900xtx var hiç bi şekilde fsr veya afmf açmıyorum. Çünkü kalite hastasıyım. Herşeyi ultrada oynarım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
afmf2.1 açık olmasına rağmen gtada 110 civarı fps alıyorum aktif edemiyor muyum anlamadım, herşey full fsr kapalı rt max şekilde oynuyorum ama
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X