Hocam Hybrid modda olduğu için çıkmıyor. iGPU kapatın bir öyle deneyin. Bende bu şekilde. ![]() |
AMD RDNA™ 4 - RX 9000 (201. sayfa)

-
-
sorun çözüldü çpk teşekkür ederim.
-
Şaka şaka 1 Nisan şakası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 1 Nisan 2025; 2:8:8 > -
Rica ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Steel nomad testi yapar mısınız
Sinerji fiyatları piyasaya kıyasla çok iyi aslında. Firmayla ilgili son birkaç yıldır aşırı şikayet ve mağduriyet var o ayrı konu. 40 bin ve üzeri sabitlemeye çalışıyorlar gibi fiyatları da 5070 Ti faktörü var işte :)
Sinerji vade farksız taksit yapmıyor hiçbir şeye.
Ayrıca 36 bile pahalı, normalde bu kartın 29-30 etmesi lazım. Bu dediğim bile MSRP (600 USD) üzeri (750-800 USD) ama hadi neyse.
Bu şartlarda biraz beklenir 5070 Ti alınır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
XT pure alıpta OV hangi ayarları uyguladınız ekran görüntüsü atarmısınız arkadaşlar.
Kur sürekli artarken zor hocam ya. Diğer faktörleri saymaya bile gerek duymuyorum zaten. MSRP'ye yakın fiyattan ne satıldığını gördük bugüne kadar. 10 yıldır böyle bu iş. 35-38 aralığında alınır durumda şu an. 40 ve üzerinde tabi ki 5070 Ti daha mantıklı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluelife27 -- 1 Nisan 2025; 11:47:42 >
kur sürekli artar ne demek lel. Bu ülkede 2011 senesinden beri bir pc parçası alınacağı zaman o para dolarda tutulur.
-
Yaptığım hesap kur 38 hesabı zaten. Yani güncel.
peşin alan için iyi fiyat taksit varsa alınmaz incehesap daha iyi iş bankasıyla parafa faizsiz 3 taksit yapıyor en azından
-
Kartın MSRP’si bölgesel belirleniyor ve düz 9070 için 720 dolar ülkemizde. Buna bir de %20 KDV ekleniyor 863 dolar oluyor ki ben 8 mart’ta 868 dolardan almıştım nitro+ modelini. Aynı gün guru’da aldım diyenler de 860 küsür dolar demişti hatta çoğu almak istemiş ama stok bulamamış. Nitro+ düz modeli tek uv ayarı iile stok xt gibi oluyor ve o kadar güç çekmiyor. Ben kablo kalabalığı olmasın ve 4070s sökmüştüm 16pin kablosu mevcuttu o yüzden tercih ettim. eksi bir yönü yok kartın. Nitro+ xt de aynı soğutma o da eminim güzeldir ama 6 mart’ta 36400’den gelmişti ben 31500’e aldım gerek yok dedim. Kur farkıyla şimdi normal nitro+ düz ve xt modellerin pahalı olması. guru’da genel görüş nitro+ modellerinin pıowercolor red devil’den bile iyi olduğu yönündeydi ama red devil limited edition bize gelmedi amerika hariç belki hiçbir yere gelmedi yani 9000 serisinde başa oynaya modeller nitro+ taichi ve limited edition olabilir tabi fiyatları da ona göre olur. 42500’e 5070 ti satıldı ama 9000 serisinin en iyi modelleri ile 5070 ti’nin en kötü modelini kıyaslamak elma ile armudu kıyaslamak gibi olur. Düz mitro+ ile 4080s geçtim burada dx11’de control oyununda. 5070 ti 4080s’den daha güzel bir kart değil bence.quote:
Orijinalden alıntı: ***Leopard***Yaptığım hesap kur 38 hesabı zaten. Yani güncel.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 1 Nisan 2025; 12:20:27 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Gigabyte gaming pc 9070xt modeli nasıl? Kullanan var mı? Şuan gördüğüm en uygun xt modeli sanırım.
Sesli.
Bu nesildeki kartların neredeyse hepsi serin. Ses vs. takıntısı yoksa en ucuz modeli alıp geçmek en mantıklısı her zaman.
Dediğim gibi tek etken kur değil hocam. Avrupa'da Amerika'da satılan fiyattan tak diye hiçbir zaman satmadı bizim satıcılar, satmaz da. Vergi dahil fiyatla o adamlar 800 dolara satarken (ki Avrupa'da da şu an pahalı MSRP'ye kıyasla) bizde o kart min. 1000 dolar oluyor. Onun için bu saatten sonra aşırı rağbet düşmedikçe 35-36 binin altında fiyatlar hayal, bizimkiler kartları saklar yine vermez. 5070 Ti 45 bandına sabitlenirse 9070 XT de 38-40 arası gider gelir diye düşünüyorum. Bunca yıldır gördüğüm bu, az daha piyasa şekillenmesi beklenebilir ama bakalım bu ayın ilk haftaları için stok durumu artacak diyorlardı, o laf da doğru çıkmazsa düşmez zaten fiyatlar artık.
5070Ti fiyatları kurun artmasına rağmen düşüyor.
En ucuz 9070XT ve en ucuz 5070Ti kıyası yapıldığında arada 4,5-5 bin TL fark var. ( sinerji, eğer fiyatlar son üç günde değişmediyse )
Burada problem şurada; AMD ve Nvidia'nın bu kartlar için açıklamış olduğu MSRP ile gerçek satış fiyatları arasındaki farklar.
600 dolar vs 750 dolar MSRP
36 bin vs 41 bin TL gerçek satış fiyatları
Pulse 9070XT ( Nitro falan değil, dümdüz Pulse ) vs Gainward 5070Ti ( bu da dümdüz )
Aradaki deli gibi kar marjını sadece ben mi görüyorum? AMD kartlar acayip bir kar marjı ile satılıyor.
9070 XT'nin bütün reviewlarda övülmesinin sebebi fiyatına göre sunduklarıyla 5070Ti'a yaklaşması.
E bu avantaj tamamen ( 5 bin TL günümüzde pek para değil ) ortadan kalkmış durumda. Niye insanlar gddr7 ile geldiğinden memory bandwith kısmında daha ileriye dönük olan, path tracing'de çok daha iyi olan gpu yerine 9070 XT tercih etmeli?
Bu arada Nvidia fanboy falan değilim, 2 senedir 7900 XTX ( dümdüz Pulse) kullanıyorum ve memnunum. Fiyatı karaborsa değildi tabi ben aldığımda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Leopard*** -- 1 Nisan 2025; 13:4:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok mu fazla sesi? Yoksa powercolor hellbound 9070 mi düşünelim? Bunun sesi nasıl? Yada repear modeli.
Hepsiburada da uygun model göremiyorum, farklı yerlerden uygun vade farkına model arıyorum o yüzden bu modeller gözüme çarptı.
5070 ti fiyatları düşmüyor zaten saçna sapan fiyatlara ulaştı çıkışta üretim olmadığı için. Arz talep dengesi ben bunun okulunu okudum. Buradaki miyavlama uzmanları global 150 tane lansman 5090’ı iile 200 bin kartı aynı şey olarak görse de 9000 serisine olan talebi bu sayı bile karşılayamamıştır. 5000 serisi gibi 50 milyon sorunu yoksa ki yok neden çok daha ucuz olmak zorunda ben onu anlamıyorum? 4nm bir kere bu kartlar daha maliyetli. Nvidia lütfetmedi 4000 serisi ile aynı 5nm çıkardı bu bantların %40’ı zaten onların 2022’den beri üretiyorlar yani abartı karı yapan nvidia aslında. Demek ki insanlar sürücü sorunu vs gibi şeyler istemiyorlar ve amd tercih ediyorlar. İlla kafanızda bir mantık oluşturup ona göre davranmak zorunda değilsiniz ya da kinse sizin mantığınıza uymak zorunda değil 5070 ti almak istiyorsanız alırsınız bu kadar basit.quote:
Orijinalden alıntı: ***Leopard***5070Ti fiyatları kurun artmasına rağmen düşüyor.
En ucuz 9070XT ve en ucuz 5070Ti kıyası yapıldığında arada 4,5-5 bin TL fark var. ( sinerji, eğer fiyatlar son üç günde değişmediyse )
Burada problem şurada; AMD ve Nvidia'nın bu kartlar için açıklamış olduğu MSRP ile gerçek satış fiyatları arasındaki farklar.
600 dolar vs 750 dolar MSRP
36 bin vs 41 bin TL gerçek satış fiyatları
Pulse 9070XT ( Nitro falan değil, dümdüz Pulse ) vs Gainward 5070Ti ( bu da dümdüz )
Aradaki deli gibi kar marjını sadece ben mi görüyorum? AMD kartlar acayip bir kar marjı ile satılıyor.
9070 XT'nin bütün reviewlarda övülmesinin sebebi fiyatına göre sunduklarıyla 5070Ti'a yaklaşması.
E bu avantaj tamamen ( 5 bin TL günümüzde pek para değil ) ortadan kalkmış durumda. Niye insanlar gddr7 ile geldiğinden memory bandwith kısmında daha ileriye dönük olan, path tracing'de çok daha iyi olan gpu yerine 9070 XT tercih etmeli?
Bu arada Nvidia fanboy falan değilim, 2 senedir 7900 XTX ( dümdüz Pulse) kullanıyorum ve memnunum. Fiyatı karaborsa değildi tabi ben aldığımda.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X