5090>4090>5080>7900XTX>4080>5070Ti>9070XT>7900XT>9070>5070>7800XT 2025 raster performans sıralaması olarak böyle, tak çalıştır ham güç mod. Onu açarım, bunu kaparım derseniz durum değişebilir. 9070XT ile, 5080 performansı da alınabiliyor. Kaynak şurası: ![]() The GPU benchmarks hierarchy 2025: Ten years of graphics card hardware tested and ranked https://www.tomshardware.com/reviews/gpu-hierarchy,4388.html![]() |
AMD RDNA™ 4 - RX 9000 (204. sayfa)

-
-
İşin trajikomik yanı mesela AC shadows için AMD patlayacak RTGI var RT performansı kötü olacak diyorlardı 5070 Ti ile 7900 XTX kıyaslamasında 7900 XTX yüzde 5-10 daha performanslı mesela, 9070 XT'nin ışın izleme performansı ve FSR 4 ile daha da iyidir.
@Jake Lockley PS oyunları dışında bazı oyunlarda da iyi, mesela Stalker 2'de FSR 3.1 iyi çalışıyor ki UE 5'li oyun.
4080 süper stok
Stok 9070 XT
Stok 7900xtx
430W 7900 xtx
4000 serisinde özellikle güç tüketimine çok atıf yapıyorlardı AMD için, günün sonunda sen de performansını artırmak için güç tüketimine bağlı kalıyorsan ne anladım ben, nerede yeni mimari nerede GDDR7 bellek.
Oyun örnekleri artırılabilir bu arada ve native performansta AMD önde kalıyor, elbette istisnalar mevcut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hojikiminiru -- 1 Nisan 2025; 22:53:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
9070xt nin en önemli artısı RT, yoksa 7900xtx nin ham gücüne yetişemez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PalabıyıkRocky -- 2 Nisan 2025; 6:57:56 > -
-
Genel anlamda doğru sıralama budur. Tabi zaman zaman çözünürlük ve oyun bazlı değişiklik gösteriyor. Oyun firmaları hangi firmaya yakın ise gibi gibi..quote:
Orijinalden alıntı: Khoradasein5090>4090>5080>7900XTX>4080>5070Ti>9070XT>7900XT>9070>5070>7800XT
2025 raster performans sıralaması olarak böyle, tak çalıştır ham güç mod. Onu açarım, bunu kaparım derseniz durum değişebilir. 9070XT ile, 5080 performansı da alınabiliyor.
Kaynak şurası:
tom's hardware
The GPU benchmarks hierarchy 2025: Ten years of graphics card hardware tested and rankedhttps://www.tomshardware.com/reviews/gpu-hierarchy,4388.html
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Konuyla ilgisi yok ama bu mesaja alıntı yapar mısınız? Telefonda bildirim sorunu var.
-
7900xtx yazacaktim yanlislik olmuş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geldi mi hocam?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bayram bitti Nisan geldi sözde Mayıs sonu stok gelecekti ortalıkta hala kart yok. Amd kaç senedir ilk defa Nvidia ile kapışacak bir kart çıkardın onda da hem stokta hem fiyatta patladın. Sonra da vay efendim niye battık niye bittik
Malesef gelmedi .
-
9070 XT pure alanlar oldu burda. UV yapan ve stabil şekilde kullanan varmı. Varsa hangi ayarlarda kullanıyorlar. Ekran görüntüsü ile paylaşabilirlermi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAdmin -- 2 Nisan 2025; 13:10:36 >
Hocam oyun içindeyken Alt + Shift + G kombinasyonu ile açıp kapatabilirsin AFMF'yi. Aynı şekilde oyundayken ALT + R ile arayüzü açıp kontrol et. Bir de oyuna girince sağ üstte hangi teknolojiler açık gösteriyor aslında. Ben ve 2 arkadaşımda daha 9070 XT var GTA V'de sorunsuz kullanıyoruz AFMF'yi.
-
Ah PowerColor, vah PowerColor
igor´slab
Fehlerhafte Chip-Oberfläche ab Werk bei einer Radeon RX 9070XT, extreme Hotspot-Temperaturen und Ursachenforschung zum Pitting (Update) | igor´sLABhttps://www.igorslab.de/fehlerhafte-chip-oberflaeche-ab-werk-bei-einer-radeon-rx-9070xt-extreme-hotspot-temperaturen-und-ursachenforschung-zum-pitting/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 2 Nisan 2025; 14:49:47 > -
-
113 derece Hotspot'u nasıl başarmışlar? Gpu çipini olduğu gibi satışa koysan daha az ısınır. Powercolor sağlam markadır bir de.
Yani AMD bir üretim hatası yapmış fark etmemişler de, PowerColor ekibi de kalite kontrolü salmış demek ki. GPU'da delik var bildiğin
Herkes, özellikle PowerColor sahipleri hotspotu takip etsin derim.
Alıntı
metni:Sökme, ksilen ile yüzey koruyucu temizlik ve daha sonra mikroskobik incelemeden sonra, belirgin bir çukurun karakteristiği olan kalıpların arkasında (yani çipin üst kısmı) delikli derin yapılandırılmış bir hasar deseni gösterilmiştir.Bu doğrudan yerel olarak kısıtlanmış ısı dağılımı ile ilgili olabilir ve evet, beni çok tetikledi. -
Asus RX 9070 XT Prime OC Edition ile XFX RX 6600XT farkı
Henüz çok fazla test yapamadım, Online olarak warzone oynuyorum.
2k FSR 3,1 ile 6600 XT' de 150-170 fps alıyordum, 9070 XT FSR4 ile 380-400 arası değişiyor.
FSR kapalı iken 300 fps net veriyor.
coil whine yok gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kernel Panic -- 2 Nisan 2025; 15:32:46 > -
Powercolor Red Devil dışında pek gelmedi Türkiye'ye hocam herhalde. O da canavar zaten :D ama Sapphire harbiden yapmış. Pulse bile buz gibi. Kötü kartı yok bu seride. Memory de tüm kartlarda ısınıyor yapacak bir şey yok. 100 sınırına dayanmadıkça sorun olmaz.
Amazon fiyatı 500 lira daha indirdi diye herkes 9070xt pulse a saldırmış yine
Bellek sıcaklıklarının bu denli yüksek olması çok garip, 7000 serisi ile aynı bellekler sonuçta ve hızları da aynı oysaki, yani bir overclock söz konusu olduğunda bu kart kullanıcılarının canını biraz sıkabilir ve kaldı ki 7900 XT/XTX'ten daha serin çalışması gereken bir kart güç tüketimine bakınca. bana göre asıl çözülmesi gereken silent modun kaldırılması lazım, her kullanıcı kendisi ayarlasın fan hızlarını tabii isteyen yine silent mod açar fanlar için ve ek olarak garip bir şekilde uzun süredir çözemediğim ve başkalarının da yaşayıp yaşamadığını bilmediğim saçma bir sorun var, karta herhangi bir overclock yapmadığım halde sadece manuel olarak fan eğrisini ayarlayınca nedense wattman hatası alıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X