Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi (Ana Konu) (FSR4 - AFMF2.1 - PCIE5) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: nopanicman Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 14 Misafir (2 Mobil) - 13 Masaüstü2 Mobil
5 sn
215
Cevap
47
Favori
7.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
15. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

25'e maalesef, özür dileyerek söylüyorum, nah gelir. AIB'lerde de, referans modellerde de gümrük vergileri binecek. Sırf vergiler sonrası 21-22 civarına çıkıyor modeller. Satışçı efendiler kendi kâr paylarını da bindireceğinden 30'un altında başlamaz düz model.

Uluslararası piyasada ortamı biraz sallar bu 9070xt fiyatlandırması. Hele hele 5070ti'ı iddia ettikleri gibi raster'de geçebiliyorsa, ve de stok sağlanabilirse AMD market share'i yükseltir uzun bir süreden sonra.

Yine de 5060'ı ezecek bir $250'lik 9060 çıkmadan market share pek kazanamazlar. Günün sonunda alıcıların çoğu 200-350 dolarlık kartları alıyor.

Umut ekmeğin fakiri.. 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Hangi oyun oynanacaksa, o oyun hangi kartta daha iyi performans veriyorsa o kartı almak lazım. Doğru diyorsun. Sonra kenara oturup nerde yanliş yaptım dememek gerek.
    Sabahtan akşama günlerce aylarca aynı oyunu oynayacak adam 40-50 oyunun ortalama fps rakamına bakıp kart seçmemeli

Edit: Benim gibi farklı farklı oyunları aynı anda oynayan birisi için bu geçerli değil tabi. %2 bana göre kıymetli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealZodyCotton -- 28 Şubat 2025; 18:32:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shovel Knight

9070 in mantığını ben anlayamadım 50 dolar için onun üretimini yapacağına full 9070 xt nin stoklara abansa daha iyi olurdu

Sanirim gpu tarafijda bi fark yok ben yine modlamayla açilacak rop sürprizi bekliyorum.amd daha once dafalrca yapti.hem islemcide hem gpu da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RealZodyCotton R kullanıcısına yanıt

4070 Super fiyatına daha yeni nesil 9070 XT almak varken neden aynı paraya daha azı ile yetinilsin mantıklı mı sizce AMD'nin bu yeni serisinde yazılım problemleri olmadığı sürece alınabilecek bir seri olarak düşünüyorum şahsen.

• HWS kullanıcısına yanıt
    9070 XT fiyatına 4070 Super alınmasın zaten. 5070ti için konuşuyorum ben
    MW2 oynuyorum diyen AMD alsın, PUBG oynuyorum diyen Nvidia. Ben diyorum ki ikisi de aynı performansı verecekse, hangisi uygunsa onu alırım

• Trde şuan 1286 dolara satılıyor neredeyse gainward 5070ti bile 750 dolar olan mrsp olan kart neredeyse 2x yapmış.600 dolar olan model 750-800 dolar civarı olursa alınır.

• Periah kullanıcısına yanıt
    Az stok pahalı fiyat ile üst modeli boostlayıp sonradan indirim yapma gibi bir taktikleri var herhalde başka açıklaması yok aklıma gelen

• HWS kullanıcısına yanıt

Haklı gibisiniz. TRT payı alınmıyor herhalde adetli kartlardan. Fark %5 civarı olur gibi.

Sapphire Pulse MSRP olduğu sürece güzel olur. Pulse kartlar yeterince iyi soğutmaya sahip oluyor, MSRP'ye de yakın oluyor

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Sizin mesaja istinaden değildi hocam oradaki ifade, daha çok Reddit'te falan gördüm böyle koyacak edecek diyenleri. Reddit'te hesaplarım banlandığı için onlara da yazamıyorum  

• 5070 ti satın alacaktım fakat bir tane bile adam akıllı fiyat yakalayamadım, canımı sıkmayıp 9070 xt'ye yöneldim fakat şimdi de aklımda soru işaretleri var. Ülkemizde ikinci el AMD kartların piyasası nasıl bilen var mı ve hangi markalara talep daha çok oluyor? Sonuçta alıp vaktini doldurunca satarım öncesinde yaptığım gibi fakat daha önce hiç AMD kart almadım ve bilmiyorum. Birileri fikir paylaşırsa sevinirim.

• Weirdusername kullanıcısına yanıt

TPU incelemelerine baktıktan sonra en iyisi bir Nitro+ alıp geçin. 2. el zayıf AMD bütün kartlarda. Powercolor cart curt yazacaklar onları dikkate bile almayın. En çok stok genelde Sapphire geliyor. Diğer markalar bir süre sonra out of stock durumunda kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 28 Şubat 2025; 19:39:47 >
  • sukrullex kullanıcısına yanıt
    Hocam senin fikrin nedir AMD hakkında. Nasıl gözüküyor durumlar

FSR 4 ile DLSS 4 Transformer Model'e karşı nasıl bir cevap gelecek onu bekliyorum. Onun dışında kartlar çok iyi duruyor. 16G VRAM'in üstünde modeller de gelebilirse tadından yenmez. Ülkemizde de umuyorum ki ulaşılabilir olur ve 5070 Ti'dan daha ucuza alınabilir. Nitro+ modelde 12V kullanmışlar bu benim hoşuma gitmedi. Klasik 3x8 pin pcie tayfadanım ben. Tüm kartlarda 12V yok sanırım. Bir de Nitro+ da güç konnektörü konumunu beğendim. Sapphire bu tarz şeylerde öncüdür.

Teşekkürler. Peki Sapphire'ın garanti durumu nedir bilginiz var mı, kaç yıl garanti veriyorlar?

2 yıl Endeks Bilişim bakıyordu en son. Herhangi bir değişiklik olduysa bilemem. Alternatif olarak alınabilir kart olarak TUF olabilir. Geçen nesil çok başarılı ürünler koydular ortaya. Onlara da bakın. Hangisi kafanıza yatarsa alabilirsiniz. ASUS 3 yıl garantidir zaten.

5 ine kadar elde sadece çıkış rakamı var. İncelemeler nasıl çıkacak bakalım.
    32gb muhabbetini 9070xt için yalanladı gibi oldular ama belki başka isimle gelir. O kart güzel olabilir.
    Soket yeri çok iyi ama 12v kötü, katılıyorum. Dönüştürücüydü ekti falan. Ama belki yanmaz ya, Sapphire çalışmıştır dersine 🙂

Yanacağını düşünmüyorum. Yani öyle ümit ediyorum. Çünkü bu kart 5090 gibi 900 wattlara spike atmaz diye düşünüyorum ve zaten 300 watt civarı. OC ile yukarısı görülür tabii. Bir diğer mevzu da kablodaki akım dengesi. Yani bir zahmet dengeli akım çeksin de kablo ya da başka bir şeyler yanmasın ya.  

3. parti incelemeler sonrası daha net konuşuruz hocam. FSR 4 de her türlü 7000 serisine gelecektir ama 9070 serisinde daha efektif çalışacağı belli bir şey.

Sanırım 9070 xt bios'unda "Navi 48 xtx" ismi geçiyor, denilene göre bir tane daha yayınlanmamış model var o da " navi 48 xtxh" bu modelin 32gb gelmesi bekleniyor. Fakat 9080 mi olur yoksa Pro W9070 mi bilmiyorum.

Yanması işin latifesi tabi😁
    Elektrik-elektronik benim çok anlamadığım detaylar-işler ama, debauer miydi başkası miydi tam bilemiyorum; termal görsellerde sadece iki kablo aşırı ısınmıştı. Hatta kabloları keserek deneyenler de olmuş sanırım. Sadece birkaç kablodan bile o akım geciyor. O işi çözerlerse isterse 1kw versinler yanmaz diye düşünüyorum.

Üst segment kart çıkarmayacağız dediler zaten ama, bu ifade ile oyuncuların tarafını kast ettilerse, Pro serisine çıkarabilirler pektabi

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.