Şimdi Ara

AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi (Ana Konu) (FSR4 - AFMF2.1 - PCIE5) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hEro_ , merto98 , riner Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
212
Cevap
47
Favori
7.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
14. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi (Ana Konu) (FSR4 - AFMF2.1 - PCIE5)

Bilgisayarlara %4 TRT payı alıyorlar. Bilgisayarın uzantısı parçalar için de alıyor olabilirler. Açıkçası emin değilim.

• 600 USD Avrupa'da olur sana 700 Euro. %20 vergi sonrası 840 Euro. Üretici bazlı soğutucu tasarım v.s. 60 Euro toplam olur 900 Euro . Bizde Avrupa fiyatının ortalama % 25 fazlasına satıyorlar oda 1125 euro yapar. TL ile ortalama 42.500 demek. 40-45 bandında satarlar bizde.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Shovel Knight kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    9070 in mantığını ben anlayamadım 50 dolar için onun üretimini yapacağına full 9070 xt nin stoklara abansa daha iyi olurdu.

amd ilk defa 4nm kart yapıyor daha doğrusu TSMC'ye yaptırıyor. bu sebeple kayıp 5nm'ye göre daha çoktur yeni daha oturmamış bir üretim. bu sebeple XT olamayan kartları değerlendirmek için çıkan bir model bence 9070 yani direkt gereksiz şu fiyatlandırma ile XT varken.

4nm gelecek boyutunu bilmiyoruz ama 40 milyar üzeri transistör gelebilir demiştim ama aşmış biraz sayı 53.9 milyar.AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi (Ana Konu) (FSR4 - AFMF2.1 - PCIE5) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 1 Mart 2025; 17:27:15 >

• Referans model satılmayacakmış. AIB'lere düştük. XFX Swft, Sapphire Pulse, MSI Mech gibi modeller MSRP'den gider, öbür çoğu modele +20, +50 falan eklenecek gibi bir de.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

bu kart 7700xt'nin durumuna düştü biraz. 550 dolar fiyatta uzun süre kalmaz düşer.

• Konu için teşekkür hocam.
    Denildiği gibi bol stok olursa, uygun fiyatlardan bulunabilir sanırım. Nvidia gibi stok yok derlerse, XT fiyatı 5070 ti TR fiyatına yaklaşır diye düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt

msi amd'ye kart yapmıyor artık.

• evet referans model üretmeyecekmiş ya da ürettirmeyecek diyelim. bu durumda partner markalar 340w 3x8pin olarak çıkarır tahminim? sunumdan 5070 ti'den %2 yavaşmış diye kalmasın aklımızda, çıkacak olan marka kartlar 340w olacağı için 5070 ti'den %2 hızlı olacak en kötü. stok sorunu olacağını zannetmiyorum çünkü önce tanıtıp sonra üretmeye kalkmadılar kartlar zaten üretilmişti ama açıklamayı geç yaptılar ama 5000 serisinin böyle bir üretim sorunu olacağını bilselerdi bence bir ay önce çıkarırlardı. @RealZodyCotton evet maalesef MSI kart çıkmaycak deniyor fakat nvidia'daki gibi değil amd'de safir powercolor gibi markalar var gayet de iyidir ürünleri. @saimertug

• naptılar ettiler fsr4 ü ai yalanıyla 7xxx e getirtmediler. bugün çıkaracağın en iyi kart 2.5 sene önce çıkarttığın 7900xtx ı geçemiyor ama hala katakulli peşindesin.

• saimertug kullanıcısına yanıt

Doğru hocam. Unutmuşum.

• saimertug kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    bu kart 7700xt'nin durumuna düştü biraz. 550 dolar fiyatta uzun süre kalmaz düşer.

bunun olabilmesi için nvidia üretim krizinin bitmesi gerekiyor. şu anda talep olan ama piyasada olmayan bir kartla piyasada bulunan ve daha ucuz olan bir kartın fiyatı birden düşmez. nvidia fiyatları daha bile yükselebilir. böyle olursa daha da indirelim böyle bir işletme mantığı yok. nvidia fiyatları düşerse tabi ki XT fiyatı da düşebilir. xtx ne kadar yanlış bir fiyatla çıkmış o zaman neydi şimdi ne? 9000 serisi çok yanlış bir fiyatla çıkmadığı için fiyat düşüşü de ona göre daha az olacaktır. şu an 37700'e xtx var ben 4 temmuz 2023'te 38900'e aldım ama o zaman dolar 26 liraydı şimdi 36 lira. aynı model değil tabi ama xtx'in yapay zeka çekirdekleri hariç her yeri güzel ve kompleks bir tasarım olduğu için büyük de bir çip o yüzden belki 9000 serisinde üst seviye yapmayacağız dediler? XT için bile 45 binler konuşuluyor ülkemizde? 38 bin gibi 24gb xtx varken 4k kullanıcıları düşünür hangisini alsak diye? o yüzden ben 9080 xt diye bir kart beklemiyorum en azından yakın zamanda.

5070ti için en kötü senaryoları referans alır AMD. Referans, OC'siz 5070ti'ı table referansı alıp AMD'nin de iyi olduğu title'ları seçtikleri biraz bariz.

Biraz örnek vermek gerekirse COD'un IW engine'i, AMD'de genel olarak %15-20 civarı daha iyi performans gösteriyor aynı performans segmentinde.

Ghost of Tsushima hakkında da komik bir foto atayım. Açıklamama gerek kalmaz AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi (Ana Konu) (FSR4 - AFMF2.1 - PCIE5) 

Ray tracing performansta da Far Cry 6'ın ray tracing implementasyonu genel olarak AMD için de "iyi" performans gösterir.

3.parti benchmarklar gelmeden hemen 5070ti'ya koyacak demek biraz erken olur. Fiyatlandırma güzel olsa da bench'ler için en pozitif yorum "yanıltıcı" olur. Geçmişte de AMD bunu yaptı. Zaten 5 gün falan kaldı inceleme yasağının kalkmasına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 28 Şubat 2025; 18:14:20 >

• Winter Is Coming kullanıcısına yanıt

FSR veya diğer AMD özellikleri benim kullandığım bir şey değil lakin 7000 serisine gelmemesi biraz can sıkıcı, umarım ilerde eski seriye hitaben bir şeyler gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt

MSRP içine her şey dahil %4 TRT payı iletişim özelliğine sahip cihazlarda alınan katkı payı değil miydi yanlış mı biliyorum? Yani telefon, notebook, hazır PC (olabilir de olmayabilir de emin değilim), TV vb. şeylerde oluyor diye biliyorum.

Zaten bu açıklanan MSRP fiyatları AMD'nin standart tasarım kartları için geçerli ama ülkemizde standart tasarım kartları çok büyük bir ihtimal göremeyeceğimiz ve AIB kartlara kalacağız ki o da muhtemelen 200-250$ farkla gelecektir özellikle ASUS TUF serisi en kallavi fiyata sahip AIB kart olabilir veya ASUS ROG çıkartır mı göreceğiz ama Sapphire ve Powercolor gibi asıl AMD partneri olan markalardan daha uygun fiyatlı güzel AIB'ler görebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 28 Şubat 2025; 18:22:59 >
    Dediğiniz gibi muhtemelen stok sorunu olmayacak, bi bekleme durumu vardı ortada. Kartlar ikinciye tanıtıldı gibi oldu zaten. Ama Nvidia gibi bi firmanın -tüm yaşananlar bi kenara- sadece ROP sıkıntısı bile, söylenenlere inanmak noktasında insanlı temkinli davranmaya itiyor. Umarım stok TRde de boldur.

%2lik fark,iki kart nerdeyse aynı performansta demek. Dediğiniz gibi partner tasarım kartlar oc da kaldırır, sıkıntı olmaz. Fiyat farkı da baki kalırsa, XT bu aralıkta tercih edilir duruyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kurtar bizi şu çekik gözlünün zulmünden ey amd

• Benim tanıdığım Amd bir süre sonra bu kartların üstüne bi 24gblık 9080 ve 9080xt, altına da 12gblık 9060 patlatır.

• FSR4 için 9000 serisine özel demediler. tersine 3.1 geliştirilebilir bir model ve 4 daha iyi 3.1'den dediler. oyun desteğine göre değişebilir belki ama 7000 serisinde çalışmayacak olsa AFMF2.1 de çalışmayacak derlerdi çünkü 2.1 FSR4'ün sürücüye gömülmiş hali olacak.

şimdi yukarıda 45 bin dedim ama 7900 serisindeki gibi powercolor red devil ya da bu seri reaper de çıkabilir limitli üretim ya da safir nitro+ gibi modeller normal modellerden daha pahalı olacaktır. 5070 ti'ye rakip çıkıyor deniyor ama piyasada 5070 ti pek yok ve pahalı. insanlar parasını vererek bile alamıyor istedikleri modelleri 5080 5090 modellerinden. bu durumda stok sorunu olmasa bile dünyada olmasa bile ülkemizde ilk çıktığında biraz köpük olabilir fiyatlarda ama zamanla arkadaşın dediği gibi bu fiyatlar düşebilir. bir süre sonra MSRP'nin altına fiyat düşürmek amd'nin hem işlemci hem kartlarda daha önce yaptığı bir şey.

@Gunpower-storm %2'ye koymak demezdim ben.AMD RDNA™ 4 - RX 9000 Serisi (Ana Konu) (FSR4 - AFMF2.1 - PCIE5)  ama en azından daha yavaş değilmiş ama daha ucuz. bence şimdi nvidia düşünsün.

• aterikasedi kullanıcısına yanıt

Öyle bir beklenti var, 32 GB XTX model harşka olurdu. :)

• 9070 xt nin en babası 35k olmalı bence yoksa ben stok sorunu bittikten sonra gider 40-45k a 5070ti alırım daha iyi şuan bile 43k dan palit 5070ti vardı herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.