Şimdi Ara

AMD Radeon RX 9000 serisinin tanıtım tarihi açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD Radeon RX 9000 serisinin tanıtım tarihi açıklandı
    AMD, uzun süredir beklenen yeni nesil RDNA 4 tabanlı Radeon RX 9000 serisi ekran kartlarını 28 Şubat’ta resmen tanıtacağını duyurdu. Şirketin üst düzey yöneticilerinden David McAfee’nin sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamaya göre, tanıtım AMD Gaming YouTube kanalında 28 Şubat’ta saat 16:00’da (TSİ) gerçekleştirilecek.

Beklenen gün yaklaştı

Yeni nesil ekran kartlarının fiyatlandırması, teknik özellikleri ve performans detayları da 28 Şubat’taki etkinlikte netlik kazanacak. Kartların inceleme ambargosu hakkında bir bilgi yok ancak piyasaya çıkış tarihleri belli: Mart ayının başlarında.

AMD, bugüne kadar RX 9070 XT ve RX 9070 modellerini iş ortakları aracılığıyla kısmen duyurmuş olsa da, kartların teknik detayları hakkında resmi bir açıklama yapmamıştı. Sızdırılan bilgilere göre, bu modeller Navi 48 grafik işlemcisinden güç alacak ve 16 GB GDDR6 bellekle donatılacak. Kartlar ayrıca 256-bit bellek veri yoluna sahip olacak. Bu arada, üst seviyede 32 GB varyantların gelebileceği iddia edilmişti ancak AMD'den Frank Azor, amiral gemisi RX 9070 XT özelinde böyle bir şeyin olmayacağını söyledi.

AMD Radeon RX 9000 serisinin tanıtım tarihi açıklandı
    Özellikle RX 9070 XT modelinin 8096 akış işlemcisine (SP), PCIe 5.0 arabirimine ve 3.1 GHz’e varan boost saat hızına sahip olacağı belirtiliyor. Bu kartların performans seviyesinin NVIDIA'nın RTX 4080 Super modeliyle kıyaslanabilecek düzeyde olduğu iddia ediliyor. Ancak, bu bilgiler şimdilik sızıntılara dayanıyor ve kesin veriler için 28 Şubat’taki etkinliği beklemek gerekiyor.

Ayrıca Bkz.GeForce RTX 5070 ve RTX 5060 serisi gecikecek: İşte nedeni

Radeon RX 9000 serisi ekran kartlarından aslında beklentiler büyük. Ancak bu beklenti, performans faktöründen değil fiyatlandırma faktöründen kaynaklanıyor. RDNA 4 mimarisinin getireceği performans artışının yanı sıra, en çok merak edilen konulardan biri de AMD'nin fiyat politikası. AMD, görüldüğü üzere Nvidia ile üst seviyede rekabet etmeyecek ve ana akımda pazar payını artırmayı hedefleyecek. Bunun için de firmanın agresif bir fiyatlandırmaya gideceği konuşuluyor.

Kaynak:https://wccftech.com/amd-full-rdna-4-radeon-rx-9000-gpu-unveil-28th-february-retail-launch-early-march/

• Ulen AMD üst sınıfta rekabet edemiyorsan bile biraz agresif fiyat politikası ile şu çekik gözlü deri montlu abiye ver ayarı da garibanların yüzü gülsün! Zati en üst tepe modellerini alanların sayısı sınırlı; hardcore gamerlar!

• Msı Gerçekten Amd İşini Bırakmış

Çıksa Ne Olacak 9070leri Mart Ayında 50Kadan Dizerler Minimum 

• Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt

50-60bin tl arasına rtx 5080 satiliyor kaldıki 5080de 10752 akış işlemcisi yani Cuda çekirdeği var

9070xtde 8096 akış işlemcisi yani cuda çekirdeği olucak deniliyor. 5-10bin tl verip hem daha güçlü hemde nvidia kart almak daha mantıklı.

Ha 9070XTler 25bin tl civari listelenirse Türkiyede alınabilir. O zmn rtx 5080 pahalı kalıcaktır. Alınmaz 5080.

Fiyatı düşük tutmak zorundalar satmak istiyorlarsa. 700 Dolardan yukarı fiyat isterlerse satmaz 9070xtler. üzerine 100 dolar daha ekleyip PS5 Pro alırsın 9070XT fiyatına:D Amdnin işi zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 14 Şubat 2025; 12:39:31 >
  • 32gb cok abarti olurdu zaten , ama 9080 20gb , 9080XT ise 24gb olur.Hatta 9080 serisi ddr7 olarak bile gelebilir.

• GTX 400-500-600-700 rekabetlerinin olduğu dönemi özledik.

Eyyy AMD uyan artık.

• Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    Amd her ne kadar işlemcide büyük bir başarıya Lisa su ve tecrübeli teknik heyeti ile ulaşmış olsa da ekran kartı piyasasında tam tersini uyguluyor. Ve burada en önemli nokta rakibi nividia'nın intel gibi yerinde durup geliştirmeyi arka plana atmaması. Bu nedenle yakın bir tarihte amd'nin nvidia'yı bırak geçmesini yanına bile yaklaşmasını beklemiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • serdarcenk kullanıcısına yanıt

Öyle yapacaklarını düşünüyorum ama bakalım. 700 dolar maks fiyat diyorlar 9070xt için. Türkiye'de bilemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Envai çeşit zaafla benzer performansı veren bir 5070 alternatifi çıkarıp 100 dolar ucuzdan satmaya çalışacaklar, sonra kimse de almayınca sırtlarını konsol gpu'larına yaslamaya devam edecekler.

• amd nin işi çok zor. 5070 ile kıyaslandığında büyük eksiklikler var ve bunun başını yapay zeka çekiyor.

şimdi amd donanım tarafında zaten kötü, ray tracing çekirdekleri nvidia karşısında sürünüyor ama sorun şu ki yazılım kısmında da kötü. fsr mesela dlss ile kıyaslanabilecek seviye değil, cuda da yok ee yapay zeka apileri intel ve nvidia elinde, kaliteli sonuçlarda veremiyor amd kartlar. ne yapabilecek ki bu durumda?

• Bu sefer olacak gibi. Beklenen F/p gpu geliyor mu?? Tanitim gununu merakla bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.