Şimdi Ara

AMD rakibi Nvidia'ya yüklendi: Teknik özellikleriyle ATi HD 5870 vs. Fermi karşılaştırması (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
14.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

Yine aynı laga lugacılar.

Nvidia olmayan bir kart ile sırf Ati nin HD5xxx serisi kartlarının satışını baltalamak için maket kart yapacak kadar düşmedi mi?Şimdi siz Nvidia nın yaptığına yanlış dediniz mi ki burada Ati nin yaptığı Nvidia nın yaptığının yanında devede kulak kalan bir karşılaştırmayı kompleksli duygularla aşağılıyorsunuz.N'ayır N'olamaz fakir ama gururlu Ati nasıl olur da böyle başkaldırabilir.Siz daha babanızın olmayan bir firmayı eleştiremiyorsunuz.Düşünüyorum da siz kendi öz eleştirinizi nasıl yapıyorsunuz.

Yanlış yanlışla örtülmez.Ancak 2 tane yanlış varsa birine doğru birine yanlış deme lüksünüz yok.Ondan sonra ben fanatik değilim şu değilim bu değilim.Hadi canım sende.

Düzeltme:Doğru olduğunu söylemeyip susup yanlış olduğunu da söylemeseniz eğer bu hiçbirşey değiştirmez.Susmanız onu doğru kabul ettiğinizi ya da görmezden gelmek istediğinizi gösterir.

Dostum sen daha karşılaştırmanın ne ile yapılacağının farkında değilsin. Nvidia maket kart yapmış diye herkez çok güzelmi olmuş dedi veya tasvip etti. Nvidia'da her firma gibi gündemde kalmak için kartların görünümü hakkında bilgi vermek istemiş. Eğer niyeti kandırmak olsa kartların yakından resiminin çekilmesine müsade edermiydi ? Zaten firma kabul etti maket olduğunu. Ortaya çıkıp biz RV870'den özellik olarak şöyle iyiyiz diye bir tablo göstermişmi veya fake bir test vermişmi şimdiye kadar. Devede kulak dediğin şey aslında çok önemli bir ayrıntı millete fanatik damgası vurmadan önce kendini bir tart. Birisi zaten piyasada diğeri daha çıkmamış Ati'nin satışlarını baltalamakla hiçbir alakası yok. Almak isteyen Ati alır Nvidia almak isteyen bekler bu tamamen insanın özgür iradesindedir. Burasıda bir forumsa yapılan bir yanlış eleştiriliyor ve " Güneş balçıkla sıvanmaz " atasözünede uyuyor.

• Gel artık Leribee...
  • AMD-ATI ve Nvidia artık son kozlarını oynuyorlar, Baya kaslı ve özellikleri muhteşem ekran kartlarını ucuza satmaya başladılar.

Nedenimi; Tabiki HYDRA

HYDRA lanse edildiği gün Amd-Ati ve Nvidia artık bi SİS, S3, Via yada Matrox veya daha türevlerinden bir farkları kalmayacak.

Bu olaya nedersiniz.....
  • fark şu ki, ATI değerleri karşılaştırıyor, amma dokundu anlamıyorum ki nedir bu kadar yaygaranın sebebi, teorik verileri karşılaştırmış söylemediğiniz kalmadı

Ati kendini komik duruma düşürüyor,Gt300'den fena halde korkmuş olduğu belli oldu.Mimari yapsını bilmeden sadece shader sayıları ile kıyaslamak çok saçma olmuş.

VW Golf 1.4 TSI 200ps
    Ford focus 1.6 100ps

1.4 cc motor ile 1.6cc motora 2 katı güç farkı atmış,mimarileri farklı bukadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Fidelity -- 19 Ekim 2009; 12:32:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VaLoUr

quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

Yine aynı laga lugacılar.

Nvidia olmayan bir kart ile sırf Ati nin HD5xxx serisi kartlarının satışını baltalamak için maket kart yapacak kadar düşmedi mi?Şimdi siz Nvidia nın yaptığına yanlış dediniz mi ki burada Ati nin yaptığı Nvidia nın yaptığının yanında devede kulak kalan bir karşılaştırmayı kompleksli duygularla aşağılıyorsunuz.N'ayır N'olamaz fakir ama gururlu Ati nasıl olur da böyle başkaldırabilir.Siz daha babanızın olmayan bir firmayı eleştiremiyorsunuz.Düşünüyorum da siz kendi öz eleştirinizi nasıl yapıyorsunuz.

Yanlış yanlışla örtülmez.Ancak 2 tane yanlış varsa birine doğru birine yanlış deme lüksünüz yok.Ondan sonra ben fanatik değilim şu değilim bu değilim.Hadi canım sende.

Düzeltme:Doğru olduğunu söylemeyip susup yanlış olduğunu da söylemeseniz eğer bu hiçbirşey değiştirmez.Susmanız onu doğru kabul ettiğinizi ya da görmezden gelmek istediğinizi gösterir.

Dostum sen daha karşılaştırmanın ne ile yapılacağının farkında değilsin. Nvidia maket kart yapmış diye herkez çok güzelmi olmuş dedi veya tasvip etti. Nvidia'da her firma gibi gündemde kalmak için kartların görünümü hakkında bilgi vermek istemiş. Eğer niyeti kandırmak olsa kartların yakından resiminin çekilmesine müsade edermiydi ? Zaten firma kabul etti maket olduğunu. Ortaya çıkıp biz RV870'den özellik olarak şöyle iyiyiz diye bir tablo göstermişmi veya fake bir test vermişmi şimdiye kadar. Devede kulak dediğin şey aslında çok önemli bir ayrıntı millete fanatik damgası vurmadan önce kendini bir tart. Birisi zaten piyasada diğeri daha çıkmamış Ati'nin satışlarını baltalamakla hiçbir alakası yok. Almak isteyen Ati alır Nvidia almak isteyen bekler bu tamamen insanın özgür iradesindedir. Burasıda bir forumsa yapılan bir yanlış eleştiriliyor ve " Güneş balçıkla sıvanmaz " atasözünede uyuyor.

İstediğin cümleleri seçip ona göre cevap vermemelisin.Nvidia niye çıkardı o maketi peki.Var olmayan bir kart ile Ati nin satışını baltalamak istediği çok açık.Ati de buna karşın atak bir reklam yapabilir.Reklamlar ne kadar gerçeği yansıtabilir ki.

Fanatiklik tarafında içim öylesine rahat ki.Ben babamın olmayan hiçbir firmayı tutmam.Hatta doğru düzgün tuttuğum takımı bile desteklemem.
    İnsanlara söyleye söyleye dilimde tüy bitti elinizde işinizi gören bir kart varsa mutlaka bekleyin Nvidia kart çıkarsın fiyatlar gerilesin diye.Zaten DX11 oyunlar en az altı ay yok.Yeni sistem kuracak birisine de HD5850 önerebiliceğimi düşünüyorum.Zaten pek alternatifte yok.

Nvidia nın o maketi insanlara yutturmaya çalışmadığından nasıl bu kadar emin olabilirsin.

Aşağıda düzeltme diye belirttim okudun mu?İyi yapmış demesen bile susup olayın yanlış olduğunu söylemezsen ne değişir ki.
    Yazılarını şimdiye kadar dikkate alarak ne demek istediğini anlamaya çalışarak okuyordum.Ancak anladım ki bu konuda artık tarafsızlığını koruyamıyorsun.Bu bir anda oluşmuş bir izlenim değil.Yavaş yavaş yazdıklarını dikkate alma oranım düştü ve sıfırlandı.Ha ne kadar umursarsın bilemem tabi.O kısım seni ilgilendiriyor ya da ilgilendirmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 19 Ekim 2009; 12:33:59 >

• quote:

Sen ilk önce buradaki çelişkilerini açıklasana ? bir kaç hafta önce "Nvidanın sahte kartı" konulu başlıkta yazdığın yazılar

quote:

Yazdıkların çok mantıklı dostum. Nvidia firması pcb üzerinde devre tasarımının nasıl olduğunu, lehim olan kısımların kartın dibine kadar olmayacağını bilemeyecek kadar aptal değil. Resimlerin fake olduğu belli.

quote:

Bir kere sunumlarda kartın tek ve ayrıntılı halde yakından, arkalı önlü resimleri kesinlikle yok. Gerçek resimlerde Nvidia CEO'su kartı her zaman elinde tutuyor.

quote:

Fan üzerindeki etiket rengine dikkat ettinizmi fake resimde turuncu gerçek resimde ise mavi. İşin en komik tarafı tecrübeli bir firmanın böyle basit hatalar yapıp kendini rezil ediceğini düşünen ve buna inanan insanlar olması.

quote:

Mavi renk o kadar belirgin bir şekilde turuncuya dönmez. İstediğine inanabilirsin arkadaşım ortada bir gerçek varki oda GT300 modellerinin eninde sonunda ortaya çıkacağıdır.

VE DÖNÜŞÜM

quote:

Kart prototip aşamasında olabilir sahte veya gerçek olmasıda birşeyi değiştirmez. Neticede bu kartlar piyasaya çıkacak isteyenler şimdiden Ati alır, beklemek isteyenler Nvidia alır. Ortada büyütülecek birşey yok.

Sonrada çıkıpta bu normalmiş gibi Nvidia yı aklayıp hemen ayyuka çıkartıyorsun ya ne diyeyim yağmur nereye yağıyor tarlayı oraya kaldırıyorsun..

alıntıları kaynağıhttp://forum.donanimhaber.com/m_34879662/mpage_1/key_/tm.htm

• Yazdıklarımı dikkate alıp almaman beni hiç ilgilendirmiyor. Reklam yapmak başka şeydir birebir karşılaştırma yapmak başka şeydir. Bunu anlayacak kapasitede değilsen boşuna kendini yorma. Önce maket kart göstericek milleti kandırıcak sonrada maket kartlarımı piyasaya sürecek. Şu yazdıklarını çocuklar bile söylemez. Kendi bilgi dağarcığınla aynı çizgide ilerlemeye devam et.

@ XIII
    Orada ilk resimlere göre konuştum kartın maket olduğu belli değildi ve sonra hatamı kabul ettim. Ben sizin gibi herşeye tek düze bakanlardan değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 19 Ekim 2009; 13:58:14 >
  • amd gerçekten övgüyü hak ediyor ; zorlu bir birleşme ve oldukça güçlü bir rakibe sahip olmasına rağmen , herşeyi lehine çevirmeyi başardı , tebrikler.

amd nin ekran kartlarında görünen tek eksik shader hızlarının yavaş olması ama nvidia nın problemleri birden fazla ; dx11 destekli kartı yok , hızlı bellekler kullanamıyor ve kartların fiyatları pahalı ;

ibre hızla amad ye kayıyor bir sonraki toplamamı amd işlemcili ve amd ekran kartlı yapmamak için bir sebep göremiyorum...
  • quote:

Yazdıklarımı dikkate alıp alman beni hiç ilgilendirmiyor. Reklam yapmak başka şeydir birebir karşılaştırma yapmak başka şeydir. Bunu anlayacak kapasitede değilsen boşuna kendini yorma. Önce maket kart göstericek milleti kandırıcak sonrada maket kartlarımı piyasaya sürecek. Şu yazdıklarını çocuklar bile söylemez. Kendi bilgi dağarcığınla aynı çizgide ilerlemeye devam et.

Senin tutarsızlığın göstermek için başka bi tanım olmazdı önceki söyledikleri ve tutulan yazılı datalar buyur... sen açıkla tutarlıysa her konuda forumda yorumlarını referans kabul edilsin ama böyle tutarsız olduktan sonra bence üzerinde durulacak yorumların dikkate alıncak biri değilsin.

• quote:

Yazdıklarımı dikkate alıp alman beni hiç ilgilendirmiyor. Reklam yapmak başka şeydir birebir karşılaştırma yapmak başka şeydir. Bunu anlayacak kapasitede değilsen boşuna kendini yorma. Önce maket kart göstericek milleti kandırıcak sonrada maket kartlarımı piyasaya sürecek. Şu yazdıklarını çocuklar bile söylemez. Kendi bilgi dağarcığınla aynı çizgide ilerlemeye devam et.

@ XIII
    Orada ilk resimlere göre konuştum kartın maket olduğu belli değildi ve sonra hatamı kabul ettim. Ben sizin gibi herşeye tek düze bakanlardan değilim.

Sana art niyetsiz olarak düşündüklerimi söyledim.Ama senin belli ki canın yandı hemen dişini gösteriyor belden aşağı vurmaya çalışıyorsun.Ayrıca

quote:

Önce maket kart göstericek milleti kandırıcak sonrada maket kartlarımı piyasaya sürecek. Şu yazdıklarını çocuklar bile söylemez.

Şu kurduğun cümle ile neyi ne kadar anladığını şimdi daha iyi anlıyorum.

Ben anlamak için pek zorlanmıyorum.Birşeyler anlıyorum yanlış ya da doğru.Ancak sen farklı düşüncelere saygı duyamayacak kadar bencilsin.

quote:

Yazdıklarımı dikkate alıp alman beni hiç ilgilendirmiyor

Madem yazdıklarının başkaları üzerinde yarattığı etki ile ilgilenmiyorsun sen neden yazıyorsun söyler misin?
    Birini alt etmek için o insanın zekası üzerinden yorum yapacağına kendi zekan ile karşındakini alt etmen çok daha etkili olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: XIII

quote:

Senin tutarsızlığın göstermek için başka bi tanım olmazdı önceki söyledikleri ve tutulan yazılı datalar buyur... sen açıkla tutarlıysa her konuda forumda yorumlarını referans kabul edilsin ama böyle tutarsız olduktan sonra bence üzerinde durulacak yorumların dikkate alıncak biri değilsin.

Zamanı gelipte gerçek kartlar piyasaya çıktığında karşılaştırma tablosu birşey ifade etmezse sizleri yine buralarda görmek isteriz. Bakalım kimin yazdıkları tutarsız o zaman göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 19 Ekim 2009; 13:54:05 >

• Kartların performansına yönelik bi mesajım warsa getir ozaman konuş
  • tartışmaların seviyesi yeterince düşük değil. biraz daha ekşin lütfen
    yoksa kanal değiştireceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: High Fidelity

Ati kendini komik duruma düşürüyor,Gt300'den fena halde korkmuş olduğu belli oldu.

Maketinden korktu herhalde.
  • Yahu AMD nasıl zararına satış yapıyor ? Küçücük firmalar 30 yıldır AMD'ye 5 milyar $ verdide ATI'yi öylemi satın aldı yapmayınız. Tamam fala kâr edemiyor ama zararına satsa ayakta duramaz ki.
  • adamlar atiyi aldıktan sonra batmaktan araplarla yaptıkları anlaşmalardan ve alman hükümetinden aldıkları yardımlar sayesinde kurtuldu. hala zarar ediyorlar.

@annihilator o konu nerede kaldı sen neredesin 1 aylık mevzuyu getirmiş buraya konuşuyorsun. bazılarıda sana gaz veriyor. körler sağırlar amd fanlarını ağırlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 19 Ekim 2009; 18:57:11 >
  • bazı arkadaşlar fermiyi o kadar iyi tanımışlar ki 5870 x2 den daha güçlü olduğunu falan yazmışlar. Belki nvidia onlara birer örnek göndermiştir ne dersiniz? Yani gpu ortada olsa nvidia maket değil de gerçek bi kart yapsa da biz de bilsek nedir bu ferminin gücü. Ama strateji olarak nvidia yı tebrik etmek lazım. Elinde olmayan bir ekran kartını amd nin sitesinde reklam yaptırıyor. Biz de ülkedeki donanımseverler olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Böyle atışmalar da olmasa forumun bu bölümüne kimse bakmayacak. Halbuki benim en sevdiğim bölüm burası.
  • MD hayatında hiç kâr edememiş bir firmadır.

Kurulduğu günden beri giderlerini ve gelirlerini toplarsanız giderlerin gelirlerden fazla olduğunu görürsünüz. Evet siz toplam 1 Lira bile kazanmışsanız hayatınız boyunca, AMD'den daha fazla para kazanmışsınız demektir.

Yapmayın 5.4 milyar dolar ödeyip ati firmasını almış bir firmadan bahsediyorsunuz. 40 Yıllık geçmişinde hiç kâr etmemiştir demek komik oluyor. Keşke milli bir işlemci üreticimiz olsaydı bu şekilde zarar etmiş. Kim AMD'yi destekliyor bilemeyiz kendi hükümetleri dışında bunun olacağını sanmıyorum. Sonuçta OEM üreticileri de kapitalist düzende ayakta kalmaya çalışan şirketler ve Atom işlemcilere kadar ekonomik sistemlerde her zaman AMD işlemciler kullanılmaktaydı.

Ek bir bilgilendirmeye yapayım 2008 yılı verilerine göre AMD 3 milyar dolar zarar açıklarken, Intel 5 milyar dolar zarar açıklamış. Bakalım bu yıl ne olacak.

• Bir şirket bu güne kadar hiç kar edememişse ya üçkağıtçıdır. Ya da çok uçarıdır.
    AMD 2005-2006 yıllarında rekor karlılık açıklayıp nasdaq ta hisseleri tavan yapmıştı (40$)
    http://www.nasdaq.com/aspx/historical_quotes.aspx?symbol=AMD&selected=AMD

Ve büyük bir yatırımla Fab36 (Almanya/Dresden) de kuruldu.
    O yılın ardından ATI ı satın alıp komple sistem üreticiliğine geçti.

Sürekli zarar etmiş ve borçlu bir şirketi bunca yıl taşımaz iflasını isterlerdi.
    Dünya çapında batan şirketleri bir araştırın.
    Mali yapıları bozulan şirketlerin tamamı iflas etmek zorunda kalmıştır.
    Yatırımlardan dolayı sürdürülebilir borç yükleri tüm büyük şirketlerde var olan bir mali tablodur.
    Bu yönden bir şirkete hiç para kazanamamış demek yanlış olur.
    İşin kağıt üzerindeki açılımı firmanın zarar etmesi olsa dahi bu zarar yatırım zararı olup ileriye dönük karlılık için gereklidir.

AMD yi Araplar ile Almanya kurtardı lafları da çok çocuksu.
    Günümüz büyük şirketler, üretimin tamamını kendi bünyelerinde yapmıyor.
    Riski dağıtarak dah yüksek kalite ve daha çok karın yanısıra yönetimlerdeki olası sorunları da kendi üstlerinden atmış oluyorlar.
    Üretim bantlarını GlobalFoundries'e devretmesindeki en büyük etken bu dur.
    Bu adımın en büyük amacı karlılığı sağlamaktır.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.