Şimdi Ara

AMD RX 460, RX 470, RX 480 [ANA KONU] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.224
Cevap
87
Favori
465.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam guzel bilgiler vermissiniz. Benim asil amacim r9 490/x bir kart almak. Gecici olarak r9 480 kart dusunuyorum. Eger fiyat avantaji olmaz ise 2.el bir r9 2/390 ile de idare edebilirim. Polaris ve vega kartlarin tum detayini bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mag0meD

Henüz kesinleşmemiş olan verilere göre GTX 1070 ile R9 480X arasındaki performans farkı ortalama %16 (+-%4) civarlarında olur. GTX 1080 ayrı bir dünya ama yine de 700$'ı hak etmiyor bence.

Bende fiyatının fazla olduğunu düşünüyorum 1080 in 1-2 hafta sonra kesin sonuçlar elde edebiliriz sanırım
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Multimedia + Gaming HTPC

İşlemci : AMD quad-core Zen CPU (@ 4.2GHz - 4.8GHz) - 105$

Anakart : AM4 m-ITX DDR4 - 100$

Grafik Kartı : Radeon R9 480 Sapphire Nitro 2000MHz 8GB GDDR5 - 300$

Bellek : Kingston HyperX Savage 16GB(2x8GB) 2666MHz DDR4 Ram ( HX426C13SBK2/16 ) - 95$

Katı Hal Sürücü (M.2) - Ana_Sürücü : Kingston SSDNow 240GB 550MB-330MB/s M.2 Sata3 SSD ( SM2280S3G2/240G ) - 105$

Katı Hal Sürücü - İkincil_Sürücü : Kingston 480GB 550MB-510MB/s Sata3 2.5" SSD ( SUV300S37A-480G ) - 145$

Kasa & PSU : SilverStone Raven RVZ02B 350W 80+ Bronze 2x USB3.0, Mini-ITX/HTPC - 150$

Toplam : 1000$

*Parça fiyatlarının hepsi tahmini yurt içi fiyatlarıdır.
    Ben de inşallah böyle bir sistem toplamak istiyorum, nasipse önümüzdeki sonbahar. Bir toplama bilgisayara en fazla 1000$ ayırabilirim, o sebeple R9 490 beni aşar gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mag0meD -- 24 Mayıs 2016; 22:13:12 >

• Güzel bir kart oyun için gerekli
  • Mag0meD M kullanıcısına yanıt
    Yeni nesil amd cpu gpu ve anakartlar insallah guzel rakamlarla cikar. Ben imzamdaki xeon sistemi kurdum. Simdilik ekran kartini bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: oup59

Vega kartlar aslinda 2017 icin planliydi ancak nvdia gtx1070 ve gtx1080 ile atal yapinca amd isleri hizlandirdi gibi gozukuyor ve bu da cok mantiksiz degil. Teknik imkansizlik haricinde eger amd ust kartlar gercekten 2017e kalirsa o segmentte gtx1070 ve ozellikle 1080 satislari goturur. Gerci hbm2 bellekli kartlar icin de pazarda bir beklenti var.

yaklaşık 7 yıldır pek takılmıyorum foruma yakın zamanda bilgisayarı ufak ufak revize ediyim diye girmeye başladım neyse uzun lafın kısası 7 yıl öncesinde de böyleydi hala aynı işler hiç değişmemiş nvidia amd yi yakalıcak amd nvidia yı yakalıcak fln bu arada önceden atiydi ve daha şerefliydi genelde öperdi nvidia yı :)
  • cucu87 kullanıcısına yanıt
    Ben de uzun zaman sonra kasa topladım. Zamanlama olarak da yeni nesil ekran kartlarına denk geldi. Şu an amd kart beklentisi içindeyim. Mazlumun yanındayım :) nvdia amd savaşına ek olarak şu an nvdia mevcut nesil yeni nesil mücadelesi var. Bir de konsol pc savaşı da eklenince forum değişik bir hal aldı :)

• Evet arkadaşlar tanıtım yaklaşıyor Amd'nin sürpriz yapacağını düşünüyorum, yoksa şimdiye kadar bir çok test falan görmüş olurduk. Amd'nin performans işini çok fazla Vega mimarisine bırakacağını düşünmüyorum, ayrıca fiyat konusunda cezbedici kartlar bekliyorum. Bu Inte-Nvidia fiyatlarını gördükçe Amd'ye bir kurtarıcı gözüyle bakıyorum şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 29 Mayıs 2016; 14:51:13 >
  • Valla ben de hevesle bekliyorum ama dün paylaşılan bir resimde amd yeni kartları için 29 hazirana kadar sonuç ambargosu koyduğu gözüküyordu. Bu durumda kartlar temmuzda satışa çıkar ki bu arada gtx1070 referans harici özel soğutmalı modeller dahi piyasada olur. Fuardaki fiyat ve performans açıklamaları önemli olacak.

• Temmuz çok uzak bir tarih değil ya 1 ay falan var, sonuçta piyasada öyle aman aman oyunlarda yok.
  • Orası öyle. Zaten kart seviyesi olarak baktığımızda ilk polarisler gtx1070 rakibi olmayacak. Ama şu an bekleyen de çok var ve gtx 1070 ilk sonuçları gerçekten de gtx980ti seviyesi/daha iyi performans gösteriyor. 400usd civarı bir kart için güzel sonuçlar.
    Eğer fuardan yüksek performans ve düşük fiyat çıkmaz ise insanlar gtx1070 kartlara kayabilir. R9 480x gtx1070e göre %15-20 performansı düşük ama fiyatı da 80-100usd düşük olursa beklenir açıkçası. Benim önceliğim freesynch monitörden dolayı amd kart. En kötü 2.el r9 290 veya daha da makul bir çözüm olarak r9 270 veya r7 260x valıp polarisi direk atlarım ve 2017 kışında iyice oturmuş bir piyasadan r9 490/x kart alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 29 Mayıs 2016; 15:08:38 >
  • Evet 1070 yurt dışı fiyatına göre verdiği performans çok iyi, düşünülebilir. Yine de tecrübelerime dayanarak konuşuyorum ilk çıkan ürünlere hemen atlamamak uzun vade de bizim yararımıza oluyor. Bu hep böyle olmuştur.
  • R9 400 serisinden kartların directx-12 benchmark sonuçları belli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 29 Mayıs 2016; 15:33:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

R9 400 serisinden kartların directx-12 benchmark sonuçları belli mi?

Yok daha belli değil, bekliyoruz bizde.
  • Benim durum biraz daha farkli aslinda. Uzun yillar sonra kasa topladim ve ayrica enpara ve steam kampanyalarindan uygun fiyata son 5-6 yilin oyunlarindan secmece bir kutuphane olusturdum kendime. Yani oyamadigim eski/yeni cok oyun var. Bu yaz biraz oyun oynamak istiyorum.
    Sistemim ekran karti haric guncel bir sistem ve monitor de 2560x1080 cozunurlukte 34 inch ultrawide bir ekran. Acikcasi r9 290 su an kutuphanemdeki oyunlari yuksek ayarlada oynatabilir diye dusunuyorum. Eger r9 480 piyasaya cikisi Temmuz ayini bulacaksa ve dediginiz gibi ilk urunlere de biraz temkinli
    yaklasmakta fayda oldugundan yeni nesil bir AMD ekran karti alma isim Temmuz ayi sonu/ Agustos ayi basina kalabilir. Simdilik fuardaki aciklamalari ve sizintilari bekleyecegim. Ona gore ya bir r9 290 alip 1 sene kullanir ve 2017 yazinda yeni bir ekran kartina gecerim ya da r9 480 gercekten guzel fiyat performans ile gelirse
    onu beklerim. Acikcasi benim beklentim 1000-1200TL araliginda ve r9 390X-Fury performansi verecek bir kart. bununda icin de sanirim r9 480X 280 USD gibi bir fiyatla satisa cikmali. Yoksa su an 700TL bandinda r9 290lar satiliyor. Her ne kadar hala 850-1000tl gibi fiyatlara r9 290/r9 290X satilmaya calisilsa da artik o fiyatlara satilmayacagi kanaatindeyim. Ornegin yakin zamanda garantili Gigabyte r9 290X 790TL, Sapphire Vapor R9 290 650 TL'ye satildi. Benim icin r9 290/290X kartlarin ederi su an en fazla 600-700TL araligidir. Ama r9 480 ve 480X dedigim fiyat ve performans ile gelirse o rakamlari bile vermem direk Amazondan yeni nesil kartlari alirim.

Bakalim birkac gun icinde isler yavas yavas netlesecek.

• hadi amd guldur yuzumuzu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bütçe çok önemli sonuçta para kolay kazanılmyıor bekleyip en doğru zamanda en doğru kartı almak lazım. Yani öyle reklamlara göre hareket etmek değil bütçemize göre hareket edip, oynadığımız oyunlara göre de sistem oluşturmalıyız. Tamamen planlayıp öyle yatırım yapmalıyız, öncelikle bu kavranmalı. Mesela şu an sizin yaptığınız tamamen bilinçli hareket etmektir, mesela Steam kütühanelerimiz de yüzlerce oyun olur indirim de almışızdır ama hiç el sürmemişizdir. Gider 1000 tl ekran kartı alırız oynadığımız oyun Grim Fandango olursa giden paraya yazık olur. Herkes ister bir 1080 almayı 1070 almayı Witcher 3'de full detay alemlere akmayı, Battlefield 4'de full kalite 64 kişilik haritada çıldırmayı ama imkan yok. O zaman ne yapacağız var olan imkanımızla maksimum verimi nasıl alabiliriz ona bakacağız.
  • Dediklerinize katılıyorum. Zaten oyun işinde öyle çılgın gibi bir iddiam yok. Her oyunu çıktığı an oynamak gibi bir hevesim de yok açıkçası. Oyun konusunda platform da seçmem.Oynamak istediğim oyun hangi platformdaysa onu kullanıyorum. Şimdi uncharted 4 çıktı. Ps4 neo söylentileri de iyice belirginleşti. İlk 3 oyunu ps3 üzerinde oynadım. Ps vitam da var ve oradaki uncharted oyunu da çok güzel. 2017 başına kadar pc ile oyun oynayıp bir arada yeni nesil konsollar ile onlara özgü oyunları oynamayı planlıyrum. Yaş da büyüdü ama oyun her zaman keyifli :) Forum ahalisi mevcut be ye nesil nvidia gpular üzerine birbirine girmiş durumda. Amd inşallah güzel fiyat/performans kartlar ile atak yapar. Kurduğum sisteme verdiğim paranın da karşılığını almak isterim doğal olarak.

Amd yeni nesil pc, konsollar, notebook ve macbooklar için bence ümit veriyor. Yeni apu/gpu/cpu ürünleri güzel olacak. Fiyat performans olarak beklentim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 29 Mayıs 2016; 17:49:56 >

• Mag0meD M kullanıcısına yanıt
    oo sonunda türkiye'den bir rvz02'ci gördüm. ben sanırım amd yi bekleyemeyip i5 6500 alacağım
  • sabırsızlıkla yeni seriyi bekliyorum gelmedi gitti 1 haziran aklıma tek takılan bu amd kartlarında ki yüksek ısı olayı arkadaşımda 390 var maşallah 90 dereceye yükseliyor bazı oyunlarda full ayarlarda (world of tanks - armored warfare)vs..
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.