Şimdi Ara

AMD RX 460, RX 470, RX 480 [ANA KONU] (906. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.224
Cevap
87
Favori
465.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 904905906907908
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enemywalker

Aynısı bende yapmayı düşünüyorum 1700u n kadara aldınız?

2049 a aldim para iadesi ile 1899tl geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • whitelated kullanıcısına yanıt
    Para iadesini nasıl aldınız ?
  • MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    Kardeşim Coinciler ile AMD'nin ne ilgisi var? Senin 1000 tane x ürününden üreten bir fabrika olsun, biri gelsin bu 1000'in hepsini aldım daha da olursa haber ver de alayım desin. Ondan sonra sen bunu düşünerek 2000 tane üret, aynı adam yine gelip "aaa ne güzel 2000'inin de paket yap da alayım" desin. Sen bu adama malını satmaz mısın? Bunun AMD ile ne alakası var. Fiyat yükseltiliyor ancak maalesef çare olmuyor. Adamlar ne bulursa alıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Kardeşim Coinciler ile AMD'nin ne ilgisi var? Senin 1000 tane x ürününden üreten bir fabrika olsun, biri gelsin bu 1000'in hepsini aldım daha da olursa haber ver de alayım desin. Ondan sonra sen bunu düşünerek 2000 tane üret, aynı adam yine gelip "aaa ne güzel 2000'inin de paket yap da alayım" desin. Sen bu adama malını satmaz mısın? Bunun AMD ile ne alakası var. Fiyat yükseltiliyor ancak maalesef çare olmuyor. Adamlar ne bulursa alıyor...

O zaman biz hiç oyun oynamayalım, ekran kartı satın almayalım.

• MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    Ben böyle bir şey demiyorum ki. Coincilerin çekirge gibi bütün kartlara saldırması olayında AMD'nin herhangi bir sorumluluğu yok. Adam neticede elindeki ürünü satıp satmadığına bakar. Talebi karşılayamıyorsa üretimi arttırır vs. Ancak bunlar da işe yaramıyorsa yapabileceği bir şey yok maalesef. Suçlu şirket olarak AMD değil, "insanoğlunun açgözlülüğü"...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TGuveNs

Arkadaşlar bugün kartımı vatana götürdüm Asus rx480 8gb ekrana görüntü gidip geliyordu servis onarım yapamazsa stok da varsa 0 veririz dediler yoksa para iadesi ama ben para iadesi istemem arkadaşlar kartın fiyatı arttı ve stok yok ben ne yapabilirim eğer öyle olursa

evet arkadaşlar asus değişim belgesi vatana gönderecek ancak vatanda da stok yok para iadesi yapacaklar ve mağdur kaldık :(
  • quote:

quote:

Arkadaşlar bugün kartımı vatana götürdüm Asus rx480 8gb ekrana görüntü gidip geliyordu servis onarım yapamazsa stok da varsa 0 veririz dediler yoksa para iadesi ama ben para iadesi istemem arkadaşlar kartın fiyatı arttı ve stok yok ben ne yapabilirim eğer öyle olursa

evet arkadaşlar asus değişim belgesi vatana gönderecek ancak vatanda da stok yok para iadesi yapacaklar ve mağdur kaldık :(

kötü olmuş be kardeş ne kadar iade alıcaksın
  • Destny kullanıcısına yanıt
    1230 tl tahminen faturada yazan fiyat
  • Miningcilerden AMD memnun değil

Kartları yok satıyor ama

50-100 kartı tek kişi alıyor

Bu kartlar 100% yükte 7/24 çalıştırılıyor (normalde ömrü 5-6 yıl olan kartın ömrü 2 yılın altına düşüyor)

Bu kartlar garantilik oluyor

Amd bu kartları tamir edemiyor ve yenisi ile değişim yapıyor adam 100kart alsa bunların min 20si 2 yıldan önce bozulur

Ayrıca oyun üreticileri sizin kartınızı kullanan kişi sayısına bakar bir de nvidianınkilere bakar

Arz talebin olduğu yöne kayar

Bi tarafta pc oyuncularının 80%i var diğer tarafta 20% hangisine daha özen gösterirsiniz optimizasyon için

Vulkan ile optimize edilmiş oyunların performansı ortada

Rx 480 Neredeyse gtx1070(opengl) kadar fps veriyor vulkanda

• Yavaş yavaş fiyatlar düşüyor. Madencilerin kapıştığı zamanlarda Rx 480 2.000 TL.nın üzerindeydi. Şuan 4Gb modelini sıfır olarak 1.450 Tl.na bulabilmek mümkün. Vega ekran kartları biraz satış yaptıktan sonra Rx 470/570 - Rx 480/580 ekran kartlarının stokları güncellenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 3 Ağustos 2017; 20:17:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selam. Ben konuya biraz fransız kaldım. Bu kartların fiyatları niye bu kadar uçtu? "Çünkü piyasada bulunmuyor" derseniz, niye bulunmuyor? Artık üretilmiyormu?
  • nusibet kullanıcısına yanıt
    Şu etheriumun patlamasi ile rx serisi kartları miningciler kapıştı piyasada kart kıtlığı var bu yüzden kalan kartların fiyatları uçtu

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Dostum vulkan diyorsunuz ama vulkanin gelecegi ve ne zaman yayginlasacagi bile daha dogru duzgun belli ddgil.

Dx 12 konusunda ise amd destekli oyun amd nvidia destekli oyun nvida kartlari one cikarmis durumda.

Dx 11 ise konusmaya bile gerek yok.

Dx 12 cikali uzerinden cok ciddi zaman gecti ama birturlu yayginlasamiyor cunku programlamasi ciddi zir dx 11e gore.

Dx 11 pekcok isi otomatik yaoarken dx 12de programcilar pek cok ayari kendi yapmali ki performans artsin vw inan bunu pekcogu gecistirmek istiyor.

Yani rx 480 hayal satiyor. Fx 6300 zamaninda da bu islemcilerin ucup kacacagi soyleniyordu ama bir cacik olmadilar.

Havada ucan iki kus yerine eldeki bir kus cok daha degerlidir.

Vulkana bakarak rx 480 almak bulanik suda balik avlamaktir.

Dx 12 testlerine baktigimizda ise amd sanildigi gibi nviduanin onunde falan degil dx 11e gore daha fazla zorluyir ama dx 12nin geleceginin me olacagida bana gore biraz belirsiz. Cunku programcilar zorlugundan oturu yeni apiyi pek benimsememis gorunuyorlar.

Kisacasi gtx 1060 rx 480e gore daha basarili bir kart ozellikle 1090 lira gini bir fiyata rakipsiz hale geliyor.

Çıkan oyunların alayı Dx 12 destekli çıkmaya başladı devamı da geliyor zaten. Aynen Dx 12'de sorun var!

Gtx 1060'mız Rx 470'le yarışıyor buyur testler:

AMD RX 460, RX 470, RX 480 [ANA KONU]
    AMD RX 460, RX 470, RX 480 [ANA KONU]AMD RX 460, RX 470, RX 480 [ANA KONU]AMD RX 460, RX 470, RX 480 [ANA KONU]AMD RX 460, RX 470, RX 480 [ANA KONU]AMD RX 460, RX 470, RX 480 [ANA KONU]
    http://www.guru3d.com/articles-pages/powercolor-radeon-rx-580-red-devil-review,1.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 11 Ağustos 2017; 14:46:50 >

• O testler bana garip geldi benim eklediklerimde gurudan Hitman Gtx 1060 - 61 fps göstermiş benim eklediğimde stok 82 fps neden fark var?

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_1060_gaming_x_plus_review,17.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 11 Ağustos 2017; 15:10:19 >

• Bu konusmanin uzerinden onca zaman gecmis ve dx12 bugun bile tam olarak piyasaya hakim degil. Yayilisi gercekten cok yavas gerceklesiyor.

Bunun disinda rx 480nin dx12de biraz daha iyi oldugu dogru. O konuda Nvidianin tek kozu Nvidia destekli oyunlar ve piyasanin Nvidia tarafindan ele gecirilmis olmasi.

Ayrica Amd 580nin cektigi guc yenilir yutulur cinsten degil. Daha once attigim yazida 100 wattin bile ustune cikan ciddi farklar soz konusu.

Bu elektrik tuketimini sadece para olarak almamaliyiz. Bildigin gibi dunyanin ekolojik olarak durumu hic iyi degil. Cok fazla guc tuketen cihazlardan uzak durmak cevre icinde onemli.

Ben dx12de yuzde 7 yuzde 10 fark icin bu kadar fazla guc tuketen bir kart almazdim sahsen.

• şu mining işi patlasa da çok kullanılmış kartlardan nasiplensek ucuza

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu Guru3d forumlarına yazınız, ben var olan testlerini atıyorum. Sonuç olarak Dx 12 sayesinde Rx 470 alan arkadaşlar ortalama Gtx 1060 performansı alıyorlar.
  • Değerli forumdaşlar;
    MSI Gamin RX 480 8 GB Ekran kartı sahibiyim.Monitöre dvi dan bağlanıyorum bağzı zamanlarda tv de oyun oynamak için HDMI dan bağlandığımda masaüstünde sıkıntıyok fakat oyunlara girdiğimde hdmı dan düşüyor görüntü gelmiyor.Bu tip bir sıkıntı başına gelen oldumu garantisi var göndereyimmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAZUYA MISHIMA -- 14 Ağustos 2017; 13:27:12 >
  • merhabalar, sistemim;
    asus x370 prime
    ryzen 1700 @3.9.ghz(1.35v)
    16gb ram 3200mhz gskill
    msi rx 480 8gb stok ayarlarda
    radeon versiyon:17.7.2

Battlefield 1'i ultra ayarlarda 1080p çözünürlüğünde oynuyorum, en yoğun yerlerde bile oyunda fps en kötü ihtimalle 65fpsye iniyor, yani 65-100 fps aralığında bir fps'm var, buraya kadar bir sıkıntım yok. Sıkıntı şu ki oyun bazen 1-2 saniyeliğine bazen 10 saniyeye kadar fps drop yiyor. Rivatuner ile verileri kontrol ettiğimde bu droplar esnasında ekran kartı kullanımının %75e kadar düştüğünü görüyorum ki normalde her zaman %95-100'de geziyor ekran kartı kullanımım. RX 480'nin 1080p ultra 60fps için bir kart olduğunu düşünürsek bu droplar normal yani.Ekran kartı kullanımı dışındaysa ekran kartı sıcaklığı(max 74) işlemci sıcaklığı(max 66,67) ve işlemci kullanımı(%27-%40) her zaman olduğu gibi seyrediyor bu droplar esnasında. Sırf bu problem için bilgisayarı formatladım, kasayı temizledim,windowsun en son versiyonu yükledim,işlemci overclockunu bozup ocsiz denedim, biosa son gelen updateyi yaptım ama nafile. Varolan bilgisayar bilgimle anladığım kadarıyla sorun ekran kartından gözüküyor. Battlefield dışında PUBG ve CS GO oynuyorum ki ekran kartını yormayan oyunlar, sıkıntının Battlefield'da mı yoksa ekran kartında mı olduğunu anlayamıyorum maalesef. Ayrıca bu droplar 2-3 saat oynarken olmaya da biliyor, 10 dakikada 2 defa da olabiliyor.

Sorum acaba ekran kartının bu usage drop problemini çözmenin bir yolu var mıdır, ya da servis yolu mi gözüküyor ekran kartına? Yardımcı olursanız çok sevinirim,teşekkürler herkese.

• power ın kaç wattlık , 12 voltu kaç kanal ? belki gücü yetmiyor veya çok kanallı 12 volt oluncada bu durumu yaşayabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 904905906907908
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.