Şimdi Ara

AMD RYZEN 2 (EFSANEYE SAYGI KONUSU)ANA KONU) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.242
Cevap
12
Favori
70.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemci çıkınca neyi görüşeceğiz, Amd'nin hamlesi tutarsa sen kazanacaksın tutmazsa sen kaybedeceksin, bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek.

Ayrıca bende şu an Intel kullanıyorum, bir sürü Intel işlemci de kullandım bunun konuyla bir alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 17 Eylül 2016; 16:41:03 >
  • Zen apular bekleneni verirse çok iyi olur ben apuyu bekliyorum fiyatlandırma musteri için iyi olur umarım yoksa yeni sistem toplamak hele ki intel almak 5 bin tlyi buluyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd Zen

AMD RYZEN 2 (EFSANEYE SAYGI KONUSU)ANA KONU)
  • quote:

Orijinalden alıntı: minmaster

Performans tahmini:

Piledriver 1.00

Excavator 1.20

Zen 1.60

(Aynı frekansta)

Cinebench tek çekirdek üzerinden:

4.00 ghz fx 8350 : 96

4.00 ghz intel 6700k :170

4.00 ghz amd zen core: 96 x 1.60 :153 (tahmin)

170/153 : %11 intel önde

Cinebench çok çekirdek:

4.00 ghz intel i7 6700k: 816

4.00 ghz fx 8350: 587

4.00 ghz zen 4core/8t : 587 x 1.60: 939 (tahmin)

939/816 :%12 zen 4c/8t önde

Sallama biraderim Skylake 1.70 puan alamaz onun aldigi puan ya 1.40 yada 1.50 zaten Kabylake zaten 1.60 yada 1.70 puan aliyor Zen islemci Skylake'i coktan gecti IPC performansinda tahmin olarak asil gercek benchmarklar bunu gostericek bunu zaman gostericek Zen islemci Kabylake'la kapisacak cunku denk geliyor AMD'nin gec cikarmasinin en buyuk sebebi Kabylake'a denk getirmesi.

• Son mesajı atan arkadaş milleti Amd'den soğuttun. Bravo.

• Şu 6 çekirdekli zen işlemciden alacağım

şu an 1 çekirdekli işlemci ile çatlıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cayır cayır yanan eski teknoloji kuzey köprülerinden kurtuluyoruz. İncecik bir soğutucu yeterli olmuş. Mini itx i de çıkarsa tamamdır. Yalnız işlemcilerin çıkışına daha 3-4 ay olması kötü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Cayır cayır yanan eski teknoloji kuzey köprülerinden kurtuluyoruz. İncecik bir soğutucu yeterli olmuş. Mini itx i de çıkarsa tamamdır. Yalnız işlemcilerin çıkışına daha 3-4 ay olması kötü.

Hocam zen işlemcilerin tam çıkış tarihi belli mi?
  • net bilgiler fiyatlar filan sızsa da karar versek:/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Cayır cayır yanan eski teknoloji kuzey köprülerinden kurtuluyoruz. İncecik bir soğutucu yeterli olmuş. Mini itx i de çıkarsa tamamdır. Yalnız işlemcilerin çıkışına daha 3-4 ay olması kötü.

Kuzey köprüsü komple kalkmadı mı? Benim bildiğim işlemciye entegre edildi. Resimde gösterilen güney köprüsü.
  • Ceann Capall kullanıcısına yanıt
    Evet öyle. Zaten apulu sistemlerde bir süredir böyleydi. 9xx ler oldukça eski teknoloji anakartlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 12 Ekim 2016; 12:56:57 >
  • Yıllardır AMD kullanırım s938 am3 athlon ıı x2 240 la başladım 3.72 ghz olarak neredeyse alındığı günden beri stock fanla calişiyor önce kendi pcmde daha sonra kizimin pcsinde su anda ofis pcsinde hala calısıyor ben sentetik testleri pek dikkate almıyorum eskiden Intel kullanan biri olarak son aldığım Intel işlemciye 325$ vermiş biri olarak söylüyorum öncelikle işlemci işinizi görüyorsa ve fiyat oranı sizi memnun ediyorsa size en uygun işlemci odur hala athlon işlemciye aldığım anakartı su anda phenom 1100t eşliğinde kullanmaya devam ediyorum buda buyuk bir + zen am4 mainboard modeli çıkınca upgrade edicem sistemimi zamanında fx serisine geçmedim geçmediğimede çok memnunum...

• melikulupinar kullanıcısına yanıt
    Ozamanlari hatirlamiyor olsam yedireceksin..

965be degil 940 vardi fiyatida q9550den az biraz düsüktü.

955 965 ciktiginda (940in hiz asirtilmis revize edilmis halleri) i5 750 gelmisti ve daha iyi islemciydi (simdiki kadar ucurum yoktu)

Q6600 ciktiginda 1.seri dandik phenomlar vardi.

Ama yinede phenom 2 serisinde uygun fiyata aldigimiz guzel islemciler indirimler oluyordu. X3 720(cekirdek acma) yada x3 435 gibi yada 945 925 gibi islemciler.

İntel ilk i serisinde de gayet iyi işlemciler çıkardı. Ancak o zamanlar amd fanı olduğumuz için işlemciyi sadece saat hızı ve çekirdek sayısından ibaret sandığımız için neredeyse aynı fiyata 955be 965beler alıyorduk. İ5 750 amdnin şuana kadar çıkardığı butun işlemcilerden aynı saat hızında tek çekirdek performansında daha üstündür.

970 gibi 1090t gibi adam kazıklama işlemcileri hesaba katmıyorum bile.

Phenom 2nin ilk revizyonu dediğim gibi q9550e çok yakın fiyattaydı x3 710 güzel fiyatlıydı 940 değil..

Amdnin avantajı ozamanlar tek bir işlemci tasarımı vardı ve sadece çekirdeklerini onbelleğini kapatıp uygun fiyatlı seriler çıkarıyordu(bozuk olanları değerlendirme)

Yani sadece 940 vardı diğer işlemciler onun kırpılmış saat hızı değiştirilmiş modelleriydi. O yüzden en alt segmentte athlonlar phenom x3ler x2ler fiyatına göre iyi idi.

Amd fanlığından 5970 alacak 5870 alacak adamlara phenom 2 oneriyorduk.

Ne amd nede intel babamızın şirketi değil adamlar sonuçta kar amacı güden şirketler.

7-8 yıl önce topladığımız sistemi şuan aynı paraya toplayamıyoruz.

Ben 945i 200liraya almıştım 770ta ud3 anakart 8+2 faz kaliteliydi 200liraya almıştım 5870i 250 liraya gormuştuk.

945 şuan fx4xxx serisiyle aynı yada daha yüksek performans verir.

5870 rx 460ın çok az gerisinde yada aynı performansı verir.

O zamanlar sistem toplarken 1500 lira butçesi olanlara amd sistem 5850 ekran kartı koyuyordum 2000-2500liraya kadar çıkıyorsa yine 5850 ama intel sistem oneriyordum ( guc kaynağı kasayı vs yukseltiyordum)

Şimdi olsa rx 480 -70 aldırmayıp i5 6500 aldırmak yerine 480 aldırıp i3 aldırmak gibi birşey bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 12 Ekim 2016; 19:00:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

Ozamanlari hatirlamiyor olsam yedireceksin..

965be degil 940 vardi fiyatida q9550den az biraz düsüktü.

955 965 ciktiginda (940in hiz asirtilmis revize edilmis halleri) i5 750 gelmisti ve daha iyi islemciydi (simdiki kadar ucurum yoktu)

Q6600 ciktiginda 1.seri dandik phenomlar vardi.

Ama yinede phenom 2 serisinde uygun fiyata aldigimiz guzel islemciler indirimler oluyordu. X3 720(cekirdek acma) yada x3 435 gibi yada 945 925 gibi islemciler.

İntel ilk i serisinde de gayet iyi işlemciler çıkardı. Ancak o zamanlar amd fanı olduğumuz için işlemciyi sadece saat hızı ve çekirdek sayısından ibaret sandığımız için neredeyse aynı fiyata 955be 965beler alıyorduk. İ5 750 amdnin şuana kadar çıkardığı butun işlemcilerden aynı saat hızında tek çekirdek performansında daha üstündür.

970 gibi 1090t gibi adam kazıklama işlemcileri hesaba katmıyorum bile.

Phenom 2nin ilk revizyonu dediğim gibi q9550e çok yakın fiyattaydı x3 710 güzel fiyatlıydı 940 değil..

Amdnin avantajı ozamanlar tek bir işlemci tasarımı vardı ve sadece çekirdeklerini onbelleğini kapatıp uygun fiyatlı seriler çıkarıyordu(bozuk olanları değerlendirme)

Yani sadece 940 vardı diğer işlemciler onun kırpılmış saat hızı değiştirilmiş modelleriydi. O yüzden en alt segmentte athlonlar phenom x3ler x2ler fiyatına göre iyi idi.

Amd fanlığından 5970 alacak 5870 alacak adamlara phenom 2 oneriyorduk.

Ne amd nede intel babamızın şirketi değil adamlar sonuçta kar amacı güden şirketler.

7-8 yıl önce topladığımız sistemi şuan aynı paraya toplayamıyoruz.

Ben 945i 200liraya almıştım 770ta ud3 anakart 8+2 faz kaliteliydi 200liraya almıştım 5870i 250 liraya gormuştuk.

945 şuan fx4xxx serisiyle aynı yada daha yüksek performans verir.

5870 rx 460ın çok az gerisinde yada aynı performansı verir.

O zamanlar sistem toplarken 1500 lira butçesi olanlara amd sistem 5850 ekran kartı koyuyordum 2000-2500liraya kadar çıkıyorsa yine 5850 ama intel sistem oneriyordum ( guc kaynağı kasayı vs yukseltiyordum)

Şimdi olsa rx 480 -70 aldırmayıp i5 6500 aldırmak yerine 480 aldırıp i3 aldırmak gibi birşey bu.

Saygı duyarım zamanında 478pin p4 3.6ghz işlemciye dunya para bayıldıktan sonra intelden vazgeçtim amdnin 2katı performans verdiği testler yayınlansa bile yine AMD alırım babamın oğlu oldugu için diil intelin saçma sapan İşlemcisi ne dunya para dokup performans alamadığım içinde değil kişisel tercihim oldugu için yayınlanan testlerde itibar etmediğim gibi her cıkan işlemciye yeni anakart almanın ne denli fuzuli masraf olacağını göz önünde bulundurularak Intel tercih etmiyorum etmeyeceğimde buda benim dusuncem....

• quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

Bakın buraya yazıyorum, eğer mevcut intellerden hızlı olursa feci fiyatlar görürsünüz ki zannetmiyorum. Aksi takdirde zaten tüketici olarak hapı yuttuk demektir.

Burada "amd ucuz satar" felan diye konuşanlara bakmayın. İlk seri fx lerin 1000$ dan satıldığını bilmiyorlar sanırım.

Extreme Edition 955, fiyat 999 dolar.

http://ark.intel.com/products/27614/Intel-Pentium-Processor-Extreme-Edition-955-4M-Cache-3_46-GHz-1066-MHz-FSB

http://www.anandtech.com/show/1920/8

Intel güncel işlemci fiyatları, 6950X 1723 dolar.

Amd'nin 15 sene önce ki fiyatlarına laf eden bunun gibi fanboylar şu yukarıdaki tabloya tek kelime konuştular mı acaba? Aşağıda ki konuya bakınca pek göremedim.Eğer Amd Zen işlemcisiyle performans olarak Intel'i sollar ve yukarıda ki tabloda ki gibi fiyatlandırma yaparsa burada Amd'ye beni en sert eleştirileri yaparken göreceksiniz. Bu da sana nostaljik kapak olsun.

https://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/intel-BroadwellE-islemcilerin-fiyatlari-belli-oldu.htm

çok ucuzlarmış hatta bedava versinler bize ...

geçen sene i7 4790k 1300 tl verdim şimdi bu işlemciler ile ne yaptı intel veya 980ti ye 3200 tl verdik aldık ne oldu hemen ilk seri ile 980ti leri mezara gömdüler
    zaten bi önceki kullanıcyı çöpe atmlarıda sıkıntı alırken ona göre düşünün derim
    4 sene önce aldığım hd 7970 hala millet kullanıyor olmadı 280x biosu bile atanlar var hala kullananlar var 290x ler bile sağlam
    neyse amaç fanboyluk değil

bir ürünü alırken artık ne olursa olsun cebimizi düşünmek zorundayız

umarım amd başarı olur yoksa bu soygun devam eder

• Tek soyguncu intel değil bende ondan bahsediyorum yanlış tercih yaparsanız her iki markadada zarar etme ihtimaliniz vardır.

Ekran kartından örnek verelim.

Yıllar yıllar öncesinde 5xx serisi çıkmıştı 5870 1600paralel işlem birimli güzel karttı. 5850de onun az kırpılmış aynı mimari karttı.1440paralel işlem birimi vardı.

Sonra amd ne yaptı?

Model numarası şaşırtmasıyla fiyatı aynı tutup 68xx serisi çıkardı daha düşük maliyet 960 paralel işlem birimli 6850yi 5850den iyi gösterdiler.

69xx serisi 58xx serisiyle aynı paralel işlem birimine sahipti maliyet aynıydı çok daha yüksek fiyata satıldı arada yıl geçmesine rağmen millet daha ucuza daha yüksek performansı alamadı.

Sonuç olarak aşağı yukarı neredeyse 7-8senede

5850-6950-7850- rx 2xx-rx3xx-rx460 geldi

Şu yazdıklarım arasında yazılımsal dx 11dx12 performansları dışında onemsenecek fark olmamasına rağmen verilen fiyat değişmemiş.

Halbuki maliyeti ne kadar duşmuştur tahmin edin.

5870 250liraya satılabilmişti. Yani adamların rx480den bile maliyetli ekran kartı bu amiral gemi yaptığı kart.(çift gpu nvidialara karşı çıkmıştı)

Adamlar niye uğraşsın aralarında anlaşma yaparlar biz birbimizi zarar ettireceğimize millet kazıklansın demişler başka açıklaması yok yani.

• Yine pinleri işlemciye koymuş.
  • Soğutucular değişecek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Yine pinleri işlemciye koymuş.

İşlemcide olması daha iyi gibi eğilip bükülürse düzeltme şansımız var intel de anakart pinleri düzeltme çok zor.

Ayrıca fiyat olarak fazla olsa dahi amd desteklerim kişisel bir fan boyluk sanırım
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.