Şimdi Ara

AMD Ryzen 3800XT vs 3900X ? (Oyun Kasası İçin) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmettsezis

Doğrudur 3900x çok fazla çoklu işlem kapasitesine sahiptir çünkü 12c/24t'dir. Ama oyunlar henüz yeni yeni 16 thread'e göre optimize ediliyor. Yani işlemciniz boş boş yatacak, 24 threadin önümüzdeki 4-5 yıl içinde %100 kullanılmasının ihtimali yok.

Bunun dışında çekirdekleriniz boş duracağı için olay kullanılan çekirdeklerin toplam performansına kalacak. Intel 10. Nesilin tek çekirdek performansı AMD 3000'den ufak farkla önde ama asıl farkı bellek gecikmesi yaratıyor. Intel mimarisinde bellek gecikmesi daha az bu yüzden oyun performansında ciddi farklar oluşturabiliyor. Bunu şöyle düşünebilirsiniz i7 10700 + 2933ram = 3700x + 3733 ram. Tabi tam değil ama aşağı yukarı böyle.

Ryzen XT serisi tam olarak para tuzağı hiçbir modeline gerek yok. Ben size fiyat/performans oranı en yüksek olanları yazdım. Bütçeniz 13k-14k üstündeyse f/p oranı berbat olsa da intel sistem kurmanızı öneririm. Intel sistemin eksileri ise güç tüketimi ve soğutucu verilmemesi. Ama AMD tarafında da sadece 3700X için verilen soğutucu yeterli.

Ek bir not Ryzen 4. nesil 1-2 ay içinde netleşecek, aceleniz varsa idarelik işlemci 1600, 3600, 3300X) alıp beklemenizi şiddetle öneriyorum.

Alıntıları Göster
    istisnası var

AMD Ryzen 3800XT vs 3900X ? (Oyun Kasası İçin)

ama gta 5i kıstas alarak işlemci seçen insanlar da hala varolduğu için çok da şey etmemek lazım xdd

• Oyun için 10600k dan başkasına bakmayın.

İleriye dönük felan düşüneceğinize 11600e geçersiniz yetmez ise
    Yada 11700e
    Fp a bakın derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    DH nin videolarında da çok övmüşler amd işlemcileri hem fiyat hemde performans hemde teknoloji bakımından.
  • TurkOwl T kullanıcısına yanıt
    en tepe oyun ıslemcısı 10600k şuanda. f/p olarak.

3600 de alabılırsınız. ısınızı fazlasıyla gorur. fakat hıgh end bir sistem toplama amacınız varsa 10600k..

bütçe kısıtlı bır high end kurma planınız varsa 3600 de gayet ıs gorur.

üstü işlemciler "oyun" için gereksiz kaçabilir.
  • Bu ileriye yönelik PC toplayacağım söylemleri sizleri çok yanıltır. İleriye yönelik alabileceğiniz en mantıklı parçalar ramler, psu, kasadır. Onda bile en pahalısını almak zorunda değilsiniz.

Kasa olarak phanteks p400a rgb
    Psu olarak highpower gd750
    Ram olarak crucial ballistix c15 3000mhzlik micron e die ramler.

İşte sana en uzun vadeli pc donanımları.
    Geriye kalanların hepsinin 2 ile 4 yıl arası ultra high ayarlarda ömrü olur.

İşlemci olarak r5 3600
    Anakart olarak msi b550a pro ya da asus b550 tuf gaming plus
    Gpu olarak 1080p de rtx 2070s 1440p için rtx2080s

Kalan bütçeni de dolar, altın olarak sakla ilerde lazım olur.

• İstisnalar elbette olacak ama, 3900x çok çok istisna 3900x almaktansa 3700x/10700 alıp sonra ihtiyaç olduğunda ipc si yüksek işlemcilere geçmek çok daha karlı.

• TurkOwl T kullanıcısına yanıt
    Öylede düşünülebilir
  • İ5 10600K Namı diger 8700K 2600TL buna bir Scythe Mugen B 550TL , ucuz Z490 lar 4+2 faz falan buna bir de Tomahawk lazım 1800TL yani 3 u icin 5000TL lazım...

O para yerine ya gecici bir 1200AF al board destekliyorsa ya da en kotu 3600 + 250 TL lik fan 17TL + X570 ya da B550 veya X570 Tomahawk-Strix E-Unify falan al olsun 4000TL , ki ben 3600 bile almam board destekliyorsa alırım bir 1200AF ya da 2. El 800-850TL ye Ryzen 2600 dşrekt 4000 Serisini beklerim.Zaten 2 aya cıkıyor.
  • Konu sadece oyun ise alacağın model i5 10600k & Asus prime z490 ikilisidir.
    Konu oyun ve amd tabanlı bir model ise r5 3600 ve b550 anakart sizin isteklerinizi fazlasıyla karşılayacaktır.

Kısacası bu fiyatlara çıkılıyorsa 10600k değerlendirilmelidir.
  • Oyunlarda Core İ5-10600K yı geçen oyun işlemcisi yok

Ryzen 9 ile 3300X / 10100 arasında
    2K veya 75Hz monitörde fark olmaz
    144hz monitörde 1080p oyunda ekran kartı limitine takılmazsa (ortalama en fazla % 10) fark olur.

Yenileme hızı düşük (75Hz) monitörler görebileceğiniz FPS sayısını kısıtlar.
    Yüksek çözünürlükte (2K, 1440p) ve/veya yüksek görüntü ayarlarında yük ekran kartına biner.

Aynı anda hem oyun oynamak ve hem de oyun yayını yapacaksanız, (6/12 / 8/16 gibi) çekirdek/thread (iş parçacığı) sayısı fazla işlemcileri tercih edebilirsiniz.
  • Ben monitörü UW (3440x1440 bendeki) seçtiğimden beri işlemci seçmek çok sıkıntı olmuyor, asıl iş ekran kartına kalıyor sonuçta, tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yoizhik

Ben monitörü UW (3440x1440 bendeki) seçtiğimden beri işlemci seçmek çok sıkıntı olmuyor, asıl iş ekran kartına kalıyor sonuçta, tavsiye ederim
    düşüncenizde doğruluk payı olsa da tam olarak durum öyle değil

normal çözünürlüklerin cogu 16:9 oranında

sizin çözünürlük 21:9 diye biliyorum

bu da diğer çözünürlüklere göre daha büyük bir alanı kapsayan render yükü anlamına geliyor

tabii 4k küsür bi çözünürlük oldugu için gpu için de ağır bir yük teşkil ediyor ama cpu için de fazladan bir yük teşkil ettiği yadsınamaz

(ya da şöyle diyeyim, 16:9 çözünürlüklerle yapılan cpu testleri 21:9da yapılsa bambaşka sonuçlar çıkabilirdi)

• Yoizhik kullanıcısına yanıt
    hocam ne iş sizde 3800x yok muydu 3300x görüyorum imzanızda.gısgandım ama 4k'da sıkıntı yapmaz o işlemci ben 2k'da bile aldığımdan beri bir tek fortnite epic 2k ayarda hafif bir iki takılma gördüm.100 kişi kaldırmıyor ama bizim net de dandik kablonet 100mbit güya da pingler malum işlemci ne yapsın?oc yaptınız mı ne oluyor?
  • 2080 Strix'i ve 3800x'i sattım, sistemi düşürdüm, sonraki nesil işlemci ve ekran kartlarını bekliyorum, 3300x idarelik üstad.
  • Bunu teorik olarak değilde pratik olarak gösterebilirmisiniz dostum. Şurada şu video şu inceleme var gibisinden gidip bir bakınayım.
  • Corsair ramleri de gskill samsung chipli ramlerle değiştir. Corsair ramler üstünde intel damgasıyla satılan ramler. AMD ye düşmanlar sanki...
  • quote:

2080 Strix'i ve 3800x'i sattım, sistemi düşürdüm, sonraki nesil işlemci ve ekran kartlarını bekliyorum, 3300x idarelik üstad.
    bende de idareten ama ben 2080'i satmadım ikinci makineye attım bir 2080s daha aldım.bu rtx 3000 serisine nedense hiç ısınmadım RT için ayrı kart satacaz falan dediklerinde.voodoo2 vardı kart yanına takılan.sevmiyorum öyle şeyleri physx'i de sevmemiştim yanına daha düşük kart takın dediklerinde.ryzen 4000'i bekliyoruz o zaman.
  • Onlar rivayet ya, kimse ne olacak bilmiyor şuan. Baktım fiyat/performansını beğenmedim yeni serinin gider 2.el bir 2080 filan alırım, yeni seri çıktı diye 2000'ler yeryüzünden silinmeyecek
  • quote:

Bunu teorik olarak değilde pratik olarak gösterebilirmisiniz dostum. Şurada şu video şu inceleme var gibisinden gidip bir bakınayım.
    mafia 3de bir takım testler yaptım, ratio hiçbir şekilde cpu performansını etkilemedi

oyun motorundan moturuna değişen bir şey de olabilir, yanlış bir tahminde bulundum sanırım birkaç oyunda daha test etmem gerekecek

---

hellblade testi

kendi teorimi çürütmüş oldum

iki büyük aaa oyunu yeteri kadar anlam ifade ediyor denebilir şimdilik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 27 Temmuz 2020; 23:4:37 >

• Yoizhik kullanıcısına yanıt
    öyle tabi de garip bir algı var sanki 3000 çıkınca 2000 serisinin işi bitecek gibi.hoş üretimleri bitiyormuş para eden modellerin ama anlatamadım nasıl diyeyim bi 3070 çıkacak 5 bin liraya artık 2080 almak anlamsız olacak gibi düşünüyor insanlar ama nvidia'nın üç kuruşa beş köfte hayatta vermediğini öğrenememiş herhalde bunlar?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.