Selamlar, Çok doğru konu olmayabilir ama bilgisayarımda 1-2 upgrade yapmak istiyorum. Hobi amaçlı yazılım geliştirme ve ofis işleri için kullanıyorum. Arada 10 yaşında yeğenim geliyor oyun açarsa mutlu edecek bir sistem arıyorum. İçinden HDD ve Ram'i kullanabilirim gibi sanki. Tavsiyelerinizi rica ederim. Mevcut özellikleri şöyle; AMD Ryzen 5 2600 (AM4) MSI X470 Gaming Plus (MS-7B79) Kingston 8*2 16GB DD4-3002 Ram MSI GeForce GTX 1050Ti 512GB Samsung 870 EVO |
AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] (742. sayfa)
AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]
(En Son Oy Tarihi: 19.10.2024)
-
-
Merhaba arkadaşlar, 1 senedir R7 5800x3D kullanıyorum. Sıcaklıklardan normalde memnunum. AAA oyunlarda ortalama 65C, maksimum 75C. Sıvı soğutucunun fanlarını %50'nin üzerine çıkarsam daha da serin çalışır ama sıcaklık değerleri güvenli olduğu için sessizliği tercih ediyorum.
Normalde bu CPU, overclock anlamında limitlerinin üzerinde olduğu için hiç OC vb. işlem yapmayı düşünmedim ama geçenlerde bir video görünce birkaç ayar çekesim geldi.
Video bu:
FroznHoodyoutubeOptimizing Ryzen 7 5800X3D and undervolting This video explains how R7 5800X3D can be optimized via Undervolting for higher performance, consistent clockspeeds and better working temperatures. How the CPU frequency is related to voltage and Curve Optimizer are also explained. Also works with 5600X, 5800X, 5900X, 5950X and most 7000 series CPUs. #5800x3dhttps://www.youtube.com/watch?v=BOdolaIDADk-30 Curve Optimizer yapıp da memnun kalan oldu mu? Sıcaklık değerlerinden ziyade, CPU'yu dizginleyerek biraz daha yüksek ve stabil performans alınması beni tav etti. CO ayarı çeken varsa ben de deneyeceğim. -30, 25, 20... Artık hangisinde stabil kalırsam. PPT, TDC ve EDC'ye de ayar çekenler var ama Reddit'te birkaç kişi, CO'nun yeterli olduğunu söyledi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 21 Nisan 2024; 0:54:32 >
-
Bu bioslardan işlemci hızını açık kapatmak amaçlı düşürmeden en iyi faydanalabileceğimiz bios hangisi, testini yapan ya da bilgisi olan var mı? Son bios ile işlemci hızında düşüş var mesela. Benim için performans önemli. Açıklar umurumda değil.
www.asus.comPRIME X570-PRO|Motherboards|ASUS Globalhttps://www.asus.com/motherboards-components/motherboards/prime/prime-x570-pro/helpdesk_bios?model2Name=PRIME-X570-PRO -
Hocam iyi günler. Ben de msi x570 anakart mevcut. 3600x den 5700x3d geçtim. Fakat bir türlü yeni işlemci ile monitörde görüntü alamıyorum. Anakartta cpu ışığı yanıyor. Bios son sürüm güncel. Bios pili çıkart tak, ramlerin yerini değiştir her şeyi denedim. Bi yol gösterirseniz memnun olurum.quote:
Orijinalden alıntı: oem3600X'den 5700x3d 'ye geçiş yaptım. Curved optimezer, ryzen master'da çalışmıyor. BIOS'dan -30 all core seçip kaydetmem yeterli mi?
EDIT:X370 CH6 anakartta sanırım Curved optimezer menüsü biosta yok.
-
Ben uzun süre msi kombo strike 3 ile 5800x3d kullandım cpu sıcaklığını düşürüyor ama cpu performansını default ayarlara göre düşürdüğünü farkettim. Cinebench vs yapmadım ama kombo strike açıkken oyunlarda gpu kullanımı daha düşük oluyordu. -
Ben direk eski CPU'yu çıkartıp yenisini taktım.Sıkıntı olmadı.Sizin bios son sürümmü?
-
İşlemci bozukmuş. Yenisi ile değişince halloldu. Dediğiniz gibi direk yenisini takınca çalıştı sistem -
5800x alarak bende aranıza katıldım, sıvı soğutma da almak istiyorum. bütçeyi 3-3.5k ya kadar zorlayabilirim en fazla. MSI MAG CORELIQUID M240 indirimde şuan, işlemciyi soğutmakta yeterli olurmu? fazla ısınan bir işlemci olduğu için çok fazla fan ve pompa sesi de gelsin istemiyorum açıkçası. 240mm destekliyor kasam en fazla. arctic liquid freezer 2 veya 3 ün çok iyi olduğu söyleniyor, indirim kovalayıp onu mu alayım yoksa arada çok fark olmaz msi ı al mı dersiniz bilen arkadaşlar destek olabilirse sevinirim.
-
Arkadaşlar merhaba. şuan r5 2600 ve 7700 xt kullanıyorum. doğal olarak darboğaz var. r5 5600 veya 5800x3d geçme isteğim var. sizce hangisi daha iyi olur. ddr5 sistemlere geçmeye pek sıcak bakmıyorum.
-
5800x3d tabiki ama neredryse 7800x3d parası oda, en kötü eğer uyguna düşerse 5700x. Artık 6 çekirdek uzun vadeli olmaz. 2 yıl takılırım derseniz 5600 idare eder.quote:
Orijinalden alıntı: Ronon DexArkadaşlar merhaba. şuan r5 2600 ve 7700 xt kullanıyorum. doğal olarak darboğaz var. r5 5600 veya 5800x3d geçme isteğim var. sizce hangisi daha iyi olur. ddr5 sistemlere geçmeye pek sıcak bakmıyorum.
-
ya aslında anakart işlemci ram satsam ddr 5 geçsem çok daha iyi olur da zaten fazla oyun oynayan birisi değilim. 5700x3d bulsam çok çok daha iyi olur benim için.
-
R5 5500X3D 3-4k olsa tek alacağım işlemci olurdu -
sadece world of warcraft oynuyorum bilgisayarda. 5700x’ten 5700x3d’ye geçmek çok mu mantıksız olur acaba? x3d işlemcileri önerenleri görmüştüm bu oyun için. -
Bir Arctic Liquid Freezer II 360mm kullanıcısı olarak, gözüm kapalı öneririm hocam. III de onun biraz daha iyileştirilmiş ve önerilen versiyonu. Burada da incelemesi var: The New Best: Arctic Liquid Freezer III 360 & 280 CPU Cooler Review & Benchmarks (youtube.com)
Hangisinin fiyatı mantıklı geliyorsa, ikisinden birisini tercih edebilirsin. III biraz daha iyi ama siyah ile beyaz kadar da fark yok. Burada fiyat önemli. Ben, Ocak 2023'te Amazon Almanya'dan, 2.500 TL'ye satın almıştım ama şu an biraz tuzlu hâle gelmiş. Alırsan evladiyelik ve 5-6 sene gözün kapalı kullanacağın bir cihaz olur. Radyatör kalınlığını ve kasana uyumluluğunu mutlaka hesaba kat ama. Arctic'in radyatör kalınlığı, standartların biraz üstünde. Bu sıvı soğutucu benim için o kadar tercih sebebiydi ki onun için gidip NZXT H7 Flow almıştım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 2 Eylül 2024; 12:6:52 >
-
5700x yetersiz mi geliyor ki o oyun özelinde ?
-
R5 5600 için herhangi bir soğutucu almadım ama belki 1 ay sonra kule tipi soğutucu alabilirim. Ucuzundan ama 5600'e yetecek model bilen arkadaşlar varsa piste davet ediyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ObjektifEye -- 4 Eylül 2024; 23:57:50 > -
Işlemci upgrade ediyorum. 3600 kullanıyorum ve benim için akıcılık daha önemli olduğu için 2k monitöre geçmeyi planlamıyorum. GPU olarak 3060 Ti var. 3600'den 5600x vs geçerek performans artışını hisseder miyim ? Çünkü 3600 satıp üstüne 2bin TL civarı bir ücret vereceğim. Veya 5700x mi geçmeliyim ? Aradaki 2 kat fark vermeye değer mi ? Şu an amazonda 5700x 5600TL civarında.
-
quote:
Orijinalden alıntı: BatmanIşlemci upgrade ediyorum. 3600 kullanıyorum ve benim için akıcılık daha önemli olduğu için 2k monitöre geçmeyi planlamıyorum. GPU olarak 3060 Ti var. 3600'den 5600x vs geçerek performans artışını hisseder miyim ? Çünkü 3600 satıp üstüne 2bin TL civarı bir ücret vereceğim. Veya 5700x mi geçmeliyim ? Aradaki 2 kat fark vermeye değer mi ? Şu an amazonda 5700x 5600TL civarında.
2 sene önce 3600'den 5700'e geçince 1080p'de fark bayağı çoktu. Kartım RTX 2070'di.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X