Görselin açıklamasını, xentios nickli arkadaş yaptı sağ olsun :) |
AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] (746. sayfa)
AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]
(En Son Oy Tarihi: 13.1.2025)
-
-
inanmıyor hocam hala hwinfo kandırabilir yazmış xentios msi afterburnerdamı kandırılıyor ? veya hnagi programdan bakılacaksa ordan bakalım sıcaklıklara
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mvnmt35 -- 12 Ocak 2025; 15:4:56 > -
Uzatmanın manası yok inanmak istemiyor demekki.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
arkadaş sorunlu zaten sanki yalan borcum var sanki dereceyi düşük söylersem amd bana prim verecek.
-
Hocam valla ozel seri bir çip var sende sanırım.bende 5700x3d 62-65 arası ama 5600 daha sıcak çalışıyordu.
quote:
Orijinalden alıntı: gmyo31
Hocam valla ozel seri bir çip var sende sanırım.bende 5700x3d 62-65 arası ama 5600 daha sıcak çalışıyordu.o özel seri çipe nerden bakabiliriz
-
Üzüldüm adama, belki de doğru söylüyordur. Ben hiç böyle sağlam bir silikona denk gelmemiştim. Belki de dediğin gibi çok sağlam bir silikon denk gelmiştir. Masaüstünde 40C ile çalışan bir işlemci ailesinin, yükte ortalama 46C ile çalışıyor olması gerçekten müthiş bir şey. Güle güle kullansın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 12 Ocak 2025; 15:13:7 > -
5700x3d all core -15 de gerçekten o derecelerde mi çalışıyor? Vay arkadaş hocam ekstra voltaj offset falan yapmış olmayasın
Benim 65w tdpli eski ryzen 5 3600 bile 1.25 gibi koklayan voltajda oyunlarda 54-58 arasıydı
Sizinki hem 3d v cache var hemde 50 dereceyi geçmiyor. Bu 65w tdpli, az voltajda çalışan dümdüz işlemciden bile daha serin demek
Windowsta iki dosya açıp kapatsanız bile bi 50 dereceyi anlık görüp düşer ryzen işlemcilerde
Mucize gibi bişey sizinkisi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam istediğiniz yerden fotoğraf atayım gerçekten böyle bende sebebini öğrenmek için buraya yazıp duruyorum
-
-
5000 serisinde sadece vardı o 3000 serisinde yoktu. B0 ve B2 stepping diye. B2 ler daha az voltajla daha iyi overclock olabiliyordu bilmem kaçıncı hafta sonrası mı ney. Benim sıfır alıp kullanmadığım 5600x öyleydi.
Ama b0 ile b2 arasında aman aman vaovvv voltaj cimrisi off baya iyi oc oluyor diye kayda değer bi gelişim yoktu. sadece b2 chipler daha kaliteliydi bunu biliyoruz. 5700x ve 5800x3D öyle geldi.
Sadece cpu-z dan görebiliyodunuz bide
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Gel de anlat işte. İnanmama sebebimi gerçekten de takıklık ve hasetlik sanması üzücü. Anlattığı şeyler kutupta yaz gibi bir şey. Diretmem çok normal. 3D V-Cache bir işlemcinin tabiatına aykırı bir durum. Birinci nesil Ryzen'lardan beri AMD kullanıyorum. 3D V-Cache işlemcilerin mimarisini ve çalışma mantığını aşağı yukarı herkes biliyor. 5000 serisi X3D işlemcilerin masaüstü performansı işlemciye göre ortalama 40C civarlarında. Boşta 35C'lere kadar düşer. Tam kapasite kullanımda, AAA oyunlarda iyi bir soğutma ile ortalama 60-65C aralığında çalışırlar. Prime95 Small FFTs gibi sentetik testlerde 85-90C'lere vururlar. Ryzen 5 3600 gibi 65W'lık bir işlemcinin bile masaüstü kullanımı 35C'ydi. Boşta 30C'lerde takılıyordu. 105W'lık TDP değerine sahip, 3D V-Cache bir işlemcinin YÜKTE, AAA bir oyunda ortalama 46C olması gerçekten akıl alır bir şey değil. Ben arkadaşı yalancılıkla itham etmedim. İnanamadığım için somut verilerle ve kıyaslamalarla direnç gösterdim. Kendisi olayı dramatize edince, son yanıtlarımda kabul ediyorum sataşır bir üslupla konuştum ama sanıyorum ki birçok kişi böyle davranırdı.
Mesela şu an yorumu yazarken fark ettim. Sen de R5 3600 kullanmışsın hocam. Ben de 55-60C arasında seyrediyordum o işlemci ile. Arctic Freezer 34 eSports DUO vardı. İşlemcinin voltajını da düşürmüştüm. Windows başlangıcında, bir oyun başlatıldığında vs. çok rahat bir şekilde 60-65C olabilecek bir işlemcinin, bahsedilen değerleri alması çok absürt. Bence bu konunun üzerine gidelim ve arkadaşın işlemcisini Reddit'e taşıyalım. Bakarsınız Avrupa'da ses getirir, Türkiye'ye nasıl bir işlemci göndermişsiniz diye gündem olur. Konu bu ayarda bir konu çünkü. Arkadaş farkında değil ama.
Yine de söylemek istiyorum ki olağandışı bir durumsa ve düşük bir ihtimal de olsa olası bir durum ile karşılaştıysak, arkadaşı kızdırdığım için kendisinden özür dilerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 12 Ocak 2025; 15:55:46 >
-
Siz attığım extra fotolari gördünüz mü? Iste oldugumdan foto atamiyordum suan istediginiz fotoğrafı atabilirim yukarıdaki fotograflara bakmaniz yeterli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mvnmt35 -- 12 Ocak 2025; 15:58:6 >
Sana şöyle söyleyeyim. Normalde iyi bir silikon ile -30 CO'lara gidiyorlar. Senin bu işlemci ile -15'te kalmaman lazım. -30 CO dener misin? -30'dan sonra OCCT ile core cycling aktif ve core cycling pasifken 1'er saatlik iki farklı test yap. İşlemci tutunursa, emin ol o değerlerden daha az sıcaklık göreceksin. Böyle bir şey olursa gerçekten ilginç bir durum olacak. Bendeki silikon bile -20'de tutunuyor, -20, -25'leri garanti görürsün ama dediğim gibi önce -30 All Core'u denemende fayda var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 12 Ocak 2025; 16:1:36 > -
Eğer internetteki sentetik testlerle benzer sonuçlar alıyosan cinebenchte vs böyle devam et. Böyle serin çalışıp performansta bi sıkıntı varsa o zaman bakardık
Aynı ekran kartın ve aynı işlemciyle internetteki oyun testlerinede bakıp karşılaştır
Yoksa ütopik bi şekilde serin çünkü
3600
Arctic freezer 34 esports one modeliydi benimkide tek fanlı
4.2 ghzde çalıştıramıyodum ben 4.1 ghz içinde 1.3275 voltaj istiyodu açıkçası 1.30 voltaj üstü zaten "güvenli" sınırdı
Bende 4.0 ghze çekip 1.25 gibi voltajda çalıştırıp 4 sene öyle kullandım. Fazlasıyla serindi oyunlarda 53-60 arasıydı. Hatta discordda arkadaşlarla işlemci şuan 55 derecede çalışıyor bu nasıl serinlik lan falan dediğimi hatırlıyorum ama hiç bi oyunda sabit bi şekilde 50 derece seyrettiğini hatırlamıyorum
5700x3d gibi işlemcinin bu denli serin çalışması mucize gerçekten
Aynen hocam arkadaşa güzel bir işlemci denk gelmiş.
Cpu-z açık. Sağda B0 veya B2 yazması lazım. B2 yazıyorsa kaliteli çiplerden birisidir zaten 5700x3d in hepsi öyle geldi hocam
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X