Şimdi Ara

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] (747. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.946
Cevap
128
Favori
676.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 744745746747748
Sayfaya Git
Git
sonraki

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]

(En Son Oy Tarihi: 17.1.2025)
Giriş
    Fotoğrafı atmıştım ama evet sagda vmr-b2 stepping 2 yazıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Benim R7 5800X3D'te de VMR-B2 yazıyor ama sıcaklıklar öyle değil. Bence durum sadece bununla bağlantılı değil hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 12 Ocak 2025; 16:15:39 >
  • Cpt. Foley kullanıcısına yanıt
    -30da başladım zaten spiderman oyununda oyundan atiyordu 1-2 saat sonra 25 20 en son 15 yaptım bayadır boyle kullanıyorum sorun yok sıcaklıklarda çok düşük olunca ellemedim daha

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Benim ki de b2 hocam.bunlar zaten 58003xd olamayan işlemci diye biliyorum.57003xd diye bir işlemci normalde piyasaya cikmayacakti sanırım.amd bunları bu şekilde piyasa sürdü iyi de yaptı.ddr 5 geçmek bana 11-12 bin tl ye mal olacakti. anakart sat rami sat islemciyi sat.bu şekilde 4500 tl ye 7500f 7600 performansı alıyorum.

• O değil de CPU-Z'yi tekrardan kurunca fark ettim. Instructions kısmında bende AMD-V yazmıyor ama sanallaştırma açık. Onun sebebi ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 12 Ocak 2025; 16:19:25 >
  • Mvnmt35 kullanıcısına yanıt

O zaman hiç elleme. Mucizevi bir işlemci kullanıyorsun. En azından 2-3 sene daha kullan derim.

Yukardaki sayfada gordun simdi değilmi bana igneleyici konusuyodun yok top tier dark freezer x124 diye oyunlarda 50 dereceyi geçemiyorum

• Ortalama 1 saattir spiderman oynuyorum 40 derece çalışıyor bu oyundada

Çok acayip enteresan bir durum . Şaşıp kaldım 60/65 arasına razıyım

Prime 95 ve Occt testi yaptinizmi hic

• by_chiko kullanıcısına yanıt

yok yapmadım r23 ve r24 cinebench yaptım sadece onlardada maksimum 64-65 görmüştü birdahada girmedim günlük kullanım ve oyun odaklı kullandığım için sentetik testlere pek girmiyorum dediğiniz testlerde internette yazılana göre işlemcinin canını okuyormuş

• kısa R23 testi yaptım multi core olarak yok 60 dereceyi geçmiyor platinum silikon galiba bu sogutucumda aslında cok iyi degil stok fanı var dark ın

AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mvnmt35 -- 12 Ocak 2025; 17:58:56 >

Aynı testte ben 70.2 goruyorum AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU]

• by_chiko kullanıcısına yanıt

birde sizdeki soğutucu çift fanlı kallavi birşeye benziyor buna rağmen 70 ? bende şaşkınım baya

Evet Fuma 2 Uzun süre önce aldığım mx6 vardı ondan şüpheleniyorum. Coolermaster master gel Nano sipariş ettim salı carsamba gelir tekrar deniycem

• En az 10 dakikadır prime 95 çalışıyor maximum heat and power seçeneği ile 78 dereceyi geçemiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mvnmt35 -- 12 Ocak 2025; 18:16:25 >

• Üşenmeden tüm tartışmayı okudum. Kimse farketmemiş gibi ama arkadaşın oyun testleri:

PUBG, 144 kitlenmiş tüm sahnelerde

Spiderman, 144 kitlenmiş tüm sahnelerde.

GOW, 8 core jaguar için yapılmış bir oyun, GPU-bound bir oyun bu gayede.

Sentetik yük testleri sırası prime95 dışı foto yok. Prime95 testi sırasında da belirgin bir behavior var, 78 derecede boost clock seviyesi düşmüş. Clockspeed 4.1x'leri görmesi gerekirken 4.0'larda kalmış foto sırası. Hava akımı yeterince iyiyse zaten o işlemci soğutucu o sıcaklıkta tutabilir işlemciyi. Kişiye yalancı muamelesi konması çok doğru olmasa da paylaşılmış testlerin realistik olmadığı ortada.

Gerçek oyun testi isterse CS2 deathmatch falan deneyebilir 720p'de FPS limitsiz. O zaman görür 65+ dereceyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 12 Ocak 2025; 18:42:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt

olabilir bilmiyorum çok detay bilen biri değilim zaten sadece kendi ayarımda bunları biliyorum doğru testte olmayabilir ama arkadaşlar 40-50 derece oyunlarda imkansız diyince ona yoğunlaştık kendi kullanımım bu şekilde zaten render vs şeylerlede uğraşmıyorum all core -15 diyip kullanıyorum sadece sizce nasıl peki

bu arada dediğinizi denedim dikey eşitleme devre dışı ölüm maçı ekran 720p sıcaklık o kadarda artmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mvnmt35 -- 12 Ocak 2025; 19:3:17 >
    Aynen hocam olay tatlıya bağlanması güzel oldu.adamin işlemcisi güzelmis hocam. 5700x3d pbo ayarlarınızı alabilir miyim.

• Gunpower-storm kullanıcısına yanıt

Hocam, ben direkt sıcaklık değerini duyunca detaylara çok odaklanmadım ama belli ki arkadaşta müthiş bir şans var ve açıkçası olağanüstü bir durum.

Düşün; sıvı soğutucu ve kasa fanları için binlerce lira harcıyoruz ama 53 CFM airflowlu, düşük statik basınçlı, tek fanlı bir Dark Freezer X124 ile şaka gibi değerler görüyor arkadaş. Benim ilk etapta alaycı tepkiler verme sebebim buydu. İnanılır gibi değil çünkü.

Kasamda 3 adet Arctic Bionix F140 fan var. Soğutucu Arctic Liquid Freezer II 360mm. Macun Thermal Grizzly Kryonaut. Kasa NZXT H7 Flow. Kasa fanları + AIO soğutucuyu %100 RPM'de çalıştırdığım senaryoda; Prime95 Small FFTs testini başlattığım an CPU sıcaklığı 90C ile başlıyor ve test, ben kapatana kadar sabit 90C ile devam ediyor. Muhtemelen orada thermal throttling oluyor ve daha fazla ısınmıyor ama 90C'nin altına da düşmüyor. Cinebench R23'te de max. değer 80C falan. Bir de -20 All core Curve Optimizer olmasına rağmen böyle. Oyunlarda sorun yok ama. Ortalama 60-65C. Max. peak 80-85C. Yine de arkadaşın değerlere bakınca, bizim işlemciler Allah-u Ekber dağlarında kalıyor. AMD Ryzen 5000 Zen 3 İşlemciler [ANA KONU] 

Benim şaşırma ve tepki verme sebebim buydu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu ısı değerlerini 144 fps de alıyor. işlemci destekli oyunlarda test alsa o ısı 40 da durmaz. 240 hz mon kullansa o işelemciyle 70 75 derece alır o soğutma ile belki de daha fazla.

• 
Sayfa: önceki 744745746747748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.